Považujete za rodinu nezosobášených rodičov s deťmi?
ano aj nie :DDD zalezi na to, ako sa ludia spravaju. Ja napr. nasu domacnost za rodinu nepovazujem vobec :DDD
Ano, povazujem nas za rodinu 🫶🏻☺️
Pokial ich deti vedia ake ma priezvisko ich matka, tak ano 😉 lebo aj take sa stava, ze dieta ani netusi ake ma priezvisko matka… a aby bolo jasne, bavime sa o detoch na ZS. Ja osobne nie som za take rodiny, lebo treba mysliet aj do buducnosti co take suzitie prinasa a nie vzdy su to potom prijemne veci.
@tatramatka vsetko ma svoje + a -
@subartic To bude určite "reálne" video. Ja som nikdy s týmto nemala problém v nemocnici, ani keď bol môj muž na operácii (operáciách), ani keď som bola ja rodiť. Vždy bez problémov poskytli informácie, nikto nechcel vidieť občiansky, ani sobášny list. A keď niekde vidím, že muž "si mal zobrať" ženu za manželku, tak ja si nemôžem pomôcť, ale mám z toho pocit, ako keby sme boli niekde v časoch, kedy ženu vydali proti jej vôli a ona do toho nemala čo hovoriť. Muž si nemôže "zobrať" ženu za manželku bez jej súhlasu. Neviem, prečo sa jej súhlas považuje za automatický.
A ešte k tomu, čo píšeš o tom dedení a majetku, to tiež neviem, prečo toto je vždy podávané z pohľadu, že muž je majetný, zatiaľ čo žena nemá nič. Lebo toto teda vôbec nie je pravda, mnoho žien má vlastný majetok. To len tu, na MK, je rozšírený názor, že žena nič nevlastní, všetko je mužove a keď sa rozídu, pôjde s jednou igelitkou.
@h2 presne, v nemocnicciach je im to šumafuk a ešte som nepočula, že by po niekom chceli sobášny list. Dali info aj môjmu partnerovi a aj moja mama, keď chodila do nemocky riešiť môjho otca a postup liečby, tiež od nej nikto nič nechcel a to už boli dávno rozvedení. A ešte na napadlo, ako si nemocnici overujú, keď sa napr. dieťa príde spýtať na rodiča, že či to je fakt dieťa a nie niekto cudzí?
Spoločensky áno, právne nie.
@h2 je to video - vyber z filmu .
@h2 vieš len ty si taký ten prípad že vás je menej kedy sa tá žena nechce alebo nemôže z určitých ekonomických dôvodov vydať. Ale v drvivej väčšine sa žena aj vydať chce , ale muž sa nechce ženiť, lebo to je pre neho " strašne veľký záväzok " a celkovo sa nechce deliť o majetok .
Úprimne mne to je úplne šuma fuk ako to kto má. Ja som teraz v pozícii partnerky a pre mňa môj exmanžel nie je už rodinný príbuzný ale proste otec mojich detí a to ho mám rada, žijem s ním , ale nie je mi po právnej stránke nikto .
Mám rada keď sa veci nazývajú pravými menami , keď sa niečo nefabuluje a nehrá sa niekto na niečo čo nie je . Keď nemám svokru , tak ju nemám , nemám muža ani manžela , mám partnera. Nedomáham sa automaticky vecí ktoré patria do manželstva, a nepohoršujem a nad tým ak mňa a môjho exmanžela niekto nepovažuje za rodinu , lebo jednoducho nie sme. Pre mňa sobášny list nie je zdrap papiera ako sa tu mnohé dehonestujúco vyjadrujú ale právne určenie rodiny s ktorým sú určené aj určité práva a povinnosti , finančné benefity ale aj určité riziká .
Problém je, že v dnešnej dobe si ľudia myslia, že si všetko môžu zadefinovať ako len chcú, ako to cítia a ešte očakávajú, že ich definície a predstavy budú akceptované ostatnými, inak sú pobúrení a budú sa “do krví “ biť a presadzovať svoju predstavu. Ak sa niekto drží všeobecne platných a uznávaných definícií, tak je úzkoprsí, netolerantní, nemoderní a nechapajuci.
@tiezjedna mne je tiež úplne jedno, kto ako žije a ako si svoje spolužitie zadefinuje, ale nech odo mňa nečaká uznanie jeho definície len preto, lebo on to tak ciiti.
A to myslím všeobecne, nielen pohľad na to, či môj frajer je moja rodina, lebo sa milujeme a bývame spolu 10 rokov.
Samozrejme, veď tvoria rodinu, rodič, dieťa. Teraz je bežné, že nie každý ma chuť byť zosobášení, ale to neznamená, že on nevytvára rodinu.
@lonely66 Chapem a dakujem za vysvetlenie. Ja to vnimam inac. Pre mna su rodina ludia co spolu ziju a navzajom sa o seba staraju. Ked sa na to pozriem napriklad z pohladu dietata, tak jemu je uplne jedno ci su mama a otec zosobaseni. Najdolezitejsie je to ako sa k sebe chovaju a to z nich robi, alebo nerobi rodinu pre to dieta.
Cize podla teba deti nezosobasenych rodicov, nevyrastaju v rodine? Kde teda vyrastaju? Ako nazves tu socianu jednotku v ktorej vyrastaju?
@andreatytler napríklad moje deti žijú v domácnosti kde je prítomná matka aj otec, ja tvorím rodinu s deťmi , ich otec tvorí rodinu s deťmi , my dvaja s partnerom sme v podstate dvaja ľudia ktorí žijú v jednej domácnosti , ale medzi nami dvoma rodinné puto nie je, máme sa radi , pomáhame si , ale rodina nie sme . Sme partnerská domácnosť, takto to pociťujeme obaja a verím že príde ten správny čas kedy sa znova vezmeme a vytvoríme tú rodinu . Ja to vnímam takto a to som bola aj na jednom póle a teraz som na druhom .
@h2 už malé decko na ZŠ vie že wikipedia je uplne irelevantny zdroj. Prečo by som tu mala dávať definiciu rodiny? Ja som odpovedala na autorkinu otázku, v ktorej som mimochodom (keby si vôbec čítala) aj napísala co pre mňa rodina znamená. Zato ty ju asi nevies ani vysvetliť vlastnými slovami keď musíš hladať zdroje 😉🤣

@subartic No dojemné a to sa on sám akože natočil?