icon

Povedali by ste tehotnej kamarátke o nevere partnera?

12. dec 2024

Baby, povedali by ste tehotnej znamej, ze ju partner podvadza?

Mam taku moralnu dilemu, lebo som nedavno tiez rodila a na jej mieste by som to chcela vediet.

Mam to potvrdene dokonca jej partnerom, ma uplne mladu zabku a nevie sam, ako dalej. Ja moc nemam na to “gule”, aby som sa do toho montovala, ale tazi ma to. Na druhej strane… vie to pomerne dost ludi, takze asi to radsej necham na osud, lebo verim, ze sa to skoro prevali.

Rada si precitam nejaky iny pohlad na vec, lebo stale nad tym rozmyslam.

Strana
z3
tamitamitami
12. dec 2024

Povedala by som jej to, už dávno jej to mal niekto povedať.
Keby sa jedná o moju kamarátku normálne by som jej to povedala, tak isto čakám že by to bolo v opačnom prípade.

Nikdy nie je vhodná chvíľa na niečo takéto. To že on ju podvádza je jedna vec, to že ostatný jej to nepovedia a "zabávajú" sa na nej je vec druhá.

adrianap83
12. dec 2024

Vieš čo, po tom všetkom, čo tu píšeš. Ako z nej robia úplnú hlupaňu, by som Ti ako kamoške bola vďačná, ak má zhodíš do reality. Zohnala by som si Ad, pre tehotné a povedala jej to. Fakt.
Nech vie v akej rodine žije. Nech sa skontaktuje s právnikmi, nech má čas riešiť bývanie. Véd akokoľvek sa ten rozhodne, ona pri ňom nezostane tak či tak.
Pripadne jej rodinu poznáš? Sa poradiť s nimi. Ak by išlo o moju dcéru, no ....toto by som veru nedovolila, aby z nej takéhoto blázna robili.
A vieš, musí ona niečo tušiť, či fakt myslíš, že nič?
Véd to nieje, že teraz jej zahol na vianocnom večierku a nikto to nevie, ani opita kolegyna si nepamata - tiez zle, ale s tým sa dá pracovať. ale toto, je hnus toto.

emuska30
12. dec 2024

Tazko povedať.....mňa ex podvádzal 4 roky 2 už som to tusila. ..ľudia vedeli povedala teda nie priamo ale nevidela ma jedna na cestu poznania....a zistila som to ...potom veľa ľudí povedalo ze videli. ..a počuli ale nechceli povedať..a blaaa blaaaa a poviem áno chcela by som to vedieť skôr a ukončiť to hend ....a mohol byť pokoj....skôr...teraz prišiel na to jeho milenky...muž....ja som mu volala 1x pred 2 rokmi ze viem o nich dvoch neveril....mi....teraz ich pristihol on..../teraz mu povedali ďalší ľudia o nej .../takže aferka sa prevalila....po 2 oficiálnych rokoch mileneckeho vstahu....
Zničilo to 2 rodiny ....
Teraz sa mi muž milenky môjho muža ospravedlnil ze neveril....môj ex dotlstal poriadne cez papulu ...a co robia teraz neviem....som rada ze ho už nemám....a a i chcela gy som to vedieť už skor

autor
12. dec 2024

@adrianap83 jej rodinu som parkrat videla, nemam s nimi daky blizky vztah. A osobne si myslim, ze ona nic netusi, hovorila, ze maju doma trosku viac dusno, ale pripisovala to hormonom a tomu, ze je precitlivena a placliva.

romiada
12. dec 2024

Sorry ten podvadzajuci nech si sam pekne zametie to h...o. Prinutila by som jeho aby to povedal on jej, nie niekto druhy. Nech ma gule ked vie podvadzat. Nech si to vyžerie so všetkym aj s jej emociami aj ked mu treskne panvicou...

lindus_esterka
12. dec 2024

S naj kamoskou sme uz davno dohodnute, ze si to povieme ak cosi take zistime. A nopak jedna znama sa kedysi vyjadrila, ze by to urcite vediet nechcela. Skusila by som nadhodit tuto temu a zistila jej postoj, ale asi az po pôrode, aby jej ten sok nevyvolal porod a pod.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
wolf_
12. dec 2024

Ťažká situácia. Mňa osobne by veľmi mrzelo, že to moja kamarátka vedela a nepovedala. Nevravím nejaká známa, ale naozaj kamarátka? Osoba, ktorej verím, ktorej sa zdôverujem, ktorá mi je bútľavou vŕbou, podporou atď. (platí vzájomne)... Cítila by som sa podvedená dvakrát, resp. toľkokrát koľko to niekto blízky, ktorému som dôverovala vedel... vedel a nepovedal...
Dodám však, že vzhľadom na jej stav by som sa poradila s odborníkom (psychológ, psychoterapeut napr.) kedy a ako to povedať.. Už som sa tak v ťaživej situácii radila a za mňa ak mi na niekom záleží je to tá najsprávnejšia cesta..

janicast
12. dec 2024

Nie,nie a 100.x nie

gerber58
12. dec 2024

Tazka otazka. Na tvojom mieste by som jej to povedala, aj nie. Ak by mi bola blizka, tak nevaham. Ked je len znama, tak do toho by som sa nemiesala. Viem, je to hnusne z jeho strany sposobovat jej toto hnusne klamstvo, ale ona na to istotne pride. Nikto sa nedokaze donekonecna pretvarovat.

lenkakravcova
12. dec 2024

Mne to príde strašné pokrytecké. Vedieť o tom, nič nepovedať a smiať sa spolu na koláčku? To je ako spolupodieľať sa na klamstve. 🫡 Ja by som toto nedala. Snažila by som sa jej to nejako citlivo povedať. Aj keď neviem či sa toto dá vôbec povedať citlivo. Možno skôr poskytnúť jej potom možnú pomoc.

grof_monte_christo
12. dec 2024

Povedala by som jej to len keby mala sama nejaké podozrenie a začala by túto tému sama. Nedokázala by som ju v tomto stave zasiahnuť ako blesk z jasného neba a nevedieť, ake môžu byť následky.

joesvk
12. dec 2024

Podľa mňa on dúfa,že sa to prevalí,keďže to na počkanie rozhlasuje.
Ale nemiešala by som sa do toho.

A takú vec tehotná znáša určite horšie.Hormóny znásobujú emócie.A žena,ktorá nosí dieťa,teda je nastavená tak,že pre ňho chce domov a rodinu.. je v najhoršej možnej situácii,kedy sa má dozvedieť podobnú informáciu.

nevenka
12. dec 2024

Zeny, neviem...byt klamana par mesiacov a potom este po porode...lebo vsak ani cerstvo po porode by to asi nebolo dobre povedat. Ved strati mlieko, upadne do depresie, neviem. Mna by to zlozilo. Ale ja mam teda vzdy zle nastavenie po porodoch, silna som v tehotenstve, psychika uplne ina ako potom. A ked si predstavim jednu, aj druhu variantu, zle je oboje. Aj vediet, aj nevediet. Ale asi by som ja osobne bola nasrata, keby mi to ludia, co to vedia, nepovedali. A stretavali by sa so mnou a tvarili sa, ze nic, pohoda, jahoda. To by som tiez nepredychala. Zrada na druhu.

rozculena
12. dec 2024

keď ju podvádza už tak dlho,prečo to chceš riešiť práve teraz? Keď to vie velmi veľa ľudí,prečo to chceš riešiť práve ty? Ty ani nie si jej dôverná kamoška,iba známa.Takých známych má kopu.Prečo jej to nepovie nejaká iná známa? Prečo jej to nepovedala nejaká bližšia kamarátka?
A si si istá,že ona to nevie?

nevenka
12. dec 2024

@colsami do bodky suhlasim s Tebou.

stevvvka
12. dec 2024

Ja by som sa jej opýtala, či by chcela vedieť o nevere svojho muža a co by robila. Ak sa vysloví, že po nevere rozchod, tak by som jej to povedala - ľahšie sa sťahuje tehotná ako s novorodencom.

simoncik
12. dec 2024

Povedala by som.ak ste dobre kamaratky tak nejako opatrne.uz len z toho dovodu,ze to kazdy vie a robia z nej blazna.tiez by sa ti nepacilo ak by yo ona vedela ak by sa to teba tykalo a nechala ta v iluzii.je to bolestne,ale donekonecna sa to neda zatajovat.

mima172
12. dec 2024

Skús si to otočiť - chcela by si, aby tebe niekto tajil takú vec? Podľa odpovede konaj.

sashka22
12. dec 2024

Mne nepovedali, lebo ma lutovali s bruchom...bola to oveľa väčšia katastrofa zistiť sama po pôrode! Hlavne zrada nielen od partnera ale aj od každého kto vedel a len si suskal za mojim chrbtom. Našťastie som nedala jeho priezvisko, mala som tušák, potom som bola ešte viac rada, že aspoň to priezvisko malé s nim nespája. S babom na svete sa zaraďuje život ovela viac ťažšie ako keby sa pripravím pred pôrodom.

kaciato
15. dec 2024

Ja by som asi povedala tiez by som bola rada keby mi povedali skor ako som na to prisla a potom kazdy sa priznal ze vedel bola som nasrata na neho aj na tych co vedeli a boli ticho mne to prislo ako zrada ze drzali pri nom 🤷 a este ked sa ti priznal ved to musi byt hrozne keď si niekde v pritomnosti ich oboch on vie ze ty vies to je akoby si s tym suhlasila 🤷mozno čaká on zbabelec že jej niekto povie lebo nema on na to gule...deges

dkethe
15. dec 2024

To je taka blba situacia, ze z nej vzides ty (a aj ti co to vedia, tiez) zle.
Povies, budes za zlu.
Nepovies a zisti to, budes za zlu.

Povedala by som. Tehotna to zvladne lepsie, nez ako cerstva mamina.

princezna_bosorka
15. dec 2024

ak chces, aby ostala tvojou kamoskou, povedz.... prip. daj jej partnerovi par dni, nech jej to povie sam a potom jej to povedz ty...

elzena2
17. dec 2024

Povedz niekomu, nech napíše odkaz (aby nepoznala tvoj rukopis). Zabezpec, aby sa to k nej dostalo. A ak si jej dobra kamoška, pobeží za tebou a môže sa ti vyrozprávať a ty ju môžeš utesovat. Alebo tomu nebude veriť, nič ti nepovie a ty nebudeš mať problémy,že si sa do niečoho montovala.

Strana
z3