Povedali by ste to jeho partnerke?
Keby ste 10 rokov udržiavali ,,vzťah,, so zadaným a konečne to všetko ukončili, informovali by ste o tom jeho partnerku?
Len tak pre uzavretie celej veci a pre ten pocit, aby nezostalo všetko len tak akoby nič neexistovalo a nebolo.
Nechcem veľmi konkretizovať ale situáciu aspoň trosku priblížim, všetci sme bezdetni, žiadne manželstvo. Ja som s ním bola ešte pred ňou a nejako sa to v živote vyvinulo tak, že sme naďalej zostali v kontakte, písomnom aj osobnom ale nebolo to zase niečo typu že ja čakám kým sa rozídu, aby sme boli spolu. Nikdy sme si nešpecifikovali ako to medzi nami vlastne je, iba môžem za oboch povedať že sme sa nevedeli jeden druhého vzdať. Samozrejme bol za tie roky aj sexuálny kontakt ale vo veľmi malej miere.
Ja som sa to rozhodla ukončiť pretože som jednak staršia a chcem mat život naporiadku a taktiež hlavným dôvodom bolo, že doposledku už ten kontakt nebol to čo to bývalo kedysi. Už sme sa nevedeli ani zladiť kedy sa vieme stretnúť, vždy nejaké výhovorky a s ním sa nedala ani viest komunikácia. Prestalo ma to baviť viacej mi to už bralo ako dávalo a konečne som ho prestala vnímať ako niečo osudové vynimocne.
No a hlavne si tak trochu myslím či nemá aj niekoho nového pretože vieme ako to chodí, keď mame o niekoho záujem stále s ním chceme byt v kontakte a keď príde niekto iny ten záujem sa presunie tam. Myslím si že toto je hlavný dôvod prečo to medzi nami zostalo takéto a ja som mu veľakrát aj povedala, že ak by mimo mna mal ešte niekoho tam to u mňa konci.
Takže preto teraz váham ako sa zachovať. Či všetko nechať tak a riešiť si už len svoj život a ich nechať napokoji alebo nejako tu jeho informovať. Že som tu bola celé roky a zrejme počas mna/ po mne aj tak príde iná. Už len preto ako sa ku mne zachoval, napisala som mu celkom veľkú sumarizaciu čo si myslím a vôbec na to neodpísal. On si zrejme mysli že tých 10 rokov pôjde len tak do stratena akoby nič nebolo a bude spokojný že ta jeho sa nič nedozvedela a môže pokrscovat veselo inde. Ja som o ňom takúto mienku nemala, nikdy som niečo takéto neplánovala ono to skôr bolo take akoby sme nikdy ani neskončili. Takze sklamalo ma že on to bral asi inak ako ja ( alebo možno Až od nejakej doby)
Nekritizujte a nehodnotte ma tu nejak morálne, nebudem si take komentáre ani všímať chcem viest len diskusiu či povedať nepovedať, sama to nemám spracované čiže si z toho možno dosť vezmem
@zuzanapjat nemám veľmi kapacitu odpovedať každej v podstate sa aj tak komentáre opakujú tak dám dlhší komentár tu, hádam si to prečítajú viaceré
Táto diskusia mala byt čisto o tom, či by milenka ( nazvem sa tak) mala žene o tom povedat alebo nie. Bez ohľadu na pozadie toho všetkého. Bez zabrdania pomaly do môjho rodného listu a histórie mojej rodiny čo mi príde maximálne odveci. A rozoberania mna po čiastkach. Tieto scenáre sú vždy podobne vo svojom jadre hoci každý prípad je iny. Kedysi som aj ja mala názory len poviem to čiernobiele, ako je niečo tak alebo inak. Dnes sa snažím pozerať na veci aj mimo emocii a tak ako sú. Bolo by ľahké povedat a veriť len tomu ako je každý s tým koho miluje a ako si každý cglap/ žena vyberie len takeho. Bohužiaľ nie je to tak. Niektorí ľudia dokazu mat v jednom čase radi aj viac ľudí a je len chybou že nevedia špecifikovať koho ako a prečo a sú skratka nerozhodný. Vždy pri rozhodnutí nám bude chýbať to čo sme zavrhli pri výbere. Ale nie to som chcela. Chcem povedat hlavne to, že nie je to vždy len ten model ako chlap ide len po sexe mimo svojej ženy a má niekoho ako handru a pod. Veď aj oni majú emócie, môžu mat niekoho radi a sami nevedia čo s tým. Proste chce to aj to a nedá sa mat oboje a potom nevie čo robiť. Nehovorím že sa mi to tak páči. Ale v žiadnom pripade si nemyslím že má mal len ako zábavu odhliadnuc od osobnosti a pod. Mali sme veľmi zvláštny vzťah preto to nejde automaticky kategorizovať do niečoho. Áno nič sme si neslubili ( že chceme byt reálne spolu neskôr) akurát to že obaja sme vedeli že týmto spôsobom chceme mat len jeden druhého a nie aby bol priestor ešte na niekoho nového. Práve kvôli tomu ako to vzniklo- my už sme sa poznali čo to sme za sebou mali a nevedeli sme sa od seba odstrihnúť, nebolo to že má vzťah a potom spozná mna a ide tomu dávať šancu. Odo mna sa odstrihnúť nevedel, zároveň vedel že vzťah už so mnou mat nebude ( nebolo to možné vzhľadom na okolnosti ) a sám byt nechcel, jasne že teda rozhodil siete našiel si partnerku a povedzme si úprimne čo je krajšie ako začiatky? Ja teda osobne keby mám niekoho nového začiatky su naj iskrenie a všetko a nepomyslim na niekoho iného. Asi to teda take silne nebolo keď myslel stále na mna a opatrne si má začal získavať. Mohol to nechať ako vec zabudnutú a sústrediť sa na to nové. My sme spolu boli pomerne krátko takze stále mal na mne čo objavovať a lakalo ho to. Jeho nový vzťah nebol od začiatku tak silný aby mna nechal v úzadí, nevolo to tak že až časom keď ho omrzel vzťah sa ozýval mne. A ja som to brala nejak tak že okej nebola som spokojná čo robím pretože sa za taku nepovažujem ale ako som písala brala som to ešte nevinne, že si len napíšeme vtedy som nevedela ako to ešte časom bude. A celým týmto chcem povedat to, že ani on nešiel pri mne len čisto a hneď po sexe, zrejme v tom bolo niečo viac ( jedna vec su reči druha to všetko okolo pretože kto má len reči nebudú sa s tým zhodovať skutky) … ale žil si svoje rovnako ako ja. Neriešili sme šlo to postupne
No a chcem povedat to ze nie je každý tak vypočítavý ze si niečo v začiatkoch naplánuje čo ako bude niektorí sa len vlečú na nejakej vlne každodennej spontánne . A prečo je to teraz takto? Som natoľko myslím rozumná a viem sa pozrieť na to mimo mojich aktuálnych emocii, ze viem čo prináša život , je normálne ak niekto niekoľko rokov prechovával k druhému iste pocity či rovno city a môže sa to zmeniť. Každý vzťah moze ochladnút. Ja sa za to nehnevám, ak to malo prísť tak z prišlo. Len má trápi to ze on sa nevie vyjadrit, dáva zmiešané signály a to sa mi nepáči. Že aj pre mna by bolo jednoduchšie vedieť na čom som a nemíňať energiu. Všetky závery som si vyvodila ja sama a podľa toho som konala, on mi nikdy nepovedal ze už nič nechce.este nedávno sa mi ozval či ideme von a ked prišla ta hodina neozval sa čiže som usúdila ze sa mu nedá ale prestalo má to baviť. Ta jeho komunikácia ze ani len nenapíše prečo, mozmo sa cíti sám trapne ze už aj ked je starší je ťažšie dostať sa z domu ako predtým
@mk22 neodpisujem na to len preto, že by sa vytvorila celkom nová tema . Toto je moja diskusia, otázku som položila ja tak je hádam na mne ako hlboko pôjdem. Písala som to už vyššie že som iné vzťahy nemala. Len jeden, mám ho doteraz , na rozdiel od dotyčnej môj partner o tomto človeku vie pretože my sme si týmto už prešli a nejako ho to zrejme netrápi, keby áno už dávno by toto celé nebolo. No opakujem aj ja som už staršia ako keď som mala 18 a chcem už žiť inak, predrym som netúžila ani po deťoch jednoducho neriešila som to, toto bol môj jediný hriech môžte si hodiť kameňom všetky ktoré žijete podľa desatora . Možno som tu hádam jediná ktorá mala najmenej sexuálnych a celkovo partnerov a keď si toto celé uzavriem, ja budem mat uplne čistý štít a ešte aj peknú budúcnosť pred sebou. Nikde som nepísala že som nešťastná .ani to že dotyčného chcem naspäť
@maryetta naozaj nevie a tým som si istá. Ani len nevie že sme boli spolu pred ňou, čiže vedel prečo jej to nepovedať. Som pre ňu cudzia žena a ja som veľmi vsimava, videla by som na nej keby len co to malo vie
Ok. Nic to nemeni na situacii ze toto by som neriesila. Ak si do teraz nemala nutkanie to riesit. Ty si uz “slobodna”. A toto je uz na chlapovi ako bude dalej. Mozno pride dalsie namiesto teba a bude mat aj nadalej veselo.
@kassandra25 tie roky zbehli ako voda možno kvôli tomu že aj ja som si žila moj zivot a nečakala som každý deň ako sa toto vyvinie. Deti som ešte neplanovala ani nič take takze som toto celé skôr odkladala, vedela som že raz to skončí ale nemala som na to guráž ani som nebola na to naladená. V človeku to musí prísť samé ten koniec musíme aj cítiť nie si len povedať. Potom sa stalo presne to že keď sa opäť ozval boli sme v tom opäť, teraz to tak necítim. Pretože vďaka svojmu správaniu sa mi aj čo to sprotivil a nejakí nemám už potrebu vidieť ho a za to som vďačná
@maryetta veď ja aj všade píšem že sa to nechystám urobiť len mi to napadlo že aj takáto možnosť je … pozrite keby to trvalo pól roka tak nič take ani neriešim
Ale ta doba je dosť dlha na to aby to nezostalo len tak, že ja mu poviem koniec a on si časom vydýchne ako to dohre dopadlo v jeho prospech. Kludne sa môže stať že on bude časom ten ohrdnutý keď hude vidieť že už so mnou nepohne a začne mat na mna hnev a budú ma trebárs ohovarat, ak na mna niekde narazia čo je veľká šanca. Keby som to ja jej povedala vyhla by som sa tomu že sa ona bude cítiť nejak na koni alebo sa raz dozvie len jeho verziu
no zaklade posledneho napisaneho, akosi neviem pochopit, preco od neho potrebujes suhlas pre ukoncenie, chces nejake podakovanie, ez si mu obetovala 10 r zivota, alebo co? Ak to mas v sebe vysporiadane a uzvrete, tak sa n to proste vykasli a neries ho. 10 r s nim mas vztah, paralelne s nim aj iny vztah a tvrdis ze tvoj sucasny priatel o nom vie. Uprimne, ste cudna trojka. Venuj energiu svojmu vztahu, zaloz si rodinu a na neho sa vykasli. Vezmi si z tho vztahu nieco, a chod dalej. nepotrebujes jeho suhlas a prejav vdaky. Nikto ta nenutil s nim urdziavat vztah. No podla mna, sa nedokazes od neho odputat... toto je ako z Twilight sagy 😀
Autorka, tvoj koment dnes o 10:24 hovori o tom, ze ta krasne oblbol a ty si sa velmi rada oblnut nechala. Teraz sama vidis, ze to nebolo 10 rokov v poriadku a citis sa ponizena, urazena, sklamana, co su pochopitelne pocity. Len vobec nechapem ako ti ma, tebe osobne, nikomu inemu iba a len tebe, pomoct to, ze to povies jeho "stalej" priatelke. Tak daleko moja fantazia nesiaha...
Mala by si sa konecne vzchopit a uzavriet tuto nestastnu kapitolu svojho zivote. Clovek robi chyby, mal by sa z nich poucit. A chybu nenapravis tym, ze spravis dalsiu. Nie, takto to nefunguje aj ked celkom chapem tvoj pocit "Moja pomsta bude sladka a ja si ju vychutnam"
@viestta ja vám ďakujem za názory, nechystala som sa to urobiť a väčšina teda je názoru rovnakého , rada si však predstavujem rôzne situácie čiže toto bola urcite jedna z nich ako to môže dopadnut .ja sama neviem ako sa on zachova časom keď uvidí že nechcem už nič pretože píšem to znova, on to neberie vážne pretože si ani sám jevie predstaviť že nič nebude. Toto bol takmer cely nás život ťažko sa potom predstavu nejaká nová etapa kde niečo nebude tak ako bolo zvykom. Možno ešte on bude sa chciet pomstiť mne, ktovie 😄
Tak po prečítaní posl odpovede.. Si čudná ty, tvoj 10r milenec, aj aktuálny partner..zrejme ste sa našli.
Jeden normálny chlap, keby vie, že jeho partnerka je v nejakom vzťahu s bývalým.. Tak sa vezme a odíde.. Kopne ta do prdele. Takže aj ten bude nejaký čudák.
Teba trápi, že on sa nevie vyjadriť?
Potrebuješ jeho vyjadrenie?
A áno, je to tvoja diskusia, tak si diskutuj.
No sice on si nevie predstavit, ze nic nebude, ale vies si to predstavit ty? Vies byt natoko sebavedoma, hrda a rozumna, ze nenabehnes vytesena ako steniatko ked nabuduce na teba zapiska. Toto si vyries.
@magic08 áno chcem dať do poriadku veci v mojom vzťahu pretože môj partner je muž do života a nikdy som si nemyslela iné, je mi to voči nemu ľúto a vždy bolo ale nebudem sa hrať na hrdinku- bola som slabá a chcela som mat aj to čo som mala. Keď ste v niečom takom ( nepochopí kto nezažil ) tak to vyzerá nejak tak, že žijete vo výčitkách, poviete si mohno aj každý deň že to musí skončiť ale neskončí to pokým to tak v sebe prirodzene necítite. A ja to už cítim . Je dobre že sa to všetko stalo takto pretože keby sa aj on správal ako kedysi a ja by som bola cela hotová, nepovedala by som si že koniec. Lenže jediný zmätený je tu on. S ňou byt chce pretože za tie roky si už na seba zvykli ale neprišli ani zásnuby ani nič ( ja to beriem stále že zásnuby sú skôr výsada mužov, my ženy na ne čakáme ale muž je ten ktorý to iniciuje ..v mojom vzťahu ten môj vie že som sa do toho nehrnula, prečo asi aj..ale ten s ktorým nie som mohol sa zasnúbit kedykoľvek keby teda tu svoju tak miluje) a mna chce mat v živote tiež. Hoci sa nebudeme každý deň vidieť a byt v kontakte no viem že ma tam chce. A oreto som tak bojovala za možnosť že spolu teda nebudeme mat nič čo by byt nemalo ale aspoň si necháme ako taký dobrý vzťah. Že budeme obaja šťastnú každý inde ale aspoň raz za rok si môžme napísať ako sa mame a zijeme
@mk22 nepíšem že vie o tom čo sa deje ale vie o existencii tohto človeka. Nie je žiarlivý nesnori nezistuje ako co je. Keby to robil, tak by toto logicky nepokračovalo . My sme sa nestretavali každý týždeň takze nebolo to nieco čo človeka nejak zmení nás zaužívaný režim. Ale som už staršia prichádza vek aj na deti a to už pre mna sranda nie je, nechcem tak žiť
to skutocne existuje chlap, ktoremu nevadi, ze sa jeho partnerka roky stretava (a trtka) s inym? aj tvoj partner ma okrem teba dalsiu? sorry, pre mna fakt nechutne.
paneboze ale ved spravu na narodeniny, vianoce mu poslat mozes aj bez toho, ze ti on odsuhlasi koniec. Prepac ale ja si myslim, ze ty sama nevies co chces. Sice ti hlava pracuje a uvemujes si co mas spravit a akko a zachovat, ale si tak jesitna, az mi z teba zacina byt zle. nie si uprimna k vlastnemu partnerovi, ale od tohto tvojmo pomatenca ocakvas 100 percentnu uprimnost. nemas to trosku pomylene? si jesitna, sebecka a zahladena len do seba
@matkahelka a už to tu mame, rozpitvavanie a zakladanie novej diskusie . Chcem sa venovať tomu čo je v úvode a nie inej téme. Napísala som to vyššie a viacej sa ku tomu vracať nebudem
Chudák chlap.. Nesnori.. Takže ti verí.. Hlupák. A ty, tým ze ti Nesnori.. Klameš mu ďalej.. Aj tak sa dá.
@magic08 posledný krát .. sú rôzne typy vzťahov napr aj kamarátstvo s výhodami. Dvaja si ujasnia čo od seba chcú a za akých podmienok. Majú spolu sex ale nemôžu si narokovat na niečo viac a zasahovať do slobody toho druhého, ale na začiatku si trebárs povedali že okrem seba nebudú tolerovať niekoho iného. Aký je rozdiel tu? O vzťahoch vieme ale tiež sme si povedali že iných tolerovať nebudeme. Do ničoho iného mu nezasahujem toto bola jediná vec + to že budeme ku sene otvorení. Kto môže byt ku sebe viacej otvorenejší než my? Jasne že doma frajerke nebude hovoriť veci ako mne keď by mohol o vzťah prísť, ale my sme si mohli povedať csetko. Je to za mna maximálne prirodzene chcieť od človeka s ktorým to trvalo 10 rokov, aby komunikoval . Normálne necjapem prečo robite z toho taku kovbojku že o čo mi ide a čo čakám . Veď to nebol flirt alebo nejaká známosť krátka ale niečo dlhodobé tak je to snáď uplne normálne
@mk22 a práve preto viem a vždy som vedela že to nebude trvať navždy, čo som povedala aj dotyčnému
@magic08 práveže nie
Nebudeš na narodeniny a sviatok písať niekomu u koho nevieš ako to vlastne medzi sebou máte
my robime kovbojku? a ty robis co? ved jej to chces prezradit, lebo ten tvoj sa nezachoal tak ako si cakala ze sa zachova! to je fer toto? zrazu chces mat v jeho zivote miesto a 10 r ti nevadilo, ze mate kazdy vlastny vztah? tebe toto pride v poriadku? ukoncila si to, uvids ako sa zachova. ak sa ozve a bude chcie pokracoat tak kde ste skoncili, upraces ho a vysvetlis mu ze nemas zaujem pokracovat... co prosim ta riesis na 11 stranach? chces sa zakerne pomstit a ocakavs ze my ti to tu odobrime? Vies kazdy v zivote robi chyby, aj ja som ich spravila, dosledky si kazdy ponesie, no aspon mozem s cistym svedomoim povedat, ze nie som zakerna, co bohuzial myslim, ze ty o sebe povedat nemozes. je mi ta riadne luto, ale este viac toho tvojho sucasneho partnera. Straca cas s niekym, kto si ho vobec nezasluzi
Tak bud rada, že sa odmlčal.. Ze ta osvietilo a chceš to ukončiť.
Keby sa neodmlcal, ťahala by si to s nim ďalej.. A v 50ke by si prišla na to ze si celý život len čakala a robila butl vrbu a druhu posteľ.
Pôsobíš smutné, sklamane, že to končí.. Ty si na to odvahu nemala a možno by si tak prežila celý život.
Pokiaľ vieš čo chceš, tak sa tak správaj. Chceš normálny vzťah a rodinu, deti..
Tak maj jeden vzťah, jedného partnera, jednu posteľ..
Ahoj @autorka.
Urcite nepovedat.
Z toho co pises, jediny dovod, preco si to doteraz jeho partnerke nepovedala je, ze si ta vsimal a venoval sa ti, bol tu pre teba.
Vidis sama, ze uz zaujem nema a tak si to ukoncila skor ako zo stihol ukoncit on. Vnimam z tvojich slov, ze sa ta to dotklo, ze ma pravdepodobne inu a chces sa "pomstit".
Posun sa dalej a zi si svoj zivot bez toho, aby na teba niekto ukazoval prstom. Absolutne nic by si tym priznanim neziskala, ba prave naopak.. iba by si si uskodila. Aj keby sa ti urcite ulavilo...
Čím viac píšeš, tým si väčšia chudera.
Kamarátstvo s výhodami,ktoré spomínaš využívajú väčšinou SLOBODNÍ ludia, ktorý chcú sex, ale nechcú vzťah. Sú to 2 ľudia, ktorí spolu spávajú bez záväzkov, ale nemajú pritom doma partnerov.
Ty chceš jeho frajerke povedať, že má 10 rokov teba, ale pritom máš doma chlapa, ktorý nevie, že sexuješ s bývalým a žiješ v imaginárnej bubline aká si preňho dôležitá. Celé je to choré. Obaja ste úplne rovnaký a nemáte si čo vyčítať navzájom.
Je mi úprimne ľúto tvojho chlapa aj jeho frajerky. Nezaslúžia si taký odpad za partnerov, ako ste vy dvaja.
Korektný vzťah s ex sa dá udržiavať aj bez sexu. A hlavne, keď máte obaja partnerov.
Však sa stretnite všetci 4 v kaviarni a pekne spolu naraz povedzte svojim partnerom, že 10 rokov spolu udržiavate pomer lebo ty si preňho niečo výnimočné, niečo viac aj keď reálne si len madrac a možno nakoniec zistíš, že je to tak ako ti tu píšeme a on to tak reálne nemyslel, len vedel ako na teba, aby si vrzol mimo domu. Ostanete obaja slobodní a môžte sa takto imaginárne stretávať do konca života. A nebudete pritom ubližovať ďalším 2 ľuďom.
Vďaka bohu, že si mala len 2 partnerov. Lebo keby si bola takto závislá na 5 bývalých a s každým sa nevedela rozlúčiť a spávala s ním 10 rokov, tak by tvoj gymekolog mal radosť z teba.

@autorka
A ty si to tvojmu partnerovi povedala? aký máš vzťah s bývalým? že si občas aj vrznete? a že čo chceš urobiť? Na túto otázku si zatiaľ nikomu neodpovedala. Lebo ak áno a si korektná, tak choď a povedz jej to, len ver, že svedomie čisté mať nebudeš tak či tak 😉