icon

Povedali by ste to jeho partnerke?

18. okt 2023

Keby ste 10 rokov udržiavali ,,vzťah,, so zadaným a konečne to všetko ukončili, informovali by ste o tom jeho partnerku?
Len tak pre uzavretie celej veci a pre ten pocit, aby nezostalo všetko len tak akoby nič neexistovalo a nebolo.
Nechcem veľmi konkretizovať ale situáciu aspoň trosku priblížim, všetci sme bezdetni, žiadne manželstvo. Ja som s ním bola ešte pred ňou a nejako sa to v živote vyvinulo tak, že sme naďalej zostali v kontakte, písomnom aj osobnom ale nebolo to zase niečo typu že ja čakám kým sa rozídu, aby sme boli spolu. Nikdy sme si nešpecifikovali ako to medzi nami vlastne je, iba môžem za oboch povedať že sme sa nevedeli jeden druhého vzdať. Samozrejme bol za tie roky aj sexuálny kontakt ale vo veľmi malej miere.
Ja som sa to rozhodla ukončiť pretože som jednak staršia a chcem mat život naporiadku a taktiež hlavným dôvodom bolo, že doposledku už ten kontakt nebol to čo to bývalo kedysi. Už sme sa nevedeli ani zladiť kedy sa vieme stretnúť, vždy nejaké výhovorky a s ním sa nedala ani viest komunikácia. Prestalo ma to baviť viacej mi to už bralo ako dávalo a konečne som ho prestala vnímať ako niečo osudové vynimocne.
No a hlavne si tak trochu myslím či nemá aj niekoho nového pretože vieme ako to chodí, keď mame o niekoho záujem stále s ním chceme byt v kontakte a keď príde niekto iny ten záujem sa presunie tam. Myslím si že toto je hlavný dôvod prečo to medzi nami zostalo takéto a ja som mu veľakrát aj povedala, že ak by mimo mna mal ešte niekoho tam to u mňa konci.
Takže preto teraz váham ako sa zachovať. Či všetko nechať tak a riešiť si už len svoj život a ich nechať napokoji alebo nejako tu jeho informovať. Že som tu bola celé roky a zrejme počas mna/ po mne aj tak príde iná. Už len preto ako sa ku mne zachoval, napisala som mu celkom veľkú sumarizaciu čo si myslím a vôbec na to neodpísal. On si zrejme mysli že tých 10 rokov pôjde len tak do stratena akoby nič nebolo a bude spokojný že ta jeho sa nič nedozvedela a môže pokrscovat veselo inde. Ja som o ňom takúto mienku nemala, nikdy som niečo takéto neplánovala ono to skôr bolo take akoby sme nikdy ani neskončili. Takze sklamalo ma že on to bral asi inak ako ja ( alebo možno Až od nejakej doby)

Nekritizujte a nehodnotte ma tu nejak morálne, nebudem si take komentáre ani všímať chcem viest len diskusiu či povedať nepovedať, sama to nemám spracované čiže si z toho možno dosť vezmem

betulinka1
18. okt 2023

@lalenka33 ty by si to chcela vediet? Teraz je jedno ci rok alebo desat alebo od koho a kedy.

larisalarisa
18. okt 2023

Ja by som to chcela vedieť....takže ...áno ...povedať

kassandra25
18. okt 2023

@katkami123 tiez si myslím, ze normálny jedinec, teda, ak by islo o lásku a zdravé uvazovanie, aj chlapa, aj ženy, vztah by riesili v podstatne kratkom casovom horizonte. Tiez by mala autorka nejaky casovy limit, kedy by chlap presiel k nej, nie vsak 10 rocný. Usudzujem za mna, ze v takom dacom by som nelietala, nemalo by význam. Samozrejme, rozvody sa dejú, kvoli tretím stranám, nie je to rarita, ale treba sa tu pozerat na to, ci naozaj sú tie city silné na to, a treba to hned spravit. Zit v ilúzii, ci v cakatelstve v trojuholníku, to vyznam nemá, sebaposkodzuje to osobu.

buba183
18. okt 2023

Sklamaná s neho? 🤣. Nechápem. Prečo nie zo seba. 10r si mu dovolila a povolila k sexu napriek tomu že nie je sám. Keď suka nedá pes neskočí. On využil len to že si dala.

katkami123
18. okt 2023

@kassandra25
Smutne je, že ten časový horizont na 10 rokov, je otvoreny na ďaľších XY rokov, podľa mna ani nekončí, chlap sa ozve a sú zase tam, kde boli predtým, ze jej nevadí takto fungovať aj na veky vekov. Žiadna sebaúcta, túžba po normálnom plnohodnotnom vzťahu, len byt na veky piate koleso na voze.

anketkarka
18. okt 2023

,,Mamaaaaa, Peťkoooo sa so mnou už nechce hraaaaať. Už sa hrá so Zuzkou. Už nie je môj kamarát a poviem ho pani učiteľke."
Prepáč, ale úplne ako z materskej škôlky. Okašlal Ťa, tak sa ideš pomstiť. A odskáče si to tá nevinná, jeho žena. Dúfam, že si na seba hrdá. ,,Úžasný 10 ročný život" hodný max 18ročných v plnej puberte". 🤮🤮🤮

sheila121
Odpoveď bola odstránená
huxy
18. okt 2023

Ja ti napíšem takto. Bola som v situácii, že "ohrdnuta" milenka mi napisala o vzťahu s mojím ex (i keď to bola len pár mesačná aféra). Na jednej strane, časom som bola vďačná za to, že som sa dozvedela, s akým debilom som to žila. Ale nechci vedieť, čo si myslím o tej pomstychtivej cundre, ktorá sa neštítila pokaziť 8-rocnemu dieťaťu Vianoce (aj rodinu), kvôli svojmu zranenému egu.

kassandra25
18. okt 2023

@katkami123 áno, nemá to vyznam, je to iba ilúzia ako pre nich dve, slepice, tak pre toho chlapa a podla mna, ten musí byt pozoznamovaný, kade tade.

madeline1
18. okt 2023

Precitala som si len prvu vetu a stacilo mi. To co za bezcharakterna osoba dokaze udrziavat vztah so zadanym desat rokov?

kassandra25
18. okt 2023

@katkami123 dokonca som si spomenula na prípad, kedy chlap zatajoval roky frajerke, ze má doma zenu, a odvolaval sa na to, ze byva s mamickou, ktora je v zlom stave a treba sa o nu starat. To, ze ked boli vianoce a silvestre, stihol vybavit frajerku vzdy doobeda, aby mamicka vecer nebola sama, tej frajerke nevadilo. Hlupacstvo menom manzelka a menom frajerka, fungovalo desatrocia. Ked chlap zomrel pocas sexu na frajerke, tak tá si prvykrat trufla, ist domov za jeho mamickou a oznamit jej synovu smrt. Taka bitka, aka nastala, o nej rozprava roky cela dedina a dalsia bitka sa odohrala na pohrebe, kde obidve hlupačstva pokladali za chlapa za svojho oficiálneho. Je to len na vás, ženy, ako žijete a či sa radíte dobrovolne a samy, medzi hlupačstvo, alebo chcdte byt normálnymi.

kassandra25
18. okt 2023

@madeline1 bezcharakterný je chlap. Ona je len hlúpa a manzelka detto

madeline1
18. okt 2023

@kassandra25 autorka a ten chlap

domkakvet
18. okt 2023

Teraz to chces povedat, lebo si myslis, ze si s tym nakopnes sebavedomie, nie uz si ho nenakopnes po 10 rokoch takeho fungovania, tymto urcite nie.

majlo1234
18. okt 2023

Ten chlap je len obycajny kus hovna. Nema ani zlateho vtaka, ani nic extra, len proste natrafil na vhodnu kandidatku na o*eby. Ako tu bolo spomenute, je tvojim nestastim, ak si to neuvedomis.

lalenka33
18. okt 2023

@betulinka1 chcela, ale hneď na začiatku a nie ako pomstu od odkopnutej milenky, ktorá by mi chcela len akože otvoriť oči.

deedol
18. okt 2023

autorka, chcela by som ta este poprosit o vysvetlenie, ja som taky logicky clovek a toto mi nedava zmysel. ty si myslis, ze keby si to tej jeho priatelke povedala, tak by sa veci medzi tebou a tym muzom "vycistili" a mohli by ste sa pri stretnutiach normalne zdravit a nie nad sebou ohrnat nosom, ci ako si to napisala? nemyslis, ze by bol on na teba nasraty, ze si jej to povedala? nejako mi unika logika.

autor
19. okt 2023

@deedol zle pochopené. Chcela som aby sme komunikovali normálne my dvaja stále normálne či by sme sa chceli naďalej stretávať alebo nie, aby nenastal potom práve na nejakej strane hnev na toto druhého atd. Odovzdali sme si kus života dosť rokov na to aby to stalo hoci za nejakú záverečnú reč typu prišiel čas nechať to tak a žiť si každý svoje, s tým že to medzi nami nezmení niečo natoľko aby sme jeden druhého nenávideli. Už boli etapy kedy som bola nútená ignorovať ho a bola som nahnevaná a nič mi to nedalo, aj on sám povedal že tak to nechce. Preto hovorím že mali sme to uzavrieť takto a nejaká pomsta by mi ani nenapadla nechala by som ich tak nech si žijú to svoje ale ten hnev zeraz pociťujem na neho že takto sa zachoval tak prečo by som ja mala byt ta dobrá

autor
19. okt 2023

@huxy ja plne chápem že žena za každých okolnosti bude nenávidieť milenku, sama by som taká bola keby som podvádzana ja. Neurobila by som ani špinavosť typu prísť za niekym na sviatok narodeniny Vianoce a podobne, to nie avšak je jedno kedy to človek povie pretože tu ženu to bude trápiť stále hoci to bude v apríli tak Vianoce bude mat pokazené tak či tak .. keby ti to povedal niekto iny tak by pokazené neboli? Nemyslím

aurora33
19. okt 2023

Preco chceš komunikovať a nasilu sa vnucovať niekomu kto ta má len za matrac?

zuzanapjat
19. okt 2023

Autorka, je tu taká možnosť, že dotyčný si nenašiel inú milenku, ale jednoducho sa definitívne rozhodol pre svoju partnerku. Je možné že hovoria o svadbe, je možné že čakajú dieťa, je možné, že definitívne pochopil, že sa necíti dobre, ak podvádza svoju partnerku a proste to už nechce robiť. Sama si písala, že ste sex nemali pravidelne, ale skôr k nemu dochádzalo minimálne. To mi príde, že nie je typ chlapa, ktorý by potreboval pravidelnú bokovku v zmysle sexu. Tak by som sa na tvojom mieste zamyslela nad tým, kto z vás dvoch viac ten kontakt potreboval... fyzický aj psychický? Lebo evidentne si ho v poslednom čase ty kontaktovala častejšie, pričom on sa vykrúcal - nechcel už. Je možné, že jeho priateľka zistila, že je s tebou nezdravo v kontakte a spravila cirkus... a on sa definitívne rozhodol. Takže je možné, že teba netrápi, že má inú milenku, ale žiarliš a nevieš prekonať, že sa rozhodol definitívne pre svoju partnerku, s ktorou evidentne má inak pekný vzťah a ktorú evidentne aj napriek zlyhaniam miluje. (na rozdiel od teba) Takže jediné čo chceš je zničiť im vzťah. Zo žiarlivosti k jeho partnerke.

mk22
19. okt 2023

Hnev za čo.. Ze sa zachoval, ako zachoval?
Nemali ste vzťah, dohodu.. Nič.
Keď už riešiš jeho správanie.. Ze 10r klamal, podvádzal.. To ti nevadilo?
Tam ti jeho charakter nevadil?
Proste sa rozhodol skončiť niečo, čo ho už nebaví.
Teda pardon, ty si to skončila.. Tak sa tak správaj.
Blokla si ho, vymazala?
Ci počkás ten mesiac, ozve sa a si opäť happy. Písala som ti, bud za dámu.
Ukončila si to.. Tak sa tak zariad.

panda21
19. okt 2023

Úplne vecne a pragmatický píšem, že ja ako partnerka toho chlapa, by som chcela vedieť s kým 10 rokov žijem. Aj tá žena ma právo sa rozhodnúť, či s ním chce ostať alebo nie.

ruxandra
19. okt 2023

Pozri, nech tej žene povies cokolvek, nedopadne to podla tvojich predstáv. Ak ho lubi, bude verit jemu, povie mu to a on jej to pekne vysvetlí, z teba urobí ohrdnutu chuderu a spolu sa tomu pri veceri zasmejú.

Nezažila som toto co ty, zazila som nieco ine, ale tvoje pocity a spobob ako sa k tomu vyjadruješ, hnev a frustrácia, su velmi podobne tomu, cim som si prešla ja. Uplne ti teda rozumiem, ze premyslas nad pomstou, ale nech urobis cokolvek, nepomôže ti to, nebudes sa citit lepsie, vobec nic sa nevyrieši. Pomsta nikdy nic nevyrieši a moze to dokonca dopadnúť ovela horsie.
Skus sa nad tym preniesť a odpustiť mu (robis to pre seba a nie pre neho).

Chapem ako vnímaš jeho aktuálnu partnerku, ja som mala skusenost s manipulátorom a ked som sa ho konecne zbavila, nasiel si novu obet a hned si ju aj rychlo priviazal k sebe svadbou (aby neprisla na to, co je zač). Tiez mi jej bolo luto, tiez som premyslala nad tym, ze jej treba otvorit oci, ale neurobila som nic, uvedomila som si, ze takto si zbytocne drzim v zivote nieco zle, ked ju stale ľutujem. Ta zena na to musi prist sama, lubi ho a veri iba jemu, nikomu inému.
Takze rovnako u teba, nech jej povies cokolvek, verit ti ta zena nebude. Ak dokázal 10 rokov klamať, toto jej uplne v pohode vysvetlí tak ako pisem na zaciatku komentára.

Vazne, jedine co ti pomoze je pokúsiť sa zabudnut, odpustiť a nechat ich zit. Zivot tu pomstu zariadi sam, skor ci neskor, nemusis pri tom byt 🙂

zuzanapjat
19. okt 2023

@panda21 lenže môže tu byť aj ten scenár, že partnerka je napr. tehotná, alebo sa chlap definitívne rozhodol, že je čas sa odstrihnúť od milenky, že si chce založiť napr. rodinu s partnerkou. Je možné (čo my tiež nevieme) že cirkus na tému milenky už majú za sebou doma a dali si druhú šancu. A je možné, že urazená milenka tu síce píše o ďalšej milenke len preto, lebo nevie prekonať, že sa dotyčný definitívne pre svoju partnerku rozhodol. Tak ja sa pýtam, prečo rozbiť vzťah, ktorý majú...... vieme my, či milenka pod rôznymi zámienkami ho nelákala na pokec a potom ho zvádzala? A on síce minimálne často, ale podľahol a už proste podľahnúť nechce?

lamar11
19. okt 2023

Ty hlavne si sadni a porozmýšľaj nad sebou..Ty si fakt myslíš že ho vytrestas s tým že povieš všetko jeho žene? Veď jemu na tej žene vôbec nezáleží,má ju za rohož a teba tiež. Celé desaťročie ju klamal ty si myslíš že sa fakt zrúti ak ty niečo povieš? Ako môžeš tomuto veriť? A ako môžeš chcieť byť s niekým ktorý klame,podvádza? Ako by si mu do budúcna mohla veriť? Vieš si predstaviť takto fungovať celý život,nebyť si s niekým istá? Utekajú ti najlepšie roky,už by si mohla byť s niekým dávno šťastná ktorý si ťa váži a necháva sa k tebe ako k handre..tomu chlapovi nezáleží ani na tebe ani na partnerke. Máloktorý muž má taký charakter že povie do očí že je koniec,drvivá väčšina sa proste prestane ozývať aby tej žene konečne docvaklo,je to prúser ale takto to žiaľ funguje u väčšiny. Nemá ťa rád,prijmi to,a začni konečne žiť,nie prežívať,už si stratila moreee času.

huxy
19. okt 2023

Autorka, nikto iný by mi to nikdy nepovedal. Len tá ohrdnuta flandra. Keďže nik okrem nej a ex to nevedel. To, že mne pokazili Vianoce som nepísala (aj keď netvrdím, že nepokazili), ja som pisala, že 8-rocnemu dieťaťu. A to je dosť rozdiel, keď taká mrcha to vie spraviť. A ešte že sa chcela jemu pomstit-tak nech mi nik netvrdí, že milenka to povie s čistým úmyslom. Vždy je za tým buď jej ego alebo túžba po pomste.

panda21
19. okt 2023

@zuzanapjat ja píšem bez emócií a bez skrytého zámeru autorky. Tiež vidím, že to robí čisto z pomsty a o spravodlivosť jej nejde. Pravdepodobne dúfa, že sa k nej vráti. Možno dúfala, že ju bude prosiť aby ho neopustala a pod.
Ale jednoducho, čisto pragmaticky. Ja byť na mieste tej priateľky, chcela by som vedieť s kým tých 10 rokov žijem. Ak by som bola tehotná, tak duplovane. Ak to dokázal robiť 10r, nikde není zaručené, že mal iba ju. Už len kvôli pohlavným chorobám (prípadne tehotenstvo a ohrozenie plodu). Ak to bol schopný skrývať 10 rokov, boh vie koľko ich vystriedal alebo vystrieda. Jednoducho, ja by som to vedieť chcela. Ako sa rozhodne tá partnerka, či to už vie, alebo majú otvorený vzťah, to je už na nej. Je tam príliš veľa rizík, ktoré môže v budúcnosti zniknut.

autor
19. okt 2023

@huxy ja som skôr narážala na to že keď sa niečo take dozvieš, posledné čo riešiš je z akého úmyslu to ona urobila . Keď si to predstavím obrátene žeby sa to stalo mne, čo sa kľudne raz môže ako hociktorej z nás , bolo by mi uplne jedno či sa chcela ta žena pomstiť alebo čo..nezaujímala by ma, neznasala by som ju tak či tak ale podstatný by bol môj chlap s ktorým žijem a s ktorým by som musela riešiť čo ďalej.preto stále hovorím že mi príde až bezpredmetné ako stále všetky riešite že to chcem robiť z pomsty, nič to na veci nemení podľa mna

mk22
19. okt 2023

Načo sa teda radis?
Urob podľa seba.
Chod, zaklop..pekne všetko povedz.. A odid.
Budeš spokojnejšia.