icon

Povedali by ste to jeho partnerke?

18. okt 2023

Keby ste 10 rokov udržiavali ,,vzťah,, so zadaným a konečne to všetko ukončili, informovali by ste o tom jeho partnerku?
Len tak pre uzavretie celej veci a pre ten pocit, aby nezostalo všetko len tak akoby nič neexistovalo a nebolo.
Nechcem veľmi konkretizovať ale situáciu aspoň trosku priblížim, všetci sme bezdetni, žiadne manželstvo. Ja som s ním bola ešte pred ňou a nejako sa to v živote vyvinulo tak, že sme naďalej zostali v kontakte, písomnom aj osobnom ale nebolo to zase niečo typu že ja čakám kým sa rozídu, aby sme boli spolu. Nikdy sme si nešpecifikovali ako to medzi nami vlastne je, iba môžem za oboch povedať že sme sa nevedeli jeden druhého vzdať. Samozrejme bol za tie roky aj sexuálny kontakt ale vo veľmi malej miere.
Ja som sa to rozhodla ukončiť pretože som jednak staršia a chcem mat život naporiadku a taktiež hlavným dôvodom bolo, že doposledku už ten kontakt nebol to čo to bývalo kedysi. Už sme sa nevedeli ani zladiť kedy sa vieme stretnúť, vždy nejaké výhovorky a s ním sa nedala ani viest komunikácia. Prestalo ma to baviť viacej mi to už bralo ako dávalo a konečne som ho prestala vnímať ako niečo osudové vynimocne.
No a hlavne si tak trochu myslím či nemá aj niekoho nového pretože vieme ako to chodí, keď mame o niekoho záujem stále s ním chceme byt v kontakte a keď príde niekto iny ten záujem sa presunie tam. Myslím si že toto je hlavný dôvod prečo to medzi nami zostalo takéto a ja som mu veľakrát aj povedala, že ak by mimo mna mal ešte niekoho tam to u mňa konci.
Takže preto teraz váham ako sa zachovať. Či všetko nechať tak a riešiť si už len svoj život a ich nechať napokoji alebo nejako tu jeho informovať. Že som tu bola celé roky a zrejme počas mna/ po mne aj tak príde iná. Už len preto ako sa ku mne zachoval, napisala som mu celkom veľkú sumarizaciu čo si myslím a vôbec na to neodpísal. On si zrejme mysli že tých 10 rokov pôjde len tak do stratena akoby nič nebolo a bude spokojný že ta jeho sa nič nedozvedela a môže pokrscovat veselo inde. Ja som o ňom takúto mienku nemala, nikdy som niečo takéto neplánovala ono to skôr bolo take akoby sme nikdy ani neskončili. Takze sklamalo ma že on to bral asi inak ako ja ( alebo možno Až od nejakej doby)

Nekritizujte a nehodnotte ma tu nejak morálne, nebudem si take komentáre ani všímať chcem viest len diskusiu či povedať nepovedať, sama to nemám spracované čiže si z toho možno dosť vezmem

tt247
Autor odpoveď zmazal
katkami123
19. okt 2023

Čím ďalej čítam tieto príbehové pomotance autorky, tým viac sa v tom strácam. Tu fakt realne pomôže iba vytiahnuť všetky karty na stôl - ísť a povedať jej to, lebo toto okolo je extrém. Už nech má na to akýkoľvek dôvod, to je už asi jedno, ale nech na to pozriem z akej len chcem strany, toto mi vychádza ako jedine logické riešenie toho všetkého.

autor
19. okt 2023

@milovnickakvetov kto zapojí trosku logiky nemusí tu písať takéto rozuzlenia ktoré sú snáď jasne. Či mna by nenapadlo take že keby jej to poviem uskodim aj sebe? Normálne ste vy na to prišla 😃 jasne že počítala by som aj s tou variantou a to je rozdiel medzi mnou a ním, on sa veľmi obáva toho aby to ta jeho zistila ale ja nie som taký typ že keby to povie on môjmu tak budem zatĺkať . Jedna vec je že som mu to nepovedala ale druha že toto by som nikdy nerobila zo seba .. prijímam následky raz mu to motno sama poviem, netuším

mk22
19. okt 2023

Ako aj ten tvoj.. Si sladko žije, veri ti, a je rád, koho má doma.. Zo seba ti zle nie je..
Z milenca áno?

autor
19. okt 2023

@katkami123 ono by to tak nebolo keby to tu nešlo tak dopodrobna. Mala som sa držať mojej témy ako bola napísaná a reagovať čisto na komentáre povedať / nepovedať, pretože tým že každej odpisujem sa deje presne to že sa to zamotáva keď odpovedám na rôzne bočné otázky a to som nemala vôbec v úmysle

autor
19. okt 2023

@mk22 nikde som nepovedala že to tak nie je
Lenže u mna náprava nastane tým že ja rozhodne nemám v pláne si niekoho hľadať a žiť takto naďalej ani nič take, myslela som si to aj o ňom že len mna tak bude mat keď to tak život zariadil a nie že po mne aj iné. Čiže on tak žiť motno bude, ja nie. Ja som silou mocou nevyhľadáva bokovku

autor
19. okt 2023

@tt247 v predposlednom komentári som sa vyjadrila aj ku tomuto. Chaotické nič byt nemuselo, ja to mám vysporiadané až Až ale keby to mám pekne úhľadne napísať vydalo by to na riadne dlhy text. Tak je jasne že keď píšem po častiach a kde tu sa vraciam v rôznych sledoch tak to možno niekomu zmysel nebude dávať. Ako kniha v ktorej sa vratime k nejakej predošlej strane a potom zase dopredu

autor
19. okt 2023

@nekonecna_katastrofa stačí mi že keď boli trebárs na dovolenke kde sa mohol on cítiť super , zmena vzduchu a chvíľky s jeho láskou tak aj tak si pozeral moje príbehy, písal že na mna stále mysli. Dovolenku nemáme každý den, väčšinou sa tam ani nenudíme cakala som že v jeho myšlienkach nebudem ale stal sa opak. Nemusel to robiť

mk22
19. okt 2023

Ak dobre chápem, keby s tebou komunikuje, ako ste sa dohodli, stretávate sa funguete ako tých 10r..proste platí vaša dohoda.. Ty si spokojna, šťastná.. Bez výčitiek voči svojmu partnerovi..
Áno?
Považuješ to za správne. Žula by si tak ďalších rokov?
Prekazil to cele tvoj milenec?

tt247
19. okt 2023

Keďže vidím, že ty si stále ideš to svoje o vlastnej výnimočnosti a rada by si s ním bola aj naďalej akokoľvek spájaná, tak jej to povedz. Jednoducho jej to povedz a v ideálnom prípade sa ona rozíde s ním a tvoj partner sa rozíde s tebou.

mk22
19. okt 2023

Prosím ta, on bol na dovolenke s nou, a tebe písal ze na teba mysli, a teba toto potešilo??? To vážne?? Koľko máš rokov?

autor
19. okt 2023

@nekonecna_katastrofa opäť zle pochopené . Ja už neviem pripadam si ja divne keď stále čítam niečo čo je inak. Koľkokrát to mám ešte napísať , idem skúsiť polopate :
1) chcela som s ním normálne komunikovať, ujasniť si veci čo toto celé vlastne je ako to je ako to aj on vidí, povedať mu teda že proste prišiel čas nechať to tak jednak kvôli tomu že už si chcem dať život doporiadku a aj preto že to tak prirodzene začalo prichádzať možno sme sa jeden druhému zunovali atd čiže chfela som aj jeho pohľad na vec, pretože ozýval sa mi menej ako roky dozadu ale OZÝVAL, preto som písala že viem že sa ozve opäť 😃 keby som to nechala tak nič mu nepovedala on by si len myslel že je všetko ok a ozve sa keď bude chcieť a nechápal by co je so mnou, oreto som to vzala do vlastných rúk povedala mu ako to cítim a chcela som len jeho reakciu aby som to brala zS hotovú vec a v takom prípade by som nebola na neho ani nahnevaná ani nič a mohli by sme na ulici sa na seba aspoň pozrieť, určite by som mu nechcela zle
2) varianta druha keďže som teda mu povedala to co píšem vyššie a cakala niečo od neho a neprišlo to to má nahnevalo v zmysle že co si vôbec mysli, že na toto reagovať nebude ale potom sa ozve akoby nič ? Urobil to tak viackrát a až tentokrát ma to vytočilo tak veľmi že som si povedala že keď to chce takto bude to teda takto, chce byt asi za zle, asi chce teda sa niekde stretnúť a aby som mala hnev v očiach ..co vôbec nemuselo byt . Z toho prameni teda aj ta možnosť že by som to jej povedala
Snáď to uz každý konečne pochopil a nebudú miešať jedno s druhým

autor
19. okt 2023

@mk22 nie a ešte raz nie, už som zufala ako sa tu spája jedno s druhým preboha. Už jednoduchšie to napísať neviem, proste odmyslite si všetci nás ,,typ vzťahu,, ale berte to všeobecne ako hocijaký vzťah , tiež by ste chceli s niekym s kým ste ( a opäť opakujem neriešte v akom vzťahu , proste nejakom ) skončiť v dobrom pokial možno. Či všetci sa len tak prestanete niekomu ozývať ? 10 rokov kontaktu s niekym vzťah je a je uplne jedno aké slovo date pred to

lubkavargova1
19. okt 2023

Ty kokos ty si riadne nechapava...neozval sa lebo uz NECHCE s tebou mat nic a hotovo...a ty si stale ides len to svoje...
Ked si si ista, ze sa ti po case ozve, tak ho posli do certa a zi si svoj zivot..usporiadany...a hotovo...
Ty kokos ten chlap nech si ta zablokuje vsade, vymaze ak ma rozum..taku stihacku a psychopatku si riadne zavesil na krk, uz teraz ich lutujem lebo mat taku nechapavu na krku je horsie ako nejaky exekutor...

katkami123
19. okt 2023

@tt247
Tak toto je porucha osobnosti na 1000%, skúsený psychiater by stanovil aj aký druh.
- je frigidna a spava s viacerými naraz
- na jednej strane sa úplne poníži a robí zo seba madrac
- na druhej strane o sebe šíri mienku osudovej zeny
- pokrivené vnímanie reality a svojej osoby
- svoje myšlienky vydáva za fakty
- hovorí aj za druhého - čo si myslí a ako to určite vníma aj jej alfa samec i keď si v hĺbke duše uvedomuje, že to tak nie je, snaží sa tými rečami presvedčiť nielen okolie, ale aj samu seba
- naschval zamlčuje fakty (že sama má priateľa, ktorého podvádza), aby sa pred okolím mohla hrať na samaritánku (aby boli jej príbehy uveriteľnejšie), ktorá ide otvárať oci jeho priateľke, o ktorej 10 rokov vie
- títo ľudia zároveň bývajú až chorobne naviazaní na nejakú osobu vo svojom živote (ako ona na svojho milenca), ktorý sa k ním v skutočnosti nespráva pekne, ale oni ho majú spojeného podvedome s jednym zo svojich rodičov z detstva, ktorý sa ku ním správal rovnako nepekne, čiže je na tomto vzorci chovania závislá a v podstate si váži najviac takých ľudí, ktorí sa k nej chovajú zle
- má psychické problémy, ale urazí sa na to, takíto ľudia sa len ťažko pojdu liečiť, lebo majú o sebe predstavu nadčloveka, ktorý je stredobod vesmíru a taký si chybu neprizná - preto je vraj “osudová žena”
- môžete jej tu písať čokoľvek, ona si stále pôjde to svoje, kde bude splietať tie tvoje príbehy a dúfať, ze aspoň jeden človek jej to uverí, aby mohla sama nadobudnúť ten pocit, že tak to v jej živote naozaj je, ako to tu fantazíruje, jej stačí len jeden, jediný, ktorý jej dá za pravdu, a ak aj nedá, nevadí, bude žiť naďalej vo svojej fantázii a odôvodňovať si všetko po svojom - preto vôbec nemá logiku, čo tu píše, ale aj tak sa toho svojho bude držať
- v podstate sú toto všetko ľudia, ktorí mali tažké detstvo a tak si ako dieťa o sebe v hlave vytvorili predstavu niečo extra špeciálneho, do ktorej unikali vždy, keď bol ten reálny svet pre nich príliž ťažký pri rodičoch, niektorí tomu uverili až na toľko, ze sa tak chovajú ako niečo extra špeciálne aj v dospelosti. Preto sa síce ponižuje a robí matrac, na druhej strane si to hneď zdôvodní svojou dôležitosti a tak ju netrápi ako ubližuje všetkým okolo, lebo ako niekto extra špeciálny na to ona predsa má právo
- takíto ľudia sú zároveň radi stredobodom pozornosti, všetko sa musí krútiť okolo nich, neznesú, keď je v centre diania niekto iný - preto to chce oznámiť jeho priateľke, ona musí byt zas tá superstar.

lubkavargova1
19. okt 2023

@katkami123 od takeho cloveka sa drzat bokom a daleko...ak to nepomoze pekne, tak sudnym prikazom. Evidentne si o to koleduje. Aj keby zil ten chlap uz akokolvek ukazkovy priklad, ona ho furt bude sledovat a zneprijemnovat zivot a nedajboze by mali usporiadany zivot/dieta - to by neprezila.

katkami123
19. okt 2023

@lubkavargova1
Lenže ju ten milenec taha iba preto, lebo je taký istý ako ona. Ona je typ zeny, ktorá si dobrého chlapa vážiť nebude. Bude utekať za gaunerom a v hlave si zdôvodňovať svoju dôležitosť a ze všetko je úplne inak (on ju miluje a je z nej paf, všetko robí na truc, aby ziarlila a podobné hovadiny), ale pravdu si nikdy neprizná, že ju nikdy nemiloval, neváži si ju, aj keby pred ňou stál cely zástup ľudí.
Žena, ktorá žije vo svojom svete.

lubkavargova1
19. okt 2023

@katkami123 aj toho gaunera to raz prejde a evidentne to preslo ak sa neozval a potom len cisto sexualne uz len zmysla nic viac. A ked si aj najde nejaku inu milenku ju do toho neni nic..nema status priatelka, znama a ani uz len milenka...nic. Aj keby si suchol kazdy den s druhou jej do toho nebude nikdy nic...

katkami123
19. okt 2023

@lubkavargova1
Áno, keby mali usporiadaný život a dieťa, tak to samozrejme, ze neprežije, úprimne si myslím, že ho bude stalkovať do konca života a túžiť aspoň po stipke záujmu. Žena stíhačka, ktorá klesne aj na úplné dno, ešte ho prerazí, nech aspoň trochu vodu pomúti v och vzťahu, ak by aj oficiálnu neopustil, nech im aspoň občas môže peklo vo vzťahu urobiť. Lebo, keď je nešťastná a nechcená ona, nech nie je šťastný ani on. A bude sa im to snažiť rozbiť, o co sa vlastne už začína snažiť.

Nadruhejstrane, silno pochybujem o normálnosti toho milenca. Dvaja blázni sa našli.

mk22
19. okt 2023

Co ti bráni ho vymazať zo života?
Tvoja budúcnosť je v jeho rukách? Nie.
Tvoje šťastie je v jeho rukách? Nie.
Máš partnera? Máš.
Co tu stále rozoberás ukončenie a ako sa pozdravite a kraviny..
Chceš žiť usporiadaný život, mat deti.. Tak sa podľa toho správaj.
Nechaj ho tak.
Keď sa ozve, zopakuj, čo si povedala naposledy, stoj si za svojim.
Máš s nim plány? Nie.
On je zadaný ty detto, venuj sa partnerovi.
Je to také tazke+?

milovnickakvetov
19. okt 2023

@katkami123 "A on keď bude po mne mat ďalšie milenky a o nich ona bude vedieť a ja co, o mne vedieť nebude?" človek nemusí mať vyštudovanu psychologiu, aby vedel, ze tato žena je chudera chorá.
On si pozeral na dovolenke jej insta príbehy a napísal jej, ze na ňu mysli. A to je pre ňu dôkaz jej výnimočnosti. Akoby som počula svoju 17 ročnú sestru.

katkami123
19. okt 2023

@milovnickakvetov
Jj, ona je predsa tá “výnimočná milenka”, nie hocijaká milenka. Proste šiby-ryby.

autor
19. okt 2023

@milovnickakvetov treba citat s porozumením, narážala som tým iba na to že keby to bolo ako si každý povie že len keď sa nudi si spomenie tak zrejme by to nebolo počas dovolenky na ktorú niekto ide možno ani nie každý rok. Tým pádom aj pre neho niečo výnimočnejšie so svojou partnerkou a na nejakú bokovku nemal ani len pomyslieť
Nehovorila som že ja sa z toho teším, bola to reakcia pre ženy ktoré písali že na mna si spomenie len ako na tu druhu keď sa nudi a pod

autor
19. okt 2023

@mk22 to že som chcela v mojom živote nemať zle vzťahy v tomto zmysle že s niekym roky niečo mat a potom sa tváriť že sa nepoznáme. Skôr toto mi príde detinske . To sa robilo na strednej keď dakto s niekym chodil potom si našli iných a tvárili sa že sa nepoznajú. Vyspelé je podľa mna vedieť komunikovať, povedať si aj to zle a napriek tomu vedieť niečo uzatvoriť s tým že zostane pokoj na dusi že nemusíme niekoho až tak radikálne vyškrtnúť zo života
A je jedno či partnera, milenca, kamosku, rodinu

katkami123
19. okt 2023

@milovnickakvetov
Poznám taký prípad, kedy dotyčnej len stačil jediný stimul - ze jej chlap lajkol fotku a dotyčná si z toho vytvorila cely román v hlave čo ako okolo toho bolo, čo si ten chlap myslel, prečo to urobil, čo určite celý ten čas k nej cítil… no psycho.

tom_i
19. okt 2023

10 teda 8 rokov sexuješ s chlapom, ktorý ide od teba za inou , pre neho tou správnou a teraz to chceš riešiť?

autor
19. okt 2023

@lubkavargova1 toto by som si dovolila povedať ak by som ako milenka očakávala niečo čo mi nikdy nesľúbil , robila si vzdušne zámky a pod. Ale my sme toto riešili. Takze vlastne všetko čo sa medzi milencami stane a povie, neplatí pretože sú to milenci , iba v normálnom vzťahu to tak funguje áno? Tu sa naše názory rozchádzajú

milovnickakvetov
19. okt 2023

Naopak, na dovolenkách sa riešia kraviny, pretože je na to priestor, ktorý v bežnom živote nie je. Na dovolenke neupratujem a nevarím, deti mám často s animatorkami, tak robím veci, na ktoré bežne nemám čas, napr. vediem konverzácie s ľuďmi, na ktorých bežné nemám čas. Prepáč, ale ty hľadáš výnimočnosť tam, kde skutocne nie je. Musíš byť žena po 30, cca moja rovesnicka a reakcie máš ako moja pubertalna sestra.

katkami123
19. okt 2023

@tom_i
* ona mimochodom, robí to isté 😀

autor
19. okt 2023

@katkami123 mna by čisto zo zvedavosti zaujimalo pri tebe ako dlho máš súčasný vzťah ak nejaký je a koľko ich bolo predtým. No daj a urobíme teraz výklad tebe
Dúfam že podľa toho čo a ako píšeš máš stáleho partnera uz minimálne 10 a viac rokov a predtým nanajvys dvoch z mladosti a samozrejme žiadne úlety