icon

Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?

16. jan 2026

Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?

autor
16. jan 2026
@anonym_e62fba

@anonym_autor pozri ak nechceš rozoberať prečo si na potrat išla povec že si potratila... A tým pádom bude jasné prečo by si mala napr zapísané druhé tehotenstvo.. Aspoň u mňa tak bolo.. Len teda myslím si ze keď už budete nato tak vážne že budete plánovať dieťa, tak toto by isto pochopil, určite by som mu to netajila

@anonym_e62fba tak som to chcela riešiť ale v knižke je ževraj priamo spomenute upt

ivusa1516
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e62fba tak som to chcela riešiť ale v knižke je ževraj priamo spomenute upt

@anonym_autor neviem ja som iba malá že sa jedná o druhé tehotenstvo

anonym_f87633
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_f87633 závidím takú reakciu, ja som si na 99 percent istá že budem v jeho očiach nemorálna

@anonym_autor ak si myslíš že to bude taký vážny problém tak mu to treba povedať, ak to bude dôvod uňho na rozchod aspoň to skôr príde… ja som vedela že muž to pochopí viem akú ma povahu viem aký je čiže tohto som sa tak nebála po pravde

anonym_36d1ee
16. jan 2026

Lekari, hlavne gyn, ale aj ini sa na to pytaju ženy pri braní anamnézy a ak to vtedy povieš, tak to je v správe uvedené. Síce napísané skratkou, ale je. My sme sa o tom napr. dozvedeli keď bola svokra vážne chorá a poslala mužovi svoju lekársku správu, a to nemala gyn. ochorenie ale onkologické.

kvietok173
16. jan 2026

Môj manžel v živote nečítal moju lekársku správu. Ja by som nepovedala. Nemá to nič spoločne s týmto vzťahom.

anonym_1bfddb
16. jan 2026

No ak uz teraz vies, ze sa Vase nazoru v oblasti moralky a UPT rozchadzaju, o to silnejsim klamstvom to bude, ak mu to zatajis. A nic v zlom, ale nemusi ale ANO MOZE to mat vplyv aj na Tvoje buduce otehotnenie. Teraz nahodou nebudete moct mat deti (a budete chciet) a pride na pretras ze si mu nepovedala ze si po UPT (dost vazna vec podla mna, ktoru by som o manzelke/manzelovi mala pravo vediet). Ale ak chces vztah, ktory ma byt zalozeny na dovere zacinat klamatvom, tak skus.
A ano, vzdy som tieto info mala v lekarskych zaznamoch co sa gyneko veci aj tehotenstiev aj zakrokov tyka.

anonym_d55554
16. jan 2026

Nepovedala by som to nikomu.

anonym_b4270c
16. jan 2026
@zara3

@anonym_autor mozes mat problemy s otehotnenim, nevies a potom ako mu povies, ze si mu to zatajila, alebo ze si ho klamala? To potom ti prestane verit a zacne ta podozrievat, ci aj v tomto mu neklames alebo v tomto.

@zara3 problémy s otehotnením môže mať aj bez upt nie? Ďalej nevieme z akého dôvodu sa to stalo?
Sama som proti potratom,ale sú situácie keď ženy nevidia v danej situácii iné východisko. Je to ich svedomie.
Poznám babu ktorú v školopovinnom veku zneužil rodinný príslušník a otehotnela. To ma tiež hneď vešať ,,kdekomu,, na nos? Alebo mimomaternicové tehotenstvo, potrat z vážnych zdravotných dôvodov?
Moja sesternica bola na upt dva krát ešte pred maturitou, na tretí krát to už nestihla, tak maturoval už s bruškom. Je rozvedená, úprimne pochybujem že by jej súčasný partner s ktorým má dvoch synov vedel a všetkych aspektoch jej bujarej mladosti o upt, a mohla by som pokračovať napr ako môj krstný otec zničil rebríky doma, lebo jej práve aktualny frajer liezol do jej izby na poschodí rebríkom. Že pravidelne klamala rodičom že cez víkend prespí i starých rodičov lebo by ju z domu nepustili 15 tich lebo mala rande

alickapusinka
16. jan 2026

My mame v rodine prípad tiež bola bola mlada nezodpovedna.Nemala nič bývanie podmienky . Bola na UPT. Po rokoch si našla partnera chcela dieťa nedarilo sa im a ani nema a áno mala zapis v karte u gynekologičky.A nie nepovedla by som to časom možno manželovi áno dajme tomu pred svadbou ale takto určite nie ked sa iba vzťah rozvia. A ak by si aj išla do centra asistovanej reproducie tak si myslím že ak by sa hľadala pričina tak by určite lekár vedel. TaKže myslím že úplne sa asi tomu nevyhneš.A nemusiš mať ani na IVF nemáš zaruku že zostaneš tehotna a dosiahneľš svoj cieľ.

anonym_96fc00
16. jan 2026

Poisťovňa to nebude vediet. Riešila si to ako samoplatca, nie? A ani v knižke to mať nemusíš. Ja som poprosila doktora, aby mi to tam nepísal, on v svojich záznamoch to samozrejme mal. A môj už manžel o tom nevie. Bolo to 15 rokov predtým ako som ho spoznala, mala som 19, už máme dcéru, som zase tehotná. Nevravela som mu to predtým a hovoriť mu to teraz mi už príde zbytočne. Nebolo to jeho dieťa, nijako sa ho to netýkalo a mňa ani na začiatku vzťahu nenapadlo povedať mu o tom. Nič by sa tým nezmenilo.
Ale zase, závisí to aj od toho, ako to máš vysporiadané ty vnútorne.

anonym_c98161
16. jan 2026
@anonym_b4270c

@zara3 problémy s otehotnením môže mať aj bez upt nie? Ďalej nevieme z akého dôvodu sa to stalo?
Sama som proti potratom,ale sú situácie keď ženy nevidia v danej situácii iné východisko. Je to ich svedomie.
Poznám babu ktorú v školopovinnom veku zneužil rodinný príslušník a otehotnela. To ma tiež hneď vešať ,,kdekomu,, na nos? Alebo mimomaternicové tehotenstvo, potrat z vážnych zdravotných dôvodov?
Moja sesternica bola na upt dva krát ešte pred maturitou, na tretí krát to už nestihla, tak maturoval už s bruškom. Je rozvedená, úprimne pochybujem že by jej súčasný partner s ktorým má dvoch synov vedel a všetkych aspektoch jej bujarej mladosti o upt, a mohla by som pokračovať napr ako môj krstný otec zničil rebríky doma, lebo jej práve aktualny frajer liezol do jej izby na poschodí rebríkom. Že pravidelne klamala rodičom že cez víkend prespí i starých rodičov lebo by ju z domu nepustili 15 tich lebo mala rande

@anonym_b4270c tvoj koment je uplne mimo prispevku. Akoze vesat na nos kdekomu? Tak ak uz si je teraz ista ze by s tym partner mal problem tak je to vlastne uz teraz klamstvo.kazdy ma vo svojom zivote nejake zasady a presvedcenia a v momente ako ide do uvahy aj zalozenie rodiny tak urcite zasady mate mat s partnerom rovnake.

anonym_0feefb
16. jan 2026

vacsinu muzov take infa nezaujimaju, predpokladam, ze ci mu to povies, alebo nie, nijak situaciu nezmeni

anonym_9486ff
16. jan 2026

Nie. Načo?

anonym_1a830a
16. jan 2026
@anonym_96fc00

Poisťovňa to nebude vediet. Riešila si to ako samoplatca, nie? A ani v knižke to mať nemusíš. Ja som poprosila doktora, aby mi to tam nepísal, on v svojich záznamoch to samozrejme mal. A môj už manžel o tom nevie. Bolo to 15 rokov predtým ako som ho spoznala, mala som 19, už máme dcéru, som zase tehotná. Nevravela som mu to predtým a hovoriť mu to teraz mi už príde zbytočne. Nebolo to jeho dieťa, nijako sa ho to netýkalo a mňa ani na začiatku vzťahu nenapadlo povedať mu o tom. Nič by sa tým nezmenilo.
Ale zase, závisí to aj od toho, ako to máš vysporiadané ty vnútorne.

@anonym_96fc00 len pred toľkými rokmi sa zdravotná dokumentácia neviedla v tak podrobnej digitálnej podobe a keď lekár nenapísal, nikto neriešil, nikto nevedel. Teraz ide všetko cez systémy.
Pracujem v zdravotníctve a viem ako všetko prepisujeme a kopírujeme a napr ja ako zdravotník by som sa bála klamať o niektorých zdr veciach (napr ,,napíšte tam, že som na UPT nebola aj ked som bola), už len preto, že každý zdravotník sa snažíme chrániť samých seba a neriskovala by som sťažnosti a právne ťahanice, keby náhodou nastali komplikácie kvôli mojej zle vedenej dokumentácii, pretože vo chvíli keď by sa pacient na mňa sťažoval, vytiahol by dôkazy tak by sa nepriznal ,,toto som poprosil aby bolo napísané inak"
Viem, možno preháňam ale vzhľadom na veci ktoré občas riešime a zažívame musíme mať fantáziu a nejak predvídať, stať sa môže hocičo. U nás sa hovorí ,,co je psáno to je dáno" a v prípade sťažnosti a problémov sa v prvom rade zhrabe a lúšti dokumentácia, preto sa nemôže spoliehať na zhovievavosť lekára a na to, že lekár bude v dnešnej dobe pod svojim menom písať chybné údaje. Ale to už odbočujem od témy ale len aby autorka vedela, že na toto sa nemôže spoľahnúť 🙂

janinah
16. jan 2026

Klamstvo ťa dobehne,skôr ci neskôr.

anonym_9486ff
16. jan 2026

Nerozumiem ženy, načo to vešiate na nos kadekomu. Ja som bola na UPT ako 19-ročná a nikde o tom nemám žiadny záznam. Keď sa ma pýtali napr. v nemocnici pred gyn. operáciami, koľko som mala UPT, povedala som žiadne a hotovo. Nemusí o tom byť záznam absolútne nikde a nikto sa to nikdy nedozvie. A partnerovi by som to tiež nevešala na nos. Načo?

jblheart
16. jan 2026

Môj osobný názor ako muža je že by som to chcel vedieť ak je to teda už vážny vzťah s tým že chceš s tým mužom aj budúcnosť. Keď sa to dozvie ak príde na lámanie chleba tak nevieš ako bude reagovať. Však ak je to ten pravý tak ťa neodsúdi ale naopak ťa podporí a ak nie tak aspoň máš spätnú väzbu. Ako by si to brala ty, keby osoba s ktorou plánuješ budúcnosť a rodinu ti neverila natoľko že ťa po celý čas klamala o niečom v zásadnom v jej živote čo môže mať dopad aj na teba a vašu budúcnosť ? a dozvieš sa to potom od lekára alebo nejako inak ?

anonym_65e50f
16. jan 2026

Ale ved pri sobasi sa predsa aj toto spomina zo strany oddavajuceho ....poznate navzajom svoj zdravotny stav.....inak mi je celkom zle z toho, ake su zeny falosne, fuj!

enmery
16. jan 2026
@anonym_65e50f

Ale ved pri sobasi sa predsa aj toto spomina zo strany oddavajuceho ....poznate navzajom svoj zdravotny stav.....inak mi je celkom zle z toho, ake su zeny falosne, fuj!

@anonym_65e50f Inak aj ja sa v tejto debate nestačím diviť...

anonym_8d4c6c
16. jan 2026
@anonym_9486ff

Nerozumiem ženy, načo to vešiate na nos kadekomu. Ja som bola na UPT ako 19-ročná a nikde o tom nemám žiadny záznam. Keď sa ma pýtali napr. v nemocnici pred gyn. operáciami, koľko som mala UPT, povedala som žiadne a hotovo. Nemusí o tom byť záznam absolútne nikde a nikto sa to nikdy nedozvie. A partnerovi by som to tiež nevešala na nos. Načo?

@anonym_9486ff ... Hej. A potom, keby sa niečo počas tej operácie domrvilo, tak kvôli tvojmu klamaniu by si dnes nemusela byť. Napríklad. Ty ďakuj Bohu, že máš viac šťastia ako rozumu.

anonym_9486ff
16. jan 2026
@anonym_8d4c6c

@anonym_9486ff ... Hej. A potom, keby sa niečo počas tej operácie domrvilo, tak kvôli tvojmu klamaniu by si dnes nemusela byť. Napríklad. Ty ďakuj Bohu, že máš viac šťastia ako rozumu.

@anonym_8d4c6c Neviem čo akože konkrétne by sa malo domrviť pri operácii, ktorá bola cca 30 rokov po UPT.

anonym_9486ff
16. jan 2026
@anonym_autor

Inak zaujímavé, doktor mi vravel že toto nikde nebude, ani poisťovňa o Tom by nemala vedieť, žiadne záznamy nič a teraz sa dozvedáme že v knižke to bude a v prípade ivf tiež bude problém, nemá to byť úplne utajené? Pri zmene doktora to asi bude v záznamoch

@anonym_autor Ubezpečujem ťa, že pri ivf nie je absolútne žiadny problém s tým, že v minulosti si bola na UPT. Poznám ženy, ktoré boli na viacerých UPT a nakoniec majú decko po ivf, ktorú im hradila poisťovňa.

zara3
16. jan 2026
@anonym_b4270c

@anonym_b4270c nepochopila si ma, ja som povedala v tom zmysle, keby ze mala vazny vztah a keby skrz tu interupciu nemohla otehotniet a v minulosti povedala daco ine, alebo zatajila , potom co?
Mne by tiez vadilo, keby som nepoznala zdravotny stav mojho partnera.

anonym_c4b1cb
16. jan 2026
@anonym_autor

Inak zaujímavé, doktor mi vravel že toto nikde nebude, ani poisťovňa o Tom by nemala vedieť, žiadne záznamy nič a teraz sa dozvedáme že v knižke to bude a v prípade ivf tiež bude problém, nemá to byť úplne utajené? Pri zmene doktora to asi bude v záznamoch

@anonym_autor IVF ti postovna ani nepreplati, kedze si mala interupciu. Toto sa eviduje.

anonym_6dbecb
16. jan 2026

Kamarátka to povedala hned na začiatku vzťahu. Absolútne to neriešil.

anonym_9486ff
16. jan 2026
@anonym_c4b1cb

@anonym_autor IVF ti postovna ani nepreplati, kedze si mala interupciu. Toto sa eviduje.

@anonym_c4b1cb Poisťovňa bez problému prepláca inf aj ženám, ktoré mali viaceré UPT.

anonym_0a771d
16. jan 2026

@anonym_autor povedala by som mu to, keby sa mi také niečo stalo v živote. Môj muž o mne vie 100% všetko vrátane toho zlého.

anonym_6dbecb
16. jan 2026

Mila autorka, ja si myslím že teba asi táto téma dosť zaťažuje, kdeže sa na názor pýtaš aj cudzích žien. A myslím, že sa budeš k tomu vždy tvojej hlave stále vracať a to po celý život. Na tvojom mieste mu to poviem.

moonlight1210
Včera o 04:02

@anonym_autor
V troch situaciach:

1. iba ak by to zdravotne zasiahlo do moznosti mat dalsie deti. Beztak by sa to najskor dozvedel pri rieseni niekde v centre. Tak vtedy by som o tom povedala.

2. Ak by ma nic nenutilo, tak mozno casom, ked uz by som mala v neho hlboku doveru. Lebo to je velmi citliva tema sama o sebe, nech boli dovody akekolvek (od lahostajnej nerozvaznosti po zdravotne).

3. A este pokial by to bol o mne verejne znamy fakt. Lebo niekto z mojho okolia to isto pred nim nakoniec medzi recou spomenie. Tam by nebolo uniku. A bolo by lepsie, aby to vedel odomna a bol pripraveny.

pr85
Včera o 04:35
@dzulli1980

@pr85 Vazektómia a itp je kus rozdiel, či? ... to, že žena podstúpi itp neznamená, že nemôže zasa otehotnieť.

@dzulli1980 Aj itp môže viesť k neplodnosti, takže zas tak od veci to nie je. Ale ide o princíp. Zatajiť takú dôležitú vec, ako vraždu nenarodeného dieťaťa sa mi zdá úplne cez čiaru.