Prečo existujú neempatickí ľudia?
Mam kolegyňu.. Keď si potrebuje vziať 2 týždne dovolenku v lete prispôsobím sa.. Keď maroduje zastúpim ju.. Keď chodila na rehabilitácie s chrbticou zastupovala som. Mala som nehodu.. Prišla som cela od modriny.. ruky. tvar do prace.. Kazdy vravel ze som mala ísť na PN.. A ona poza chrbát povedala s čím by som išla na PN keď mi nič nie je.. Do očí mi to nepovie.. Len poza chrbát.. Došli 4 balíky tlačív.. Ťažké krabice. Vravím prosím ponoste to vy.. A ona urazene prečo ona.. Často sa chváli v práci ako často ma sex.. A tam tiež treba pohyb.. No krabice jej nevonaju.. Pohyb nosiť.. Ja jej nato lebo som mala úraz.. Predvčerom som bola na kontrolu u lekára o 8h objednaná.. No lekár došiel až o 8.15H..auto nemam.. 3 km od mesta...cize bus alebo doprava do prace. Došla som do práce o 9.10h..a ona urazená. Potom mi kolega povedal ze sa jej nepáčilo ze som tak dlho bola.. Nerozumiem jej správaniu.. Môže byť taká nechápava neempaticka?
@luccija ďakujem.. Áno je to tak.. Najviac ma tu šokovali slova co tu napísala jedna XY pani.. Typu a ty sa co hráš na svätú? Toľko negativity ide z niektorých ľudí.. Prídu tu a útočia.. Nie radou názorom pomôcť.. Ale útočia doslova
@reanda preco by nebola? Ved pise,ze robi na inom oddeleni a je to jej praca
@petulda333 ma to nosit postar.. ale ten im to necha na podatelni
Zalezi na uhle pohladu ona chodila na rehabilitacie s chrbticou a ty po nej chces aby nosila tazke baliky = pre nu si bez empatie ty .. tu chrbticu tiez nemusi mat ok. Smutne ked sa ti pohyb pri sexe zda rovnaky ako nosit tazke baliky ktore nikto nechce nosit .
@janinah chrbát boli aj bežné pri sedení v kancelárii.. Ked však spadnes z rebríka pri umývaní okien..mas potlcený a inak boľavý chrbát.. To je rozdiel
@miadi co je natom smutne? Vo všeobecnej rovine je to pohyb tela.. Nevravím ze je to úplne rovnaký pohyb.. Ale všeobecne pohyb.. rehabilitácie chrbtice nechodila tento mesiac ale pred 3 rokmi.. A už ma ok chrbticu
Tak ti poviem, väčšina ľudí myslí len na seba. Majú svoj život, svojich blízkych, svoje rozhodnutia. Nemôžeš od nich niečo očakávať, nemôžeš sa cítiť, že ti život dlží láskavosti. Proste treba bojovať za seba, stanovovať si hranice a presadzovať si svoje. Myslieť na seba tiež. Miesto rozmýšľania, či ona na to mala právo - no očividne to mohla, keď to nebolo protizákonné, alebo zvládla riskovať, že sa poškodí, alebo čokoľvek iné... každý má právo na rozhodnutie, jak sa mu to vráti je už druhá vec.. tak rozmýšľaj, čo ty urobíš, lebo na svoje činy máš právo ty a nesieš si zodpovednosť ty. Keď ti to nepoškodí a nič nedáva, tak nebuď milá, zhovievavá, chápavá, obetavá.
a ešte dodám, že všetko má svoju daň. Keď niekoho necháš, aby sa takto správal, bude sa správať. Tvoja odmena budú nervy, zničená psychika, potreba vypisovať sa ľuďom, stres, znášanie následkov ohovárania, strach, kdečo. Keď nenecháš, aby sa takto správal, povieš si svoje, urobíš si svoje, tvoj následok budú možno nejaké výčitky, lebo si dobrý človek, možno z toho bude iný typ stresu, možno si pokazíš vzťah s niekym, možno ťa bude ohovárať za to.. neexistuje len dobrá možnosť, treba si zvážiť čo urobíš a aký je zoznam následkov a vybrať to, čo tebe vyhovuje. Ty činy iných ľudí neovplyvníš, vieš ich len predpokladať.
Kolega bol kde. Krabice maju nosiť chlapi. Skôr na tych by som bola nahnevaná keby nepomohli. Ja robim v prevažne chlapskej firme a tam sa nestane,že by nechali ženu nosiť krabice s tlačivami, dvihať napr.zasobniky na vodu alebo nepodržali dvere. A na kolegynine reči ohladom neskoreho prichodu by som sa vybodla. Na lekara mas pravo, aj na PN. Takito ľudia su vyrývači , treba ťažky ignore.
@annyejnji hej tak to je.. Mas pravdu
@romiada presne tak.. Sledovať každú minútu.. Je ľahké sadnúť do auta a presunúť sa..
Ona ti do očí nepovie a ty jej áno? Asi tiež nie, keď to vešiak na MK.
@vilma7 a je zakázané vesiat tému na MK? Ľudia sa radia s naj kamoškou.. S psychológom. Aj tu na MK.. Aj nato ta stránka je.. Počuť názor ľudí ktorých nepoznáme..
Kazdy gazda orie na najsilnejsom konovi- vravieval moj dedo a ma pravdu. Ked si po uraze chod na PN a neber ohlad na kolegynu - kroru vzdy zastupis.... zadaj si hranice?? Ide o tvoje zdravie a to mas len jedno.
@zuzinka888 celkovo zamestnávatelia nemajú radi PN.. Ved preto aj s deťmi človek nemôže byť doma keď sú choré ale riešime to starkymi ktorí pomáhajú s deťmi.. A samozrejme keď ma človek mimimalku ako veľa Slovákov.. Tak pri PN dostane potom na účet asi koľko.. 200 eur? Áno zdravie je najdôležitejšie.. Ale naokolo x rušivých faktorov pre ktoré človek zatne zuby a ide pracovať...
Ludia su k sebe zli. Nie su laskavi,priatelski povacsine su zli a zavistlivi. Ja dakujem za moj kolektiv,my si pomahame ako vieme. Nikto na nikoho negani a pritom sme vsetci rozdielni,ale stretli sa v praci naozaj ludia s dobrym srdcom a spravnymi hodnotami.
@marca12 veru tak.. Ako v tej pesničke clovecina.. Vždy voňajú clovecinou.. Takých ludi mam rad...
@marca12 kolegynu nepoznam, preto si ju ani nemozem nijak vysvetlovat.. mozem si vysvetlovat akurat tuna autorku, na zaklade toho, ako a co pise.. ze bola kolegyna zduta, tvrdi ona.. nakolko sa to zhoduje s realitou, nemozem vediet.. ale netipovala by som, ze na moc percent.. ked tak citam, ako je napr. schopna porovnavat nosenie krabic so sexom 😀, tak jej usudok na mna moc doveryhodne neposobi 😝
@reanda ako vnímaš prosím ta ty sex pohyb a nosenie krabíc .. Napíš nám to prosím ta.. Úplne rozdiely.. Ďakujeme.. Radi sa poučíme..
Píšem že je zakázané? To najdôležitejšie si z kontextu vybrala...ty píšeš o nej , že hrdinka ti nepovie do očí, ale ty vlastne robíš to isté. Alebo?
@vilma7 no ja som povedala jedinú a výstižne vetu. Ja vždy zastúpim keď je to potrebné.. Nedávam do toho hnev...
a na to zastupovanie sa hlásiš dobrovoľne spomedzi viacerých kolegov alebo je to tvoja náplň práce?
@janai1 ako všade vo firmách nikto sa nehlási dobrovoľne..
takže je to tvoja náplň práce?
@janai1 ak sa pýtaš ci to mam. Zahrnuté v pracovnej zmluve nemám.. Kam smerujeme?
nie, nenapisem.. na teba skoda mrhat casom a energiou..
@reanda 100 bodov.. napodobne..
@autorka
Ja zase nerozumiem, preco to riesis. Mne by to bolo jedno. Ale kazdy sme iny. Nezatazuj sa tym

@petulda333 ked to nie je jej praca, nie je to ani kolegynina..