Prečo je manžel milší k dcéram ako ku mne?
Pekný deň, s mužom sme spolu keď rátam aj chodenie už 17 rokov. Máme 2 dcéry, 13 a 11 ročnú. Ide o to, že môj muž je rokmi protivnejši na mňa ako na dcéry. Pekne sa s nimi rozpráva, nekriči na ne. Na mňa bez problémov nakričí aj pred nimi. Dcéry občas priateľský potlapka po chrbte, postrapati. Mňa minimálne. So staršou idú občas do fitka, so mnou nechce. Alebo s nimi hrá pc hry. Pozeráme serialy, ktoré ony chcú. Príde mi to choré, že na svojom rebríčku má najskôr deti, potom mňa. Keď mu poviem, že sa mi to nepáči, tak je mu to jedno alebo povie, nech neštekám. Vytahuje na mňa staré hriechy,čo som mu povedala,urobila pred napriklad 10, 12 rokmi len aby obhajil svoje správanie.
Samozrejme sú to prkotiny. Ako by ste to riešili? Môže ísť u neho o ponorku? Mňa to neskutočne zraňuje.
@colsami Ja keď vymyslim nejakú aktivitu pre nás, tak prevráti oči, nikde sa mu nechce, žiadne spoločné aktivity. Ale keď ho dcéra zavolá do fitka, hneď beží. Keď vyberiem film, povie, že je to sprostosť, keď dcéra, tak aký úžasný.
@mia2906 Mrzí ma, že aj ty to prežívaš. U nás si z dcér urobil spojencov, mňa odsunul. Uvedomujem si, že aj ja robím chyby ale on akoby nechcel so mnou pracovať na tom, čo nefunguje. Nevie, čo má na mňa vytiahnuť, tak povie, že pred 15 rokmi si mi to pri hadke povedala, pred 10 to. Ja keby som mala začať vyťahovať jeho staré hriechy, by sa hanbil. Pred rokmi sa pri každej hádke vyhrážal rozvodom, dokonca vytlačil žiadosť o rozvod . A ja to nevytahujem. Načo, keď sme si odpustili, nemáme to vyťahovať.
@lubossi ja viem, musia chcieť dvaja....ale ďakujem za tip
No ved ale podla toho vsetkeho co pises je to o Tebe, o vas... Proste uplne vypusti to, ci s dcerou ide alebo nie. Je chvalihodne ak ANO, ze s nimi travi cas. Problem je to, ze vy dvaja ho spolu netravite a vztah nebudujete, to je proste holy fakt. Bez ohladu na dcery. Asi sa ani nepytam na intimny zivot, lebo podla toho co pises si neviem predstavit s niekym nieco viac, ked sa k sebe spravame chladnejsie ako spolubyvajuci...
Tvoje dcéry vidia, ze si pre muža na poslednom mieste. Trpis, nič nepovieš a tvoje dcéry vyrastajú v tom, ze to tak ma byt. Potom si nájdu vzťah, ich muž sa k nim bude správať ako tvoj k tebe a ony budú v tom, ze je to ok.
Možno je čas zase ten návrh na rozvod vytlacit.
Koľko má rokov?vychovas deti a budeš počúvať ufrflanca aj muži starnú a takto zarypavaju.Hned by som mu povedala, že si nájdeš mladšieho čo bude mať viac energie a ozijes a nebudeš sa dožadovať trávenia voľného času.
Veď on ťa terorizuje a potom keď sa jemu niečo nepáči, tak sa vyhráža rozvodom? Jemu jedine nastaviť zrkadlo. Keď si z teba bude uťahovať tak sa neurážaj (zatni zuby) a položartom mu niečo šplechni, keď je vojak, tak tam sa dá toho nájsť dosť podľa mňa 😄 Proste nastav mu zrkadlo, ty buď tá nad vecou so zmyslom pre humor a keď sa bude durdiť tak mu povedz niečo v zmysle “ale tatko, keď si bol mladší, vedel si sa zasmiať nad vtipom”. Niečo na ten štýl, čo on robí tebe, najlepšie v momente, keď sa dcéry smejú, tak to len elegantne otočíte, že sa budete vlastne zrazu smiať jemu. Inak to nepochopí.
@luccija má 46 rokov, ja 41
Posli toho egomaniaka a psychického tyrana do teplých krajín.
Veru ani on mladsi uz nebude.
Kazdopadne divne spravanie.
Toto s dcerami bolo vzdy tak ci len posledny cas?
Nemoze mat inu?
A zavcasu si chce dcery "ziskat" resp obmotat okolo prsta preto takto aktivne zdiela s nimi vsetko. Aj veci ktore mu s tebou vadia?!
Ak uz ste mali na stole rozvod....tak ktovie. Mozno ty si odpustila ale on nemusel....
...pozri, neváži si ťa. Musíš sú uvedomiť svoju hodnotu, a prestat toto tolerovať. Keď budeš ticho , tak sa to nezmeni. Ukáž mu kto si. Nie si nič menej od neho. Si osobnosť. Určite skus poradňu aj sama.
@domiklik Ja práveže nie som ticho, aj pred dcérami hovorím manželovi, ze sa mi nepáči ako sa ku mne správa. Tiež jeho žartovanie je za čiarou.
@maryetta to pred 7 rokmi sa pri každej hádke vyhrážal rozvodom, keď som povedala, ok, tak odrazu nechcel. Tak nechápem o čo mu ide.
@cecilia29 áno, skúsim
@maryetta tento rok bude mať 47, možno kríza stredného veku. To s dcérami predvádza posledné 3 roky.
Tresta ta, pouziva na teba toxicku taktiku. A ty si k nemu taka chapava, ja by som nebola. Vracala by som mu to, ked sa s nim inak neda.
@0silvia0 musím sa naučiť brániť, postaviť sa za seba...
Akože trochu od veci, ale nemá on milenku? Lebo vtedy muži zvyknú doma ženu ponižovať a robiť si z nej srandu.
Začni si robiť program sama, alebo s kamarátkami, dcérami ..nebudete doma a môže prdieť do gauca😂
@janickacrazy to neviem, zatiaľ sa nepriznal...
@janickacrazy patriachalny typ človeka
@charlinka111 bože, toto je take trápne a zúfalé 🙄
@janickacrazy samozrejme, že má. Toto je ukážkové správanie chlapa, ktorý má milenku.
@hankab a co ma akoze robit? Autorka sa pyta na radu a tu sa da radiť jedine to, aby sa neopustila, dbala o seba a dávala seba ako zenu na prve miesto. Tak aby bola hlavne ona spokojna sama so sebou, sebavedomá. Vela zien si mysli ze sa o seba stara, ale vo výsledku je to skor take staranie sa, aby sa nepovedalo, sem tam fitko, sem tam nove handry… ale to nestačí. Treba trošku tak robit aby ten chlap mozno zacal trošku o tu zenu bojovat. A to musi zena zariadit, byt rafinovaná. Zial nie v každom manželstve je to tak, ze zena nemusi hrať akoze nejake hry. A aj to len preto lebo tam je to mozno tak od začiatku, prirodzene. Tu to ten zene, autorke, dobre poradila @charlinka111 Ci jej treba poradit nech sa hned ide rozviesť ci nebodaj milenca hladat?
autorka, ty chceš toto manželstvo zachraňovať? 🙄
@barborachors nie som vztahovy terapeut, ani nemam za sebou 17-rocny vztah, preto nebudem davat zarucene rady ako ma autorka postupovat. Ale nikdy by som sa nepodlizovala a nehrala ziadne hry na zahadnu kvoli chlapovi, ktory ma pozna ako os*ate trenky po tolkych rokoch. Akurat to v nom moze vyvolat ziarlivost a dojem, ze ma milenca, a to by im malo zachranit vztah? Tam kde chyba ucta (z jeho strany) by sa skor mala autorka zamysliet nad tym cim si presli, ci jej niekedy vycital nejake zasadne veci ako napr. vychovu, ak sa na nej nezhodli, a ci to bolo opravnene alebo je manzel ten, co robi doma dusno. Pretoze jeho nezaujem a pohrdanie moze byt pokojne sposobene tym, ze mu napr podryvala autoritu, alebo rozhodovala bez neho vo veciach, v ktorych by mali rozhodovat spolu. Pripadne zistil pred casom, ze si pisala s kolegom, alebo xy dalsich veci, ktore tu nikto netusi. Alebo je proste iba chuj, ktory k nej nema uctu lebo ju uz po tolkych rokoch nelubi a nema zaujem udrziavat ich vztah.
@hankab tak určite som aj ja nebola vždy ako med ale to bolo občas spôsobené únavou. Tak ako aj on prišiel každý pondelok nervózny z práce a odniesli sme si to my. Žiadne podryvanie autority, podvádzanie u nás nebolo. Zato muž všetko riešil hystericky, vyhrazkami rozvodom alebo že si ublíži, keď nebude po jeho...keď som bola 4 mesiace na úrade práce, nazýval ma priživničkou. A ja mu nič z toho nevyčitam, nevraciam sa k tomu. Tak nechápem prečo on mne.
Aha, tym padom korunovany chuj, pravdepodobne psychicky chory, ktory si svoju nedoveru v seba vybija na vas. A rozviest sa nerozvedie, lebo by sa nacisto zosypal.
Nájdi si frajera, to neskutočne pomáha.

Sme spolu 15 rokov, tiež podobne, vnímam že syn je na 1) mieste , potom jeho mama a potom niekde ja..presne pri hádkach vyťahuje staré veci ..tiež rozmýšľam nad poradnou samozrejme na vine sú vždy dvaja