Prečo je považované za normálne, aby si partneri delili náklady?
Mali by si partneri automaticky deliť náklady na polovicu?
Bývam u priateľa a neplatím mu nič aj keď mam fajn plat. Mne to príde úplne prirodzené, že to chce potiahnuť on, ukázať že je muž.
Čo ma ale prekvapuje, sú reakcie okolia – veľa ľudí to vníma ako niečo „divné“, nespravodlivé alebo nepochopiteľné. Akoby vo vzťahu muselo byť všetko presne rozrátané na euro.
Zaujíma ma, prečo to tak je. Je to o výchove? O zlých skúsenostiach?
No pýtajú sa ma kamarátky , rodina že ako to mame rozdelené , ja sa nepytam ale mám okolie čo sa opýta že ako žijeme a podobne. Aj som sa čudovala ale zas som nedávno začala dospelý samostatny život tak asi preto sa pýtajú.
@biba_18
@anonym_autor plati uplne vsetko? ked mas svoje dni, kupi ti aj vlozky? nakupuje ti saty? nikdy nejdes sama a nekupis si ty nieco? Ked ides na kavu s kamoskami, tak si od neho vypytas peniaze, alebo teda dal ti kartu od uctu a platis jeho kartou? Byvat u priatela zadarmo, ked ma dobry plat je ok, platil by tak ci tak, ci len pre seba, ci aj za teba. Ale neviem, nechat sa zivit cely mesiac, nekupit si nic sama a cakat ako dieta, ze mi kupi partner by som nemohla. Dolezite je, aby tahal potom, ked bude dieta, vtedy je to jeho povinnost. Takze zalezi na takych tych drobnostiach, ale ak je s tym ok, tak co by to nas ostatnych trapilo.
Hispanske zeny v lat. amerike maju takyto pristup - takychto muzov volaju - proveedor - dodavatel, zasobovatel, vyslovene hladaju muza, ktory ich bude zivit vymenou za to, ze s nim ziju a poskytuju mu sluzby konkubiny. Tam vznika zu dost silne hnutie odporu muzov a vyslovene taketo zeny zacinaju bojkotovat.
ze osamostatnila 😂 iba si vymenila mamahotel za frajerhotel.. a nie nie je to o starostlivosti, on si ta vydrziava a plati v naturaliach 😂😂😂
@anonym_3523f9 joj keby si len tušila/ tušil. Je to fajn no, nemám sa na čo sťažovať veru. A je to starostlivosť, jeho to teší že mi môže dopriať takú finančnú slobodu, a že sa vie postarať. Vieš ono to neni len o platení, to vidno keď človeka teší tráviť čas spolu, užívame si vzájomnú prítomnosť, výletíky, starostlivosť o domácnosť, varenie, všetko čo môžeme robiť spolu je radosťou pre nás. To je láska proste. Ale viem že nie každý ma take šťastie. A áno doteraz mi platili rodičia byt pri výške, a teraz priateľ financuje bývanie, ale mne to neprekáža vôbec. Je to veľmi fajn pocit, môcť si narábať so svojim zárobkom podľa seba a nemusieť riešiť platby za bývanie a bežné veci.
A navyse mi ti hispanci chlapi pridu ako schizofrenici, pretoze na jednej strane su to machovia, ktori su hrdi, ze vsetko zabezpecia, ale na druhej strane tie zeny maju za nic, je tam najvyssia miera femicidií, zeny maju za handry, znevazuju ich a maju k nim chory vztah. Nie vsetci, aj tam su samozrejme normalni. Na sietach sa dotahuju, postuju si navzajom neznasanlive komentare atd...
@beronsche Feminizmus mal v historii svoju ulohu a mnohe prava ktore dnes zeny maju su jeho vysledkom to nespochybnujem
Zaroven si myslim ze dnes uz existuje priestor aj pre ine vedome modely zenskosti a partnerstva Ja osobne verim v muzsko zensku polaritu kde je muz oporou stabilitou a bezpecnym pristavom a zena ma vytvoreny priestor na vlastnu sebarealizaciu a slobodne rozhodovanie
Nejde o navrat k posluznosti ci neslobode ale o vedomu volbu hodnot a dynamiky vo vztahu To ze si zena zvoli polaritu namiesto feminizmu z nej nerobi menej slobodnu ani menej mudru
@darmasiswa netrep,keby nebolo feminizmu,tak by si nemohla veriť v mužsko žensku polaritunemohla by si si nič vedome zvoliť a myslieť by si nemohla už vôbec
@darmasiswa netrep,keby nebolo feminizmu,tak by si nemohla veriť v mužsko žensku polaritunemohla by si si nič vedome zvoliť a myslieť by si nemohla už vôbec
@rozculena Ak potrebujes feminizmus na to aby si bola slobodna, je to tvoja volba, ja ho na svoje myslenie nepotrebujem. Historicky prinos feminizmu som uz uznala, no feminizmus nema monopol na vedomie rozum ani slobodu zeny. Skutocna sloboda zeny sa prejavuje tym , ze si moze vybrat vlastnu cestu bez potreby ju obhajovat pred cudzimi ideologiami
@anonym_autor to je prudko individuálne. Ja som asi stará škola, hoci by som bola schopná sama financovať aj štyri rodiny... Ale keby na mňa muž nastúpil s tým, že "poďme vo všetkom 50:50", tak ako by prišiel, tak by bol poslaný do obehu😉
@anonym_autor
Teda,toto by som ja nezniesla.
Hanbila by som sa sama pred sebou.
Je uuuplne jedno,ze priatel zaraba vela.
Citila by som sa ,ako keby si ma vydrziaval.a nie,ze sa o mna stara...
Toto su presne tie gesta skrytych narcistov a manipulatorov...
Kolko ste spolu?
Mozno na zaciatku mu to vyhovuje,ale po case pochybujem....
Nemusite mat rozdelene financie 50 na 50
Ale aby jeden platil vsetko a druhy nic,to mi nepride ferove a ani normalne...
@osky Mám to rovnako. Ale každému vyhovuje iné 🤷♀️🤦♀️
si troll alebo si došla prudiť, dobre vieš, že tu každa chce byt sebestačna, ako je to ozaj, je druha otazka..
@anonym_3523f9 joj keby si len tušila/ tušil. Je to fajn no, nemám sa na čo sťažovať veru. A je to starostlivosť, jeho to teší že mi môže dopriať takú finančnú slobodu, a že sa vie postarať. Vieš ono to neni len o platení, to vidno keď človeka teší tráviť čas spolu, užívame si vzájomnú prítomnosť, výletíky, starostlivosť o domácnosť, varenie, všetko čo môžeme robiť spolu je radosťou pre nás. To je láska proste. Ale viem že nie každý ma take šťastie. A áno doteraz mi platili rodičia byt pri výške, a teraz priateľ financuje bývanie, ale mne to neprekáža vôbec. Je to veľmi fajn pocit, môcť si narábať so svojim zárobkom podľa seba a nemusieť riešiť platby za bývanie a bežné veci.
@anonym_autor ano, je krasne nedospiet a nechat sa zivit za sluzby 😉 bohuzial nie kazda na to mame zaludok, robit niekomu matrac za naturalie a nemyl si to s laskou. Laska nie je sebecka a uz bibec vo vztahu nema co robit hrabanie len pre seba. Mozno raz pochopis o com ozajstna laska je.
Autorka ja verim, ze budes v živote spokojná a ze to bude tak ako dufaš. Ale moje skúsenosti mi hovoria inak a mam známu co to mala podobne ako ty. Dnes je za partnera vydatá, maju deti a nie je šťastná. Kedže sa im ta predstava rozpadla pri problémoch s detmi. A nemusi to byt len detmi. Ono to ako to mate teraz nebude cely život. Pri problémoch sa to začne rúcať, to je fakt, kazdy vztah to tak ma. Ale ja ta nechcem nejako strašiť. To len aby si vedela, ze ked sa to začne diať aby si to videla a nieco zmenila.
@maranta_leuconeura to ani mne by sa nepáčilo keby muž nič nerobil doma. Ale našťastie moj je úplne super, perieme komu kedy sa chce, spolu varíme, všetko spolu robíme, nie je to tak že by som ja mala riešiť domácnosť. Obaja pracujeme, ja mám fajn plat, dobrý odbor som si vybrala našťastie. Ale on ma ešte lepší tak chce nech môj plat mám iba pre seba a on sa o naše bežne životne náklady postará sam.
@anonym_autor Mne by to srdce nedalo,aby chlap rozflakal svoju vyplatu a ja ako primadona uzivala svoju. Mala by si mu aspon nieco prispiet. Nemusite ist uplne na polovicu,ale bolo by fer sa podelit.
Este taka otazka: ty nechodis sama do potravin, drogerie a tak? To vsade chodite spolu?
Ako si to s partnerom/ mozno neskor s manzelom zariadite tak to budete mat. Mna moj vtedy este priatel asi podla tychto postrehov co tu citam zivil. No ano chcel, aby som sa k nemu nastahovala, nemusela som- byvala som u rodicov v dome, mala som svoje pohodlie a pripravovala sa na statnice. Chcel to a ano zivil ma, nemala som peniaze na polku najmu, z brigady som zaplatila male nakupy, navarila (varit nevie) poriesila domacnost, ale vacsinu veci platil on. Po istej dobe sme sa zobrali, mame dve deti a okrem toho, ze je jedinym zivitelom rodiny tak mi nikdy nedal pocitit nadradenost. Ja sa staram o deti a domacnost, on o financie, peniaze mame spolocne- jeden ucet. Ja ho obdivujem za to, ze dokaze zabezpecit rodinu a on mna zato, ze ked pride domov je vsetko tip top a vikendy mame pre seba a deti a nie pre pracu a domace prace. Okolie vobec neriesim. Nam to takto vyhovuje, u inych pracuju obaja a domace prace maju podelene. S priatelom si to porieste tak ako to vyhovuje len vam a druhych ludi vobec neries. Vela stastia 🙂
@beronsche Feminizmus mal v historii svoju ulohu a mnohe prava ktore dnes zeny maju su jeho vysledkom to nespochybnujem
Zaroven si myslim ze dnes uz existuje priestor aj pre ine vedome modely zenskosti a partnerstva Ja osobne verim v muzsko zensku polaritu kde je muz oporou stabilitou a bezpecnym pristavom a zena ma vytvoreny priestor na vlastnu sebarealizaciu a slobodne rozhodovanie
Nejde o navrat k posluznosti ci neslobode ale o vedomu volbu hodnot a dynamiky vo vztahu To ze si zena zvoli polaritu namiesto feminizmu z nej nerobi menej slobodnu ani menej mudru
@darmasiswa mas to pomýlené.. a riadne.
Feminizmus nijako neprotireci vedomým modelom partnerstva. Feminizmus je primárne o rovnocennosti pohlaví a o ich rovnoprávnosti.
Že si to mnohí myslia s rovnakostou či pretláčanim násilného presadzovania rol a ženú to celé do extremu, je ich problém.
Čiže presne tu možnosť veriť v muzko ženskú polaritu a slobodné rozhodovanie ti zaručil práve feminizmus..
Takze hovoriť o tom s derešpektom a akoby skrytým pohŕdanim, je.. nuž min.smiesne..
@rozculena Ak potrebujes feminizmus na to aby si bola slobodna, je to tvoja volba, ja ho na svoje myslenie nepotrebujem. Historicky prinos feminizmu som uz uznala, no feminizmus nema monopol na vedomie rozum ani slobodu zeny. Skutocna sloboda zeny sa prejavuje tym , ze si moze vybrat vlastnu cestu bez potreby ju obhajovat pred cudzimi ideologiami
@darmasiswa ty ho UZ teraz nepotrebuješ..
Tak, ako nepotrebujes, aby sa lekári zamyslali nad hygienou pri operácii.. Pretože už to je potvrdené a zavedené.
Ale len hlupák bude spochybňovať, že hygiena je dôležitá, že?
S feminizmom je to rovnaké,min. vo vyspelých krajinách..
Už slobodu máme..
Ver tomu, že keby sa vrátili "staré dobré časy", kedy žena len držala hubu a krok (a vlastne aj telo), veľmi rýchlo by ťa prešli vyjadrenia, ako ty nič také (ak čítam medzi riadkami, tak nič také otrasné) ako feminizmus, k slobodnej vôli nepotrebuješ.
"Skutocna sloboda zeny sa prejavuje tym , ze si moze vybrat vlastnu cestu "
Presne!!!
A toto máš vďaka feminizmu, vďaka tomu, že sa spoločnosť posunula. Ale, ako vieme,nič nie je večné a aj rovcennost medzi pohlaviami je ale krehká.
Takže pozor na vyhlásenia, ako feminizmus má síce nejaké historické zásluhy, ale už je zbytočný..
Pozor na to, čo považuješ za nepotrebne, aby si raz.neplakala, že zrazu si žiadnu vlastnú cestu vybrať nemôžeš....
Koniec koncom, našim dcéram a synom my vsepujeme hodnoty, teda aj od nás záleží, aký svet raz bude..
Tak, ako nepotrebujes, aby sa lekári zamyslali nad hygienou pri operácii.. Pretože už to je potvrdené a zavedené.
Už slobodu máme..
Ver tomu, že keby sa vrátili "staré dobré časy", kedy žena len držala hubu a krok (a vlastne aj telo), veľmi rýchlo by ťa prešli vyjadrenia, ako ty nič také (ak čítam medzi riadkami, tak nič také otrasné) ako feminizmus, k slobodnej vôli nepotrebuješ.
Presne!!!
A toto máš vďaka feminizmu, vďaka tomu, že sa spoločnosť posunula. Ale, ako vieme,nič nie je večné a aj rovcennost medzi pohlaviami je ale krehká.
Takže pozor na vyhlásenia, ako feminizmus má síce nejaké historické zásluhy, ale už je zbytočný..
Pozor na to, čo považuješ za nepotrebne, aby si raz.neplakala, že zrazu si žiadnu vlastnú cestu vybrať nemôžeš....
Koniec koncom, našim dcéram a synom my vsepujeme hodnoty, teda aj od nás záleží, aký svet raz bude..
@beronsche prosím ťa,je úplne zbytočné na ňu reagovať,absolútne to nechápe,ona má svoju pravdu
@darmasiswa mas to pomýlené.. a riadne.
Feminizmus nijako neprotireci vedomým modelom partnerstva. Feminizmus je primárne o rovnocennosti pohlaví a o ich rovnoprávnosti.
Že si to mnohí myslia s rovnakostou či pretláčanim násilného presadzovania rol a ženú to celé do extremu, je ich problém.
Čiže presne tu možnosť veriť v muzko ženskú polaritu a slobodné rozhodovanie ti zaručil práve feminizmus..
Takze hovoriť o tom s derešpektom a akoby skrytým pohŕdanim, je.. nuž min.smiesne..
@beronsche Nemam to pomylene, iba odmietam , ze feminizmus je jediny zdroj vedomia rozumu a slobody zeny
Rovnopravnost neznamena povinnost ideologickej identifikacie, a slobodna volba neznamena, ze musim feminizmus prijat, aby bola moja zivotna orientacia platna
To, ze dnes zena moze volit , neznamena ze kazda jej volba je produktom feminizmu, ani ze kazda zena mu nieco dlzi
Hovorit o skrytom pohrdani je projekcia, nie argument Ja som vyjadrila vlastne hodnoty kludne, vecne a bez utoku To, ze niekomu nevyhovuju, neznamena, ze su neslobodne alebo smiesne
Už slobodu máme..
Presne!!!
@beronsche Nemusis ma varovat, ani ma poucovat scenarmi, ktore som nespochybnila
Nikdy som netvrdila, ze feminizmus je zbytocny, ani ze prava zien su samozrejmost Len odmietam tvrdenie, ze kazda slobodna zivotna volba zeny je jeho zasluha, alebo ze sa k nemu musim hlasit
Prirovnania k hygiene a operaciam su manipulatívne, pretoze feminizmus nie je neutralny fakt, ale ideologia s viacerymi podobami a vyvojom
Sloboda zeny sa nestraca tym, ze si zvoli inu hodnotovu orientaciu, ale tym , ze jej niekto hovori co musi uznavat, aby bola povazovana za vedomu
Svoje hodnoty viem odovzdavat dalsim generaciam bez strasenia navratom temna a bez potreby ich viazat na jednu jedinu ideologiu
Odmietam narativ, ze sloboda zeny existuje len dovtedy, kym sa hlasi k jednej ideologii a kazdy iny vedomy zivotny postoj je automaticky hrozbou
@beronsche prosím ťa,je úplne zbytočné na ňu reagovať,absolútne to nechápe,ona má svoju pravdu
@rozculena Zosmiešnovanie a osobne utoky nenahradzaju argumenty,
To, ze mam jasne hodnoty a stojim si za nimi neznamena, ze niecomu nerozumiem , ale ze s tym nesuhlasim
Rozdiel medzi nami nie je v inteligencii, ani v chapaní, ale v tom, ze vy povazujete feminizmus za nutny ram pre kazdu slobodnu zenu a ja nie
Moja schopnost mysliet, rozhodovat sa a zit vedome nie je podmienena tym, ci sa s niekym ideologicky zhodnem
Diskusia sa konci tam kde sa zacne zlahcovanie a nalepkovanie, a presne to sa tu stalo
Ale toto veľmi záleží od situácie. Nie je to čierne alebo biele. Nie je iba scenár 50/50 alebo všetko muž. Ak sú dvaja a každý zarobí 1000€, idú do podnájmu ktorý stojí 600€ tak to asi nebude predsa celé ťahať chlap, nie?
Potom je situácia kedy má chlap vlastný byt s hypotékou 1000€, on zarába 3000€ a frajerka 800€ tak asi nepôjdu 50/50 s nákladmi.
Ja som na materskej a tam nie je žiadne moje tvoje, je iba naše.
Zjednodušene povedané, férové je to vtedy kedy nie je jeden veľmi zvýhodnený a druhý veľmi znevýhodnený.
@beronsche Nemam to pomylene, iba odmietam , ze feminizmus je jediny zdroj vedomia rozumu a slobody zeny
Rovnopravnost neznamena povinnost ideologickej identifikacie, a slobodna volba neznamena, ze musim feminizmus prijat, aby bola moja zivotna orientacia platna
To, ze dnes zena moze volit , neznamena ze kazda jej volba je produktom feminizmu, ani ze kazda zena mu nieco dlzi
Hovorit o skrytom pohrdani je projekcia, nie argument Ja som vyjadrila vlastne hodnoty kludne, vecne a bez utoku To, ze niekomu nevyhovuju, neznamena, ze su neslobodne alebo smiesne
@darmasiswa prepáč, ale tvoja odpoveď vyznieva hrozne neautenticky, pouckovito..
Dokonca mi prebehlo mysľou, že je to chatgpt - áno, prebehlo, nestojím si však za tým, samozrejme.. 😊
Ja hovorím jedno, nebyť feminizmu, by ženy nedosiahli rovnocennost, ani tu "papierovú", ako máme. Pretože áno, v myslení mnohých je stále žena menej ako muž.
Čiže ano, feminizmus je zdroj slobody.
"Rovnopravnost neznamena povinnost ideologickej identifikacie" toto nikde netvrdím..
"a slobodna volba neznamena, ze musim feminizmus prijat, aby bola moja zivotna orientacia platna" presne tak, nemusíš.
Cize vyjadrenie, "múdra žena feminizmus nepotrebuje" je podľa teba vecne? Nenaznačujes urážku, tých, čo majú iný názor? Určite?
Lebo podľa mňa skôr nadhadzuje tvoj postoj - čiže v zmysle, ak si dostatočne múdra, nebudeš feministka..
K tej jedinej ideológií, jednak je uhol pohľadu, že či to vôbec je ideológia a po druhé - dajme tomu, že to ideológia v pravom zmysle je, v akej inej sa ešte spomína, rovnocennost pohlaví?
Aký iný vedomý životný štýl je proti diskriminácii žien a základe ich pohlavia?
@darmasiswa prepáč, ale tvoja odpoveď vyznieva hrozne neautenticky, pouckovito..
Dokonca mi prebehlo mysľou, že je to chatgpt - áno, prebehlo, nestojím si však za tým, samozrejme.. 😊
Ja hovorím jedno, nebyť feminizmu, by ženy nedosiahli rovnocennost, ani tu "papierovú", ako máme. Pretože áno, v myslení mnohých je stále žena menej ako muž.
Čiže ano, feminizmus je zdroj slobody.
"Rovnopravnost neznamena povinnost ideologickej identifikacie" toto nikde netvrdím..
"a slobodna volba neznamena, ze musim feminizmus prijat, aby bola moja zivotna orientacia platna" presne tak, nemusíš.
Cize vyjadrenie, "múdra žena feminizmus nepotrebuje" je podľa teba vecne? Nenaznačujes urážku, tých, čo majú iný názor? Určite?
Lebo podľa mňa skôr nadhadzuje tvoj postoj - čiže v zmysle, ak si dostatočne múdra, nebudeš feministka..
K tej jedinej ideológií, jednak je uhol pohľadu, že či to vôbec je ideológia a po druhé - dajme tomu, že to ideológia v pravom zmysle je, v akej inej sa ešte spomína, rovnocennost pohlaví?
Aký iný vedomý životný štýl je proti diskriminácii žien a základe ich pohlavia?
@beronsche Ja hovorim za seba a svoju skusenost, nie proti inym zenam, ani ich presvedceniu
@anonym_a756df toto je veľmi drahá prostitútka
@anonym_ce465c Uspesny muz je ten, ktory dokaze zarobit viac ako dokaze minut jeho zena. Uspesna zena je ta, ktora takeho muza najde.
@rozculena Vies aky sex je najdrshsi? Manzelsky.
On si to dobre zariadil, vie co robi. Je to lacnejsie ako si platit realne knazky lasky. Som velmi skepticky tomu, ze mlady pan bude mat zaujem tento (obchodny) vztah v buducnosti formalizovat.
Apropos feminizmus, nebyt toho, tak toto zenske forum neexistuje, bol by mozno zakaz uzivst zenam internet, resp zeny by nemali ani zakladne vzdelanie, resp. formalne ale nezaradili by sa do realnej spolocnosti vid extremny islam.
Samozrejme, ak su obe strany spokojne, je to priatelne.
Skusme experiment. Su tu respondentky, ktore su zastankyne "tradicnosti" teda, muz dobrovolne zabezpecuje spokojnost zeny. Bez naroku na protisluzbu. Skusme si predstavit, ze mu tradicionalistka oznami, ze ukoncia akykolvek fyzicky kontakt teda sex a ine derivacie sex kontaktu.
Otazka. Bude to dotycny tolerovat? (Za predpokladu, ze nie je asexual) teda v zmysle, ze sa dobrovolne uplne vzda sexu a bude nafalej v rovnakej miere saurovat poziadavky a potreby damy jeho srdca.
@anonym_ce465c Uspesny muz je ten, ktory dokaze zarobit viac ako dokaze minut jeho zena. Uspesna zena je ta, ktora takeho muza najde.
@rozculena Vies aky sex je najdrshsi? Manzelsky.
On si to dobre zariadil, vie co robi. Je to lacnejsie ako si platit realne knazky lasky. Som velmi skepticky tomu, ze mlady pan bude mat zaujem tento (obchodny) vztah v buducnosti formalizovat.
Apropos feminizmus, nebyt toho, tak toto zenske forum neexistuje, bol by mozno zakaz uzivst zenam internet, resp zeny by nemali ani zakladne vzdelanie, resp. formalne ale nezaradili by sa do realnej spolocnosti vid extremny islam.
Samozrejme, ak su obe strany spokojne, je to priatelne.
Skusme experiment. Su tu respondentky, ktore su zastankyne "tradicnosti" teda, muz dobrovolne zabezpecuje spokojnost zeny. Bez naroku na protisluzbu. Skusme si predstavit, ze mu tradicionalistka oznami, ze ukoncia akykolvek fyzicky kontakt teda sex a ine derivacie sex kontaktu.
Otazka. Bude to dotycny tolerovat? (Za predpokladu, ze nie je asexual) teda v zmysle, ze sa dobrovolne uplne vzda sexu a bude nafalej v rovnakej miere saurovat poziadavky a potreby damy jeho srdca.
@anonym_3ea142 mne o feminizme nepíš,ja som s ním vysporiadaná
@anonym_autor sorry, aj po 24 rokoch od prvého dňa je férové deliť si náklady. Za mňa Win win. Nie som chudera, za ktorú platí chlap! Som samostatná a sebestačná a hrdá.
@anonym_autor že ty si sa sem prišla iba pochváliť 😀😆😆
@maranta_leuconeura to ani mne by sa nepáčilo keby muž nič nerobil doma. Ale našťastie moj je úplne super, perieme komu kedy sa chce, spolu varíme, všetko spolu robíme, nie je to tak že by som ja mala riešiť domácnosť. Obaja pracujeme, ja mám fajn plat, dobrý odbor som si vybrala našťastie. Ale on ma ešte lepší tak chce nech môj plat mám iba pre seba a on sa o naše bežne životne náklady postará sam.
@anonym_autor všetko spolu robite, len on všetko platí...vyzirka si 🤪

@anonym_autor Ehmm..kedysi to bola príživníčka (zatvárali do basy)dnes zlatokopka 😅
@anonym_f9b162 zatvárali do basy ženy za to že domácnosť financoval muž? Take som ešte nepočula. Veď ja zarábam, pracujem 😅. Len neplatím … ale to mi nevadí.