Prečo ľudia komentujú postavu mesačnej dcérky?
Preco maju ludia potrebu komentovat to že moja mesačná dcérka ma faldiky na stehnach? Ja som si inac vzdy myslela ze babatka to proste tak majú?! Je cisto na materskom mlieku..
Moja mama: “ale ma riadne faldiky na nozkach”, “ona je riadne buclatá”
Uplne cudzi clovek (poistovacka v telefone) sa ma pytala na babatko a ze teda ma 6t a ze kolko vazi? Ja ze 5,5 kg, a ona “haha hihi tak to je riadne velkáá…” 😒
Ukazujem fotku z porodnice kde mala mimochodom 50tku oblecenie na sebe a VYSELO NA NEJ proste velke jej to bolo a komentar: “riadne je velkaa 😱”
Alebo komentare na fotky kde mala 3 kg ze waw aka je velka. Akoze malinká bola ako civava alebo yorkshir ale pocuvam komentare ze je velka?
Ludia vam sibe??????? 😕
Toto by som fakt neriesila, ved je baculata, tak co ked to skonstatuju. Ved to je mile a ano, niektore babatka take su, ine nie. Ludia to vacsinou myslia v dobrom ze ako sa babatku dari. Ozaj neries sprostosti 😉
@andrejkap123 a čo je na tom? Si nejaká citlivá 😃 moje deti boli ako dva hrochy, a keď si niekto všimol, že mám v kočíku kopu faldikov, tak sme sa na tom zasmiali ...
to su pochvaly nie kritika 😉
@andrejkap123 nasa je tiez nad tabulkami od mala 😂 a ked to niekto komentoval, vzdy som sa zasmiala. Sak vraveli pravdu 🙂 mala zahyby aj tam, kde ich nemala mat 😂😂 teraz to je lepsie, avsak stale je "velka" 🙂 pupkosek a aj vysoka je na svoj vek
@andrejkap123 hlavne sa ukludni ty a neber si to tak vszne
Že ty máš problém s vlastnou váhou? A nerieš to preto tak citlivo? Ver mi,že nikoho váha tvojho dieťaťa nezaujíma. To sú len také bežné povedačky.
Trochu prehanas, nie? Moje babatko malo pred par dnami 3 mesiace a ma takmer 7 kil. A ano, je to na nej vidno. Kazdy, kto ju vidi, musi ju okomentovat, aka je obrovska. Ja si to uvedomujem.. moje prve dieta malo v roku 8 kil, takze ten rozdiel je do oci bijuci. A absolutne mi to nevadi, ked ju niekto komentuje (tiez ju obcas oslovim gulka) - na to mam odpoved, ze aspon vidno, ze je spokojna 🤷♀️
Pre vlastne dobro ti radim, aby si si nebrala vsetko tak osobne, lebo tych poznamok na dieta este bude tolkooooo.. zblaznis sa z toho.
Aj moja mama toto robila, mojej neteri bežne, skúšala to aj na moju dcéru, ale to som ju už zarazila. Sú to nemiestne reči a ja si z detstva veľmi dobre pamätám tieto reči aj na moju osobu od mami. Aj keď to nemyslela zle, akoby tomu vôbec nerozumie, že v niekom to môže vyvolať aj problém..
@andrejkap123 aj moja 100kg vaziaca svokra rada komentovala postavu mojej 2-tocnej dcery a 5-rocnej krstnej dcery, az kym som sa jej opytala, ci sa videla v zrkadle. V momente stichla a uz cusi.
@andrejkap123 keď si otvoris nástenku na MK, pri každom druhom bábätku su komenty že aké má faldíky, nôžky atď..a tie maminy sú za to rady, lebo je to na takých malých detickach rozkošné. Určite ti nikto nevravi v zlom, že máš tučné dieťa...a ver mi, ľudí naozaj nezaujíma práve tvoje bábätko, ale tak to sa bežne hovori aby reč nestála 🤷
@andrejkap123 kedysi bola vysoká detská úmrtnosť. Každý chcel mať dobré živené, veľké dieťa. Tieto komentáre sú možno pozostatok, ktorý prežil do tejto doby. Nik to nemyslí ako urážku, alebo výsmešne. Je to stále myslené ako kompliment. Kompliment pre mamičku, aké veľké dieťa vynosila a porodila a pre bábätko, že je životaschopné.
@andrejkap123 nerieš také veci,to je normálne, ešte sa toho napocuvas.nikto to nemyslí v zlom.bud rada ze je zdravá a pekne priberá
@andrejkap123 Pri babatkach je toto vsetko myslene ako pochvala - ze vyzera zdravo, dobre prosperuje. Ver mi, ze keby ti hovorili, aka je drobna a stihla, tak by si sa v momente zacala stresovat, ci mas dobre mlieko, alebo ci je s nou vsetko ok.
Ľudia ti to povedia len preto, aby reč nestála. To je všetko, nič viac, nič menej. Tvoje dieťa ich v podstate nezaujíma.
Moc to prezivas. Faldiky u babatka su milucke ake jamky na licach… ludia si myslia, ze babatko chvalia. Ze je velka? Ved pekne papa… mas dobre mlieko… a tak. Ja v tom, co pises, nevidim nic zle.
@andrejkap123 si vztahovacna.. To citit aj tu z tvojich komentarov.
Moj syn sa narodil velky, a bol ako mišelin, faldy na nohach, rukach. A milovala som (a nie v uvodzovkach) ked niekto povedal, ze aky tucnucky. 😀 A co, ty fakt riesis debiliny, asi nemas co ine na robote.
@andrejkap123 chcem mat tvoje starosti a ziadne ine 🙂
Na mesačnom bábätku sa nič iné ako zdravie - pre teba tučnota (?) - ani nedá komentovať. Neber to tak osobne. Keď ti niekto cudzí povie, že vyzerá ako chlapček asi ťa rovno odvezú.
@andrejkap123 to bola pochvala, ze aka je pekna a ako sa o nu pekne staras, nie negat., normalny smalltalk
@andrejkap123
prezradím ti tajomstvo....v skutočnosti tvoje dieťa tých ľudí ani nezaujíma.
povedali to, lebo sa patrí niečo povedať.
čo je zlé keď povie tvoja mama, že má faldíky? 🙈
a tá posledná otázka či ľuďom šibe?
to ozaj? 🤔
@andrejkap123 presne o tom to je. Ze ludia maju neustale potrebu komentovat druhych - postavu vzhlad to je jedno. Je jedno ci ide o zenu alebo dieta alebo kohokolvek, je to proste netaktne a nerobi sa to. Ale na to este musia velmi dozriet aby to prestali robit.
Postnute o polnoci, vylev, hormony... prosim nadych vydych a este raz...
ludom to je ukradnute vacsinou, len sa patri nieco povedat. Tak ma babatko faldiky, o chvilu Ti budu vykladat, ci uz prikrmujes, ci mas mlieko, ci uz sedi, a este nechodi, bude cele v ruzovom a povedia aky krasny chlapcek atd... k materstvu patri aj to naucit sa pustat veci jednym uchom dnu a druhym von...
Ja to tiez hovorim ze aka je velka a pekna..nvm co ine by som mala povedat ked mi ukazuju dieta 😀 moc ma nezaujima tak poviem nieco vseobecne. A velka myslim ako rastie nie ze je tucna.
Ani faldiky mi nepridu hanlive, sak tie su prave chutne, takze od mamy by som to brala tiez ok a ked ti to vadi tak jej to razne povedz, alebo aj tym ludim co to opakuju, lebo ked to povedia a si ticho tak sa nestazuj, to ze to napises sem tvoju situaciu a reci ludi nezmeni
@andrejkap123 tu akonáhle človek nedá pritakavaci komentár a akonáhle nekritizuje to.na čo sa autor sťažuje tak vyryva...
A treba môj prvý komentár zmazať.lebo s ním súhlasili desiatky iných ľudí...
O čom sa chces rozprávať nad buclatym dieťatkom? O jadrovej fyzike? Veď je to úplne normálna debata...
Lenže tu normálne sa stáva nenormalnym a naopak...ešteže sa môžeme vyhovárať na ...veď je taká doba...
Koniec výlevu.
Dojcene deti nie su typicky tucne. Ak maju faldiky, tak je to pekne a vyrastu z toho. Mna vzdy potesili prirastky na vahe deti. Ved vlastna mama to urcite nemysli v zlom... ja ked to tu tak citam, tak coraz viac zasnem, co dnes zeny rozhodi a ako su vztahovacne.
@andrejkap123 je to bežná konverzačná veta, čo koho prvého napadne. Každému je u prdele, či má tvoje dieťa 4 alebo 5 kg, tak to tak neprežívaj. 🙄

@andrejkap123 pre vacsinu su tie faldiky neskutocne roztomile ☺️ pochybujem, ze to niekto mysli naozaj v zlom. Ale ked je ti to neprijemne, treba im to povedat.