icon

Prečo ľudia všetko zdieľajú na internete?

14. dec 2023

Čo je toto za divná doba, všetko- každý krok, všetko ľudia vešajú na internet. Mám 33 rokov, ale túto dobu nechápem.
Žiadne súkromné, už len fotky z wécka chýbajú...

zuzike123
17. dec 2023

Vešanie všetkého na sociálne siete je istá forna narcizmu.

zuzuliennka1
17. dec 2023

praveze to je uz tak nejak na ustupe😁 najvacsi boom zdielania vsetkeho mozneho uz tusim bol.
a ved v konecnom dosledku kazdeho osobna vec. z mojich najblizsich nezdiela takmer nikto nic, dokonca viaceri v rodine mame vlastne deti a ziadne z tychto deti nie je ani na fb ani na instagrame.
a tie moje kamosky a niektore ine osoby, ktore sledujem a zdielaju fotky svojich deti - nuz ich vec, len aby na to raz nedoplatili
(a vsimam si skor ze niektore matky, co maju teraz tak 5-6-7rocne deti a zdielali zo zaciatku vsetko pomaly od porodu, uz davaju take statusy, ze ich obsah na ig/fb sa postupne meni, lebo deti su starsie a same tie deti sa uz proste fotit nechcu a ani nechcu byt na sietach u maminky 😉

poslednepogo
17. dec 2023

Ja mám toľko čo ty, a našťastie tam tiež nič nevešiam

j_m
17. dec 2023

🤔 …lebo môžu a je to i o určitom postihnutí/chorobe…

ndrag
17. dec 2023

Nahodou, ja si rada pozriem ked tam daco vesaju. Teda okrem strojenych parovych foto a fotiek deti, to ma fakt nezauijma 😀.

pettom19
17. dec 2023

Ja mam najradsej, ked poniektori vesaju na net obrazky svojich deti, toto mne osobne rozum neberie. Dost ma udivuje, ze niekto dokaze verejne prezdielat x fotiek svojho dietata, a to doslova kazdych par dni. Zial, mam par takychto podivinov vo svojom okoli, ktori takto pustaju do sveta obrazky svojich novorodeniat, potom kazdu sr*cku, s prepacenim, co ich dieta uz dokaze, potom pride na rad skolka, skola atd. Uz nejaky cas rozmyslam, ze si tychto ludi zablokujem, lebo len otvorim socialne siete a uz na mna vyskakuju fotky ich deti, a to ma teda naozaj nezaujima 🤷.

galioska
17. dec 2023

@nyusika presne, este ma bavi, ako sa tu obhajuju ja nic nedavam, nemusim sa pretrcat ale ked treba osocovat tam su prve, tam sa staraju. Ako aj pod tymto prispevkom. Hrdinky nech si najprv daju fotku do profilu a nieco realne do dvojho profilu, nie si zaplnaju profil inymi ludmi, receptami a potom pindaju na kadekoho. Skor to smrdi komplexom a zavistou.

maminkadeticiek
17. dec 2023

Ja mam.znamu ktora kde tu nieco zavesi.Ale zato kazdy jeden tyzden foti ich vikendove ranajky.Nechapem 🙈

vlucifuk
17. dec 2023

@1fifinka1 Aj ja to beriem tak, že ži a nechaj žiť, ale ani ja tomu blahoželaniu deťom a vyznávaniu lásky či blahoželaniu manželovi nerozumiem. Veď mu to poviem len do očí. Či treba verejnosti neodkladne ukázať, že má sviatok, že moja láska k nemu je nehynúca? Hmm...A, priznám sa, zaráža ma aj prihováranie sa zosnulým cez status. Pochopím oznámenie o tom, že niekto zomrel a bude mi chýbať. Ale priama reč mŕtvemu? Hmm...Ale ako vravím, ži a nechaj žiť.

1fifinka1
17. dec 2023

@vlucifuk hej presne, posielam ti pozdrav do neba a podobne... Divne

nyusika
17. dec 2023

@vlucifuk každý smúti inak.
Pokiaľ pomôže niekomu x statusov denne, jeho vec.
Ti vážne idete riešiť, ako má kto blahoželať, smútiť, žiť.
Ubližujú tým niekomu ?

Ja dávam fotky na sociálne siete, či veľa, posúdiť neviem

monita357
17. dec 2023

tiez mam 33 .. o moje pocity napr z instagramu su velmi zmiesane … trochu mam pocit, ak neukazem fotky ako si dcera najde mikulasky balicek , tak ho nedostala .. ak neukazem adventny veniec tak ho nemame .. vianocny stromcek.. ak ideme do kina alebo na veceru niekam a nezavesim foto a neoznacim miesto , tak sme nikde neboli.. mam dva ucty na ig - sukromny a pracovny a osobne velmi malo pridavam taketo sukromie a “chcastanie” na ig/ na pracovny vobec.. zdielanie z dovolenky je kapitola sama o sebe - ak pridam tak az ked sme doma a ken nejaku foto plaze..mozno mam paranoju ale nechapem ako niekto uz dava foto na letisku a mna napada , ze ukazuju svojmu okoliu : halo niesme doma - sanca vykradnut nas 🙄🥳
moj ig je skorej okny mna a mojho humoru🤷🏻‍♀️ raz som dostala otazku na stretavke “ Si este so svojim manzelom , leni nedavas s nim fotky” 😨 mna to dost zarazilo…

1fifinka1
17. dec 2023

@nyusika môžme riešiť co chceme. Zamýšľame sa nad absurdnosť toho, že ľudia nežijú v realite. Ale v nejakom imaginarnom svete. Je to fakt smutne.

nyusika
17. dec 2023

@1fifinka1 anonymna téma na verejnom fóre je čo, podľa teba ?

lucia245
17. dec 2023

Vytvárajú si tam realitu aku by chceli mat. Chcú vzbudiť čísi zaujem. Pochváliť sa niečím- byť v niecich očiach macher. Paradoxom je ze v súkromí to majú úplne opačne ako ukazujú. Lebo ten kto je šťastný a spokojný sa nepotrebuje predvadzat takýmto spôsobom.

mclissa
17. dec 2023

Ja si napriklad rada pozriem, ked niekto z mojich kamosov prida nejake momentky zo zivota. Napr. z dovolenky, narodeniny, Vianoce, atd. Ale, to aby si niekto urobil 10 selfies s kazdonou novou kabelkou a natacal videa ako si kupuje nove hodinky mi pride chore. Jedna foto staci 😂 tesi sa cely FB aj IG. Ano, taka je manzelka mojho byvaleho spoluziaka.

vlucifuk
17. dec 2023

@nyusika písala som, ži a nechaj žiť...Tým sa riadim. Ale snáď môžem napísať, že ma to dokáže prekvapiť.

hylary
17. dec 2023

Ešte dodám...

domak2
17. dec 2023

Ja tiež veľa nezdielam, ale keby to tak robili všetci tak by sme toho na tých sieťach moc nepozreli 😅

adrianajozko
17. dec 2023

@lucia245 presne tak je to

vespertine
17. dec 2023

Toto je tiež sociálna sieť a tiež tu niečo zdieľaš. Inak je to podľa mňa o kontakte. Keď nebude nikto nič pridávať na fb napríklad, načo by som tam bola...kvôli reklamám určite nie.

kristinkakvetinka
17. dec 2023

My nedávame nič ani ja ani muž .Niektorí pridávajú celý deň a najlepšie sú tie mega vyretusovane profilovky a na ulici tu ženskú pomaly ani poznať neviem lebo je úplne iná. Ale ako bolo spomenuté ten najväčší boom je za nami. Podľa mňa si ľudia tým komepnzuju nejakú tú pozornosť ktorú nemajú inde. 🤷‍♀️

asocial
17. dec 2023

@simona20201309 mňa fascinujú ľudia, ktorí sú proti sociálnym sieťam a na druhej strane tam stalkuju iných. Predpokladám, že je to autorkin prípad, inak by nemala odkiaľ vedieť, kto a čo a koľko kam vešia.

jennifer007
18. dec 2023

Nemám fb, nemám takéto problémy 😁

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika hovorím o tom, že niekto vyfotí dieťa, ktore sedí /stojí vedľa neho, dá to na verejnú sieť do celého sveta a povie mu niečo, co mu môže povedať rovno v izbe. Toto je choré! Toto! Prečo? Prečo sa k nemu neotoci, neobjíme ho, nepostiska, prečo si myslí, že blahoželanie do sveta má väčšiu váhu ako to, ktore mu doma dá v sukromi?

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 prečo mu nenapíšeš komentár, keď takych ľudí sleduješ ?
Na neviem odpovedať za cudzích ľudí.

galioska
18. dec 2023

@nyusika mna bavi ako tie sukromne nicky vsetky do jedneho aj tieto tuna musia byt na socialnej sieti a musia mat v priateloch vsetkych z dediny a musia o vsetkych vediet, lebo by nemali o com diskutovat na inej internetovej sieti😀
Vedia aka je realita tych co zdielaju vsetko
a isto je vsetko opacne ako
sa prezentuju a kopec inych negativnych poznamok cim pozvrdzuju aky je ten ich zivot smutny, zakomplexovany😀😀 Vsak na niekoho to treba hodit😀

galioska
18. dec 2023

@vespertine nato tam je aby sledovala vsetkych a potom ich ohovarala na inej socialbej sieti😀🙂

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika pretože tam mam 3500 ľudí, nie priateľov. Profil nie je úplne osobný. Skôr pracovný. A vidím kopu cudzích ludi. Keby nemusím, nemám FB. Ale fungujem kvôli istej záležitosti tam, plánujem to cele časom zrušiť. Nezvyknem im to komentovať. Celkovo nezvyknem komentovať žiadne príspevky na FB.

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 ja sa nepýtam, koľko priateľov tam máš.
Ale prečo nenapíšeš komentár pod príspevok, ktorý tu dávaš ako príklad.

Viem, že nevidíš komplet všetko, čo tvoji priatelia (3500) zdieľajú, ale konkrétne tento si asi videla, keď ťa tak zasiahol a riešiš to na Modrom koníku.