icon

Prečo ma sestra emocionálne vydiera?

mala4
24. sep 2024

Ahojte, chcela by som vedieť názor niekoho iného,, na danú situáciu,,, lebo už sa to stalo nie raz,,, a už ma to vytáča...
V skratke,... mam slobodnú, bezdetnu,, sestru v zrelom veku 😄.. Bývame v jednej dedine,, v podstate na jednom pozemku,, ona na jednom konci záhrady,, ja s deťmi na druhom,,, nemame tuna inú rodinu,, len jedna druhú,.. Často mi aj pomáha s deťmi,,, ale niekedy mi to príde,, že nemá nikoho,, tak sa upína na moju dcéru,.. Ale už mi to príde ako vydieranie,... K veci : dcéra chodí do ZUŠ do mesta,, konci o 20 a musí ísť domov autobusom o 2030,,nie je to neskoro, ale už je tma.. Tak moja sestra,,, sa ponúkla že nemá problém prísť kazdy utorok večer pre ňu,, aby sa netahala po autobusoch,.. A ja ze ôk,, keď s tým nemá problém,... V pohode... A dnes ako prišla dcéra domov, vravela,, že už s nou nebude chodiť,, že radšej pôjde busom,, Ze teta (moja sestra) jej vravela,, že ona nemá pre ňu problém prísť,,, ale ze sa ani neopyta (moja dcéra), čo robila cez víkend a ci jej náhodou netrebalo prísť s niečím pomôcť,... (podotýkam,, žena v aktívnom veku,, nie starenka),..a,to ma vytáča,

Strana
z4
rozculena
24. sep 2024

akože ako ťa vydiera? že sa posťažuje,že sa nikto z vás neopýta,ako sa má?
Často ti pomáha s deťmi,a ty sa jej nevieš opýtať,či aj ona niečo nepotrebuje?
Pomáha ti,tebe,žene v aktívnom veku?
No čo si to tá hyena dovoľuje....

kleopatra114
24. sep 2024

Tak sa cíti osamelá a nepotrebná , no. Prejavujes aj ty záujem o ňu?

oli18
24. sep 2024

A hlavne, ze ucime deti empatiii, ze?

deti95060810
24. sep 2024

tiež mi príde že na ňu dolieha samota...

dzulli1980
24. sep 2024

Aké vydieranie z jej strany? ... skôr vy ju sprosto využívate ... to naozaj sa jej neopýtaš, čo má nové, či niečo nepotrebuje atď.? ... lebo podľa reakcie Tvojho dieťaťa to tak vyzerá ...

matullienka
24. sep 2024

Mňa by zaujímalo ako jej oplacas ty to, že ti pomáha s deťmi. Ty nemáš muža, ktorý by pre dcéru zbehol? Neviem koľko ma dcéra rokov, ale ja osobne by som sa 13 ročnú o takej hodine v tomto období bála nechať ísť samu autobusom. To naozaj si od nej prijala takú pomoc bez toho aby si sa jej spýtala na oplátku s čím jej môžeš pomôcť ty alebo dcéra?

kleopatra114
24. sep 2024

A z tvojej dcéry by neubudlo, keby sa zaujímala aj ona. Veď už moje moje krpaté deti sa pýtajú ako sa ma babka , či bratranec . Chápem , že puberta asi plieska , ale veď to nie je hanba prejaviť záujem o rodinu. Ale keď je slecne( a tebe ) lepšie chodiť po večeroch a tme busom , ok.

mala4
autor
24. sep 2024

@rozculena no ze vydiera dcéru,, nie mňa,... (áno,, prídem pre teba,.. ale..prídeš ku mne,, a ja ti dám robotu,.. Takže aj také využívanie mi to príde)

rozculena
24. sep 2024

@mala4 ale takto si to v úvodnom príspevku neformulovala....na druhú stranu,neprijímaj od nej teda pomoc s deťmi

matullienka
24. sep 2024

@mala4 využívanie len je otázka z koho strany. Tak tvojej pubertacke by sa páčilo keby ju teta vyvážala ale nech sa neopovazi na oplátku od nej niečo chcieť. Keby si chcela dceru viesť tým správnym smerom, že áno takto to funguje aj v bežnom živote nič nie je zadarmo. To nie je len brať benefity

dzulli1980
24. sep 2024

Toto je presne príklad dnešných mladých ľudí ... využiť, prijať, no nedať nič, NEODVĎAČIŤ SA za pomoc ... a koho je to chyba? Rodičov ... nad sebou sa zamysli, akým smerom svoje deti vedieš.
@mala4

darina77
24. sep 2024

@mala4 na by som bola rada že mi dcéru prinesie sestra tak neskoro domov, je to bezpečnejšie. Skúste jej venovať viac času, je osamelá

mala4
autor
24. sep 2024

@matullienka manžel zomrel,. dcéra má 14 a chodia spolu tri spolužiačky,.. No napr. jej teraz požičiavam vŕtačky a veci na stavbu co mam po manželovi,, prerába si v dome,,, cez zimu som jej poskytla miesto na prezimovanie jej motorky,,, dávam jej domáce vajíčka,,

prasiatko30
24. sep 2024

Cize dceru by si chcela aby isla ako s taxikarom - nech teta s nou radsej nerozprava aby nevyrusovala, ale taxometer radsej vypnuty. Tak asi keby dcera a aj vy ostatni obcas zbehli ku tete a opytali sa ako sa ma, ci by nechcela ist do kina, na veceru alebo na vylet - len tak na oplatku, ze ona sa o vas zaujima a pomaha tak by sa vam nic nestalo ani tebe ako supersestre ani mladej

maminkadeticiek
24. sep 2024

Vies co,hanba ze sa musela stazovat,ze ta nenapadlo automaticky,ked sa ponukla ze ti bude takto pomahat.

eeffka
24. sep 2024

@mala4 vsetko co si vymenovala su veci co sa daju kupit. Sa nenavstevujete? Meter od seba?

matullienka
24. sep 2024

@mala4 nehnevaj sa ty jej požičiaš ale oddriet si to musí sama, no c by sa mladej nestalo keby tam raz za týždeň zbehla a nieco jej pomohla. Namiesto toho aby ste sa obe zduvali

mala4
autor
24. sep 2024

@deti95060810 ja som moc nechcela aby chodila pre ňu,,. ale ponúkla sa,,, ide o to,, že mám pocit že už má maniere starej dievky,.. Je zo všetkých a všetkého nervózna , 🫣

prasiatko30
24. sep 2024

@mala4 za tie roky co ti pomaha kolko krat si jej povedala - sestra moja pod zajdemw si do cukraren na kavu a na zakusok a trochu poklabosime? Kedy si sa jej naposledy opytala aky mala den? Ako sa citi?

anjelicek26
24. sep 2024

Nuz ty si poklad no... sestra ti bola roky na pomoc dobra, ale nie, ze nahodou s toho nieco bude chciet ci ocakavat...to nie su maniere starej dievky, ale cloveka, co sa snazi pomahat a proste za to nedostane pravdepodobne ani obycajne dakujem... miesto toho, aby si zbalila naradie a sli sestre pomoct nieco porobit este to tu vymenuvas aku velku obet teda robis, ze si jej to pozicala...

Teta chodi pre nu, lebo sa o nu logicky boji, v tomto case uz je tma a nieco sa jej moze stat. Tebe to evidentne asi az tak nedochadza, ake velke je to riziko, ked ide sama a teda minimalne zo zastavky sama pojde...

No a k teme dcere povedz, ze sa jej moze stat xyz plna prdel veci uz len v jednej ulicke zaprdenej potme nerobme si iluzie... ze teta ju ma rada a ide extra pre nu a aj ked si to ona nevazi, je to od tety fajn. Pubertiackam to ano treba trochu "vysvetlit" a nie "na oplatku" ale normalne ist tete obcas robit spolocnost ci pomoc ju tiez nezabije...

hugoboss1923
24. sep 2024

Tak sestra čakala, že tú pozornosť, ktorú venuje tebe a tvojej dcére, jej budete aspoň trochu opätovať. Určite to nemyslela v zlom. Človek môže byť sám, ale nikdy nie je osamelý. Máte jedna druhú. Neviem, z tvojho pohľadu, príde ti tvoja sestra atraktívna?

prasiatko30
24. sep 2024

@anjelicek26 ja tiez len ziram - pokial teta pomaha a drzi krok a hubu,vsetko v poriadku, ale este aby len naznacila, ze chce aby sa aspon o nu trosku zaujimali tak su to maniere starej dievky🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🫣🫣🫣.

@mala4 to nie su maniere starej dievky to je, ze ta osoba uz ma plne zuby toho, ze je jedina co sa zaujima o toho druheho a ten druhy ma v pazi co sa s nou deje a ako sa citi - a to ste na jednom dvore. Ale jasne deti su uz vacsie a uz nie je treba tolko pomoci, tak zrazu je slobodna sestra na obtiaz a stara dievka co chce aspon kusok pozornosti - strasna drzost od nej, vsak ju uz netreba, nech sa stiahne na svoju stranu pozemku a da pokoj- radost pomahat blizkym

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mala4
autor
24. sep 2024

@hugoboss1923 vyzerá dobre ,.. ale nikdy nemala vzťah,.. Je dosť neprístupná,,,

matullienka
24. sep 2024

@1ryba opätuje veď jej požičala náradie a uschovala motorku na zimu, občas je strčí pár domácich vajec to jej musí stačiť, čo tam po nejakom osobnom záujme

zuzanita1609
24. sep 2024

Ja nechápem nadpisu. Ako vydiera tvoja sestra? Keď sa postažuje pred tvojou dcérou,že sa o ňu nezaujimate? Bože,veď je to tvoja sestra, cíti sa sama. Ja mám bratov,aj keď už nežijem v rodičovskom, vždy aspoň pár krát do týždňa napíšem,ako sa majú,ako doma,čo nové? Je to predsa rodina 🙄. A ešte keď chce voziť tvoju dcéru domov, pomôže ti,aby si to mala jednoduchšie ako matka pubertálnej dcéry. Iné sestry,ver či nie,nie sú také zhovievavé. Cíti sa len sama a nie ako stará dievka,to sa už takto neškatulkuje.

svetlonos
24. sep 2024

Spolky čertove dosky! Zeny ja neviem ako vy, aké pokial ja SAMA PONUKNEM POMOC, tak neočakávam protisluzbu!
Dievča chodilo bušom s kamoškami, takže žiadny problém. Teta sama bez chlapa preraba dom a za odvoz očakáva co? Ze pubertacka jej bude zamerať po vŕtanie?? Keby sa jej spýtala, ci s nozlu "na oplatku" zbehne niekde di kina ci na kolac, bolo by to o realnom záujme tety o neter 😏.
Takto je to len cielene - ja síce ponúknem pomoc ale očakávam vďaku od mladej formou prace! Halooo??
Dospelá zenska nema chlapa, sama si dom preraba ale nie je schopná radsrj zavolať pano na par hodin na výpomoc v domácnosti? Ale na co ved neter urobi!
Okrem toho, 14rocbe aj super dobre deťúrence- sú pubertaci a maju uplne ine predstavy a problémy ako pomahat tete v dome. Akoby to dievča o 20: 00 nemalo samo plnú hlavu myšlienok po celom dni a ešte ma riešiť dospelú tetu? A mimochodom- keby bola teta roka, tak mlada sa jej uplne normalne opýta co nového ako sa má. V tom veku som sa s krásnou tiez parádne vedela porozprávať, no možno trocha neskôr, keďže v tom období každý riešil svoje záležitosti. Ake vzdy sme u nej mali dvere otvorené, co doktorka, to sne sa zastavili aj neskor potom u nej a pokecali. Takže asi tak! A riez zila bez chlapa ani oracu vtedy nemala. Ale teda v zivote by ju nenapadlo, že by za obed a kavu cakala protisluzby! Ono je to o vzťahoch a my aj moja mama s nou mali pekný vzťah na každodennej báze! Takže síce sme sa nepytali na pomoc ale pokecali ako sa ma, zasrandovali zanadavali aj.
No táto super teta vyžaduje pozornosť od 14 rocnej! A na to koľko má pani rokov, už dávno mohla svoje starosti aj bytie riešiť s kamoskou a nebyť osamelá! Má motorky, preraba dom, teda nepríde mi ako utiahnuť sivá mystická!
Toto je vyslovene vynucovanie si pozornosti.
Mila autorka,
sestre sa pekne poďakuj, a povedz, ze dcera má trochu iné predstavy aj ty, ako pomahat jej v domacnosti! Ona sa ponukla a mala teda hneď jednať na rovinu, ze očakáva na výmenu to a to.
Je to neter a neseriozne takéto jednanie! A ako píšem, moju krsnu mam rada, kým som bola na SK, každá návšteva dr bola aj u nej. Byvala som v inom meste. Vzdy sme fajn pokecali, keď vedela ze prídem tak ešte aj niečo extra upiekla. Ja sim bez rozmýšľania vzdy zase niečo priniesla. Ale to preto, že sme od mala mali dobre blízke vztahy! Takto ako tvoja sestra sa dobra teta necháva, ja to poznám inak.

rozculena
24. sep 2024

@svetlonos prečítaj si iba jej úvodný príspevok,ako to opísala....to ostatné doplnila až potom

1ryba
Odpoveď bola odstránená
hugoboss1923
24. sep 2024

@mala4 Nemáš na ňu číslo, že by som ju pozval na kapučíno a zákusok? 🙂

Strana
z4