Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?
S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.
@egonsk Bože chlape....ty zase perlíš. Samozrejme, že zeny sa zmenia po pôrode, zmení sa jej celý život hore nohami, takže má co robiť tá žena sama so sebou, nie ešte nejakého debilka obskakovať. A keby ten chlap nebol úplny nímand, tak sa o to dieťa stará aj on a nemusel by byť tým pádom na druhej koľaji a čakat stále opateru ako od svojej matere. Treba dospieť a prevziať zodpovednosť za svoje činy, za svoju rodinu, ženu a dieťa. A keďže po bábätku sa stále perie ako píšeš, môže ten muž pustiť tú práčku sám a môže tam prihodiť jej ponožky a jej spodare. A keď ten chlap raz za čas uvarí, tak môže si hneď po sebe umyť a bude mať menej roboty. Keďže ty píšeš ako keby sa jednalo o dvojminútovú záležitosť, predpokladám, že takéto starosti si ty nikdy nemal. Neverím, že ty máš reálne nejakú ženu po svojom boku a ak si niekedy aj mal, neverím že to bolo dlhšie ako na pár mesiacov. Ty zrejmé netušíš, co obnáša 24 hodinová starostlivosť o dieťa, nieto ešte samu seba a o nejakého chlapíka, čo sa tvári že je navyše v domácnosti. Ver mi, ze ten chlap nie je taky vycerpany z prace ako zena po dennej sichte na materskej. Duplom pri dvojickach. Ja mám jedno dieťa a bola som 24 hodín denne vyplutá z podoby. A keby som nemala po svojom boku manžela-prepytujem dobrého manžela, tak skončím na psychiatrii. Pral, žehlil robil, skoro všetko okolo dieťaťa a raz som ho nepočula vyplakávať, že je toho veľa. Videl, že som vyčerpaná, tak mi pomohol. Vy ste niektori parodia na chlapa.
A ako si to ďalej predstavuje? Nebude platiť, ani sa zaujímať, budete žiť zo vzduchu?
Nič nesťahuj, raz este budeš rada, že si sa takého *** zbavila. Aj rodina to vidí. Ty sa nemáš za čo hanbiť, on by mal kanálmi chodiť.
Nie je to len o tejto generacii, toto sa zial vzdy dialo. Odporucam vypocut si pribeh Katky Kolnikovej, ju muz kratko po druhej sv. vojne nechal so 4 detmi!!!
Ahoj, napis mi ss prosim
Autorka-pytat alimenty pre seba aj deti. Bezpodmienecne.
@zmrzlinka2021 Áno, voľakedy to bolo bežné, že žena robila ako taký otrok a muz pán tvorstva prišiel z práce a nechal si ešte aj polievku do taniera naložiť a keby sa dalo, nechal by sa ešte aj kŕmiť. Clovek si myslí že 19. storočie skončilo, ženy už majú volebné právo, chodia do práce a zarábajú rovnako ako muži... Ale bohužiaľ, mentalita mnohých sa nezmenila, na dedinách stále ženy takto isto vychovávajú svojich synov, že on nič nemusí, len si doma sadnúť k stolu, k hotovému. Takého chlapa treba hneď na začiatku kopnúť do riti. Keď ho nevedela mater vychovať, zena ho už ťažko prevychová.
@h2 dokonale si ho vystihla. Pridávam k tomu len prídavné meno *urveného k*k**a .A ak som správne dočítala, panebože dvojičky, čiže 2x toľko okolo starostlivosti, povinností.... Žienka zlatá, veľa ,ozaj veeeľa síl❤️❤️❤️ a nič určite nesťahuj. Ty HO stiahni zo všetkého,čo sa bude dať. Čistý k...t fakt 🤬😡
Trieskas dve na tri...
Je logicke ze dospely jedinec je docasne pri 9 mesacnych babatkach na druhej kolaji!!! Je to normalne, nakolko mat uz jedno babatko je zahul, nehovoriac o psychicke rodica. Ale vyrovnany, normalny muz kmita okolo deti tiez a je plne k dispozicii k tomu co treba. Jeho zena ma v nom oporu, skutocneho muza, nie mentalneho atleta, u ktoreho sa vyvoj zasstavil v 13tych rokoch a potrebuje si zahrat videohru....
@stanulienkat
Chlapi ako egonsk sa nikdy nestali skutocnymi muzmi - oni potrebuju opateru, svoj "detsky svet", a proste nevyrastli z toho detstva, niektori stastlivci z puberty... No najvacsou tragediou je to, ze najdu sa zeny, ktore aj o takychto exotov maju zaujem
Keby si bola z Bratislavy, normálne ti idem pomôcť s deťmi, pohrať, kocikovať,veď sú v najkrajšom veku. Je to ťažké, ale musíš byť silná. Už žiadne, padanie na kolená pred ním. No máš super rodinu, svokrovcov, švagra. Ty keď len môžeš si pospi. Keď je človek vyspatý všetko ide lepšie. Nevadí že nie je upratané, navarené . A muža obrať o čo sa dá. A dom máte na pôžičku, keď sa smiem spýtať?
viem, že ťa to bolí, ale musíš sa vzchopiť. Uvedom si, že to je čisté hovado! Nie je za čím ľutovať - viem, že sa to ľahšie povie ako urobí, ale časom ti to dôjde. Neponižuj sa pred ním, fajn, že máš kamošku právničku, nech okamžite zasiahne na všetkých frontoch (zverenie detí do opatery, výživné, žiadosť o rozvod) a ty sa zameraj len na to, aby ste ty a deti mali všetko, čo potrebujete. Ukľudni sa, deti potrebujú kľud, lásku a bezpečie. Držím ti palce, uvidíš, každým dňom to bude lepšie
@stanulienkat
Lenze vies k tomu 21 storociu - ano, zeny chodia do prace ako muzi, ale problem je to, ze v hlave to velmi vela zien este stale nema sporiadane a mentalitou su niekde v 19 storoci, kedy zena bola iba doma a neriesila vobec peniaze, obzivu.
Uz ked tu citam "muz mi povysaval" alebo "ja by som sa od hanby prepadla ak by muz musel toto robit", tak je to hroza...
Este stale sa najdu zeny, ktore maju pocit, ze umyvanie riadu, ci varenie je dane zenam
Píšeš ze si sa strašne hanbila ked ti švagor nechal na linke 200 eur. Ver tomu ze on a jeho rodicia sa hanbia ešte viac a je im nanič z toho ako dá tvoj manžel zachoval. A záleží im na vnúčatách na rozdiel od tvojho chlapa, ktorému nezáleží na vlastných deťoch. Ale čoskoro ho ta jeho pipka kopne do zadnice, len ho potom neprijmi späť ked dolezie. A za svoje práva a práva svojich detí bojuj ako levica. Hádam nedovolis aby si on žil na vysokej nohe s mladou pipkou z vašich spolocnych penazi a tvoje deti budú nudzou triet.
Je to hrozné. Ale buď rada, že si sa ho zbavila.
Výživné patrí aj tebe, takže požiadaj. A na deti samozrejme nesťahuj, to čo je.
Je skvele, ze sa o teba staraju. A ty sa hanbiť nemusis. To skor on. Neboj zvladnes to 🍀🍀🍀💐💐💐. Raz si buchnes 🍾 ze si sa ho zbavila. A nikdy nikdy uz nebud na kolenách pred takym debilom!!!!
Autorka, je to jedinec neschopny normalneho fungovania a krasne sa vyfarbil. Nestoji ti za to. Pytaj na seba aj deti maximum, ake sa da, mas na to narok. Vyuzi pomoc rodiny z obidvoch stran. Snaz sa konat pragmaticky a budovat si buducnost. Deti podrastu, vratis sa do prace a postavis sa na vlastne nohy. Exa by som z rodicovskych povinnosti nevynechavala, ak bude mat zaujem stretavat sa s chlapcami. Drz sa, my zeny sme silne a dokazeme az nemozne.
Apropo, NIKDY si pred ziadnym chlapom neklakaj ako posledna handra, NIKDY!!!
Ty sa nemáš za čo hanbiť a už nikdy neklač pred takým kktom. Máš nárok na výživné na manželku, výživné na deti a možno aj ďalšie príspevky, všetko si pozisťuj.
Povedala by som mu, ze to stiahnem, az ked mi na ucte cinke aspon stotisic.
Inak ani kedy sa rovno s frajerkou v naruci do Oravy hodil.
Chce stiahnutie, aby nemusel dalej nic platit. Zapacil sa mu bezstarostny zivot, kde rozhadzuje na svoje potesenia a na nic ine sa neobzera. Najskor aj vnutorne citi, ze mlada s nim nie je len tak, pre jeho neodolatelny sarm a krasu.
A zobranie o lasku s placom a plazenie sa po kolenach uz mas za sebou.
Ked si prezila az taketo osobne ponizenie a svet sa aj tak tocil dalej a na druhy den si vstala z postele, tak hod za hlavu dake ponizenie pre peniaze.
Uprac si hodnoty.
Nie pre seba to robis, ze si neschopna a leniva, ale pre deti. Nemas sa za co hanbit.
Hoci ho mas este asi stale rada, ani netusis, ako velmi si vyhrala, ze sa odpratal s jeho pokrivenym zmyslanim sam a netyral ta dlhsie svojimi hlupymi poziadavkami na dokonalu domacnost pri parmesacnych dvojickach ako varenu zabu.
Nech plati na deti, daj predbezne a proste nech ma nejaku zodpovednost. Tie deti si robil s plnym vedomim. Akoze dobre ze odisiel, ale platit bude expert.
Autorka nemáš sa zaco hanbiť. Myslím že skôr sa hanbia svokrovci a švagor, za svojho syna a brata.
@egonsk jemine, jasné že sa žena zmení po pôrode, však je to ŽIADUCE, to len také ľudské suky (pardón) sa nezmenia, pretože tie maličké bábätká závisia 24h len na mame a normálna matka sa prispôsobí hlavne deťom. Vykrikovať že prsia vykojené? Že nemá riť?
Normálny chlap zapne po pôrode vrtuľu a začne v domácnosti oveľa viac pomáhať. Tak sa necíti na druhej koľaji, lebo je v centre diania. Môj chlap mi nosil do postele jedlo, keď som sa prvý mesiac od malého takmer nepohla a pomáhal so všetkým, čo stihol po práci. Takisto, každý vie, že toto je dočasný stav kým sú deti úplne mini a po čase má chlap z detí super parťákov. Táto žena tu píše podľa všetkého 9m po pôrode, fakt dokážeš z toho vydedukovať, ako sa zmenila a zanedbáva ho chudáka?
Autorka, len pekne urob ako ti právnička radí. A pred nikým už nekľač na kolenách. Si silná a zvládneš všetko, po čase na seba budeš hrdá. ❤️
Ty sa nemas za co hanbit, evidentne sa za neho hanbia svokrovci a aj svagor.
Takyto chlap ti za to nestoji. Viem ze je to teraz velmi tazke nie len psychicky ale aj financne.
Nech ti kamoska po pravnej stranke pomoze, nic mu nedaruj. Uz ked sa nestara nech aspom peniaze da. Tvoji chlapci ti daju najviac lasky.
Vela sil.🍀
Keby mi muz povedal, ze nebude nic robit, lebo som
na dovolenke, tak mu rozkopem rit. Ty mas byt modelka, upravena, vysmiata a este ma byt vsetko tip top doma, to kde zije? Vela zien nestiha ani s jednym dietatom. Ja ked som mala male deti, tiez to vyzeralo vselijako u nas, ale bola som stastna, ze sme vobec prezili niektore urevane dni a neporiadok bolo to posledne co som riesila, aj ked som sa snazila kym spali, ale vieme kolko to vydrzi ked sa zobudia. Nenechaj sa zastrasit a chod kludne aj na sud, tie peniaze su pre deti. Ked je taky frajer, tak nech plati.
Je super, ze jeho rodina je na tvojej strane, pomaha ti a zachranuje jeho zbabelstvo. Ty sa za nic hanbit nemusis, to on ma chodit po kanaloch.
Autorka, držím Ti palce, tiež mám dvojčatá a viem, čo starostlivosť o nich v takom veku obnášala. Tak, ako Ti radia dievčatá - podaj žiadosť o rozvod, deti si nechaj zveriť do svojej starostlivosti, žiadaj o výživné na detičky aj seba. Ešte by ma zaujímalo, či pán "otecko" dostáva daňový bonus a urýchlene by som mu to prekazila. Nepros sa mu, nekomunikuj, zbytočne to budeš v sebe jatriť a bude Ťa to bolieť. Si silná žena, vynosila a dala si život dvom chlapcom, ktorí Ťa budú nadovšetko milovať. Všetko bude dobré, len veľa oddychuj, prijímaj pomoc od rodiny, svokrovcov a švagra bez hanby. Posielam energiu a objatie ❤️.
Bud rada, ze si sa zbavila debila. Nic nestahuj, pridaj k tomu ziadost o rozvod. Mas rodicov, ktori Ti pomozu, zvladnes to a bude lepsie.
Hlavne nerob zo seba chuderu a takého hajzla nikdy nepros na kolenách. Fuj, kopnúť do riti a nie prosit. V žiadnom prípade nesťahuj predbežko ale rovno podaj aj žiadosť o rozvod. Ak niečo vypisuje (sms, msg, mail) všetko odkladať ako dôkaz na súd. Je super že to pomáha aj jeho rodina a nestojí pri ňom. Na pojednávanie sa náhod najviac ako vieš a nenechaj na sebe znat ako ti ublížil. Takýto hajzli z toho žijú. Nedospely, nacisticky jedinec. Deti vychovas aj bez neho. Vzchop sa!!!!

pocuvaj pravnicku ... bude to tazke ale das to-poziadaj nielen o peniaze na deti ale aj seba kym nepojdes do prace ... ked ma na mladu ak nech dava aj rodine .. bud rada ,ze si sa ho zbavila .. to nieje chlap .. ani mlada neostane vecne mlada .. a on uz duplom nie .. daj sa dokopy kvoly detom ..mas stastie,ze rodina pomaha ..spolu s nou to dokazes neboj sa .. zas pridu pekne dni a iste aj clovek co vas bude mat rad