icon

Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?

28. okt 2024

S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.

egonsk
29. okt 2024

@moonlight1210 "opisat jej den, ako ma postupovat, aby muz po prichode z prace, nasiel zenu pripravenu venovat sa uz jemu." - to bolo to konstruktivne. A to je to, na co by mali zeny zo svojich skusenosti vediet dat odpoved, aby autorka mohla sama vyhodnotit kde nastala chyba a preco sa udialo to, co sa udialo a ako dalej pokracovat, aby sa z toho nezblaznila 😄

"kedy v ich rodine od narodenia dvojiciek na to vznikol priestor a ako k jeho vytvoreniu prispel ten otec." - tuto informaciu autorka skratila na uplne minimum, ak by chcela objektivnu radu, mala ju doplnit.

"si sadne na gauc ku chlapovi a vypocuje ho, ako sa mal v robote, kto ho tam nastval a ako ho sef neuznal?" - rozuzlenie sa niekedy ukryva v smiesnych detailoch. Predstav si, ze chlapov vie ubijat uplne rovnako ako zeny, ked napriklad partner/partnerka sa nazaujima o to, ako stravil den, atd... Poznam vela ludi, kde to prave koli takejto banalite zacalo skripat a dokazali sa rozist koli tomu. Vravi sa tomu komunikacia. Bez nej ziaden vztah nevydrzi, lebo nie je vsetko len o sexe a zazitkoch.

yoxinka
29. okt 2024

@moonlight1210 PROSÍM ŤA, nereaguj už naňho. Čím menej pozornosti bude mať, tým skôr odtiaľ vypadne. Celú tému si ukradol pre seba. Reagujme len na autorku a normálne koňstruktívne príspevky.

anouschka5
29. okt 2024

Podľa novšej legislatívy sa už v právnom slovníku nevyskytuje predbežné opatrenie, ale nový termín neodkladne a zabezpečovacie opatrenie v autorkinom prípade je nutné podať na súd návrh na neodkladné opatrenie vo veci výživného na deti a manželku
( čo sa týka momentálnej situácie je evidentné , že " manžel" aby uspokojil svoje svedomie potrebuje hodiť vinu na manželku - správanie hodné 4 cenovej - situácia je veľmi ťaživá, ale existuje tu aspoň zopár svetlých bodov - pomoc rodičov, svokrovcov a brata toho netvora z toho treba čerpať - isto by sa našli aj nejaké kamarátky želám veľa vnútornej sily

karolinakr
29. okt 2024

@egonsk inak dvojičky a jedno dieta je kapánek rozdiel a muži nezvladaju ani 1 dieta popri praci..to si treba vyskušať na vlastnej koži 2 babätka, 2 krmenia, 2 prebalovania a dve uspávania, 8x vstavanie v noci a potom ti partnerka povie, že nie si rovnocenný partner, lebo nemaš hrubu vyplatnú pasku a išla by sexovat s nejakým mladíkom..len si to vyskušaj na mesiac a zmeniš nazor velmi rýchlo

livuska124
29. okt 2024

@egonsk - "to bolo to konstruktivne. A to je to, na co by mali zeny zo svojich skusenosti vediet dat odpoved, aby autorka mohla sama vyhodnotit kde nastala chyba a preco sa udialo to, co sa udialo a ako dalej pokracovat, aby sa z toho nezblaznila"
-
Ty tvrdíš, že autorka má skúmať, vyhodnocovať, aby sa nezbláznila, čerpať zo skúsenosti iných žien, aby prišla na to, kde nastala chyba..... a milosťpán bude čo vyhodnocovať? On nemusí skúmať, kde nastala chyba? On sa nemusí snažiť hľadať riešenie? Jáj, počkať, on si ho veľmi rýchlo našiel - milenku. Išiel ľahkou cestou, aby nemusel nič riešiť, aby mu náhodou z jeho pohodlia neubudlo. A vykašľal sa na ženu a DVE deti, na ktoré mu je zaťažko aspoň finančne prispieť, keď už nič iné nerobí...

"Predstav si, ze chlapov vie ubijat uplne rovnako ako zeny, ked napriklad partner/partnerka sa nazaujima o to, ako stravil den, atd... Poznam vela ludi, kde to prave koli takejto banalite zacalo skripat a dokazali sa rozist koli tomu. Vravi sa tomu komunikacia."
-
Tomu rozumiem. Presne tak, môže to začať škrípať práve na tej nekomunikácii. Lenže muž v práci má aspoň tie sociálne kontakty. Je v spoločnosti, príde na iné myšlienky, porozpráva sa s dospelými ľuďmi. Žena doma s dieťaťom (dvomi) celý deň iba žvatlá na deti, nikto jej na nič neodpovedá, nemá s kým komunikovať.
Čiže komunikácia by mala byť vzájomná. Aj muž by sa mal zaujímať, aký mala deň. O to viac, že žena sa celý deň nemala s kým porozprávať.

Avšak platí, že zo svojho pohodlia by mali v čase, keď sú deti maličké a ozaj vyžadujú neustálu opateru, ukrajovať obaja. Nie tak, že muž príde z práce a je unavený, zvalí sa na gauč a čaká full servis ako keď boli bez detí a žena sa ide rozkrájať aby všetko stihla. Veď pre muža sa tým pádom nič nezmenilo a žije si naďalej svoj bezstarostný staromládenencký život - chodí do práce a po práci oddychuje na gauči (kde je pomoc manželke, partnerke, kde je starostlivosť o potomkov)?
A tento debil (prepáč autorka, krajšie slovo naňho nemám) autorku ešte douráža za výzor, po tom, ako mu porodila dvojičky a kopne si do nej, že ona teraz neprispieva na domácnosť? (Výzor sa jej zmenil, lebo porodila dvojičky, lebo je unavená a nestíha sa venovať sebe - nemá kedy....neprispieva na domácnosť, lebo sa stará aj o JEHO deti) A ona má podľa teba hľadať, kde urobili vo vzťahu chybu???? Ja ju vidím úplne presne.

oblecenie99
29. okt 2024

@egonsk Takže JA rozširujem tému, lebo som poukázala na to, nech zostaneme pri podstate témy, ale ty tému nerozširuješ, ty "pridávaš nový podnet".

A keď sa ti ženy, ktoré si už prešli náročným tehotenstvom a obdobím po pôrode snažia napísať, že nemáš pravdu, a práve pri tejto konkrétnej téme sa nemáme čo baviť o druhej koľaji a "inom pohľade", tak tu začínaš o feministkách a hrozných ukrivdených ženách. AJ keby autorka bola najväčšia pi*a na svete (čo samozrejme nie je), ani toto by neobstála ako výhovorka či ospravedlnenie na tri zásadné veci: neplatenie výživného, nezáujem o deti a vyvádzanie kvôli predbežnému opatreniu.

yoxinka
29. okt 2024

@oblecenie99
Nereaguj naňho, ignorácia je jediná cesta ako tohto človeka odstaviť.

lilinka76
29. okt 2024

@karolinakr a k Tvojmu komentáru dodám, že dve bábätká ale iba jeden rodičovský príspevok. Nikoho nezaujíma, že zivíš a šatíš a prebaľuješ dve detičky 🤐. To som ja brala ako veľkú nespravodlivosť

oblecenie99
29. okt 2024

@yoxinka Akurát som chcela tebe napísať, že máš pravdu, budem to ignorovať.

yoxinka
29. okt 2024

@livuska124
Prosím ťa, prestaň naňho reagovať. Každé písmenko venované tomuto zbytočnému človeku je totálna strata času.

livuska124
29. okt 2024

@yoxinka áno, máš pravdu. Potvrdzujú to viaceré témy, nielen táto.....

mamatroch
29. okt 2024

Na to vyzivne mas narok, urcite nestahuj navrh nan. Neviem, ci mozes mat iba vyzivne na deti alebo aj na seba, to sa skus spytat tej kamosky pravnicky.
Pozri, ked uz byva s nejakou ochechulou, je velmi pravdepodobne, ze sa to dlhsie tahalo a to, ze nemas na neho cas, bola len vyhovorka, ktorym chcel ospravedlnit svoje konanie. Hodit vinu na Teba, aby on vyzeral ako chudatko a Ty ako ta zla.
Keby bol normalny chlap, tak by vedel, ze cim viac bude on otcom, tym viac mozes byt Ty zenou. Ze keby napriklad vecer spratal kuchynu a Ty ulozila medzitym deti, mohli by ste mat spolocny vecer. Lenze ked vsetko robis Ty, je logicke, ze na konci dna uz nevladzes nic.
Verim Ti, ze je to tazke, ale si rozumna zena a silnejsia ako si myslis a postupne to zvladnete. Podla jeho spravania vidis, ze to bol obycajny sebec, ktory cakal, ze budes donekonecna okolo neho skakat a akonahle zistil, ze docasne nevenujes 100 percent pozornosti jemu, citi sa mimo. Je to na jeho skodu, ze deti nevidi ako vas spolocny "projekt" ale ako konkurenciu vlastneho pohodlia.
On to este olutuje, pretoze mu pomedzi prsty utecie zivot a destvo vlastnych deti. A to uz nikdy nebude mat moznost ziskat spat.
Nasi sa tiez rozviedli, ked som bola este skolkarka, nehovorim, ze to bolo lahke, to nie, pre mamu ani pre nas deti (brat mal cca. rok vtedy), ale zvladli sme to a zo mna i brata su schopni samostatni jedinci, ktori necakaju, ze dostanu vsetko v zivote na zlatom podnose. Prave naopak, vieme sa zatnut, uskromnit a vyvinut velke usilie, aby sme nieco ziskali, mame vytrvalost, ktora mnohym chyba. A moj otec sa ozenil druhykrat, mal dalsie dieta... my sme pre neho takmer neexistovali a to byval isty cas od nas asi tak 500 metrov, v podstate o dve sidliska dalej. A vies ako dopadol? Ta jeho nova dcera spachala samovrazdu, zena od neho odisla a pred necelymi dvomi rokmi zomrel aj on, sam, pocas vianocnych sviatkov a niekolko dni nikomu ani nechybal - az kym susedia nezavolali policiu, ze ho niekolko dni nevideli a ti potom vylomili dvere a nasli ho vystreteho na zemi. Ani len pochovat ho nemal kto, spopolnili ho na naklady mesta a jeho popol kdesi rozprasili.
A nasa mama, ktora na nas bola sama, sa teraz tesi z piatich vnucatiek, ktore ju maju radi.

yoxinka
29. okt 2024

@karolinakr
Prosím ťa, prestaň naňho reagovať. Je to totálne zbytočné. Spamuje tu totálne všetky témy. Jediný spôsob ako ho odstaviť je prestať si ho všímať.

maxiva
29. okt 2024

Je mi to ľúto veľmi. Upriam sa na deti, ziadaj načo máš nárok. Neustupuj, hlavne sa k nemu už nikdy nevrát.sorry, ale je to k... t

stanulienkat
29. okt 2024

DPC!!!!! Tak tento chuj si mysli, ze zena po 24 nevyspatej sluzbe s dvojickami sa ma mladeho muza po prichode z prace spytat aky mal den a ci sa mu dobre vodilo v praci???? WTF!!! Ona ledva stoji na nohach. On sa jej preco nespyta, aky mala ona den? Ci nepotrebuje pomoct? Vyspat sa po niekolkych mesiacoch nespania? Vylizat???? Nie, tento chuj pride odpocinuty z prace, caka, ze manzelka sa postara o deti, uprace, navari, ozehli. Ked pride panko z prace nalozi mu obed, nakrmi ho, sprace po nom, opyta sa ho aky mal den a na zaver fajka.
No ty si iny chuj. Kto preboha si s tebou urobil dve!!!!! deti??

jumama
29. okt 2024

Autorka, tlieskam, nedaj sa zvyklat... Muz pride na to, ze aj inde so svojimi vlastnostami nepochodi. Pride vytriezvenie u neho, u partnerky... Som vacsinou za to, aby sa rodina udrzala, ked to ma zmysel. Ale u neho vidno jasne znaky narcizmu a manipulacie. To sa nezmeni. Na to aby sa vratil a robil to iste co dovtedy, prosim, nedaj mu na to priestor.

miroslava21
29. okt 2024

Ale inak on musi mat riadne sebavedomie, ze dokaze povedat, ze on sa rozvadzat nechce a ze tym predbeznym navrhom si ona sama zahatala cestu aby sa k nim vratil 🤦‍♀️

margotka17
29. okt 2024

@egonsk prečítaj si ešte raz, čo písala. Nemá jedno dieťa, ale dvojčatá. Viem ju pochopiť, máme v rodine 5 dvojčiat. Jedno drieme, druhé reve a už nespí ani jedno. Nezaziješ, nepochopíš.

margotka17
29. okt 2024

Tá mladá žaba musela byť už skôr, zvyšok je len zámienka k odchodu. Len škoda, že nie je taký frajer, aby prišiel, vzal deti a ty si mohla ísť ku kadernícke či na ☕ s kamoškou. Tej mladej zabe by som riadne vyčistila žalúdok soplanda jedna. Kiež by sa jej karma vrátila za taky skutok. Daj si výživné aj na seba nie len na deti. Držím ti palceky 👍

livuska124
29. okt 2024

@miroslava21 proste absolútne sebestredný idiot, ktorý si o sebe myslí, aký je nenahraditeľný a žena bez neho je nič, že ho má mať na piedestáli postaveného a okolo neho sa má točiť, o domácnosť sama postarať, rovnako aj o deti, upratovať a variť, a ešte aj perfektne vyzerať a keď príde, čakať ho s roztiahnutými nohami, s úsmevom na tvári a otázkou, aký mal pánko deň.....
Veď jeho rodičia aj s bratom sa určite hanbia, za to, čo urobil, preto chodia autorke pomáhať a nechávajú jej peniaze, lebo im je tiež proti srsti, ako sa zachoval....

luba98
29. okt 2024

To aká diagnóza musí byť, keď mužovi začnú vadiť vlastné deti a začne a ne žiarliť?

livuska124
29. okt 2024

@stanulienkat "vylízať" - top 😂😂😂 😂😂

karolinakr
29. okt 2024

ja si myslím, že nie je o čo stáť..v prvom rade tie jeho vyjadrenia, potom utek po pôrode od detí, milenka hned na stole - čiže musel ju poznať dlhšie už pred pôrodom ..toto neni chlap, za ktorým treba smutit, lebo je egocentrický a navyše bezcitný.
a byt na mieste jeho milenky - taky muž by sa mi hnusil, spravil to tebe, spravi to aj jej..čudujem sa jej, že ho vôbec vzala ..tiež vela rozumu nepobrala..alebo potom planoval rozvod a deti boli len spušťač a urýchlili to - mal to na čo zvalit - ty sa mi nevenuješ, ty nezarabaš, nie si platny člen domacnosti..
inak toto sa fakt stalo? on vypada jak uplny magor, možno je pekný fešák, ale namyslený až hrôza

miroslava21
29. okt 2024

@livuska124 presne tak. Lebo ked si jeho rodina uvedomi, ze opustil rodinu lebo mu chudakovi nema kto oprat ponozky a umyt spinavu lyzicku, zatial co jeho zena sa stara o pol rocne dvojicky, tak sa hanbia na 100 rokov

livuska124
29. okt 2024

@luba98 tomu sa hovorí, že sa zasekol v roli chlapca a nedospel v muža - otca. Jednoducho zvyk je železná košeľa a v našich končinách sme ešte stále zaseknutí v tej dobe, že muži sú od narodenia obskakovaní ženami, nič nemusia, všetko je ženina úloha, aj domácnosť, aj starostlivosť o deti (každodenne to vidia doma) - a keď sa oženia, chcú, aby úlohu ich matky prevzala manželka - ona ich má obskakovať a starať sa o ich pohodlie.

yoxinka
29. okt 2024

@margotka17
Prosím ťa, nereaguj na toho chlapa (egonsk). Trávi celé dni na koňovi a mudruje. Spamuje pomaly každú tému, kým sa všetko nezačne krútiť okolo jeho debilných názorov. Čím menej pozornosti dostane, tým lepšie. Vôbec si jeho príspevky nevšímaj, venuj sa autorke a jej problému.

karolinakr
29. okt 2024

@livuska124 vieš čo, mòže to byť, aj to tak vela x je, ale mňa potom veĺmi uráža, ked sa riešia trebars platy mužov a žien, akym dehonestujucim spôsobom sa muži vyjadruju o ženach, ako nerobia karieru, nemaju na to, dobre, že ich priživničkami nenazyvaju, a tam je vela x tá domácnost a deti, prečo ženy beru horšie práce a nemajú čas, alebo energiu sa štverat nahor v praci, pripadne si školy dorabat

ženy sa nevedia same seba zastať, aj tu na tomto fórume vidím, že veĺa krát obhajujú niečo, čo im škodí alebo nejaku negativnu mužsku vlastnost bagatelizujú, hadžu si samé polená pod nohy..akoby sa cítili, že nie su hodné niečoho lepšieho
proste majú nízke sebavedomie

margotka17
29. okt 2024

@yoxinka hej, čítam a vidím jeho múdre slová.

yoxinka
29. okt 2024

@margotka17
Nemá vôbec zmysel sa s ním baviť. Nikde. Nie len v tejto téme. Tu sa venujme autorke a keď ho niekedy niekde uvidíš, ignor. Prípadne napíš, nech ho ľudia ignorujú.

stanulienkat
29. okt 2024

@margotka17 preco by si mladej babe vycistila zaludok? Ona neslubovala autorke vernost, ani s nou nema deti. Manzel ma vediet, kde sa zasuva.