icon

Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?

28. okt 2024

S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.

karolinakr
29. okt 2024

@yoxinka mysliš, že až taký zlý je? doteraz mi nevadil nejak výrazne 🙂

la_dolce_vita
29. okt 2024

Autorka, prajem ti vela sil.. mam synov uz dospelych a keby sa takto zachovali, tak neviem, co urobim od zlosti. Pre mna si hrdinka a nebyt daleko, pridem ti pomoct. Drz sa!

livuska124
29. okt 2024

@karolinakr bohužiaľ, ono je to celkové nastavenie spoločnosti - ženy / matky budú vždy ťahať "za kratší koniec" - materská = dlhodobé odstavenie od pracovného života / tým sa ruší možnosť kariérneho rastu. Ťažké zamestnanie sa, ak máš doma dieťa, lebo pre zamestnávateľa si matka, ktorá "bude každú chvíľu na OČR." Zamestnávatelia neponúkajú skrátené úväzky. ženy majú nižšie platové ohodnotenie, než muži na rovnakej pozícii. Napríklad výpadky v práci kvôli OČR sa očakávajú len od žien - matiek, od mužov - otcov nie - ich sa na pracovnom pohovore nikto neopýta koľko má detí, aké sú staré, lebo automaticky predpokladajú, že aj ak má čerstvých trojročných škôlkarov, a budú chorí, všetko zastane matka.....

simca06022011
29. okt 2024

Necitam diskusiu ale napadlo mna hned to co vidim casto aj u nas: pre mna je to prechodeny, pohodlny vztah dlhodoby, zo zvyku, kde deti pridu po dlhych rokoch a romantika skoncila. Pohodlie skoncilo a preberie sa jeden, ze toto nie je to co chce...
Ty nic nestahuj, rob ako ti pravnicka a rozumny clovek radi... ak tvoj chlap, hadam byvaly, je chrapun a chce sa rozvadzat, tak nech ma gule a postavi sa k tomu tak.. nech si to proste znasa so vsetkym vsudy.
Predbezko, stretavanie, vyzivne.. na teba, na deti.
Je mozne, ze mu len siblo v bedni a potrebuje sa odreagovat a olutuje svoju tupost.. ale popravde.. kto by takeho chcel naspat a cakal dalsi skrat?

simca06022011
29. okt 2024

@livuska124 vies co.. nemyslim, si ja mam cerstvych otcov v praci a chybaju prisaham bohu viac ako zeny kolkokrat s malymi detmi.. a to maju babatka a zeny doma. Cize myslim, ze v dnesnej dobe "pritomnych otcov" (ako to nemyslim v zlom), sa to postupne vyrovna a mozno to nebude vidno hned tento rok, buduci.. ukaze sa to aj v kariere...
zamestnavatelia aj ponukaju skratene uvazky, ale vela ludi to nechce.. my sme nevedeli poziciu (4h denne) obsadit, lebo "neoplati sa dochadzat" a viac sme to teda uz neskusali.

A pohovor je tiez taky diskutabilny... zvacsa u nas muzi a vzdy vieme kto ma male deti doma:D
Ak mam pravdu, tak je to len "vyckaj casu" a zeny su casto sikovnejsie, cize tych chlapov predbehnu.. len potom budu ich urazene ega fungovat a to bude este horsie hadam :D

egonsk
29. okt 2024

@mamatroch to si vlastneho otca ani len spopolnit nedala? Nevravim o pochovavani, ale aspon o tomto ukone. Dufam, ze si potom nezistovala, ci po nom nieco mozes zdedit, lebo to by bolo riadne falosne.... 😉 Kazdopadne nech bol akykolvek, uctu vlastneho dietata si zasluzi kazdy rodic, aj krkavcia mater aj krkavci otec. Dali ti totiz zivot, neuschla si na plachte.

yoxinka
29. okt 2024

@karolinakr
Ja neriešim, či je dobrý alebo zlý. Polovica príspevkov sú jeho fantasmagórie.

egonsk
29. okt 2024

@oblecenie99 zeny sa mi snazia napisat? srandujes snad, nie? Okamzite tu prislo kipec utokov, kopec zloby, ohna, slin ... konverzovat sa da aj slusne a nie hned urazkami a osocovanim. Moj prispevok bol slusny, co nemozem poveda jipec dalsich, ktore ani po nahlaseni nezmizli, co ukazuje, ze tato tema je nemoderovana a zlyhava MK na plnej ciare, alebo naopak moderovana je nejakou progresivnou feministickou osobou, ktora sa tesi z toho, ze stupa klikanie, cize provizia za navstevnost a teda aj odmena k vyplate 😄 ... a napokoj ked uz prejde pocet stran 10, mozno 15, tema zahadne zanikne, lebo medved. No, to by ale clovek musel vidiet ah vhlp dalej ako pred svoj nos. 😋

livuska124
29. okt 2024

@simca06022011 áno, čoraz častejšie vidieť, že aj muži idú na materskú, či OČR, ale stále sa to nejak automaticky očakáva iba od žien. Záleží zrejme aj od regiónov, niektoré sú ozaj zaseknuté v dobe, keď boli ženy iba ženami v domácnosti a akosi sa pozabudlo na to, že teraz už aj ony pracujú, ale povinnosti okolo detí a domácnosti sa neprerozdelili.... Napríklad v mojom okolí nepoznám ani jedného chlapa, ktorý bol na materskej. Aj OČR berú iba ženy.
Ja som našťastie bola iba na dvoch OČR, pri bežných chorobách sa prestriedame s mužom dovolenky / priepustka + pomoc starých rodičov....

stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
egonsk
29. okt 2024

@livuska124 vidis chybu uplne presne? Uffff... ano, je to prave v tej komunikacii velmi pravdepodobne. 😋

princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
egonsk
29. okt 2024

@karolinakr ked budem mat dvojicky, potom sa vyjadrim, ze ake to je. Poznam iba 2 ludi co maju dvojicky a tam to klapalo ok aj u toho paru, kde muz mal mesacne vyjazdy do cudziny... 😉😋
Ja som sa tu vyjadril k inym castiam temy ak si si nevsimla... nevyjadroval som sa financiam, jej postave a jeho vyjadreniu na tento smer, ani k tomu, ako sa zachoval napokon (t.j. reakcii) a ani k jeho rodine. Takze celkom zbytocne je tuto cast pripisovat mi na vrub.

andrejka2424
29. okt 2024

@stanulienkat Škoda akejkoĺvek reakcie.Prišiel to tu dať na experta z ríše mužov, nevyšlo to a riadi sa heslom:čím viac smajlíkov,tým viac nad vecou.Ale samozrejme nahlasovať treba,stúpilo sa mu na otlak. Egocentrická atrapa muža,čo si nevšíma,že toto nie je o ňom.

egonsk
29. okt 2024

@andrejka2424 suhlasim... tebe zmazali 1 prispevok iba a este jednej slecne... inak je to nemoderovane, takze sem mozte zacat postovat aj hanbate obrazky, nech sa to tu okoreni 😅

beronsche
29. okt 2024

@stanulienkat ja skôr rozmýšľam, kde má tá mladá súdnosť.
Chlap, ktorý toto urobí vlastnej rodine je morálne bahno, žiadna výhra s takým strácať čas..

enmery
29. okt 2024
kasssiopea
29. okt 2024

@egonsk Slušne Ťa žiadam, aby si konečne prestal strhávať na seba pozornosť. Táto téma nie je o Tebe a je neskutočné, akým balastom sa musí človek vďaka Tebe prehrýzť aby sa dočítal k niečomu k téme. Nikoho tu aj tak nepresvedčíš, že máš správny názor, tak s tým už pre živého boha prestaň. Tebe nie je debilné, že sa tu snažíme poradiť a pomôcť žene, ktorá je vo veľmi ťažkej životnej situácii a Ty to tu zahlcuješ svojimi múdrosráckymi táraninami? Kto je na Teba zvedavý?

andrea2323
29. okt 2024

@kasssiopea mne to príde ako volanie po pozornosti, možno podvedomé? To je to isté, ako keď deti rebelujú, aby si ich rodičia všimli. Lebo vieš.. negatívna pozornosť je tiež pozornosť, a keď ju nemáš inde, každé pípnutie notifikácie znamená “niekto sa mnou zaoberá”. A musí na tom niečo byť, keď ho to každej žene tu v tejto diskusii núti odpísať aby ho potom ďalej označovali donekonečna..radila by som totálny ignor 🙏🏼

egonsk
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
29. okt 2024

@kasssiopea
Ahoj, ignoruj ho. Keď naňho prestanú všetci reagovať, hádam vypadne. On sa vždy chytí niekoho, kto mu na tie jeho bludy zareaguje a potom krúti donemoty. A toto robí v každej druhej téme na koňovi. Najlepšie je, nevšímať si ho.

betulinka1
29. okt 2024

@egonsk prosím ťa, môžeš prestať reagovať, lebo posledné strany sú len o tebe. Názor si povedal. Tak to ďalej nerieš. Vážne to nevyhádaš. Potom človek musí klikať neviem kolko strán a hladať, či nieco pisala autorka. Ak by som ta teda mohla slusne poprosiť, že by si nechal priestor pre autorku v jej diskusii.

yoxinka
29. okt 2024

@betulinka1
Nie, on takto nefunguje. Každé označenie znamená, že bude krútiť viac a viac svoje haluze. Ty musíš prestať reagovať na neho. A toto musia spraviť všetky ženy tu.

zuzanita1609
29. okt 2024

... neuveriteľný kus zúfalého chlapa. O to viac si treba vážiť všetkých tých, ktorí to majú ešte v hlave a postojoch v poriadku.

betulinka1
29. okt 2024

@yoxinka vobec necitam co tu pisal a ani čo sa tu dohadovali. Iba som rýchlo prelistovala 5 strán pri obede a hladala autorku. Skoda, že sa to neda filtrovať, že vidieť iba prispevky autorky a človek sa musí preklikávať cez stranky.

yoxinka
29. okt 2024

@betulinka1
Ja to tiež nečítam, ja s ním mám skúsenosť z inej témy. Keď naňho raz zareaguješ, konec! Keď si pozrieš hociakú tému, kde sa vysktuje, vždy ten istý scenár. Vydupe si pozornosť, strhne to celé na seba, autor sa časom úplne vytratí a polovica ľudí sa háda s týmto debilkom.

hendikep
29. okt 2024

@egonsk aha ale to nato aby zena urobila vsetko co popisujes aj s casom pre muza je tak na 48hodinovy den … + pri vynoseni, porodeni a starani sa o deti pride o vlasy, niektore aj o zuby, dobru plet a starostlivost o seba… cize doslova pride o “svoje zdravie” a co dostane od muza? miesto respektu a pomoci este “ nalozene” ze sa nestiha starat este aj o neho ako by bol dalsie decko!!! Vdaka Bohu za mojho muza, co sa ma v zivote neopytal “co bude na obed?” jedine v pripade ze ho sam chcel navarit, ze nikdy nemal problem ist sam od seba nakupit alebo nieco upratat! Lebo ano, nie kazdy je ako Ty a tento autorkin vykvet… !

grof_monte_christo
29. okt 2024

Táto téma už definitívne nie je o autorke.... Predpokladam, že tu už ani nenapíše.

ruzovakrava
29. okt 2024

Baby nereagujte aj vy opakovane na neho, veď on si tú vašu pozornosť vyžaduje. Keď sa autorka konečne dostane k tomu aby odpísala tak sa zdrží pol hodiny čítaním komentárov ktoré ani nie sú smerované jej 🥴