icon

Prečo mi svokra týka a ja jej mám vykať?

17. júl 2023

Veď to neni proti pravidlám tykania a vykania?

Strana
z4
7miriam77
18. júl 2023

@april171 no áno, bolo by mi to trápne, tykat 70 ročnej svokre. Neviem ti to vysvetliť, no prieči sa mi to. Takým starším ľuďom tykam, len mojej pokrvnej rodine, ostatným vykam a chcem vykať

lucopeda
18. júl 2023

A ako by si si to predstavovala? Ak ti wvomra nenavrhla tykanie tak zo slusnosti jej vykaj, je to prejav ucty. Ona ti samozrejme tyka kedze si mladsia.

lucopeda
18. júl 2023

@martinka13 suhlasim, je to o prejave ucty k starsej osobe

lvulik
18. júl 2023

@lucopeda cize starší si nemusí vážiť mladšieho? 😃

nurielka
18. júl 2023

Autorka, chápem to, že ti to vadí, mne absolútne nevadí ak mi svokrovci tykajú, sú to úžasný ludia. A ak je všetko v rámci normy a slušného správania a nedovoľujú si a neprekročili hranice, ten čo tyka si k druhej osobe viac dovolí, a ak by tvoja svokra prekročila tvoju pomyselnú hranicu slušnosti, na rovinu jej povedz, vykajte mi, lebo sa mi nepáči ako sa so mnou rozpravate, no aký vzťah budete mať ďalej, je už vo hviezdach.. 🙂

7miriam77
18. júl 2023

@rachel36a veď keď to niekomu vadí, nech sa ozve. Mne keď niečo vadí, viem to povedať z očí do očí, a napriamo. O Tom je ľudská komunikácia, nik nevie čítať myslienky. Jej vadí tykanie, mne by vadilo vykanie, iná by chcela obojstranne tykanie, ďalšia obojstranne vykanie....ľudia si majú povedať, na to mame ústa a vieme rozprávať. Tá jej svokra to isto nemyslí zle, tak ako ani ja to nebudem myslieť zle ✌️

rachel36a
18. júl 2023

@7miriam77 presne je to o komunikacii., Ale ty si tu hned ako hotovu vec napisala ze budes zatovi tykat.,tak asi aj ty ako svokra by si mala pockat, kym ti to zat navrhne a nie to robit automaticky...😉

7miriam77
18. júl 2023

@rachel36a áno, lebo som to vysvetlila, že u nás v rodine je to tak zaužívané a beriem to ako samozrejmosť....a prepáč, ze ti to vadi. Ja sa do teba starám??? Pre mňa za mňa tykaj,vykaj, je to tvoja vec. Pekný večer 🤣

1mina
18. júl 2023

@akvi takto isto to mam aj ja 😂 akoze samotne ma to tak nejak netrapi, ani si neviem rpedstavit zeby mali mne vykat, ale tiez muz si potykal s mojimi rodicmi uz pred svadbou, ja som myslela ze po svadbe mozno si potykaju so mnou, ale nic uz mame dve deti a ja som stale jedina co na rodinych oslavach niekomu vyka 😂

rachel36a
18. júl 2023

@7miriam77 ja sa do teba tiez nestaram...ale sama si protirecies...povies ze budes tykat, a potom zase ze je to o dohode...pekný vecer aj tebe...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
19. júl 2023

@zoeeoz stačí, že šanca tam je. Aj zatovia vedia byť,,premotivovani,, ....mala som takého ex, ktorý len svoju rodinu, mamu a otca. Všetko len s nimi, u nich....v celku je to dobrý človek len s maniermi.

zoeeoz
19. júl 2023

@katarinka89 ved sa uvidi :D

Strana
z4