icon

Prečo moja kolegyňa klame o svojom manželovi?

21. feb 2025

Mam jednu kolegynu a poznam aj jej muza. Viem, aky maju vztah, nakoľko sme boli nejedenkrat spolu na roznych chatách. Minule som na nu natrafila na jednom fore, kde som ju zacala sledovat. Ja tam mam len nick, nemam tam ziadne foto, takze podla mna isto nevie, ze som to ja. A zacalo mi automaticky ukazovať všetko co komentovala. A teda to mi boli veci. Ona je proste ten typ zeny, co doma vsetko organizuje. Proste muz v sukni. Ale v tychto diskusiach ma neustale potrebu hovoriť, ako to maju doma oni vyrovnane a ze muz aj ona su dominantní. Pritom to tak nie je. Kazdy kto ich dobre pozna vie, ze jej manzel je proste ten typ, ktoremu treba vybrat kazdy vecer co si ma obliect rano do prace. Nechapem preco tvrdi nieco, co nie je. Ja by som sa jej to asi aj spýtala, ze preco to robi? Ci chce samu seba oklamat, ze jej muz je proste ten alfa jedinec?

svetlonos
22. feb 2025

Tvoj príspevok o 10:10 konečne osvetliť tvoju otázku. Keby si do témy na zaciatku napísala len tých posledných 5 viet z tohoto príspevku o 10tej, dostala by si aj uplne ine odpovede, predpokladám.
Mozno to tak majú dohodnuté v rámci sme vztahu alebo jednoducho nie je ochotná byt tou, ktorá má doma poleno.
Sama si ho vybrala a zlyhala. Chce byť tou hviezdou, zije vo svojom vymysleno ideálnom svete - virtuálne aspom. Vtedy tam sa cíti tak ako by realne chcela žiť.
A ja teda nepovažujem zenu za dominantnú, pokial ma doma podpapuciara a nepoužiteľné ho muža. Ona nemá na výber, musí všetko organizovať keďže ma doma kus neschopneho nedozreteho chlapa. A ze ju permanentne sere a rupnu jej casto nervy je normálne.

Ale nie každý má gule na to aby verejné priznal/a moj muz je neschopný nepoužiteľný trdlo do zivota a ja trúba Jerichova som so ho dikonca sama vybrala aeste aj dieta s nim mam! Kde som len mala oci a hlavne rozum!

Vies si predstavit toto priznat?? Ved jasne ze je 100x lepsie hrat dokonalý par aj zivot a krochtat si v problémoch iných žien, hlavne rovnakých ake ma sama kolegyna.
Pokial si len založila tému lebo ti to hlava neberie, neries.
Ja si v podobných prípadoch tiez poviem, no co asi som fakt blba alebo toto nikdy nepochopím!

Tvoja kolegyna je v podstate nestastna, frustrovana a chce to prekryť aspom na internete. Rybacie do iných žien svedčí aj dost o jej povahe...

Ved sa jej na to priamo opytaj, co tým sleduje? Ste len kolegyne, ci aj kamosky? Uvidíš jej reakciu. Aj sa opýtaj, prečo je protivna na iné zeny, ked to ma vlastne rovnako.

kristina0909
22. feb 2025

Tak ona to asi vidí inak , než ty autorka

biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 otázka je na pohnútky - prečo tá kolegyňa klame…

moonlight1210
22. feb 2025

1. Zavist sa rozoberala ako hypoteticky priklad. Neviem, co riesis.

2. Moj nazor na teba je “Toto tvoje “iba riesenie klamstva” je cista esencia potreby robit klebety. Nic viac.”
Keby si poriadne citala, tak by si vedela. Pisala som ti to.
Si proste klebetnica.

3. Ty si klamarka a navyse vedoma a este sa k tomu verejne (sice uz nevedomky) priznavas. Prva si sa zamerne dopustila klamstva, ked si zacala kolegynu sledovat z nicku bez toho, aby si jej pravdivo v praci na rovinu povedala, ze si na jej kanaly pod takym a takym nickom, aby vedela. Miesto toho si ju takto chodila (na tajnasa) spehovat.
Citujem ta: “Ja tam mam len nick, nemam tam ziadne foto, takze podla mna isto nevie, ze som to ja.”

3. Ale pripustime, ze si len roztomilo zvedave dievca, co iba chce poznat motivy inych (a opominieme tu cast (citujem ta) “a ano, konfrontujem ju s tym, pretoze ja som vzdy autenticka” - autenticka je tiez len pri tebe iny vyraz pre vsetecna).
Tu ti opakujem “Ak tvoja zvedavost potrebuje riesit pohnutky druhych, nech najprv vyriesi tvoje sukromne pohnutky sa na tajnasa vrtat v sukromi druhych.”

Oki?
A mozes ist rozmyslat (nad sebou).

riyadh
Autor odpoveď zmazal
biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 ty tu nemáš fotku a máš iba nick - tiež klameš? tiež vedia ľudia z tvojho okolia že si to ty, anička hrašková?

moonlight1210
22. feb 2025

@biba_18 si moja znama, zeby som ti to mala povedat? Ci teraz chces povazovat za klamstvo, ak tu kazdy kazdemu nepovieme, kto v reale sme?

Takze ma klames aj ty?!
Ejha-ejha, ale no toto, take daco a od teba. To som necakala.

Rozlisuj uz konecne.

Btw. na insta vzdy dam znamym vediet, ze ten nick som ja, ked im dam follow. Aby vedeli komu ho odsuhlasuju.

Autorka sa kolegyni neobtazovala, ale teraz po spehovani chce ist zrazu autenticky za nou.
Paradox, ale nevadi. Pre teba je spravna holka.

autor
22. feb 2025

@moonlight1210 typická autoritativna diktatorka :D normálne mam z teba respekt, ked si tu na mna spustila. Take netypicke na zenu. Uz asi chapem, preco sa ta dotkla tema dominantnej zeny, kedzr ty tej dominancie mas az, az. Zrejme aj za svojho manžela. Este raz to napisem. Kedze si zrejme opat ides podla svojho scenara. Je taka aplikscia Threads, nie je to Instagram, kde ludia BEZNE riesia rozne temy. Ked nevies o co sa jedna, je na mieste si to nastudovat, ako ma.tu zas cepovat, ako som ju tam sla špehovať na vlastny popud :D ta appka je prepojena s instagramom a ludi, co sledujem na insta, mi automaticky ukazalo aj tam. Ale kedze som tam.sla len nahliadnut, tak som.si tam dala len tsky bezny nick, taky, aky tu mas aj ty. Ty tu tiez inak chodis anonymne diskutovať, pokial sa nemylim :D tolka trufalost od teba 😁 ale mne budes vycitat, ze niekde pouzivam nick irenka225 a dokoncs bez fotky 😊 mozno ani ty by si nebola taka frajerka pod skutocnou identitou, vsakze. Coak by ta niekto spoznal a napisal by, pocuvaj ms Hana, co tu struhas frajerku, ked ty si najvacsia klbetnica siroko daleko :D a ako som pisala, som PN po operacii, takze nechodim do prace, tak asi som nemala moznost tej kolegyni nieco povedať. Vsak ked pridem naspat do prace sa jej to spytam. Ci kvoli trbe mam hned zdvihnut telefon a nahucat na nu?:D a potom videonahravku tu priložiť ako dokaz, aby si bola sokojna?

autor
22. feb 2025
autor
22. feb 2025

Takto vyzera ta appka, kedze nemate ponatia, co je to za platforma. Je to verejna platforma, kde nemusis nikoho povolovat, aby ta zacal sledovat :D proste tam verejne ludia diskutuju na rozne temy. A kedze mi uz dlhsie na insta vyskakovala tato platforma a videla som, ze sa tam riesia zaujimave temy, tak som si tam Vytvorila profil. A kedze to je prepojene s insta, hned mi tsm ukázalo ludi z insta, ktorí ju tiez maju a hla, zrazu kolegyna a jej rady pre druhych a hejtovanie inych zien, skych msju doma neschopakov. Tak som sa zacudovala, ze trosku trufale niekomu nieco vycitat, ked sama mas doma nieco podobne. Nic viac v tom neni. Myslim si, ze kazda jedna z vas by ds nad tym pozastavila. Ale ak nie, tak je zrejmr pre vas bezne zit v klamstve a pretvarke, tak preto vas to irituje, ked niekto vam na tie klamstva pride

elzu
22. feb 2025

A to je poprvé, co jsi se setkala s tim, ze realita neodpovídá profilu, kterým se lidi prezentují?

Vždyť vetsina profilu celebrit, influenceru i beznych dokonalych zen s dokonalymi detmi a dokonalymi vztahy je jen polovicata pravda, kde se za zavrenymi dvermi odehravaji uplne jine veci…

A proc to lidi delaji? Nekteri pro levny dopamin spojeny s like- palci nahoru, jini tim klamou sami sebe, virtuální svet je snazsi, nez ten reálný.

biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 to ty tvrdíš že keď niekto nemá fotku v profile tak klame - nie ja 😉 takže ak podľa teba klame autorka lebo nemá fotku, potom aj ty… ejha, a to sa ti už nepáči 😂

pralinka25
22. feb 2025

a tu mas aky nick autorka? preco vlastne anonymna tema? ved aj tu su len nicky bez fotiek

autor
22. feb 2025

@pralinka25 a ty si tiez anonym so strigou na fotke :D takze je uplne jedno, ci tu dam temu ako anonym, alebo ako irenka1234 :D same tu vystupujete pod falosnymi nickmi, ale mne tu budete pindat, ze niekde tiez vystupujem pod takým profilom alebo tu, ze napisem anonyme 🫣

pralinka25
22. feb 2025

nie nie je to jedno. je to rozdiel a velky. ja som tu dlho a kopec ludi vie kto za nickom je. navyse si vies napriec rokmi zapamatat kto je aky aj ked nevidis udaje z obcianskeho. kdezto anonym je uplne nieco ine. ja sa drzim svojich nazorov napriec temami a rokmi cize si aj nick moze vytvorit na anonymnom fore urcity okruh znamych a ludi s ktorymi si sadne a pripadne sa spoznaju potom realne. ale anonym toto neposkytuje. ty mozes v dalsej teme trvdit nieco uplne ine a vlastne menit si nazory presvecenia ako chces. uz velakrat sa stalo ze sa tu objavili podvodnici ktori vdaka nicku boli odhaleni ale to sa pri anonyme neda. takze nie nie je to jedno.

moonlight1210
22. feb 2025

@biba_18
Autorka napisla hned v uvode:
“Ja tam mam len nick, nemam tam ziadne foto, takze podla mna isto nevie, ze som to ja.”

Ja jej na to:
“Ty si klamarka a navyse vedoma a este sa k tomu verejne (sice uz nevedomky) priznavas. Prva si sa zamerne dopustila klamstva, ked si zacala kolegynu sledovat z nicku bez toho, aby si jej pravdivo v praci na rovinu povedala, ze si na jej kanaly pod takym a takym nickom, aby vedela. Miesto toho si ju takto chodila (na tajnasa) spehovat.”
(Ok, to este neprisla s tym, ze je to Threads. To napisala neskor. A ok, je doma na PN, napisat jej nevie. Musi pockat, az pride do prace, aby jej to povedala osobne.).

Tvoja reakcia:
“ ty tu nemáš fotku a máš iba nick - tiež klameš? tiež vedia ľudia z tvojho okolia že si to ty, anička hrašková?”

A aktualne tvoja dalsia reakcia:
“ to ty tvrdíš že keď niekto nemá fotku v profile tak klame - nie ja 😉 takže ak podľa teba klame autorka lebo nemá fotku, potom aj ty… ejha, a to sa ti už nepáči 😂 “

No tak neviem, ale vy dve ste priklad, ako do temy zanesiete svoje teorie a nasledne, ak sa niekto teda o nich s vami bavi, tak uz nadobudnete dojem, ze s tym prisiel ten niekto iny.

Syndrom Rybicky Dory.

biba_18
22. feb 2025

@moonlight1210 tie sociálne siete vám riadne drbú na hlavu, sorry…
ja nevravím že ak niekto nemá fotku na sieťach tak že klame - to vravíš ty. teda ak nemáš ty fotku, podľa mňa tiež klameš…
čo to má spoločné so mnou?? okrem toho že nemať fotku na sieťach považujem za menšie zlo ako vedome klamať o svojom živote?
ty sa v podstate zastávaš klamárky tým že poukazuješ na autorku. ak by aj autorka klamala - znižuje to klamstvo kolegyne? nie, neznižuje…
a ak ja poukazujem na tieto nezrovnalosti v tvojej argumentácii, poukazuješ na mňa. dokonca ma dávaš do nejakej zvláštnej skupiny s autorkou - proste pretáčaš znova od svojich argumentačných faulov…
takže aby si to konečne pochopila aj ty - je mi jedno aké má autorka pohnútky k sledovaniu kolegyne, či aké má pohnútky k tejto téme - mňa zaujíma pôvodná téma tohto príspevku a teda ma zaujímajú pohnútky tej kolegyne…

pralinka25
22. feb 2025

@biba_18 k tvojej poslednej vete. pohnutky kolegyne sa nedozvies nikdy pretoze sa jej nemozes opytat a nikdy nebudes moct. vzdy to budu len dohady na zaklade vlastnej projekcie.
je vtipne ze ta zaujimaju pohnutky cloveka ktoreho nepoznas a nemozes sa spytat cize akakolvek odpoved v tomto fore bude len vyfabulovana domnienka, ale pohnutky cloveka ktory by ti mohol realne odpovedat (hoci to nemusi byt pravdive) ta nezaujimaju.

moonlight1210
22. feb 2025

@biba_18 som rada, ze si si nakoniec ujasnila, co v tejto teme sledujes.
Este sa dohodnime, ze z toho vynechas mna a bude vsetko v poriadku.

Tu fotku pust z hlavy. Vobec nie je podstata vo fotke, ale mne uz sa nechce stopiaty raz k tomu vracat. Takze o tom si mysli, uz co chces.

biba_18
22. feb 2025

@pralinka25 ak bude téma prečo je niekto všetečný tak ma to možno zaujímať môže…
a čo sa týka kolegyne - budem sa asi opakovať - vychádzam z toho že klame, to je premisa tejto témy - takže dôvody prečo niekto klame ma zaujímajú všeobecne, áno, presne tie teórie zaujímajú mňa, nie konkrétna kolegyňa… hovorí sa tomu učenie…

mandarinka555
22. feb 2025

Napíšem ti to z iného uhla...Moja neter čaká štvrté!!!!! dieťa, s manželom "podnikateľom". Všade fotky, na FB, na Instagrame, aká sú šťastná rodinka a že by kľudne prijala aj piate, veď vždy chcela veľkú rodinu. ALE neustále bombarduje moju švagrinú, mami poď, mami potebujem toto a tamto...mami nedávam to...A ona, stará žena, so zdravotnými problémami kmitá jak fretka a pritom vie, že mladý má kopec iných "aktivít" a preto nestíha pomáhať manželke. Takže nie je všetko také ružové, ako sa zdá...kolegyňa možno klame seba, lebo by si to želala...V robote pred tebou na neho šteká, ale v skutočnosti drží hubu a krok (doma je ako voš pod chrastou ukrytá) len on tam velí😝

autor
23. feb 2025

@mandarinka555 lenze jej muz naozaj taky nie je 🙂 neviem preco ma kazdy chce presvedcit o opaku. Keby som ho nepoznala a ani ini ludia, nepoviem :D ale ja ho veľmi dobre poznam. Proste je to typicky beta jedinec, ktory je utiahnuty, potichu rozprava, nesoferuje, lebo sa boji...atd....to mi vazne chcete nahovorit, ze taky clovek je v praci, na verejnosti, ako baranok a doma sa zrazu Zmeni na krvilacnu zver?:D akoze tomuto podla mna ani vy neveríte. To by Musel byt extrémny manipulator, aby sa takto pretvaroval. Ja absolutne neodsudzujem takych chlapov, ani dominantné zeny. Mne len pride divne, preco to nechcú priznať? Vsak ked mi to doma takto vyhovuje, tak to priznám. A nie, ze sa budem tvarit, ze to tak nie je. Poznam vela zien, ktore su proste rafiky a aj to príznaju, ze oni by napríklad nezniesli vedla seba muza, ktory by ich viedol. Ale tejto to ocividne prekáža a tak aspon na internete si kopne do zien, ktore maju doma to iste. Takze z toho mi vyplyva, ze ked aj tu su nejake temy, kde zeny hejtuju druhe, tak vlastne mozu zrkadlit len svoje frustrácie, pretoze to maju doma take iste. Lebo na nete je všetko dokonale. Pretoze tu vacsina prispieva z nicku bez identity

pralinka25
23. feb 2025

@biba_18 lenze autorku zaujima konkretna kolegyna a jej dovod na klamstvo.
no ak teba zaujima vseobecne klamstvo ako take, tak tu bolo spomenute v tejto teme ze vsetci klamu. z tejto teorie vychadza ze aj ty aj autorka, takze ak sa zamyslite dostanete informacie z prvej ruky.
a k tomu uceniu. na ucenie si treba vyberat spravne zdroje. ako som pisala existuje kopec studii k tejto problematike priamo od diplomovanych studovanych psychologov. ludi ktori skumaju ludsku mysel psychiku a ludkse spravanie. treba ist do kniznice do oddelenia odbornej literatury, pripadne sa prihlasit na studium. kvalitne informacie neziskas na koniku pretoze tu sotva najdes odbornika na tuto problematiku. nemozes sa o psychologii klamstva ucit od predavacky, jazykovedkyne, advokadky, agronoma, delegatky, pokladnicky, sanitarky, taxikara, tlmocnicky, uctovnicky, vojacky, zubara....
to je ako keby si sa chcela naucit pilotovat lietadlo od niekoho kto jedine co o lietadlach vie je poskladat ich z kancelarskeho papiera.
ak sa chces ucit zavri konika a studuj na univerzite

biba_18
23. feb 2025

@pralinka25 to čo píšeš je prosím blbosť - je rozdiel učiť sa a študovať… ľudstvo sa celý svoj čas učí od jedincov medzi sebou - ľudia sa učia rozprávať od svojich rodičov, učia sa interakciám medzi ľuďmi, učia sa zručnostiam, proste všetko sa všetci učia od všetkých - ty už hovoríš o vysokošpecializovaných vedomostiach - a z mne neznámeho dôvodu predpokladáš že ja neviem, že sa to dá študovať a posielaš ma na univerzitu, akože vážne? a na mňa to pôsobí zvláštnejšie ako všetečná autorka, pretože mi je jasné že nemáš ani potuchy o čom píšem…

pralinka25
23. feb 2025

@biba_18 tak havne ze ty vies o com pises. to staci. tak sa teda uc. vela stastia ak ti toto staci je to super. 👍

autor
23. feb 2025

@biba_18 ona uz totizto nema co povedat k danej teme :D to moze rovno zatvoriť konika a nemusi sa ani vyjadrovať k ziadnej teme, kedze nerozumie ludskej psychike 🫣 ked tu zena napise, ze nie je spokojna so svojim vztahom, tiez moze napisat, ze autorka, chod do kniznice a naštuduj si, preco sa tvoj muz takto sprava. Alebo tu napise nejaka zena, ze nechape, preco sa k nej niekto v praci tajto sprava. Tiez ju moze vyhnat do kniznice s tym, ze nemozem ti radit, lebo nie som studovana psychologička. Zena sa tu pride postazovat, ze ma bolesti brucha a co jej pomoze na hnacku, moze ju tiez poslat hned na pohotovosť, lebo nie je lekár a ani lekárnička a nemôže sa vyjadrit k jej stavu a nenoze jej poradit ani lieky na sracku :D proste typická dominantna zena, ktora si ani za toho pana neprizna, ze aj ona sa môže mylit. Nie, ona ludi, co maju iny nazor ihned zacne poucat, manipulovat a snazi sa temu odvrátiť od pôvodného, aby sa to uberalo jej smerom a malo to nakoniec taky vysledok, aky chcela ona. Cize miesto toho, aby priznala, ze moja kolegyna to robi zrejme preto, lebo je uz unavena z toho, ze musi zit vedla ,,chlapa", ktory jej nedovoli byt tou jemnou zenou, tak tu bude pisat siahodlhe filozoficke debaty o nicom vlastne. Lebo uz sama vie, ze uplne odveci tara a zamotava sa sama :D tak potom nech sa cely modry konik vymaze, resp. mozu tu diskutivat len odbornici :D normalne smiesne mi to uz pride

pralinka25
23. feb 2025

autorka super ide ti to jedna radost. 👍 tak mimo som tu uz nejaku dobu nikoho nevidela. citanie s porozumenim ti ocividne nejde a kludne to mozes adresovat aj mne a nie takto naokolo. je to odveci.
ja nevidim dovod naco by som ti pisala domnienky preco tvoja kolegyna nieco robi. aj tak by to nebola realita ani fakt. bol by to vymysel ale teba by to asi uspokojilo. a konieckoncov naco zakladas diskusiu ked si si v poslednom prispevku tak krasne sama odpovedala a sama si stanovila jej dovody. ci potrebovala si to mat odobrene od neznamych ludi ze sa nemylis?
ok tvoja kolegyna to robi "zrejme preto, lebo je uz unavena z toho, ze musi zit vedla ,,chlapa", ktory jej nedovoli byt tou jemnou zenou," je to tak spravne?
nie ja sa do nicoho nezamotavam. viem presne kde som. len aby si to vedela aj ty. to je dolezite 😉

a kedze otazka temy je elegantne vyriesena vsetci vieme preco to kolegyna robi mozeme ist na nedelny obed. ake skvele. malokedy sa podari tak dobre vyriesit problem. 👏

P.S. nepoznas ma a ani za mak nic z tvojho profilu na mna nesedi. tak mozno este trenuj a tak velmi ako sa mylis teraz je dost mozne ze sa mylis aj v tvojom pozorovani kolegyne. uz ma tu profilovalo zopar ludi a nikto sa tu nemohol mylit viac ako prave ty teraz. ale to je v poriadku.

biba_18
23. feb 2025

@pralinka25 veď ty o mne nič nevieš žena. nevieš aké mám vzdelanie, prácu, záľuby, ale píšeš voľačo o niečom čo mi stačí 😂😂🤦‍♀️ áno, na mk mi toto stačí bohate… 👍

pralinka25
23. feb 2025

@biba_18 a tvrdila som niekde ze viem? to bola ironia s tym "ked ti to staci". uplne ocividna. skus si to precitat znova. nikde som netvrdila ze ta poznam ani ze o tebe nieco viem a ani som nikde nehodnotila tvoje vzdelanie ani nerobila tvoj profil. mozes byt aj jadrova fyzicka, neurochirurg - nic z toho ti neberiem. len hovorim ze pochopit pychologiu klamstva a jeho teoriu (to si napisala ty) by si pochopila viac a lepsie ak by si sa uberala inym smerom ako fylozofovanim nad neznamou zenou na koniku. dovody som uviedla. ja som ta nijako nezhadzovala v ziadnom svojom prispevku a ocividne je to znova o uhle pohladu. sme nachylni vnimat veci zo svojej perspektivy. to sa tyka aj temy a toho co tu stale opakujem.

777januska777
23. feb 2025

Aj ja by som sa asi nasla v tejto téme, keďže môj manžel je fakt pred okolím milý a zlatý, taky úplne nekonfliktny typ. Ja som zas taka ta sekera pre okolie. Ale ľudia čo nás poznajú reálne v súkromí a strávili s nami oboma nejaký cas, tak vedia, že máme seberovny vzťah. Manžel má svoj názor a vie si ho povedať a ja mu viem ustúpiť. Ale nás vzťah reálne pozná malo ludi, aj veľa ludi z rodiny si myslí, že som ja ta dominantná a manžel urobi co poviem. Manžel je introvert a tak nemá potrebu ukazovať aký reálne je všade okolo a mne to zas nevadí, nech si ludia myslia co chcú. Takže možno je to aj prípad tvojej kolegyne. Veľmi ťažko môžeš reálne zhodnotiť nejaký vzťah aj keď kolegyňu môžeš poznať dlhé roky.