Prečo mužov odrádzajú prílišné prejavy lásky?
Len tak, volná diskuzia, možno hlavne práve pre mužov.
Prečo mužov odrádzajú prílišné prejavy lásky, starostlivosť, písanie… vyžadovanie času a pozornosti?
Ja viem, niektoré ženy vyžadujú prejavy lásky naozaj extrémne. No… mám pocit, že keď máte muža “na háku” snaží sa viac. Keď už vás má v hrsti a snažíte sa mu lásku viacej ukazovať-opätovať, prestane vás brať tak, ako keď ste boli nedostupné. Menej píše, menej sa zaujíma o váš priebeh dňa, nemá vás už za takú “bohyňu” .
Ako vrátiť také to čaro/kúzlo a chémiu vo vzťahu bez prosenia a vyžadovania pozornosti, čo treba zmeniť? Muži, vyjadrite sa ;)
@thunderdome nuz kazdy stereotyp v sebe nesie kusok pravdy cize castokrat to tak byva, ale kazdemu urcite imponuje zaujem atraktivneho cloveka.
Mozno len musis zmenit strategiu. Ak stretnes nejaku co sa bude hrat na nedostupnu tak jej jednoducho povedz "dont play hard to get when you are already hard to want." 😉
@earlgrey vo co go? ☹
Tak vyjadrím sa už aj ja :D
Ja napríklad som mala naposledy 7 ročný vzťah. Po celú dobu nebola nutnosť o niečo prosiť. Partner mi hovoril lúbim ťa/milujem ťa, mojkal sa, darčeky sme si kupovali keď bola príležitosť alebo mi len tak priniesol napr. čokoládu. Písal z práce, klasická konverzácia. Nemala som nikdy pocit, že by strácal záujem. Neboli to prehnané prejavy, to by už liezlo na nervy asi aj mne. Ale skrátka cítila som sa lúbená. Síce tento vzťah skončil, ale tam už bol úplne iný dôvod.
Teraz po nejakom čase mám nový vzťah a asi som už zabudla na to, ako to chodí alebo je partner iný typ. Zo začiatku to bol presne “lovec” ako tu niektorí spomínate. Stále písal, chvílu som sa neozvala a už milióny správ/hovorov kde som. Vyznania lásky, milión otázok. Teraz, keď sme už nejaký čas spolu ( a nie je to ani zas až tak dlho) sa mi zdá že ochladol. Ja sa snažím ho touto mojou citlivou stránkou nejako neobťažovať, no už to nie je z jeho strany také ako predtým. Má nálady. Jeden deň som láska, zlatko, chýbam mu… a další deň chcem pusu a odtláča ma preč alebo sa otočí a spí. Jeden deň telefónuje/píše z práce, další deň sa ledva ozve. Nechcem hrať tieto hry “na mačku a myš” že jeden deň budem taká, další taká. Len rozmýšlam, prečo on takto “hrá” alebo či už nie som zvyknutá ako to chodí :D . Nechcem ho nejako omrzieť. V posteli má so mnou všetky možnosti, varenie tiež nie je problém a ani komunikácia s jeho rodinou a priatelmi. Dovolím si povedať, že všetci si ma dosť oblúbili.
Pamätám si, že mi raz povedal, že on nie je úplne typ na tieto citové veci. Chápem, ale keď to niekto prejavuje a potom zasa skoro vôbec, človek nad tým rozmýšla.
Aby sme sa chápali, vrátim sa ešte k minulému vzťahu. Mala som svoju domácnosť, bola som zvyknutá normálne s partnerom komunikovať o bežných veciach, navariť, upratať..žiť bežný deň bez neustáleho “mojkania”. Nepotrebovala som búrlivé, pubertálne prejavy. Nevyžadujem to ani teraz. Ale v zdravej norme, ako sme to mali aj my.
Jednoducho, bola som zvyknutá žiť bežný život, každodenný kde som o ničom nepochybovala. Randím po dlhej dobe, resp. po dlhoročnom vzťahu mám vzťah nový a neviem ako sa správať, ako to brať. Nechcem to pokaziť. Ja lásku samozrejme rada ukazujem, no tiež nie prehnane. Len mi toto robí starosti a fakt by ma zaujímalo, či teda treba niečo zmeniť alebo či je toto vlastne taký “štandart” keď on nie je taký typ. A tým pádom sa asi snažil len na začiatku a teraz keď už ma má, to robiť nepotrebuje. Ja chcem proste už klud, nad ničím sa nezamýšlať, normálne si žiť. Ale ako hovorim, keď si človek na niečo zvykne a po velmi krátkom čase je to inak, potom rozmýšla ;)
Pomohlo by prečítanie knihy muži sú z Marsu a ženy z Venuše, kde je to vysvetlené.
Podľa toho ako teraz píšeš si myslím, že máte celkom normálny a dobrý vzťah. Nechaj ho nejaký čas dýchať ako on chce, a potom znovu mu to pripomeň a daj mu tú pusu nasilu. Kľudne si zapýtaj čo chceš od neho, je to komunikácia. Ale netráp sa vždy výsledkom, tak aby to kazilo váš vzťah. Aby to nebral ako konflikt. On sa časom bude meniť, bude chcieť aj nežnosti opakovať. Ale je pravda, že je si už istý veľmi a nie je taký aktívny ako bol. Nastalo také obyčajné obdobie. To v princípe nevadí, len nesmie chladnúť. Musí tam byť stále intimita medzi vami a nie len sex. A ak si myslíš, že toho máš málo, hovor mu to. Nekonfliktne opakuj svoje pocity. Slová ktoré by si mala voliť by nemali znieť takto: Nikdy ma už nepobozkáš sám od seba. Ale takto: Tak by som bola rada, keby si ma len tak sám od seba pobozkal. Ak ti povie, že on na to nie je, tak mu povedz: A tak veľmi ti to vadí? Nemôžeš to urobiť len pre mňa, lebo sa mi to páči? Je v tom už náznak výčitky, ale ja to lepšie neviem. Možno nejaká kniha na komunikáciu by pomohla. Ak takáto forma komunikácie od teba smerom k nemu nezaberie raz, pokúšaj sa viac krát. Ja som v mladosti tiež nemal rád tie nežnosti, nejako mi to veľa nehovorilo. A ak, tak hneď som chcel sex. Manželka spomína, že sa ma radšej nechcela ani dotýkať, lebo hneď som chcel to. S vekom sa to mení samozrjme. Ale obyčajné objatie u mňa fungovalo vždy. To som mal rád za akýchkoľvek okolností. Skús zistiť, či len spôsob nepotrebuje iný. Napríklad nie pusu, ale objatie. Pritúlenie. Niekedy len sexi pohľad pomáha prelomiť ľady. Možno ty si viac kontaktná ako on. Potom len treba sa zladiť. Ty rešpektovať, že to nebude tak často a on by sa mal trochu prinútiť. A možno si aj predebatovať to s niekým iným ešte, poprípade tá kniha, čo písala @zuzinya
ja to napríklad tiež nemusím... prešla som si nejakým tým rande a boli aj také 2-3 týždňové pokusy o vzťah a stroskotalo to u mňa presne na tomto - prílišný záujem o mňa. keď som neodpisovala (lebo šak aj šoféruješ, aj si v robote atď), tak hneď: a kde si? máš toho veľa? atď 🙄 a tiež ako niekto vyššie písal, "kupovanie" si ma darčekmi. ja ak mám záujem, tak ho mám a žiadny dar ma nepresvedčí, že dotyčného mám chcieť. a čo sa týka nezáujmu u chlapov - ten môj je občas taký studený psí čumák. (resp. mu nepríde potrebné sa nejako voči mne prejaviť). viem, že je to len množstvom povinností, ale aj tak.... vtedy sa začnem chovať rovnako a zbadá sa. ako hovorila moja mamina: aký požičaj, taký vráť...
Autorka, ak bol zo začiatku “až moc” a teraz sa “hrá” a už začína skúšať, čo bude, ak sa neozve, pozri niečo o love bombingu… určite nechcem len na základe tohto mála čo si povedala používať nejaké silné slová a tváriť sa, že viem aký je, ale len tak si prečítaj, či ti náhodou toho nebude sedieť viac…. Môže to byť samozrejme aj úplne normálny chlap, ktorý proste nepotrebuje vypisovať a bombardovať ťa správami, čo je mne osobne sympatické, ale chápem, že teba zo mrzí, ak ti to na začiatku imponovalo… podľa mňa je prirodzené, že vzťah sa nejak vyvíja, na začiatku sa každý snaží byť čo najlepšou verziou seba a postupne začína byť sám sebou a že aj komunikácia sa mení, no k tomu, že sa necítiš ľúbená by sa to dostať nemalo… otázka je, či ti to fakt neprejavuje alebo ti to prejavuje iným jazykom lásky, ktorý ty možno až tak nevnímáš…
Ja by som sa mala trochu na pozore touto hrou chcem Ťa/nechcem Ťa. Robia to väčšinou manipulatori. Keď je naozaj unaveny a ľubi Ťa,tak by Ta neodtlačil ale by Ti tu pusu dal a povie Ti " laska prepač som unaveny, prosim nechaj ma spať". Take toto lietanie od mantinelu k mantinelu, od chladu do horucich vyznaní mi príde ako taka citová jazda na hojdačke s malym deckom ,nie vyzretym mužom.
@lindous
@autorka
to bude niečo také ako ten môj... tiež sa mi zo začiatku ten záujem zdal väčší a teraz mám tiež občas pocit, že nie som ľúbená a necítim z jeho strany záujem. a hlavne po svadbe som mala pocit, že už má vo mne istotu a netreba nič riešiť. neboj, v kritických chvíľach som mu to aj povedala. a on mi na to, že nevie, čo od neho chcem! 🙄😨 lebo on si myslí, že keď zaplatí nájom a urobí nákup, to je prejav záujmu...normálne som bola v šoku, že ja mu mám prikázať, ako by sa mal ku mne chovať! takže každý chápe tie prejavy inak a treba sa len vedieť zosúladiť... a možno sa ho opýtaj, prečo bol zo začiatku iný... tiež je na mieste odpozorovať zvyky v ich rodine. ja som zistila, že u nich sa veľmi city a láska neprejavovali a on sa to nemal kde naučiť...
Tvoj problém je , že by si chcela mať všetko. Problém mnohých žien. S tvojím ex ste si v tom rozumeli ale očicidne to aj tak nepomohlo , pretože je to už ex. Tento je v tom iný a ty to buď akceptuješ alebo ho nechaj pre inú. Je priam neskutočné ak žena má muža ktorého si sama vyberie a neskôr ho dookola za niečo kritizuje. No načo takého muža máš ? Aby si nebola sama ?
@damian85 Nie nie, nekritizujem. Trávime spolu čas stále, všímam si všetky pozitíva, je ich vela, rozumieme si 🙂 . Len sa pýtam prečo to tak je a či treba niečo robiť alebo ho nechať tak, lebo jednoducho taký je 🙂
Prilišne prejavy lásky? Také niečo podľa mňa neexistuje. Keď je to prílišné, tak už to nie sú prejavy lásky, ale prejavy vlastníctva a to je toxické.
Jednoducho taký je. Porovnávanie je katastrofa. Každý ex bol v niečom lepší a v niečom horší ako terajší. Nik nie je vo všetkom ideálny ale dôvod prečo je ex , exom predsa len je. Ak je to niečo bez čoho nedokážeš žiť , treba isť o dům dál , pretože tento tvoj pocit a potreba sa bude časom len prehlbovať a máš tendenciu ak to v niekom objavíš , zlyhať. Len nestratíš len " negatíva " ale aj pozitíva. Načo upriamiš svoju pozornosť to sa stane stredom tvojho vesmíru.
@damian85 Dôvod prečo je ex tu udávať nechcem, niekto by ma mohol spoznať 🙂 Je to nezvyčajné. A s týmto to nemá nič spoločné, ani s neverou.
To si nemala písať, teraz polovica koníka nezaspí a bude rozmýšľať, čo také nezvyčajné sa mohlo stať. Lebo teda 7 rokov ideálny chlap, prejavy lásky, záujem a zrazu koniec?