icon

Prečo niektoré ženy nemajú partnera?

15. mar 2024

Ahojte. Aký je dôvod pre single ženy, že nemáte partnera? Mám tesne pred 30tkou, som takmer rok bez chlapa. Mám pocit, že niekedy mi je dobre, inokedy sa ma zmocní samota a smútok. Čo ma asi najviac hnevá, že už by sa mi aj patrilo mať aj dieťa. Ako je to u vás, čo nemáte partnera? Neviete si niekoho schopného nájsť, vyhovuje vám byť nezadaná alebo je to iný dôvod?

Strana
z2
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
sbear
10. dec 2024

@thunderdome ak vasa mysel ma momentalne velky ciel najst si partnerku, tak si ju najdete. Len vam davam varovny signal. Pojdete citovo vysoko, potom trosku klesnete a potom na nejaku urovne spokojnosti atd. Ale ak sa citovo naviazene uz na tu zenu a zacnu sa diat vo vasom zivote zle udalosti, vsetko postupne vyprcha. Pride len velky hnev alebo velky smutok a klesnete na dno ako odtrhnuta kotva. Psychicky labilnejsi ludia by si mali veelmi dobre rozmysliet, do coho idu.

Zoberte si papier a napiste tam, aky vztah by ste chceli mat.

Napriklad: velmi harmonicky vztah bez hadok a sikany. Dovera bez ziarlivosti. Spolocne putovanie zivotom. Hlboke porozumenie jeden druhemu. Udrzaie si spolocneho psychickeho a fyzickeho zdravia. Vzajomna tolerancia, respekt a volnost. Kvalitny sexualny zivot. Ochota pracovat na vztahu.

Vobec nepozerajte na vzhlad, vek, pocet deti... Citajte si len ten listok kazdy den. Meditujte, najdite si pracu. Ked to budete najmenej ocakavat, tak ta prava sa objavy.

titi22
Odpoveď bola odstránená
sbear
10. dec 2024

@thunderdome nepite vobec alkohol v zivote ani tie otrasne energeticke drinky. Alkohol je nicitel. Skryty alebo otvoreny alkoholizmu nici mozog aj ludi. Ak mate radi pivo, dajte si nealkoholicke bez e-ciek. Ak potrebujete nejaku zavislost, tak fajcenie je vhodnejsie. Alebo hry na mobile, PC. Kazdy potrebuje nieco ine na ukludnenie. Ale najvhodnejsia zavislost je meditacia. Alkohol je svina.

sbear
10. dec 2024

@titi22 ja neviem gramatiku a som s tym stotoznena. Ja som financne zabezpecena. Na zdravy pracujem. Nepijem, nefajcim, nepijem ani kavu, jem iba prirodne cukry, som stihla a hybem sa dostatocne, pijem filtrovanu vodu, venujem sa zahradkarceniu a citaniu duchovnych textov. Podporujem vsetkych ludi, ktori sa rozhodli zit bez partnera a ziju len s detmi, zvieratami alebo sa venuju duchovnemu rastu. Slovensky jazyk je to najmenej. Ono clovek zijuci v Bratislave slovencinu ani nepotrebuje.

sbear
10. dec 2024

@titi22 a este moja velka zaluba, ktoru propagujem len na anglicky hovoriach medzinarodnych internetovych sietiach je lakto-vegetarianstvo. Ale inac moju hroznu gramatiku mi vzdy kazdy vytkne. Uz som si zvykla.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
sbear
10. dec 2024
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
sbear
10. dec 2024

@thunderdome u mna to iste. Aj ked ja az taku slobodu nemam, kedze mam dieta a zvierata. Ale viem si sama rozvrhnut, na co miniem peniaze, mozem si jest co chcem, organizovat si svoj volny cas ako chcem, nemusim riesit svokrovcov a dokonca aj planovat svoju buducnost podla svojich predstav.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
titi22
Odpoveď bola odstránená
sbear
10. dec 2024

@thunderdome pozerala som si vas druhy prispevok o hladani prace. Mozno by ste sa mali zamerat tym smerom. Tam by som vam aj napisala nejake moje uvahy. Noo Budhismus je 4 najvacsie nabozenstvo na svete. Cize je to nieco ako krestanstvo s xy cirkvami a odvetviami. Buddhismuz v Europe urcite nie je taky ako v Nepale a Indii. Ono dnesny svet je velmi globalizovany. Uplne vam staci najzakladnejsia vec a to je meditacia. Pozerala som net a autistom sa odporuca tiez, nejaka zakladna technika. Ale nie kazdy je pripraveny si na 30 minut sadnut do ticha. Ono clovek nemusi nic nasledovat. Ziadne komplikovane nabozenske vedy. Uplne staci jedna modlidba a jeden druh meditacie. Vam by sa vztahom skomplikoval zivot. Pretoze by ste potrebovali velmi tichu zenu, ktora by pochopila autizmu. Deti by ste asi nezvladali. Je to ovela vacsi stres ako praca. Skuste si poriesit najpr stabilitu v zivote. Lebo menit tolko krat pracu, ved to sa divim, ze vobec mate energiu mysliet na zeny. Kolko mate priblizne rokov? Ja nemam nic proti zbieraniu veci z ulice. Ja to robim tiez z ekologickych dovodov. Kedze som sama, mozem si to dovolit, nemam chlapa, pre ktoreho by to bolo ponizujuce, ze jeho zena zbiera, co najde. Samozrejme tie veci vacsinou vycistim a posielam tym romskym rodinam alebo pod zvierata davam. Ak chcete zbierat plechovky a flasky, v Bratislve to robia tak, ze si dohodnu restauracie a hotely a ludia idu tam pravidelne pre plne vrece tych flias a plechoviek. Jeden pan tvrdil, ze sa mu podari aj 300 EUR denne vyzbierat. Ale asi nie denne. Lepsia by bola pre vas stabilna, bez-rizikova a bez-stresova praca. Drzim palce a pevne nervy.

sbear
Autor odpoveď zmazal
sbear
10. dec 2024

@thunderdome ak by ste v buducnosti prejavili zaujem, davam sem link https://www.tibetpark.sk/ Budhizmus ako cisto meditacia sem davam, lebo ine meditacie, ktore su v podstate to iste, su velmi drahe. Robia ich vyskoleni terapeuti a pytaju vela penazi. Cislo len 1x za tyzden, si ist sadnut k Budhistom vas vyjde 4-5 EUR. Terapeuti (vyskoleni v psychologii), tam by ste zaplatili 15 EUR a je to uplne to iste. Mozte si ist sadnut aj do kostola. Len clovek potrebuje nejaky smer v zivote. Materializmus je vsade. Dostat sa na duchovnu uroven, to trva aj 50 rokov niekomu a je jedno, kde zije. India a Nepal uz davno nie su osvietene krajiny.

sbear
10. dec 2024

Ak mate na mysli ten obrazok. To nie je ezotericky. Je zhotoveny na zaklade Maslowovej teorie potrieb. Bezny clovek sa dostane tam, kde som dala tu cervenu sipku. Hlavne, aby sa tam clovek dostal vobec.

Strana
z2