Prečo partner uprednostňuje iné povinnosti pred zdravím?
Ani neviem prečo si vlastne idem pre radu sem keďže pravdepodobne dostanem výplach aká som precitlivelá alebo riešim hluposti ale tak skúsim to. S partnerom čakáme babatko a bývame na dedine a dnes som bola na poradni s bábätkom a spomenula som lekárovi že mávam vysoký ten aj keď nič nerobim len stojím na nohach a točí sa mi veľmi hlava párkrát som už skoro odpadla keď som bola s malou na ihrisku.
Doktor mi okamzite vypísal žiadanku na EKG a bola som šťastná že ma objednala hneď na druhý deň v závislosti od môjho stavu, potom mala voľný termin až o mesiac.
No a tu nastáva ten problem že môj partner ma dohodnute zajtra ist s ujom po drevo a teda je o auto kde je sedačka pre malú zapnutá vlecka a od rana bude s autom prec takze ja nemám ako ist na vyšetrenie keďže nemám kde nechať dcérku a ani ako sa dostať do mesta, Ano rozmyslala som nad autobusom aj taxikom aj všetkým možným akoby som sa mohla na ro vysedtrenie dostať stále je tam však problem že malú musím dostať do bodu B a vyšetrenie je niekde úplne inde a jednoducho naozaj nemám ako to spravit a teda na to vyšetrenie nejdem….
Je to pre vas ok že by váš partner radšej riešil drevo pre uja ako môj zdravotný stav keď dlhodobo vie ako na tom som? Snažím sa pochopit aj jeho stranu že to ma vserko dlho dohodnute ale jednoducho mne keby môj partner s ktorým mám dieta a čakáme ďalšie povedal že si konečne môže dať vyšetriť zdravotný problem, tak by som spravila cokolvek aby som ho na to vyšetrenie dostala. Lwbo zdravie je pre mna na prvom mieste
Ospravedlňujem sa za dlhy pribeh a nie, nie je to žiadny troll🥲
Zdravie je dôležité ,ale vedela si že ma niečo dohodnuté a že berie auto,prečo potom súhlasíš s termínom keď tam nemáš ako ísť
Treba,zavolať inému doktorovi a poriešiť termín pozajtra,keď vieš,že budeš mať auto
Niesi precitlivela ale on je .....Keby ideš busom a musíš brať autosedačku ako ju budeš niesť ?v jednej ruke dieťa ,v druhej autosedačku?Takto sa choval ten môj .Ale už došlo na neho .
Taxík, jednoduché a efektívne rieisenie. Majú aj autosedacky pre deti (ak zoberieš dcéru so sebou)
Nemáš žiadnu kamosku susedu ktorá by ti dieťa postrážila ? Tvoja mama?
Človek môže dlhodobo plánovať, no potom príde takáto akútna situácia, ktorú treba riešiť okamžite a plány idú proste bokom ... ja si ani neviem predstaviť, že by sa môj muž takto sprosto zachoval, a to nie je ideál.
@anonym_autor nemáš žiadnych blízkych, či kamarátky, kolegov, ktorí by ti autom pomohli?
Zdravie je dôležité ,ale vedela si že ma niečo dohodnuté a že berie auto,prečo potom súhlasíš s termínom keď tam nemáš ako ísť
Treba,zavolať inému doktorovi a poriešiť termín pozajtra,keď vieš,že budeš mať auto
Drevo je viac ako jej zdravie ?je rada že moze ísť na druhý deň tak hádam stým termínom bude súhlasiť .A jej muž by jej mal byť vtomto stave nápomocný.Nejde si kúpiť novú kabelku alebo topánky ale potrebuje ísť na vyšetrenie
Taxík, jednoduché a efektívne rieisenie. Majú aj autosedacky pre deti (ak zoberieš dcéru so sebou)
Nemáš žiadnu kamosku susedu ktorá by ti dieťa postrážila ? Tvoja mama?
@doriiis ďakujem ak je to úprimné🤍
@minenkaa v tom momente mi vobec nenapadlo že to ma dohodnute iba som sa potesila že mám termin hneď zajtra a že budem vedieť viac
@anonym_10dc98 samozrejme aj nad taxikom som rozmyslala alw v našom meste sedačku nemá ani jeden, na dedine sme kratko tak tu nemám nikoho známeho kto by mi ju postrážil
Dotklo by sa ma to a to sa za precitlivenú nepovažujem. Chápem, že to mal muž dohodnuté dopredu, ale ak porovnám drevo pre uja a potrebné vyšetrenie pre svoju tehotnú ženu, je jasné čo by som si vybrala. Ak mu je proti srsti zrušiť alebo posunúť pomoc s drevom, mal sa aspoň postarať o staršie dieťa, aby ti uľahčil prepravu lekárovi. A nie, že on povie, že nemôže a tým to pre neho končí. Ak by to bol môj muž, s takýmto prístupom by ma sklamal.
Drevo je viac ako jej zdravie ?je rada že moze ísť na druhý deň tak hádam stým termínom bude súhlasiť .A jej muž by jej mal byť vtomto stave nápomocný.Nejde si kúpiť novú kabelku alebo topánky ale potrebuje ísť na vyšetrenie
@anonym_b3b178 svoje zdravie v prvom rade mala riešiť skôr ,už keď sa jej to stalo,stačilo spomenúť gynekológovi a začali by sa to riešiť ,kardiológ myslím niekedy jediný v okrese kde volala ,stačí zavolať aj inde
A drevo je veľmi dôležité ,už je august,ak išli do hory na drevo je tam vždy dohodnutý termín a aj sa naň čaká
@anonym_b3b178 svoje zdravie v prvom rade mala riešiť skôr ,už keď sa jej to stalo,stačilo spomenúť gynekológovi a začali by sa to riešiť ,kardiológ myslím niekedy jediný v okrese kde volala ,stačí zavolať aj inde
A drevo je veľmi dôležité ,už je august,ak išli do hory na drevo je tam vždy dohodnutý termín a aj sa naň čaká
Hmmm keby ja som chlap a moja žena ktorá čaká moje dieťa má zdravotný problém tak by som dala nabok všetko čo príde do cesty ale tak každý máme iné priority.
Hmmm keby ja som chlap a moja žena ktorá čaká moje dieťa má zdravotný problém tak by som dala nabok všetko čo príde do cesty ale tak každý máme iné priority.
@anonym_b3b178 veď nezomiera,ma vyšší tep ,je tehotná,je teplo ,to sa točí hlava asi každej pri týchto podmienkach
Stačí zavolať inému lekárovi koli termínu
EKG?
Veď to natočí aj obvodný lekár.
Čo aká ziadanka? Aké objednanie? Nechápem....
@doriiis ďakujem ak je to úprimné🤍
@minenkaa v tom momente mi vobec nenapadlo že to ma dohodnute iba som sa potesila že mám termin hneď zajtra a že budem vedieť viac
@anonym_10dc98 samozrejme aj nad taxikom som rozmyslala alw v našom meste sedačku nemá ani jeden, na dedine sme kratko tak tu nemám nikoho známeho kto by mi ju postrážil
@anonym_autor chod taxikom, sedacku so sebou do taxika, aj s dietatom.
Ak sa inak neda, tak takto....a urcite by som isla. Daj si dost casu, nech sa nemusis ponahlat so sedackou, ale ved taxik ta snad vylozi pred ambulanciou. A naspat rovnako, tam nie je co riesit.
Ono je treba chapat aj toho muza, tiez nemoze vsetko nechat tak ani nie den vopred. Duplom ked na nom zavisia ini ludia, a ked nemas akutny problem.
K doktorovi snad zajdes aj sama, ked k vam taxiky chodia. A ked to nijak nejde, nech on skusi zavolat kamosovi, nech ta vezme, lenze v pracovnej dobe a cez tyzden pochybujem.
Tiez si myslim ze ti ekg mohol spravit obvodak a mohlo to byt bez celej dramy.
@anonym_b3b178
No lenze to tiez nemoze byt uplne absolutne, lebo to skonci tak, ze si pani zlomi nechet a ty vsetko nechas a pojdes pofukat?
Pani evidentne nema akutny problrm, alebo stav, ze by sa nedokazala dopravit k doktorovi sama. Len to bude menej pohodlne. 🤷♀️
vyssi tep mozes mat aj z nedostatku zeleza
v kazdom pripade by som nediskutovala, ide o priority muzovi rovno povedz ze zajtra ta berie autom knlekarovi a nebudes o tom diskutovat ujo napis sms ze drevo sa nekona muz ta berie k lekarovi
áno, si precitlivená. keby šlo vážne o život, ani by ťa lekár domov nepustil. A nič v zlom, ale EKG má dnes každý seriózny obvodný lekár v ambulancii, tak aké že "objednanie"? Ja keď mám ráno o 8 problém, o 8:30 ma môj lekár berie a "točí" EKG. A to nie som ani tehotná. takže áno, ak si predstavím celú túto situáciu, preháňaš. A ak máš pocit, že nie, tak môžeš aj teraz poprosiť muža (teraz sa drevo nezváža, je pár desiatok minút pred polnocou), aby ťa odviezol na pohotovosť a daj si natočiť EKG, takto nasratej ti to dá ešte väčšiu výpovednú hodnotu. Ak mal totiž muž dlhodobo niečo naplánované a ty mu o 5 minút 12 oznámiš niečo úplne iné, jeho reakcia mi pripadá úplne v pohode. máte taxíky, zavolaj taxík a vyriešené. a nevyhováraj sa na sedačku a iné hovadiny prosím ťa.
Nestresuj sa.Vybav si ekg napozajtra prip.bud.tyždeň a milosťpán nech ťa odvezie aj cez pol Slovenska.Ale akosi nerozumiem...ekg ti urobi sestricka niekde a vyhodnoti ho kto kde kedy? Gynekolog asi sotva....Logickejsie je,ze si vybaviš rovno interné vyš a ekg ti tam urobia automaticky.
@anonym_autor co dodať keď je mužovi prednejšie drevo ako zdravie ci život jeho ženy a nenarodeného dieťaťa.
U nás by neexistovalo, že muž by si to auto zobral a ja by som na to vyšetrenie neišla. A ty si hlúpa, keď to dovolíš.
@anonym_b3b178
No lenze to tiez nemoze byt uplne absolutne, lebo to skonci tak, ze si pani zlomi nechet a ty vsetko nechas a pojdes pofukat?
Pani evidentne nema akutny problrm, alebo stav, ze by sa nedokazala dopravit k doktorovi sama. Len to bude menej pohodlne. 🤷♀️
Presne ženy s takýmito názormi vychovávajú takých chlapov ako má ona a bohužiaľ aj ja .Vyries si všetko sama a ešte budem do teba pi.....ako si to vyriešila . Všetko zľahčovať veď čo veď to je len žena nech si poradí
No takto. Ziadanka kde?
Lebo robia tu z Tvojho muza neochotneho blba, ale z celkovej situacie nemam naozaj pocit, ze sa tu jedna o tak strasidelnu zdravotnu otazku ze naozaj tu musi muz menit program davno dohodnuty a odpajat vlecky... Na EKG sa necaka tyzdne ani mesiace.
Ved EKG je bezna zalezitost a robia to aj obvodaci, a aj to ze Ty zmienis "vyssi tep" pri uplne beznej poradni u gynekologa, akoze nic v zlom ale to nie je nic specificke ze teraz pomaly sanitka po Teba pride,... no ja pri vsetkych tehotenstvach som proste mala problemy s tlakom, dychanim, fungovanim a normalne som fungovala aj popri detoch domacnosti, toto fakt nie je nijaky akutny stav ze sa z toho poskladame.
Podla mna poznat Tvoj objektivny stav a realnu akutnost vysetrenia - tak si sa proste splasila, dohodla nevyhovujuci termin na nieco co absolutne nehori, a teraz este potrebujes popindat na muza, ze nehodi vsetko na zem akoby si prave zacala krvacat alebo rodit alebo co...
@minenkaa hej lebo dnes je tak ľahké dostať termín u doktora. Len si zavoláš a ochvilku už môžeš ísť.
Nemate blizko nejake mesto s pozicovnou aut? Niektore maju sluzbu aj pristavenie … no ked nema cas, nech sa € a ides. Aj mala, aj sedacka a nepotrebujes ho na neviem kolko casu. Ano trochu viazne komunikacia … a nie je len on zly … ty zoberies termin s nadsenim, ale logistiku doriesenu nemas … mozno ten ujo s ktorym ide ma auto bez gule a mohol by ti ho na par hodim prenechat. Nepredpokladam, ze ma nejake lambo alebo nieco, do coho by si nemohla supnut sedacku, ked pride. Dalsia vec … prestahovali ste sa do Hornej Dolnej a budes mat 2 male deti … treba nejake druhe vozitka … aj ked fabiu za 500
@anonym_autor ak toto robí dlhodobo už by nebol mojim partnerom, a nerodila by som mu deti. Všeobecne by som nemala dieťa s chlapom , ktorý je iba partner,ale to som ja.
Môj muž bol z nášho 15r vzťahu 12 v zahraničí a bola som rada keď došiel domov 4-5x ročne. Všetko okolo detí som riešila sama, keď som ešte nemala vlastne auto tak busom aj s 2detmi ,je keď som šla na kontrolu po 600nedeli
Mimochodom koľko dreva sa zmestí na malú vlečku? Nám vždy dovezú naraz či dva krát aké si objednáme.
mala som cele tehotenstvo vysoky tep a to som bola najviac tehotna v zime, vezmi si Bolta, stiahni aplikaciu
@anonym_autor Tiez by ma to mrzelo, na druhej strane ak by som mala pocit, ze to vysetrenie je naozaj akutne, tak by som nan isla za kazdu cenu. Aj s malou autobusom kludne. Neviem si predstavit, ze by som si povedala, ze ked ma muz nemoze odviezt, tak sa teda nedam vysetrit. Ved aj pre teba by to malo byt na prvom mieste.
Doktor ta neposlal len tak pre nic na ekg,ja som dnes s muzom bola cely den na vysetreni v nemocmici,isiel na kontrolu a odtial ho uz brala sanitka,ja zo synom sme isli za nim autom.Nechcel zostat v nemocnici,tak ho teraz caka kopec vysetreni na objednanie.Ale bola som s nim celu dobu,viezla ho ctcko aj zajtra s nim idem.
Auto treba ale mat vzdy 2,aj pre taketo sebecke,hnusne dovody ako ma tvoj muz,aby si sa sama na seba mohla spolahnut,u nas su 3 auta.
Kup si auto,aby si dokazala sa z dediny dostat sama.
@anonym_b3b178 veď nezomiera,ma vyšší tep ,je tehotná,je teplo ,to sa točí hlava asi každej pri týchto podmienkach
Stačí zavolať inému lekárovi koli termínu
@minenkaa tebe hrabe uz naozaj,alebo sa chces zviditelnit?na drevo sa caka tiez na termin a to je dolezite,ale ona je hovno,ktore s vysokym tepom a este aj tehotna je menej,ako to drevo?ty si bud troll,alebo si sa mala sakra zle so svojim chlapom a teraz chrlis.Presne jak moja svekra.Doma mala povalaca,sama bola na deti,vsetko robila,varila,prala,starala sa,do prace chodila,kolo deti behala a jebo len lezal.To trauma si preniesla a teraz ked vidi,ze jej syn,moj muz,napriklad postavi stromcek,alebo uvari,povysava,cela je nesvoja,lebo sak ona to nezazila,preco ja to mam zazivat.....Ja som vysoky tep nikdy nemala a ani tlak,vsetko bolo ok az na jednej poradni!kde ma museli premeriat az 4 krat,ci je to pravda!Moj muz?vypytal sa z prace a bezal za mnou a to som ho ani neziadala!len sa pytal,ako som dopadla na poradni.Ustrachany o mna a babatko,vsetko dal bokom,nic pre neho neexistovalo,len my.A predstav si,z takeho bezneho "nicoho"nakoniec po nespocetne vela liekoch,muselo babo von,inak by to moje srdce nedalo.A tiez mi "nic nebolo",mohla som cakat na iny termin,inde sa objednat,prisposobit sa "drevu"lebo to je dolezitejsie.Keby to kazda takto berie,ako ty,vedz,ze to drevo si tej muz zapali uz sam.Bez zeny,bez potomka.Aj ten najjednoduchsi problem,moze signalizovat hrozbu.Ty drevo!

Nie, nie je to v poriadku. Drevo počká, deň, dva alebo aj týždeň. Zdravie je len jedno