Prečo sa kamarátky vyhýbajú stretnutiam?
Ahojte zeny 🙂
V poslednej dobe sa zamyslam nad tym ci som divna, alebo preco to ludia robia.
Tyka sa to dvoch novych kamosiek . Tie dve nove nazvime Ema a Nela.
S Emou som sa spoznala v detskom centre, videli sme sa dokopy 3x, vzdy nahodne, mala som pocit,ze sme si vzdy dobre pokecali. Pytala som ju cislo,ona ze bude rada ked sa niekedy stretneme. Po mesiaci som jej napisala ci by mala cas. Raz, druhykrat, odozva ziadna, uz som viackrat nepisala. Nebudem sa vnucovat.
Dalsia Nela, vzdy si so mnou dohaduje stretko,( boli sme spolu von 2x a raz bola u mna) ona je iniciator, ale nabrhla,ze jej mam ja vzdy napisat, ked budem mat cas. Prvykrat som jej napisala, dohodli sme sa miesto a cas, neprisla, nedala vediet. Az o tyzden,ze mala toho vela ...
Potom som jej pisala druhykrat, odpisala po troch tyzdnoch, vraj sa jej m9ja sprava stratila medzi inymi..bla bla,ze sa musime dohodnut uz na stretku, uz som jej viac nepisala. Ani nenapisem.
Preco to ludia robia,ze sa tvaria nadsene a ze chcu ,ked podla toho,ako sa spravaju ,tak nemaju zaujem o priatelatvo? Ja som zas priamy typ. Rozmyslala som,ze ked sa nahodne stretneme spytam sa ich nato, no neviem ci mam, kedze sa pozname malo... Nerozumiem tomu,ze na co si dohaduju stretko, ktore vlastne nechcu??
Povedali to len tak zo slušnosti - veď sa stretnime, zavolaj mi, ozvi sa kedy a podobné blabla.
Tiež občas niekomu napíšem a keď mi odpoveď na sms príde po 2 týždňoch, no čo. Asi pre toho človeka nie som dostatočne "dôležitá" pre jeho život, nestojí o moju spoločnosť. Nevnucuj sa niekomu kto o teba nestojí.
Wow. Pozri kolko je tu prispvkov kde maju pre tie baby pochopenie.
Ja som na tom presne ako ty. Nechapem to. Pride mi to akoby cely ich zivot na verejnosti bola jedna velka falos. Skvele s tebou pokecaju, s nadsenim ti povedia ze sa zase musime stretnut a ze im mas dat vediet, ale v skutocnosti nic z toho nie je pravda.
Lebo sú to sebestredné,obmedzené a falošné kravy. Nič viac. Sorry, že to takto píšem, ale už som si takých pár zažila.
ako tu ani nejde o to, ze nie je cas na realne stretnutie.... to si aj ja poviem s kamoskou co mam rada vidime sa, zavolame si a povinnosti a zhon beznych dni znamena ze sa nevidime aj rok.... ALE - tu je iny problem. Mam uz dohodnuty termin s miestom a nan nepridu, ani nedaju vediet (moze sa stat nieco nahle a nie raz som musela stretko zrusit iba hodinu vopred...). toto ja osobne povazujem za problem a dakujem neprosim, nezodpovedne osoby v mojom zivote nechcem a o taketo akoze kamaratky nestojim.
Ja mam taku kamaratku uz dlhe roky, ze ona naslubuje stretnutia a potom sa neozyva. Pre jej toxicitu a nazory som s nou nebola dlhe roky v kontakte, dala som jej druhu sancu a este horsie. Ona ma uz teraz svoju rodinu, genialne nadane dieta, je okrem ineho hoaxerka na najvyssej urovni. Mna nebavi citat tie jej spravy a videa z roznych konspiracnych webov.
Ja som bola vzdy ta, co sa kazdemu ozyvala, stretnutia, pisala a tak. Mala som dost vazne rodinne problemy, cize som nemala cas ani chut na stretnutia, riesila som v blizkej rodine vaznu chorobu, umrtie, pohreb. Nikto, fakt nikto sa im neozval, vobec nikomu nebolo divne z ludi, co sme sa bezne kontaktovali, ze ja sa pol roka neozyvam. Potom som nahodne jednu kamaratku stretla a ze co a jak, tak som jej povedala a ona na mna nechapavo pozerala ze "A toto co teraz rozpravas?". Tak ja ze nic, fakty. Zistila som, ze ja nepotrebujem v zivote ludi, ktori o mna nestoja a nestojim im ani za jednu spravu ani gratulaciu k sviatku.
pre mna je aj toto dovod preco som v tom obdobi neiniciovala rozhovory s maminkami nakruzkoch a ihriskach, nejak som citila, ze by to bolo aj tak len povrchne. netrap sa tym, ja by som im viac nepisala a o dalsi kontakt nemala zaujem. lebo stretnutie by mali chciet obe strany - ak sa nehodi, tak odpisem, ze nestiham, nemozem, skusme v den xy. ale ze 3 tyzdne ignorujem spravy - to nie je, ze JA nemam trpezlivost budovat vztahy, ale vazim si samu seba a nebudem sa vnucovat niekomu komu nestojim ani za jednu vetu
@andreatytler ze? to uz pomaly autorka je ta nevychovana lebo cakala aspon odpoved. z tejto debaty mi vychadza, ze je ich spravanie vlastne “v norme”
@muchotrafka298 ako si sa s tým vysporiadala prosím Ťa?
Mňa takéto správanie tiež vytáča a nechápem to. Proste, keď nemôžem napísať jednu správu je to najmenej a je to slušnosť voči druhej osobe. Hlavne keď väčšina ľudí ma stale telefón ruke. Celkovo ľudia sú stále viac sebeckejší a bezohľadnejší.
@ivuska027 s cim myslis? Ze sa na mna ludia vykaslali ked som sa neozvala a potrebovala pomoc? Mrzelo ma to, ale povedala som si, ze ked ma ti ludia nepotrebuju, neozvu sa a neozvem sa ani ja. Aspon som zistila, ze ako sa veci maju.
@stanulienkat presne si to vystihla.
@pinkgirl presne,nie som pre nich dolezita, ani trosku.
Ved prave 🙂 a najlepsie, ze ona ma zavolala von 🙈 to uz iny level chovania 😅
@andreatytler dakujem ti za pochopenie. Ved mna niektore prispevky celkom zarazili, ze nemam trpezlivost alebo ze je trapne,ze nahanam kamaratky a ze ich nechapem,ked maju rodiny. Pricom jedna ma rodinu,druha nema ani frajera a ja mam tiez svoju rodinu. Ale ked mam zaujem a sme zdravi,tak si cas najdem,ked chcem. Vdaka ,ze si ma pochopila 🙂 dobre mi to padlo. Uz som si myslela,ze som fakt nejaka divna. Tiez mi to pride ako falos. Keby si videla ake su nadsene,ked sa vidime. To si zasluxia asi nobelovu cenu za herecky vykon obe :D
@vvvvb necudujem sa tomu vyberu slov,ked si mala tiez taku skusenost. Mna to uz tiez sere.
@kaktusik007 ano,vzdy sa moze stat nieco s cim ten druhy nerata a neda sa, ale je zaklad podla mna druhemu vediet,ze sa stretko rusi,nie ze cakas ako tajtrlik .pises,kde je. A ona odpise o tyzden,ze si nevsimla spravu.:D
@muchotrafka298 to ma mrzi,ze si mala taku kamosku,co sa na teba vykaslala ked si ju najviac potrebovala. Smitne. To isto byt radsej sam,ako mat takych ludi okolo seba.
@tana85 jooj suhlasim do bodky s tym co si napisala. Ja to s tymi mamickami citim rovnako ,ale toto bola vynimka,ze som si myslela,ze z toho daco bude.
@tana85 ano a ja som divna, lebo som chcela jednu sms,ktoru natukas za minutu. Ale to som asi vela chcela, lebo nemam vraj trpezlivost.
@tecila presne, kazdy travi na mobile vela casu,tak to neexistuje,ze sa nenajde cas na jednu vetu.
Za mna to drze a neslusne, neodpisat a nekomunikovat, ked sa dohodnes. Odpisat na spravu “nemam cas ozvem sa” je zalezitost minuty. Alebo neslubovat nic. Ty si podla mna v pohode a co tu citam argumenty, ze oni maju rodiny a podobne, ze sa vnucujes, za mna vobec nie.
@muchotrafka298
@autorka baby, to je zalezitost 15 sekund, nie ze minuta
@gelifil minutu som ratala aj s tym, kym mobil najdem 🤭
Spomenul som si na jeden TheOatmeal komix.
https://theoatmeal.com/comics/definitely
Definitely!

Akoze hej je to drze,lebo ta obrala o cas. No zas nemozes ocakavat ze ti ludia povedia uprimne co si mysli. Aj ja som uprimny typ cloveka a chcela by som to od ostatnych,ale takto spolocnost nefunguje. Podla mna uz clovek vyciti ked nanho ten dotycny dlabe. Tusim sa to vola ghosting dnes 😃