Prečo žiarlim na môjho najlepšieho kamaráta?
Ahojte chcela by som si vyliat srdce kedze ma to pocitovo nici a chcem sa zbavit tohto pocitu. Mam priatela uz dlhe roky neskor by som chcela od neho uz aj dieta mam kamarata najlepsieho celeho roky a on ked ma znamosti preco mi to tak strasne prekaza ? Inak ten kamarat sa priznal ze je velmi do mna zamilovany ale ja donho niesom a popravde nechcem snim ani nic mat ale preco ma to znervoznuje ked sa taha s druhymi babami ? Kedze ja som zadana tak samozrejme on musi pokracovat dalej vo svojom zivote :( Je to len to moje ego ? Ze niesom prenho jedina ? Preco nenavidim kazdu jednu babu, ktora je v jeho blizkosti ? Pritom ak si mam predstavit zivot bez priatela chyta ma plac a panika co su toto za sialene pocity ? Niesom zalubena do kamarata ale co je toto ? :( ja sama na toto odpoved nepoznam :(
@jumama asi preto lebo som v dlhorocnom vztahu a nie partner mi nedava taku lasku ako by som si to ja predstavovala a predstava byt bez neho je pre mna nepredstavitelna bola to obrovska laska sme spolu 11 rokov trochu to ochladlo aj snim je to uz iba take kamaratske ale predstava byt bez neho ma ubija velmi mi nanom zalezi
no podľa mňa určite nie si zlý človek, narcistka, chorá a neviem čo... to ako si vôbec niekto môže dovoliť napísať bez toho aby ťa bližšie poznal? Ja som napríklad žiarlila aj na dobrú kamarátku, keď išla na dovolenku s inou kamarátkou, že nie som s nimi a budú mať spoločné zážitky a ja som na druhej koľaji 😀 Osobne si myslím, že vekom ti môžu takéto pocity ustupovať, ja som bola žiarlivejšia myslím keď som bola dosť mladá a časom som s tým popracovala.... o tom nízkom sebavedomí ti píšu preto, lebo keď si sama so sebou v pohode a spokojná tak v podstate nemáš prečo na niekoho žiarliť, ale chápem že tento stav nie je úplne ľahké dosiahnuť.
Ja ti nerozumiem, priatel ti nepreukazuje lasku, pracuje v zahranici, vztah ochladol a ty mas paniku, ze ked by sa to skoncilo? Ved tam mas tiez len kamaratsky vztah. Nie si na nom nejakym sposobom len zavisla? Mozno by si mala skusit psychologa, nech ti pomoze sa v tom zorientovat, popr skoncit kontakt s obidvomi, dat sa do kopy citovo a najst si tretieho na nornalny vztah.
@mladena dakujem ti tiez si to o sebe nemyslim ze som zly clovek to prehnali ved ma tato situacia trapi preto ma to nahnevalo ze ako si mohli nieco taketo dovolit napisat ked ma ani nepoznaju no a hej tiez som volakedy ziarlila na najlepsiu kamaratku ale na nu uz teda neziarlim vobec 😅
@canany ved to ze nechcem ziadneho tretieho chcem svojho priatela len ta hnusna ziarlivost na toko kamosa uz mate zo mna baby chaos ze
Inak priatel mi nikdy nejak extra nepreukazoval lasku on je proste taky typ ale velmi ziarli ked vidi ze aj iny muzi by mohli mat o mna zaujem
Nechcela by som byt Tvoj priatel, hanbila by som sa sama za seba, hladkas si svoje ego na ukor kamarata, ktoremu nedas volnost, aby pochopil, ze z toho naozaj nikdy nic nebude, lebo Ti dobre robi jeho pozornost a este sa hnevas, ked Ti baby napisu, ze si zla. Ale, bohuzial, si naozaj zla, jednemu nedas volnost a k druhemu si neuprimna, lebo toto Tvoje spravanie je ponizujuce pre Tvojho priatela
Autorka situácia ta možno trápi, ale zjavne s ňou nechceš nič robiť, keď si každú radu znegovala… ja viem, že nám sa to ukončuje ľahšie, ani jedného z vás nepoznáme, u teba v tom hrajú rolu emócie a je to bolestivé, ale vychádza to ako riešenie proste… ono ty si to podľa mňa neuvedomuješ, nerobíš to vedome, ale to namotávanie tam určite je - ty to tak vnímať nemusíš, ale je… hovorím, bola som na druhej strane, kamarát mi tiež nikdy nič nesľuboval, vedela som, že planuje budúcnosť s partnerkou, ale keď som sa stiahla, hneď sa napríklad viac začal ozývať, niečo pekne (ale stále kamarátske) mi narozprával atď., proste vždy hodil tú udičku….opakujem, nie je to nutne iba tvoja chyba, kamarát je tak trochu masochista, že si ťa drží na očiach, aj keď vie, že nikdy nebudeš jeho a ty nie si za neho zodpovedná, ale vieš že jemu to ubližuje, že tebe to ubližuje a máš z toho zvláštne pocity a že ani tvojmu priateľovi by sa to nepáčilo - to mi na tom príde najhoršie, lebo on sa do tohto dobrovoľne nezaplietol ako vy dvaja a nie je to voči nekú fér… a máš v rukách moc to zastaviť, len nechceš… naozaj skús poriešiť ten svoj vzťah, komunikuj s partnerom čo ti chyba, aby si to nemusela hľadať inde a po 11 rokoch by bol možno čas to do tej “budúcnosti” už posunúť… dokedy bude preč, či chystáš sa ty za ním? Čo vám bráni byt spolu?
Pre dobro tvoje, tvojho kamarata, ALE aj! Tvojho priateľa, by som urobila všetko preto, aby som s kamarátom prerušila kontakt.. normálne by som mu všetko.povedala a skončila tento "kamaratsky" vzťah.. nepohne sa ďalej, ty budeš stále žiarliť a ani kamoš, ani tvoj priateľ si to nezaslúži.. predstav si že by nejaká kamarátka tvojho partnera toto pocitovala a tvoj partner by bol na mieste tvojho kamarata.. alebo by bol tvoj partner na tvojom mieste.. ako by si to brala? V pohode? Ja teda určite nie a urobila by som všetko preto aby som ukončila to, čo mi narúša vzťah..
A teda rada, ktorá tu padla, že utriediť si myšlienky so psychológom je podľa mňa fajn 😊 ja som tiež chodila ku psychologičke, ktorá sa zameriava na vzťahy, lebo som nevedela čo ďalej, stačilo pár sedení a správne položené otázky, aby som sa zamyslela a dokázala si odpovedať na niektoré veci a tiež som sa naučila lepšie zvládať emócie… takže za mňa super, odporúčam, keď si nevieš pomôcť sama
@lindous lenze, ona nechce, jej to v podstate vyhovuje, teda, aspon podla jej reakcii
Ja som bola kedysi na strane "tej druhej baby", ktorá mala vyliečiť chlapa zo zamilovanosti do kamarátky. Keď som to zistila a uvedomila si svoju pozíciu, veľmi mi to ublížilo. Presne ako u vás, žena túžiaca po obletovaní a pozornosti, chlap ťahaný na motúziku "kamarátstva", ona mu síce otvorene povedala, že nikdy nič nebude a on to akceptoval, ale aj tak akonáhle mal inú, tak dotyčná zintenzívnila záujem, zrazu ho volala von, jasné, že ako kamaráta, ale každý s mozgom vie, čo to s ním robilo... On si aj uvedomoval čo sa deje, snažil sa z toho dostať (ja som bola nástroj), ale bol do nej zaľúbený. Mne keď toto došlo, že v čase, keď ma držal za ruku, keď sme chodili po výletoch, keď sme mali sex... bol zaľúbený do inej a mňa len používal ako prostriedok na odmilovanie sa, chcel ma rozumom, ale srdce inde. Hnusný pocit. To čo obaja robíte je veľmi nefér voči jeho známostiam.
Nebola si niekedy v minulosti zamilovaná do kamoša?on sa k ničomu nemal?tak v podvedomí so za neho hľadala náhradu a si už veľmi zvyknutá na terajšieho priateľa...určite ho neľúbiš???kamoša myslím😉
@mk1111111111 ved ja sa aj hanbim za seba a ze kamaratovi nedavam volnost nieje pravda robi si co chce vy ho naozaj nepoznate dievcata to co uz citi je ine ale volnost teda ma riadnu a ja ani nemam pravo mu do tej volnosti zasahovat
@lindous inak ja tiez nechapem ani kamarata ze naco ma za kazdu cenu kontaktuje ja mu nikdy nikdy nepisem ani nevolam prva a to sa uz ledva aj stretavame to ho mam zablokovat ?
@lindous priatel nieje nejako extra daleko v Rakusku pracuje cez vikendy je doma urcite sa tam ja nechystam
Dnes ked bude kamarat volat alebo pisat tak mu teda poviem niektore veci co ste my tu baby napisali a budem velmi zvedava co mi nato povie
@misicka31 nebola som donho nikdy zamilovana ale vzdy som mala nanho slabost ale nikdy som necitila zalubenie a to sme spolu rozoberali rozne pletky co mal s babami a to mi teda kedy si davno vobec neprekazalo
Pre mna moj terajsi priatel znamenal cely svet darmo bol tento kamarat
Aj minule ked povedal ze bude o mna bojovat tak som plakala ze nech mi nenici vztah a odvtedy sa stiahol
A to este ani nehovorim ze moje meno si dal vytetovat na svoju ruku vtedy som sa snim nebavila strasne dlho
Tak potom ukončenie kontaktu s takým psychošom nebude na škodu,sorry...len tebou manipuluje
@misicka31 tiez som si to onom myslela ale nezda sa mi ze by bol psychos dovod preco ma tetovanie je ten ked nemal nikoho ked bol na podlahe nikto nikto mu nepomohol iba ja a preto som prenho taka dolezita preto ma moje meno prenho hlboky vyznam
Vaš vzťah je veľmi zvláštny a popravde asi dosť toxický, ty si toxicka k nemu a on k tebe. Toto medzi vami je na roky a obaja sa v tom budete motať a motať. Prečo tento zvláštny vzťah neukončite? A áno aj zablokovanie by bola cesta.
Tak nemusíš ho hneď blokovať, keď sa na to necítiš, ale postupne sa z toho vymotať vieš… napr. hovoríš, že každý deň spolu voláte, tak niekedy povedz, že dnes nemáš náladu sa vykecávať alebo že dnes na neho nemáš čas… keď píše prvý a nevieš ho úplne odignorovať, tak odpovedaj stroho, nerozvíjaj konverzáciu, daj si načas… a venuj sa medzi tým niečomu inému, sebe, chod si radšej zacvičiť alebo von s kamoskou, pozrite si alebo si zahrajte niečo online s priateľom, proste neinvestuj do kamosa toľko času a energie a nechaj ten vzťah postupne vychladnúť, až to seknete úplne… a nenechaj sa psychicky vydierať tým, že on skončil na liekoch a neviem čo… to je len dobre, ak ma problémy a lieči sa… ty nie si za neho zodpovedná, ani povinná ho z čohokoľvek ťahať
Podľa mňa ak by tá mal rád ako vravíš,dá ti pokoj,nech si šťastná...podľa mňa tá využíva,musíš byť veľmi dobrá duša...a on dobrý manipulátor,proste keď není iná tak skúša na teba,lebo mať niekoho úprimne rád a preťahovať / byť vo vzťahu s inými to sa nedá a ešte s tebou o tom debatovať...chorá hlava,pekný deň prajem
@misicka31 akoze on je mimo, ale tvrdiť, ze za to autorka nemoze. No neviem. Ja chápem, že na tomto fóre, je vždy muž blbec, ale zas trosku nadhľadu.
@777januska777 kde tvrdím,že za to autorka nemôže?teraz som mimo ja 🧐
@777januska777 neviem on proste povedal ze aby som bola stastna ja tak je schopny absolutne akceptovat vsetko aj to ze patrim druhemu len nech som stastna a nech sa nestratime navzajom ja som mu tiez povedala ze ho to casom prejde zide z oci zide z mysle ale tak ja som tiez riadna krava ze ziarlim

@mladena dakujem cakala som ze dostanem kritiku clovek s tym musi ratat ked si vyleje srdce na forum a prave preto ma to trapi lebo viem ze to nieje v poriadku bohuzial nie ja som sa rozhodla ze chcem taketo pocity mat