icon

Prerušili by ste kontakty s rodinou zo slušnosti?

25. dec 2024

Ahojte. Zaujima ma, ako by ste to urobili vy. V ramci vzdialenejsej rodiny (tety, sesternice) som mala odmalicka par ludi, s ktorymi sme si viac rozumeli, stretavali sa, zavolali si, napisali… postupne sa vsak ten kontakt redukoval len na pisanie. No a uz dlhsie mam pocit, ze aj to pisanie je uz len take zo slusnosti. Casto neodpisu na spravy, ozvu sa s odpovedou po mesiaci alebo vobec… tak to zostalo uz len pri gratulaciach.. No z mojej strany to uz necitim ani tak.. nakolko fakt ten kontakt je inak o nicom, 0 bodov… Chcem sa spytat, prerusili by ste v taktomto pripade kontakt uz uplne a nepisali ani zo slusnosti alebo aspon na tie narodeniny a meniny ano?

oblaacik
•
25. dec 2024

Mam take kamaratky, s ktorymi sme kedysi boli denne v kontakte a tiez sa to takto zredukovalo ale na narodeniny si napiseme stale 🙂

sense
•
25. dec 2024

Komu chcem napíšem a komu nechcem nenapíšem, nepíšem ani zo slušnosti ľuďom na FB keď mi tam vyskočí že maju narodeniny, ani eodine

lenkakravcova
•
25. dec 2024

Ono sa to stále mení. Sú obdobia kedy je človek viac v kontakte s jednými, inokedy s inými. Prečo nejako kvôli tomu páliť mosty?
Proste keď budete mať pocit že sa stretnete alebo napíšete si, tak tak urobte. Ale nerobiť to nasilu.

laurinka27
•
25. dec 2024

Ano, za mna je to zbytocne, kedze sa o seba inak nezaujimate. Nie je to uprimny chceny kontakt, ale iba povrchne zachovanie sa “ako sa patri”.

autor
•
25. dec 2024

@laurinka27 presne takto to citim… Ked som si to vsimla z ich strany, ked som im vzdy napisala, navstivila ich, mrzelo ma to, ale uz som sa s tym asi vyrovnala a je cas uz to nesilit. Ale je mi smutno, ako si dnes uz aj rodina spomenie len ked nieco potrebuje a nie z uprimneho zaujmu.

maca1984
•
25. dec 2024

Nepíšem už ani zo slušnosti.
Ak sa mi niekto po dlhej dobe ozval, a je jedno či je to rodina či " kamarátka" ani raz to nebolo len tak, vždy dačo potrebovali.
Neodpovedám už ani na také správy.

rorino
•
25. dec 2024

Keď im napíšeš na narodeniny a meniny to neznamená,že si s nimi v kontakte.Len si im zablahoželala......

margotka17
•
25. dec 2024

Ja mám kamošky aj susedky mladučké, ktoré sa vydali a odišli bývať inam, ale aspoň 3 x v roku si doprajeme na Vianoce, veľkú noc a meniny. Je to také milé.