icon

Priateľ a jeho deti - poradíte mi, čo robiť ďalej?

13. okt 2020

Priatel ma 2 deti ktoré ma každý druhy víkend, ja priatel a moja dcéra bývame v 1byte a keďže on ich brava na víkendy k sebe tak chodí k svojej mame a tam je s nimi,potom ich odnesie a pride k nám domov ..
Ide mi k to,že idú Vianoce a uz sa hadame lebo zase ich na Vianoce berie a ja zase budem sama lebo nemáme kde byt a ja mu stale vravim nemáš na to podmienky,neber ich a začne po mne zjapat ze to su jeho deti a bude s nimi tak načo mu je teda frajerka ?? Lebo on bude u svojej mami s nimi a ja s dcérou mozem zase sama byt lebo u nich sa nepomestime tam...
Vo mam robiť??už mi to lezie na nervy s tými jeho detmi aj na wsilvetra ich bude mat a stále a nehovoriac o tom,že zachviľu sa nám narodi naše spoločné babo

cookie29
13. okt 2020

Vy ste jeho rodina? A kto to je Vy? Ty a Vaše bábätko? Predpokladám že jeho deti nie a teda ani Tvoja dcéra...
to je zvláštne rozmýšľanie. on možno “stratil” svoju bývalú ale rozhodne nie deti! Tie stále zostávajú jeho rodinou. A budete veľká rodina. A názor že ma skákať tak ako Ty pískaš? Preboha kde žiješ? Partnerstvo je zdieľanie, nie drezúra... zložené rodiny nie sú jednoduchá záležitosť. Bude treba kombinovať výchovu a pravidla jeho deti, Tvojej dcéry a Vašich deti. Pretože výchovu určujú vždy rodičia.
Tebe by sa páčilo keby Ta rodičia odstrcili lebo nemajú podmienky?
Bohužiaľ, podľa toho čo čítam, tak dobre no, dá sa časť hodiť na tehotenské hormóny, ale povedala by som že čoskoro budeš sama s dvomi deťmi a ak to nechceš, tak by si mala trochu pouvažovať nad svojim prístupom a správaním.

komplikovana
13. okt 2020

Evidentne vas ako rodinu neberie. Rozpravali ste sa vlastne o tom, co pre neho znamenate, ako chce zapojit jeho deti ku vam? Pretoze tie deti existuju, nedaju sa vymazat a on ma mozno vycitky svedomia, ale nic preto nerobi. Toto ste mali poriesit na zaciatku, aby ste sa prave vyhli tymto problemom. Bud iba pretrpiet toto obdobie, kym sa dostanete k vacsiemu bytu, potom nastavit pravidla spolocneho fungovania.

sense
13. okt 2020

To ze ma deti si vedela, zvláštne je ze ty vieš aký je vadí ti to a čakáš s nim dieťa....A to ze bude s tebou rodina neznamená ze zvrhne svoje deti? Tie du jeho krv a ty máš pravdu si len frajerka... Myslíš že to bude iné a zrazu bude iný?

acrobaleno
13. okt 2020

Tak zjavne ti nevadilo si naraziť takého chlapa, čo je od teba o dosť rokov starší a hneď s ním mať decko...keď je to takááá hanba. 😂 Počúvaj, nerozviedol sa kvôli tebe?

autor
13. okt 2020

@cookie29 deti by nemali byť odstrcovane ano,ale na Vianoce maju byt s mamkou w nie otcom a on aj tak proste nemá na to podmienky tak mal by zvážiť co bude, a nie len preto ich berie lebo súd povedal,raz keď na to nemá nech ich neberie ved ich vezme ked budeme vo vacsiom...to ja mam preto trpieť lebo kn chce mat deti ?? Ja sama mwm prežívať ked sa male narodi a jeho deti mi tam budu skákať pk hlave a ja sama budem na tolko deti ??

adusa1987
13. okt 2020

Tak ked cakas na schvalenie hypoteku tak co ss tu stazujes a ty jeho drti neurazas svojou odutostou ze ti to vadi ze je s nimi...🤦‍♀️

autor
13. okt 2020

@sense ni ked budeme mat male babao tak snáď urcite nebude jeho deti prvé mesiace k nám ťahať ja chcem klud a nie chaos doma preboha ... mal by tiež trochu aj nad sebou porozmýšľať

autor
13. okt 2020

@adusa1987 moznk na ne ziarlim a neviem si zvyknúť na ne ...lebo stále je s nimi a možno mne sa tak nevenuje ako im alebo neviem :( som s toho smutna a keby sa dalo to vrátiť späť idem na potrat a mu pobalim veci a čau

patka06
13. okt 2020

Ak čakáte na schválenie hypotéky, do Vianoc bývate vo väčšom a je po probléme, môžete byť spolu.
Priateľove deti by si mala prijať rovnako ako on zrejme prijal tvoje dieťa, s ktorým žije v spoločnej domácnosti. Rovnako má nárok stráviť čas so svojimi deťmi, predpokladám, že si od začiatku vášho vzťahu vedela, že má deti.

acrobaleno
13. okt 2020

Jediný, kto by nad sebou mal porozmýšľať,si ty.

autor
13. okt 2020

@acrobaleno ten je uz rozvedeny 10rokov takže nie kvôli mne ...my sme spolu 2.5r

autor
13. okt 2020

@patka06 ale nech je s nimi ale nie ked na to nema podmienky a ja mam trpieť.... a s mojim synom vyrasta vychovava ho tak aký vzťah mam js mwt k jeho detom ked ich vidím raz za 3 mesiace mkzno

makova333
13. okt 2020

ten kto by mal nad sebou premyslat si ty, nie tvoj frajer. Si egoisticka, ziarliva, zavistliva, nevyzreta... fuj

syslik81
13. okt 2020

s takymtoo pristupom ostanes s deckom sama a potom to tvoje bude na rovnakej pozicii ako jeho pve deti- najde si priatelku a ta mu zakaze jak teba tak tvoje deckoa budes tu fnukat .. alebo budes rada ze mu dava peniaze na ucet a berie si kazdy druhy vikend i napriek podmienkam ... nikdy nebudes u neho na prvom mieste .. si len zenska co mu polezie coskoro na nervy deti su vzdy viac ako partne ex ci manzelka .. a tvoj muz je ten rozmnejsie a ty ufnukana nedospela zenska co si deti robi bez toho aby premyslala dopredu

sante81
13. okt 2020

Ty si tak nezodpovedna egoisticka žena že ťa ani lepšie nazvať neviem 👍

cookie29
13. okt 2020

Prosím Ta, autorka, koľko máš deti? Lebo v úvode píšeš že máš DCÉRU a tuto vyššie spomínaš že s Tvojim SYNOM...

cookie29
13. okt 2020

Moja, keď ste sa dali dohromady, vedela si že ma deti nie? A kde je napisane že majú byt s matkou a nie s otcom? Veľa rozdelených rodín si to prestrieda, podelí, najmä pokial im skutočne ide o deti.
Keď si berieš muža so záväzkami, musíš byt pripravená na všetko. Na to že napríklad deti budú chcieť striedavú starostlivosť alebo dokonca aj na to, že budú chcieť trvalo bývať u otca. Môže sa stať, že sa nedajbože niečo matke stane a deti bude mat natrvalo. Jednoducho keď si berieš muža, čo už ma deti, tak toto sú tiež možnosti. Možno menej bežne ale reálne.
A keď už sa o tom bavíme, keď sa Ti narodí bábätko, kam plánuješ poslať dcéru/syna, aby Ti tam neskakala? Pretože pre to bábätko to bude rovnaký súrodenec ako jeho deti.

acrobaleno
13. okt 2020

@cookie29 Takže ďalší trol na dúchanie emócií? 😂

patka06
13. okt 2020

keď na to nemáte podmienky, ok, nemusia jeho deti u vás prespávať, ale cez deň by ste čas mohli stráviť spolu, aby si si vzťah vybudovala ..keď sa chce dá sa to, vravím z vlastnej skúsenosti, ale ty zjavne nechceš a hľadáš dôvody ako sa to nedá

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
katarina9593
13. okt 2020

Autorka nehnevaj s na mňa ale ako citam tvoj príspevok a hlavne názor ... Tak si myslím že si na úrovni 14r dievčaťa ...ako prepáč za 1.ten vek už hovorí za všetko ... On ma 42 už si preskákal dosť ... Neznamená že keď je rozvedený že deti majú byť automaticky u matky hlavne Vianoce.. možno je rád že sa s nim deti chcú stretávať tráviť s ním čas a čo že im posiela peniaze su to jeho deti majú na to narok preboha ... Ty svoju dcéru strčiš otcovi malej ? Nie ... On robí rozdiel?? Povie ti daj ju otcovi žije s vami ... To si uvedom...žije s tebou a tvojou malou a ty napíšeš toto na JEHO deti...sa preber. Navždy budú na prvom mieste môžeš sa aj pos*rat .. vždy budú deti na prvom mieste nech sa deje čokoľvek a očividne je mu to jedno či o teba príde alebo nie ...!!!mali ste si to poriešiť na začiatku zaobstarať sa hlavne miesto pre deti vedela si to na začiatku tak čo si tu teraz sťažuješ ... zapamätaj si NIKDY chlap nebude skákať ako si ty panička budeš piskat s takouto ta pošle akurát tak do riti ... A ty zostaneš z dvomi deckami na ulici pri najlepšom u rodičov alebo v azylovom dome ... Prijmi to že má deti on to rešpektuje očividne keď žijete s tvojou malou a čoskoro sa vám narodí ďalšie ... Nerob rozdiely lebo vždy si vyberie radšej deti ako teba/ženu... !!!

sense
13. okt 2020

Aj vlastné dieťa odložís preč aby si sa mohla starať o babo a nemala chaos?
Ste spolu dva roky takže nemyslím ze až teraz sa začal o tie deti viac zaujímať.... A keď ti to vadilo mali ste s dieťaťom picakt kým si na jeho deti nezvyknes a keď budete mat kde bývať.... 1iz byť je tvoj ci jeho?

simca06022011
13. okt 2020

No tak vam treba väčšie bývanie... Nebyt toho tehotenstva, poslala by som ho načisto bývať k mamičke... Sa ho pýtaj ci aj od vášho dieťaťa spoločného bude každý druhý víkend, sviatky.. Utekať mamičke.

pribinak
13. okt 2020

Ja som na koni už dlho, je to pár rôčkov, ale niekoho tak hlúpeho a primitívneho ako si ty, som tu už dlho nezažila

Ten chlap mal radšej stúpnuť bosou nohou do hovna ako si s tebou založiť rodinu

simca06022011
13. okt 2020

A inak samozrejme, ze ti to vadí... Ak máte byť rodina, mate byť spolu a deti majú chodiť ku vám a nie ze on žije vlastne ešte jeden život u svojej mamy a deťmi. Konkrétne deti ani nie sú problém. Ale celé to prevedenie že on je s nimi sam niekde.. A ty ostávaš sama. Véd tu sú ženy v inej diskusii co nechápu ako si môže chlap odskočiť ku kamarátovi na hodinu alebo každý deň... A ty si za zlú že chlap zmizne na celý víkend z domu, na sviatky...
A druhu stranu, vedela si s kým sa dávaš do kopy... Píšeš ze ich mal vždy cez sviatky.. Zrazu ti to vadí... No nie, kvôli tebe iste zvyky nezmení... Bud sa s tým Zmieris, nájdeš si k deťom cestu a budete spolu alebo budeš sama.

nykkushka
13. okt 2020

Mňa najviac zarazila veta....
"pritom by mal skákať tak,ako poviem ja keď nechcr o mňa prísť" 🤦‍♀️🤷‍♀️
Jezisi kvôli takýmto 🐄🐮 majú ženy take postavenie v spoločnosti aké majú.
Keby ja som tvoj chlap a robíš takéto scény kvôli mojim deťom, tak si zabalím par treniriek, ponožiek a utekám od teba aj na kraj republiky, nerobil by som ti ďalšie decko.
Ja ľutujem tvojho chlapa a vlastne ask aj tvoje dieťa, či už to narodené alebo nenarodene. Hlúpe 24 ročne decko

simca06022011
13. okt 2020

A predpokladám ze to spoločne babo bolo určite plánované...

fokuska
13. okt 2020

Tak muz robi velmi dobre - najprv mal deti, o tie nech sa stara a ked na to nema podmienky, tak si nemal robit dalsie s tebou. V prvom rade sa treba postarat o tie deti, co tu uz su.
Ked na to nemate podmienky, tak naco sa pustate do takych veci? Jeho deti nepribudli zrazu, od zaciatku vasho vztahu ich mal, tak ste sa mali spolu zariadit tak, aby sa o deti vedel nadalej starat.
Oni nemozu byt prepnute do modu "pauza" kym vy nedostanete hypoteku.
Okrem toho ako vies, ze Vianoce aj Silvester budu zas rovnake, ked uz cakas na schvalenie hypoteky? Ved po schvaleni je to uz len par dni, nehnutelnost uz mate vybratu.

thoughtfulweirdo
13. okt 2020

Tak daj "prec" ty tvoje dieta, aby ste sa zmestili. Ale to uz sa ti nepaci, ze? Joooooj dievca, zle si tvoj priatel vybral. Inak, len tak pre srandu, moj muz si braval dve deti aj do garzonky, kde sme chvilu byvali 😉

petronelka47
13. okt 2020

Si zvedavá čo urobí?? Kľudne sa na teba a vaše dieta vyserie,budú ho zaujímať len staršie deti a nájde si inú ...😉 priprav sa aj na toto