icon

Priateľ a jeho deti - poradíte mi, čo robiť ďalej?

13. okt 2020

Priatel ma 2 deti ktoré ma každý druhy víkend, ja priatel a moja dcéra bývame v 1byte a keďže on ich brava na víkendy k sebe tak chodí k svojej mame a tam je s nimi,potom ich odnesie a pride k nám domov ..
Ide mi k to,že idú Vianoce a uz sa hadame lebo zase ich na Vianoce berie a ja zase budem sama lebo nemáme kde byt a ja mu stale vravim nemáš na to podmienky,neber ich a začne po mne zjapat ze to su jeho deti a bude s nimi tak načo mu je teda frajerka ?? Lebo on bude u svojej mami s nimi a ja s dcérou mozem zase sama byt lebo u nich sa nepomestime tam...
Vo mam robiť??už mi to lezie na nervy s tými jeho detmi aj na wsilvetra ich bude mat a stále a nehovoriac o tom,že zachviľu sa nám narodi naše spoločné babo

dianaana
13. okt 2020

A preco si ma vlastne vyberat? Tak budte vsetci spu na Vianoce,nie? U vas, alebo u jeho mamy... alebo si prenajmite nejaku peknu chatku na par dni 🙂 Rodina ma byt predsa spolu 🙂

marca12
13. okt 2020

NIKDY nebudes na 1.mieste ani pre teba nesmie byt chlap na 1.mieste. tam musi byt dieta. Chyba je aj v tebe. Ty musis vytvorit teplo domova,navrhnut riesenie,byt vludnou a stmeli vase rodiny dohromady. Do takehoto marazmu chces priviest babatko? Zlepena rodina plna nenavisti,chudatka deti.

nykkushka
13. okt 2020

@marca12 prečo by malo byť dieťa na prvom mieste? Nie sú náhodou rovnocenní s manželom/partnerom?

marfikchov
13. okt 2020

Autorka: to čo ťa na ňom ohurilo, byť s niekým 2 roky, za tie roky nikam nepostúpil, ty mu tolerujes dlhy a to, že nemá ani strechu nad hlavou, jeho deti ti prekážajú a neprekáža ti urobiť si s ním ďalšie decko? Ak by som v 24 rokoch žila so štyridsiatnikom, tak isto len pre to, že by som sa s nim mala ako princezná a on by sa ku mne aj tak choval, ako k princeznej. Dievča, držím prsty, aby ste spolu oslávili aspoň prvé narodeniny svojho spoločného dieťaťa.

petruska19
13. okt 2020

@marca12 na prvom mieste som ja, potom deti a potom ostatní. Nikdy nedávať nikoho nad seba

nominativ
13. okt 2020

Mňe ešte napadá - ktorá matka nechce žiadne Vianoce a žiadny Silvester deti u seba?

mandarinka555
13. okt 2020

Chúďatá deti....JEHO deti + TVOJE dieťa + SPOLOČNÉ deti...to sú mi moderné rodinky 🙂 A ked si s ním začala spávať, nevedela si, že má 42rokov , že má dve deti a nemá kde bývať?

marca12
13. okt 2020

@nykkushka chlap odide,ale dieta ostava. Ano maju byt rovnocenni,ale vzdy by malo dieta prevysovat. Nie kvoli chlapovi/zene kaslat na vlastne deti.

marca12
13. okt 2020

@petruska19 ano to je samozrejme,ze najskor my

maciatkolulu
13. okt 2020

No takže, vidím to tak, že hanba je skôr, že 24 ročná žena bude sama vychovávať dve deti v jednoizbaku a to od dvoch otcov. Ty nebudeš na prvom mieste, to je už jasné. Jeho rodina sú jeho deti. A aj ostanú na celý život, zato žien môže mať ojojoj. Fuuu a ďalšie dieťa do takejto atmosféry. A to ta jeho mama asi veľmi nechce, lebo vieš ako sa hovorí, veľa dobrých ľudí sa všade zmesti. A tvoje dieťa sa s otcom nestretava?

nykkushka
13. okt 2020

@marca12 no neviem ci je to vždy chlap čo odíde, koľkokrát sa deti vyprdli na rodičov 🤔.

kitycat
13. okt 2020

otehotnela si nahodou?

Pretoze tolko hnusu a nenavisti som uz dlho necitala...

janeninka
13. okt 2020

To je mile tak nanho nakydas ake ma dlhy, bankrot ale co tak si priznat svoj diel zodpovednosti ze si si takeho cloveka vybrala za otca svojich deti ( ked este pises ze vychovava aj tvoju dceru).
Neviem sa zbavit pocitu ze ziarlis na to ako sa zaujima o svoje deti, otec tvojej malej je kde?
Akakolvek tvoja situacia je potrebujes zachovat pokoj lebo dieta je na ceste a potrebuje vas oboch.
A neda mi.. podmienky nepodmienky. Vianoce su o vztahoch aj keby ste mali spat natrepani v 1i.

nelina1
13. okt 2020

Tento ,, vzťah,, nemá šancu prežiť.

autor
13. okt 2020

Vg neviete aje su jeho deti volajú mu lrn ked prnaize chcú a stále ked sú s nim ta všetko chcú a všetko mame vravia.... ona ich proti nám ockuje ..... nikto ma nevie pochopiť že ja to tuším ze deti sa na neho vyseru lebo budu stat pri mame ktorá sa o nich stara ... a ked sme pri tom tak otec mojej malej sa nestara o ňu a ďakujem Bohu za to lebo mam pokoj svätý ze sa mi nikto netrepe do výchovy ja to možno inak beriem lebo aj ja som prišla k otca a nezaujímal sa o mňa

vevesh
13. okt 2020

@marca12 ak by prisiel do vztahu cudzi chlap- moj eventualny novy partner (nie otec mojich deti) , tak by nebol na prvom mieste. Jediny a originalny otec mojich deti je mi prednejsi ako nase spolocne deti- pretoze on tu bol a bude, aj ked deti vyletia z hniezda...

nykkushka
13. okt 2020

To že otec tvojej dcéry je debil neznamená, že sú všetci takí a všetci budú kašlať na svoje deti. Ja aj tak nerozumiem načo s takým chlapom si a ešte si aj dieťa spravíte :D
On musí byť strašne dobrý v posteli alebo HO mať zo zlata, pretože kvôli peniazom si s nim asi není :D a očividne to ani láska nebude :D :D

petruska19
13. okt 2020

Otec je v bankrote a deti dotuje?

ivca88
13. okt 2020

Strašne sa smejem, ale tak, aj tak mi nejde do hlavy že ide ich mať znovu na Vianoce a aj na Silvestra. To ich vlastná mamka akože nechce mať vtedy doma ?
Neviem.. ja som mama a teda, určite by som bojovala za to, aby boli deti so mnou aspoň striedavo. Ale on ich mal aj minule aj teraz ? 🤷
Nie je možné, že na spoločnú veceru k mamičke chodí aj jeho bývalá zena a sú tam ako rodina ? 😂

autor
13. okt 2020

No ved toto sa čudujem že prečo ich ma vkuse a nemoze sa venovať nám ? Wsi preto lebo ich matka vkuse robi v herni a nema na ne čas tak mi to príde

simca06022011
13. okt 2020

@vevesh Partneri maju byt pre seba prvoradi a maju stat pri sebe. Rodicovksa laska je podla mna nieco uplne ine. Samozrejme, ze kazdy rodic musi milovat svoje deti. V pripade, ze druhy rodic je trulo alkoholik, tyran, je im ublizovane tak deti ochranit.. ale urcite nestavat na uroven partnera ak je vsetko v norme. Alebo nad partnera.
Podla mna toto sa ani neda porovnavat, ze su mi prednejsie deti "ako chlap". S riadnych partnerom, s ktorym som cely zivot, nehram taketo hry predsa... bude tu aj ked deti vyletia z hniezda, mame si budovat vztah, byt pre seba prvoradi atd atd... deti mame akurat tak vychovat, aby sme sa za ne nehanbili raz, dali im do zivota co sa da... a podla mna aj vzor, ako sa o ne starame...

simca06022011
13. okt 2020

autorka, tak ti to pride, alebo to vies? Lebo to su len tvoje dohady, mozno deti chodia k babke, lebo dostanu viac darcekov, mozno u otca chcu byt.. mozno mama nevie varit,nevie urobit taku atmosferu, bola by s nimi sama.. kto vie.. ty sa mas starat o to, aby ste mali taky domov a atmosferu aby ste boli vsetci pokope a nebude chodit prec. Vyhovorka ze na jeden vianocny vecer sa nevpracete na veceru k svokre je uplne odveci... tak sa naveceriate, posedite a pojdete domov.. deti mozu ostat spat u babky. Vzdy su riesenia, a nie len tie "radikalne".

autor
13. okt 2020

@simca06022011 súhlasím uplne s tebou

sidon
13. okt 2020

@simca06022011
napriek niektorým "výkrikom", ktoré autorka uviedla, ju chápem. Chce rodinu. Svoju rodinu. Deti tohto muža s tým nemusia mať až tak veľa spoločného, ale problém je postoj jej partnera. Ten ju stavia mimo, neberie ju ako svoju, ako svoju súčasť. Ako svoju rodinu. Žije s ňou v jednej domácnosti, stará sa aj o jej dieťa, s ňou splodil ďaľšie dieťa.... a povie jej, že je len na úrovni frajerky, že mu je v podstate nič. To, že odchdádza od nej na sviatky, ktoré symbolicky nesú v sebe posolstvo rodiny, solidarity, ju len utvrdzuje v tom, že mužovi na nej nezáleží. Podľa môjho názoru svoju frustráciu z neho , svoje nenaplnené očakávania len filtruje nesprávne cez jeho deti. Ak by bol mužov postoj iný, ak by sa snažil svoje deti z predošlého vzťahu integrovať do tejto novo vznikajúcej rodiny, ak by tejto dievčine dával pocit, že je preňho dôležitá a je pre neho na tom správnom partnerskom mieste, tak by k takémuto správaniu u tejto ženy nemuselo prichádzať. (nie, že deti su prednejšie a ona je "len" frajerka"....a nie prve, druhe miesto. Deti maju svoju pozíciu v rodine, partner má svoju, v tomto nemá byť rivalita). Chyba muža, že ak sa rozhodol s novou ženou žiť a priviesť s ňou na svet dieťa, nedal jej "štatúť" svojej ženy (nemusí to byť zrovna svadbou, ale dať jej pociť, že je preňho Žena s veľkým Ž )

simca06022011
13. okt 2020

@sidon jeho pohľad na vec nevieme... Tu ťažko súdiť. Hneď v prvom príspevku som napísala ze iu chápem, ved kto by ntakto chcel fungovať? ale jej zlosť nejde smerom k mužovi, jeho len kritizuje v diskusii inak ho veľmi ľúbi.. . Na vine sú deti, on sa nemá o starať, má byť s ňou, ex je na vine, že deti pusti na sviatky... Na to aby prišli k nim, priestor nemajú, ale budú mať väčší byť, ona tam deti nechce, chce kľud... Vedela do čoho ide, že chlap je cez sviatky s deťmi, chodia k nemu.. To ako to bude vyzerat mali riešiť. A mohla si pre budovanie rodiny vybrať vhodnejšiehi adepta.

sidon
13. okt 2020

@simca06022011 ja chápem jej zlosť. Ale ako píšem, nesprávne ju smeruje k jeho deťom. Deti nemajú na výber, boli tu od začiatku, sú tu a budú tu. Ale postoj jej partnera je podľa mňa to, čo ju frustruje a ona to prenáša na deti. S čím tiež nesúhlasím, nie je to správne. Ona potrebuje prestať vytesňovať jeho deti, on potrebuje začať svoju novú "frajerku" brať ako svoju ženu a novú rodinu, jej dať poziciu svojej ženy v jeho skutkoch (nie, že na Vianoce dovidenia, na vikend dovidenia....) a nie nejakej "frajerky", ktoru vymeni podla nalady. Pekne si to napísala, že ak je vôla, tak sa nájde aj sposob, ako byť spolu (to platí pre neho aj pre nu). Aj tie Vianoce sa daju vyriesit, aj ostatne... Ale na to treba naozaj trochu iny pristup toho muza voci nej, a zaroven prijatie jeho deti zo strany tejto mladej zeny.

yanina1983
13. okt 2020

Na Vianoce za stolom by ste sa určite zmestili hocikde.. Keby ste chceli 😊 veď o to tam ide, že sa vždy všade tlačíme keď sa chceme v časoch Vianoc vidieť ❤️

simca06022011
13. okt 2020

@sidon ako som povedala, jeho postoj k nej nepozname.. tazko povedat ako ju berie, ako ju bral na zaciatku, ako ju berie teraz... mozno tuto situaciu inak rieist nevie. Iba odist k mame s detmi. Rovnako nepozname ani dalsie vztahy v tej rodine. To tu zbytocne budem o tom basnit :D mozno ju naozaj mal len ako cicusku a takyto zvrat necakal ;) Ak sa takto stavia k tomu slecna doma, ze deti nech si neberie, ked ich nema "kam dat", tak bohuzial...

amelie2017
13. okt 2020

Nejdem sa radsej vyjadrovat, k tomu, co si myslim. Ale ak su problem len Vianoce a Silvester, co takto prenajat chatu v horach a stravit ich vsetci spolu?

amelie2017
13. okt 2020

o 2 roky cakam prispevok, mam dve deti, kazde s inym muzom, som tehotna s 3. a on je gembler/alkoholik/narkoman, ale ked sme sa pred 3 tyzdnami spoznali, bol normalny. Je mi luto tvojich deti.