Priateľ mi tajne kontroluje telefón: Prečo to robí?
Ahojte .. s priateľomnemáme problémy vo vzťahu a sme pred sebou normálne na telefóne napríklad keď na ňom ležím chrbtom a on sa díva cezomňa na TV tak normálne som na telefóne pred ním s tým že môže nahliadnuť ale nikdy som to neriešila myslela som že ani on a že nemá dôvod …
Vždy keď idem ja wc , do sprchy a pod. si telefon nechávam niekde položený či už v obývačke pri ňom alebo v chodbe a niekedy ho mám aj zo sebou keď sním proste pridem do kúpeľne ale nie s cieľom že aby ho nemal pri sebe .. tak isto mu ho veľa krat nechávam vo vačku v meste (keď ho nemám kam dať) s tým že ja si napríklad odbehnem do iného obchodu a zistím že nemám u seba mobil .. no a včera keď sme boli na pobyte tak som si nechala otvorené dvere na wc keď som išla na toaletu no a videla som ho v odraze zrkadla ktorý bol na skrini ako ako je na mobile . Keď som spláchla v momente som videla ako odhodil mobil ďalej od seba tak som sa poriadne pozrela do zrkadla a zistila som že to bol na mojom mobile nie na svojom … ďalej som sa tvárila ako nic ale celý večer som na to myslela
Kvôli čomu to robí? Zrazu som naňho trochu zmenila názor lebo mi to príde také falošné že sa tvári ako ho moj mobil nezaujíma a toto robí
Keby mi povedal že ukáž mi prosím telefon tak v momente by som mu ho dala ale takto ?… aký máte názor ženy ?
Ďakujem
ja by som s spýtala prečo to robí 😔 ja to neznášam, také šmírovanie, ja som to ani dieťaťu nikdy nerobila že by som mu liezla do osobných vecí, nie že mužovi… takže by som sa ho na to rovno spýtala…
lenže chápem, chceš nejaké názory ako to ďalej riešiť… asertívne mu povedz, že si v šoku a očakávaš že to nebude opakovať… že ak by chcel vidieť nejaké veci, kľudne mu telefón ukážeš, ale až keď ti to povie… lebo čo iné sa dá robiť? predpokladám že ty chceš byť vo vzťahu úprimná…
Spomen to len tak mimochodom niekedy pocas nejakej uplne inej situacie. Zlaticko neviem prave naist mobil , nevies kde ho mam? Vsak sa do neho casto pozeras. Nic konfrontacne- a uvidis reakciu
Veď ale aj tak tam nemáš čo skrývať tak nerozumiem prečo ti to vadí 🤷🏽♀️ ja môjmu mužovi verím na 100% ale aj tak mám niekedy potrebu sa pozriet že čo tam ma nové 😂 nikdy mi na to nič nepovie a takisto ani ja jemu
Tu na koni je to pre veľa žien úplne normálne, chodiť partnerovi do telefónu a ak to náhodou nechce dovoliť, tak hneď rozvod lebo určite niekoho má alebo pozerá péčko 😂
@spanielka44 je to choré, liezť niekomu do mobilu, ja by som to tiež nezniesla a to nemám čo skrývať
Každý to berie inak, ak ti to vadí... povedz mu to rovno tak, ako to spomenuli pár príspevkov hore. Nie je to nič hrozné, tak má asi potrebu na tvoj mobil chodiť a čeknúť ťa, 😊, nič viac.
Ja by som mrkla do toho jeho. Väčšinou to býva, že ked to robím ja, tak isto aj ona a myslím, že to bol dôvod, prečo ti tam čumí
@spanielka44 no nie, neveris mu na 100%. Insk by di to nerobila, nie je to v poriadku, je to akoby si mu chodila na zachod kontrolovat hovienko, ake dnes vykakal 🤷 Ak ta zaujima, co tam ma, je normalne povedat, ze mas obavy a ze by ta upokojilo, ak ti dovoli pozriet sa do mobilu. Pozor, ani toto nebude pre neho komfortna situacia. Ale robit to na tajnasa, je totalny prejav nedovery. Ja by som to neakceptovala.
@laurikasarinkaq ak by si to robila ty partnerovi, tu na MK by to mnohe zhodnotili ako mudru prezieravost 🥴. Ze 'doveruj, ale preveruj' (v style 'ucel svati prostriedky').
Je to max drze, ze sa ti hrabe v mobile. Ani my s manzelom si do mobilu nelezieme a nemame co skryvat. Myslim, ze mlady panko bude nejaky ziarlivy psychos a chce ta mat pod kontrolou. Rychlo ho stopni a nahukaj na neho, co si to dovoluje. Alebo ho zrus uplne, lebo toto normalne nie je.
@laurikasarinkaq nechala by som ho opakovane s telefonom osamote a odsledovala si, ci sa v nom znova a znova hrabe (trebars mu ho nechala v obchode, “odisla” a pozrela sa, ci ho vytiahne a zacne lustrovat).
Ci to bola vtedy hlupa jednorazovka, alebo je to jeho ziarliva prirodzenost to robit.
Ak by sa hrabaval, potom by som raz telefon nechala znova pohodeny, ale zaheslovany (alebo so zmenenym heslom). Co urobi. Ako sa zacne chovat.
Ci to bol len jeho hlupy zairlivy zvyk, a nic sa nebude diat. Proste sa uvedomi a zacne ziarlivost drzat viac pod kontrolou. Lebo si je vedomy, ze ziarli a snazi sa odolat, ale predsa len podlahol pokuseniu ta aspon trosku smirovat.
S takym clovekom sa existovat da. Ked sa sam snazi.
Alebo ci zmeni obratom chovanie.
Znervoznie, zacne hadzat “nenapadne” narazky, otazky a vycitky, ci niekoho mas. Pripadne sa zacne chovat ladovo, urazene, robit dusnu atmosferu.
Co teda potvrdi, ze mas co docinenia so ziarlivcom a toto nikdy nebude dobre.
Lebo so ziarlivcom nikdy nie je klud. Neda sa s nim zit, len existovat, prezivat. Nikdy totiz nevies, kde a preco zas vybuchne a bude zle. Takze zazivas obdobie pokoja a zrazu je peklo. A tak dookola, do zblaznenia.
@spanielka44 je to divné, nepredstaviteľné, aj keď ten druhý nemá čo skrývať…
Neviem prečo, nevidím mu do hlavy, ale existuje ľahký spôsob ako tomu predísť. Zahesluj si mobil.
Mate problemy, to smirovanie v telefone je pricina ci dosledok? V kazdom pripade bud si vyrieste vsetky problemy alebo hladaj ine riesenie.
Treba nechat pohodeny telefon a na obrazovke napis: Laskavo sa mi nehrab v telefone!!!
ale aj tak - mne sa do telefónu nedostane aj keby chcel, šak tie mobily sú už všetko zaheslované… či?
Mna zarazilo to, ze si si pri pouziti WC nechala otvorene dvere.
Ja nechapem co sa vam vsetkym stalo, ze sa vam ten druhy nemoze ani do mobilu pozriet. Ci je to materializmus, strach, ze o vas nieco zisti, alebo ze na vasu jedinu cisto osobnu vec bude siahat aj niekto iny, dennicek? Co sa s vami stalo. Mate vztah k mobilom ako k modlam....
My si s chlapom do mobilu chodime bezne = vieme si aj hesla, je to na tom, co riesite a preco..
Daj si heslo a nikam sa ti nedostane :D a potom uvidis co sa bude diat, ci bude nervny alebo co...
moze to byt hocico, ziarlivost, zvedavost.. hocico...
@laurikasarinkaq normálne si sa ho mala spýtať, že prečo. Povedať mu, videla som v odraze ako mi pozeráš telefón. Ved mu ten telefon ukážeš, ak ma nejaké podozrenie. Ja by som ho hned neodsúdila, lebo ked pocúvam príbehy kolegov 30 tnikov, slobodných, čo hľadajú už trvalé vzťahy, tak sa necudujem, že si niekedy aj chlapi potrebujú veci preveriť. Možno mal zlú skúsenosť z minulosti, možno našiel nejaký jeho kamoš niečo v telefone partnerky, možno úplne iný príbeh ale hlavne sa treba o tom porozprávať.....tak isto ako žena ma potrebu byt pre muza jedina, tak potrebujú uistiť aj niektorí chlapi.
@kikush182329 to nie je vztah k mobilu, ale vyjadrenie nedovery mojho partnera, ak ma pocit, xe ma musi kontrolovat. Dovera je zaklad pre vztah, ak mi neveri, na co je so mnou? Ak mi neveri on, sko mozem verit ja jemu?
@betulinka1, toto sa rieši komunikáciou a nie špehovanim. Ja by som veru škaredo vypenila. Rovnako, ako keby mi napríklad išiel muž smirovať do kabelky. Nie preto, lebo mám čo schovávať (nemám), ale už len pre to podozrenie, čo ak tam nehodou niečo mám....
nie je dôležité, prečo to robí, ale to, že to vôbec robí. Pre mňa neprípustné, to nie je o tom, že "ak nemáš čo skrývať, prečo ti to vadií", to je o narušení súkromia, to je akoby mi prehľadával vrecká, kabelku, to je proste o nedôvere z jeho strany. Toto NIE
robi to, lebo ti neveri. Toto si treba vydiskutovat hned na zaciatku. Aj ked zijes v pare, mas pravo na sukromie. Ak by ta poziadal, ukaz mi telefon, je to ok, ale nie poza chrbat.
@kikush182329
@spanielka44 ale on jej tam lezie potajomky a nechce aby to vedela - TO JE PROBLÉM
@kikush182329 nie, je to inak, žiadne modly - je jedno či je to mobil, peňaženka, počítač, denník, papier zo sociálky - sú to osobné veci ...
Pravda, na tajnasa je to ine. Ja nemam ziadne osobne veci, ktore by som nechcela, aby moj muz videl. Ale urcite by sa ma dotklo, keby to robil tajne. Pretoze ja nemam co skryvat, kludne nech sa pozre kde chce, ja sa tiez pozriem, kde chcem, z penazenky vyberiem peniaze, list mu otvorim a precitam…ale nerobime to tajne

Nepýtaj sa nás, ale jeho, prečo to robí. Môj muž by si to nikdy nedovolil takto sa mi hrabať v mobile a ani ja jemu. On ho nechce vziať do ruky ani vtedy, keď mu poviem, aby mi tam niečo pozrel alebo podobne 😀