Priateľ mi zatajil svoje finančné rozhodnutie
ahojte… neviem ako zacat. aby som bola uprimna aj objektivna. neviem. ale som strasne rozhodena. neviem co citim ani…hnev.sklamanie.
taaak no mam priatela. sme skoro dva roky spolu, mam 23 rokov a on 26.
randime - obcas u neho prespim. je medzi nami 80 km takze chodim k nemu… on u nas nie , neprespi - nasi su proti.
jeho rodicia su rozvedeni, je jedinacik.
maju velky dom.jeho otec zije v zahranici. jeho mama s priatelom v tom dome.
a teraz to zacne… mali sme s priatelom plan, ze na nejaky cas ostaneme byvat u jeho rodicov, ze si vyskusame byvanie spolu, kedze sa chceme potom zobrat.
ze kym nasetrime na vlastne, bude jednoduchsie byt blizko spolu. nasla som si tam aj pracu.
ze si to trosku prerobime z uspor co mame, aby sme mali viac sukromia lebo v jeho detskej izbe bolo malo priestoru a dom je to velky , ze ved daju nam jeho rodicia viac priestoru. taky bol plan.ze by sme mali vlastnu malu kupelnu aj kuchynu. co urobil priatel??
nepovedal mi co riesi s rodicmi, a pred vcerom som sa dozvedela, ze rodicia napisali dom na neho, ze teda ked ide investovat tam, ze bude to jeho.
lebo jeho rodicia nemali vyrovnane majetky po rozvode, a teraz to takto vyriesili. jeho mama s priatelom tam budu nadalej byvat.
preco mi to nepovedal, co robi???
nechapem. strasne sa hnevam na neho. mali sme cca startovaciu ciaru rovnaku, mladi ludia. pytala som sa ho preco to spravil, vraj ved ze snad som nechcela aby ten dom napisali aj na mna.
jasne ze to nie. ale teda mohli sme ist radaej do podnajmu spolu. keby mi to ale vcas povedal.
zrazu je zo mna dievca co prislo s igelitkami do jeho domu.
@vanessa902 do bezpodielového spoluvlastníctva manželov vstupuje majetok nadobudnutý počas trvania manželstva. Nie majetok nadobudnutý pred manželstvom.
@vanessa902 to nebude žiadne "vaše". Majetok nadobudnutý pred svadbou, dedením alebo darom (aj počas manželstva), patrí výlučne tomu, komu bol určený alebo kto ho nadobudol. Takže ani manželovi/manželke nie. To by nastalo iba v prípade, že manžel/ka ktorý/á majetok takto nadobudol/la, ho vloží do BSM alebo daruje podiel tomu druhému. Máš v tom dosť naivný hokej. Ľúbiť sa fakt nestačí😉
Dievča, riešiš ešte si neskusila. ,,dostal,, dom, hypo nebude veľká a máte kde bývať. Vyskúšaš, uvidíš. Si mladá, ešte nevieš čo bude. Nepíšeš nič o Tom, aký sú ,,svokrovci,,. Nie vždy to musí byť zle.
Napisem tiez svoj nazor. Uz teraz robi veci poza tvoj chrbat.. takze ja osobne, by som mu neverila ani v buducnosti.
Je sikovny. Poistil sa, ze ak by si to s tebou rozmyslel, majetok bude iba jeho.
A ak este zainvestujes bez blocku do cohokolvek, ma to ako bonus.
Uz len to, ze tymto skutkom berie do uvahy, ze chce mat iba svoj majetok..
Dalsia vec budete tam byvat 4, ako mate poriesene vodomery atd ak chcete na polku naklady?
Urcite si to dobre premysli. Porad sa s rodicmi. Ty maju skusenosti a budu chciet pre teba len to najlepsie.
PS: vazne chces zit s tym, ze uz tam mozes ostat natrvalo /zo svokrou za chrbtom/ a ak ho prestanes bavyt, "posluchat" atd, tak ta moze poslat s taskou k rodicom?
Pozeraj na jeho ciny, nie co ti teraz naslubuje.
Len toľko dievčence poviem a napíšem. Počúvajte rodičov, ak majú niečo proti vašim partnerom pred svadbou. Robíme si srandu, ale kedysi bolo potrebné požehnanie rodičov, dnes sa to už nenosí a žiaľ, nejako rozvodovost, nešťastných vzťahov pribúda. Ak majú tvoji rodičia niečo proti nemu, nechoď do toho. Rodičia ta ľúbia, toto tu je len pobluznenie a ak to nevyjde, aj tak pôjdeš za rodičmi. Nechcú ti zle. Porozprávaj sa s nimi a odid radšej z kratšej cesty ako to pokúšať a "skúšať". Vzťahy sa aj tak neskusaju zitim na divoko. Zivot si skúsiš vtedy, keď budete mat vlastnú rodinu s vlastnými deťmi. Toto sa vyskúšať jednoducho nedá a nie, pes nie je ani len mikro podobný dieťaťu.

Pekné gesto od rodičov nechápem čo riešiš ,jedine to že vtom dome ti nikdy nebude patriť nič ešte ako svadobný dar dostaneš svokru,ak nenájdete nejaké rozumné riešenie tak to ukonči
@clementisa pekne gesto? Chalan si na to zobral pozicku (bez predoslej diskusie), nedostal to zadarmo a ako bonus pani matka s priatelom, ktori pri plnom zdravi mozu zit este 40+ rokov. No ja by som sa okamzite odmilovala od takeho chlapa, co nema gule a vlastnu hlavu.