Priateľ si potajomky kúpil chatku. Čo by ste si pomysleli na mojom mieste?
Ahojte, pred cca hodinou som sa dozvedela, že môj priateľ, s ktorým som skoro 5 rokov a 2 roky spolu žijeme, si kúpil nejakú chatku. Potajomky. Úplne náhodou to vyšlo najavo. Šokovaná som. Riešime spolu bežne každý prd a toto zatají?
Keď sa neozve, vyhoď mu tie jeho haraburdy von 🤷🏽♀️ Keď nie je schopny ani vysvetlit ti to, tak potom nemáš nad čím rozmýšľať. Vyhod veci. Vymen zámok a hotovo 🙈😂
@dzt no takto ti poviem, keby nebolo toho dlhu voči mne, už by mal napchaté všetky veci v aute, jeep je tu na dvore, ale potrebujem sa s ním stretnúť, bohužiaľ.
Parada na ulici, 💩 v truhlici.
Z niektorych komentarov mi je zle, naozaj financna gramotnost nula a este im to pride aj normalne dlzit niekomu peniaze 🤔
Tak jeep si zatial nechaj 😁
Autorka: A ako máš v zmluve nastavené vrátenie peňazí? Pravidelné splátky? Po častiach do istého dátumu? Podpisovali ste to pred notárom? Atď. Lebo mi to príde divné, že to máš kompletne ošetrené a k prachom sa nevieš dostať 🤷
@zuzanockamt splatné to malo byť pred mesiacom, viem aké má výdavky na bežné veci a boli sme spolu tak sme sa dohodli, že mi to čo najskôr doplatí. Tento problém riešim od pondelka a ešte som s ním nebola. Tak som sa k nim nemala ako dostať za dva dni.
Autorka: A prečo si to neriešila pred mesiacom?
Mala si to riešiť už vtedy rázne. A nie sa dať obalamutiť termínom "čo najskôr".
@zuzanockamt lebo sme boli vo vzťahu, preto
@zuzanockamt a nie su zbytocne tie otazky dookola, ze preco neriesila vratenie penazi skor a kedy bola splatnost a ze to mala riesit uz davno? Keby bolo keby, boli by sme v nebi. Autorka riesi situaciu, ktora nastala teraz. Potrebovala sa "vyrozpravat". Ja by som tiez pocakala s vratenim penazi, kebyze toho cloveka lubim...iked, nieviem, ci by som vobec niekedy niekomu pozicala az tolko penazi...to asi nie. Situacia je aka je a treba sa jej prisposobit a riesit to, co je. Nastastie ma papier - teda dufam, ze aj podpisany pred notarom.
@hope87 Myslím, že to nie sú zbytočné otázky. Zaujímalo ma to, ako to riešla, zvlášť pri takomto vysoko rizikovom človeku. A o tom vedela od začiatku, preto sa trochu čudujem, že až mesiac čakala.
@zuzanockamt úplne zbytočne sa v tom krútiš, keby si poza môj chrbát nekúpil tú chajdu tak by som mu počkala a nemám vešteckú guľu takže nemohla som vedieť čo sa stane o mesiac. To je celé, dúfam, že už ti to stačí.
Anonym: Mne je to jedno, našťastie môj prúser to nie je.
@zuzanockamt no vidíš, tak už sa v tom nevŕtaj, tebe je to jedno a mne to čo dookola píšeš nepomôže, po vojne je každý generál, ako píšem - nemám vešteckú guľu
@zuzanockamt pre tvoju zvedavost, alebo ako to nazvem, to mozno nie su zbytocne otazky ale co sa tyka autorky, su zbytocne, lebo jej to nepomoze vyriesit aktualnu situaciu. Jednoducho kazdy clovek je iny. Niekto pozicia 10.000 € niekto nepozicia ani 100 €. Ja ju napr.chapem, kedze toho cloveka lubila a bola s nim v partnerskom vztahu, ze ho netlacila do vratenia ale kupa chatky jej otvorila oci. Teraz uz len, aby jej vsetko do posledneho centu vratil...
@hope87 ach, vďaka za ľudí ako si ty 👍
Tak baby, po veci si príde zajtra, peniaze vie dať dokopy do konca mesiaca.
Ja by som si nechala ten jeho jeep vo dvore v zálohe, kým nesplatí peniaze (teda do konca mesiaca, ako píšeš), nech ma chlapec motiváciu ozaj dlh splatiť.
Je mi ľúto, že si natrafila práve na takého bezcharakterneho chlapa 🙄
Presne ako pise kikavadi, urcite si nechaj nieco v zalohe, co je v dostatocnej fin.vyske oproti tvojej pozicke a kym ti peniaze nevrati, mas to ako poistku. Ak ma v sebe co i len kuska charakteru, bude suhlasit.
A akym stylom komjnikujete? Este je fesacik urazeny?
@pbra40 áno, urazený je na mňa, len cez sms bola komunikácia
Zlatko, hrozne ti drzim palce. Takito zmrdi… Nech navali peniaze a ide kade lahsie. Je mi luto, ze si s takymto hlupakom stravila tolke roky, ale nie je vsetkym dnom koniec.
Bude dobre, pride lepsi. Taky, co netaji taketo zivotne dolezite veci pred zenou, vdaka ktorej je tam, kde je.
@drahomirrra ďakujem
Tiez by som to urobila yak, ze nech si príde po veci, ale aj s peniazmi. Aby s a nestalo ze potom ho neuvidíš ked je to takyto truhlik
Poprípade predaj auto. A peniaze si nechaj 🤷🏽♀️🙈 a bude mať čo chcel 😂
to ani nema potrebu ti to vysvetlit, nechce to urovnat?
..to je magor..
@zoro9836 prečítaj si to celé a potom sa vyjadruj, maslo na hlave má druhá strana, nie ja
@zoro9836 a ty o mne nič nevieš, aký som ja človek, ja nemám potrebu nikoho ovládať, mne ide o normálny kľudný život a férového partnera, to je celé

@hope87 ja som tiež šokovaná z niektorých komentárov, ale tak nie pre každého je čestnosť a morálka dôležitá, pre mňa je to gro vzťahu a toto už bol posledný jeho prešľap, stačilo. O peniazoch som s ním vôbec ešte nehovorila, vytrvalo ma ignoruje, vie len z sms, že trvám na tom, aby mi ich všetky vrátil, neviem kedy to preberieme osobne, má tu aj veci tak ale asi mu zatiaľ nechýbajú.