Priateľka je tehotná
Dobrý večer, mám 26 rokov a 2 roky priateľku, ktorá má 24.
Hneď od začiatku vedela, že dieťa nechcem. Teraz a ani v blízkej budúcnosti. Celkovo som celý život mal pocit, že nechcem dieťa.
Tvrdila, že žiadny problém, ona síce by raz chcela ale určite nie teraz, možno za takých 5 rokov. Tak sme sa dohodli, že zatiaľ sa budeme chrániť čo najlepšie a neskôr sa uvidí.
Skúšali sme prezervatív, nepáčilo sa jej to. Sťažovala sa na bolesť i napriek rôznym druhom a technikám. Rozhodli sme sa preto pre antikoncepciu. Antikoncepciu užívala rok. Samozrejme bola pri tom chorá, pila, brala lieky,.. Prešla si všetkým možným ohrozeniam účinku.
V pondelok, rok po to čo začala brať tabletky mi oznámila, že je tehotná. Tabletky zlyhali. Dobre, nie je prvá ktorej sa to stalo. Dnes som jej však našiel v krabici plno testov, spýtal som sa jej načo testuje keď berie tabletky a pravidelne krvácala? Vtedy sa mi priznala, že tabletky vysadila lebo chcela rodinu ale vedela, že ja nechcem.
K pointe, to či si dá dieťa vzťah nemôžem ovplyvniť, jej telo. Mám nejakú možnosť sa chrániť čo sa týka otcovstva? To dieťa som nechcel a nesplodil som ho z nezodpovednosti a z vedomia. Bohužiaľ som sa nechal oklamať a veril som nesprávnej osobe. Čo teraz?
@mamula20 ona antikoncepciu vedome vysadila, lebo chcela dieta...normalne mu to priznala... a takto sa to proste nerobi.
Autor:
Ak si priateľka dieťa nechá, tak po pôrode sa môžeš vzdať otcovstva, ak ona na inú dohodu nepristúpi a bude ťa nútiť otcovstvo priznať.
Najhorsie aj tak dopadlo to babo :/ Nemoze za nic a cely zivot tym bude poznacene - lebo egoisticka zena a muz "usetril" 700eur na vazektomii..
Nie je uplne pravda, ze ta moze matka dietata automaticky zapisat do rodneho listu. Ak nie ste manzelia, tak pred porodom je potrebne ist na matriku, kde uznas otcovstvo a podpisete dohodu o priezvisku a na zaklade toho budes zapisany do rodneho listu. Ak nepojdes, tak tazko ta tam zapise (ved to by tam zena mohla napisat hocikoho bez jeho vedomia 🤷🏼♀️). Ona moze potom nasledne podat navrh na sud, kde teba oznaci ako otca a zrejme sa spravia DNA testy.
Moralne som na tvojej strane, ked si jej otvorene odkomunikoval, ze deti nechces a ona spravila takyto podraz. Na druhej strane, to dieta za to nemoze a asi by som na tvojom mieste na neho platila (teda neviem aka je financna situacia matky dietata).
@canany Ty a čítala nejaký iný príspevok? Lebo v tomto je jasne napísané, že tá baba otehotnela naschvál, tabletky vysadila už dávnejšie a tajne, lebo chcela otehotnieť, aj keď chlap dieťa nechcel. A nechcel ho teraz a v blízkej budúcnosti, nepísal, že určite ho nikdy nebude chcieť. A nikde nepísal ani to, že by mu ona varila a prala (k tej rohožke sa radšej nevyjadrujem, to je tak hnusné, že až! 🙄), to si si tam primyslela. Nauč sa čítať s porozumením.
@canany ved napisal, ze bez jeho vedomia vysadila antikoncepciu. Ona ho brala ako spermodarcu, lebo chcela dieta nie on ju ako rohozku. Ako vies, ze mu prala, varila, atd?
Ved chcel pouzivat kondom. Ona to urobila bez jeho vedomia. Myslis, ze keby mu povedala, ze nechce brat antikoncepciu, nehladal by iny sposob? Ano, ved to aj napisal.
Fakt treba citat s porozumenim
ONA kondom nechcela lebo sa jej to s tym nepaci a ju to udajne boli
ONA mu povedala, ze bude brat antikoncepciu a tu vedome vysadila(a aj mu to priznala)
Prosim, kde tu vidis zodpovednost toho muza?
Pozri sa, darmo tu puses vybusne temy. Realita je taak, ze ked TY nechces deti, musis sa TY chranit proti pocatiu.
Ono najjednoduchsie je nechat to na zenu, a potom jej vycitat, ze na nedostatocne postarala o ochranu. Pozor, ja sa jej nezastavam, ak ta klamala. Ja len vravim, ze to bolo od teba nezodpovedne spoliehat sa na ineho. Mas si stat za svojim, ak je dieta taky problem, tak duplom.
Daj si spravut vazektomiu ak deti naozaj nechces, aby sa predislo dalsim takymto "nahodou" splodenym detom.
Teraz uz sa ti nic nepodari, otcom si ci sa ti to paci ci nie, a je len na tvojom svedomi ako sa k tomu postavis.
Ja nepochopím tieto vzťahy kde sa stretnú ľudia s úplne opačnymi hodnotami v živote...a zas na to doplatí to dieťa.. gratulujem ti k vyberu partnerky ale z toho ako sa o nej vyjadrujes akosi vyplyva ze ty si ju ani nemiloval ...to co urobila je uz druha vec ktora je neodpustitelna...ale ako pisem dietatko nemoze za to ze si si za partnerku vybral klamarku a nezodpovednu osobu ktorej je ukradnute co chces ty..
@veselo_neveselo 🤦🏻♀️ Chránil sa, používal prezervatív. Ale ona bola proti. Keď sa dohodli, že ona bude brať HAK, tak aké mal on ešte urobiť ďalšie opatrenia? Keď ona ten prezervatív odmietala. Mali spolu vzťah, tak jej veril, nevidel dôvod chrániť sa navyše, lebo "čo ak klame a tabletky neberie". A o tej vazektómii som už písala. Je to mladý chlap, na deti má kopec času. Píše, že ich nechce zatiaľ. Nie, že ich nechce nikdy. Tak naozaj nechápem, načo mu tu radíte trvalé nezvratné riešenie!
Vy ste sa dlho hladali. Ona ze ta oklamala a ty ze si ju mal dva roky len ako sexualnu babiku na hranie.
@trinityf prečo by ju mal mať iba na sex? To nemôže mať človek normálny vzťah bez toho, aby plánoval dieťa?
@mimka1402 nie je to voči nemu fér. Sú však prípady, kedy žena otehotnie aj v prípade že brala antikoncepciu a muž mal kondom. Jediná zaručená ochrana je nemať pohlavný styk. Akonáhle pohlavný styk mám, musím rátať s možnými následkami. Áno, chovanie priateľky bolo absolútne neprijateľné, ale z hľadiska zodpovednosti podľa mňa nie je šanca zbaviť sa jej, nakoľko akokoľvek chránený, či nechránený pohlavný styk je, je tam hneď možnosť aj nechceného tehotenstva. Bohužiaľ….
@javiemneviem lenže tu nejde o to, že zlyhala ochrana ale priateľka to spravila úmyselne.
@kvetinka75 rozumiem, ale sex mali obaja nie? Sex = zodpovednosť.
@javiemneviem to áno, ale ak by zlyhala ochrana, nepoviem, je zodpovedný aj on, lenže tu ,,zlyhala,, priateľka. On sa na ňu spoliehal. Ak by to nespravila, dieťa by tu zrejme nebolo. A to je podstatný rozdiel.
Inac teraz ma tak napadlo, (doteraz som si myslela, ze vzdy trpi len zena).... Ze aj chlapi mozu trpiet tym, najma, ze dakde na svete maju potomka... S ktorym bohuzial nemozu zit... Atd.
Nuz vidim, ze je to aj riziko pre chlapov... V tomto su bezmocni...