icon

Priateľka je tehotná

4. máj 2023

Dobrý večer, mám 26 rokov a 2 roky priateľku, ktorá má 24.
Hneď od začiatku vedela, že dieťa nechcem. Teraz a ani v blízkej budúcnosti. Celkovo som celý život mal pocit, že nechcem dieťa.
Tvrdila, že žiadny problém, ona síce by raz chcela ale určite nie teraz, možno za takých 5 rokov. Tak sme sa dohodli, že zatiaľ sa budeme chrániť čo najlepšie a neskôr sa uvidí.
Skúšali sme prezervatív, nepáčilo sa jej to. Sťažovala sa na bolesť i napriek rôznym druhom a technikám. Rozhodli sme sa preto pre antikoncepciu. Antikoncepciu užívala rok. Samozrejme bola pri tom chorá, pila, brala lieky,.. Prešla si všetkým možným ohrozeniam účinku.
V pondelok, rok po to čo začala brať tabletky mi oznámila, že je tehotná. Tabletky zlyhali. Dobre, nie je prvá ktorej sa to stalo. Dnes som jej však našiel v krabici plno testov, spýtal som sa jej načo testuje keď berie tabletky a pravidelne krvácala? Vtedy sa mi priznala, že tabletky vysadila lebo chcela rodinu ale vedela, že ja nechcem.
K pointe, to či si dá dieťa vzťah nemôžem ovplyvniť, jej telo. Mám nejakú možnosť sa chrániť čo sa týka otcovstva? To dieťa som nechcel a nesplodil som ho z nezodpovednosti a z vedomia. Bohužiaľ som sa nechal oklamať a veril som nesprávnej osobe. Čo teraz?

kamatopo
5. máj 2023

@kvetinka75 vieš čo by som chcela ja vedieť. Názor druhej strany. Vypočuť si aj priateľku. Zosypali tu na ňu kopu zlých slov a z autora spravili chudáka podvedeneho no ako to bolo v skutočnostri? Možno je autor mamanek čo nechce vystúpiť z komfortnéj zóny a oznámenie o otcovstve poňal ako apokalypsu ,lebo zodpovednosť v takomto prípade je nad jeho sily.

rebrambora
5. máj 2023

@trinityf Sex ludia nemaju len kvoli plodeniu deti.

kvetinka75
5. máj 2023

@kamatopo lenže tu máš vždy len jednu stranu. A ja osobne tiež poznám také prípady, kedy žena otehotnela takýmto spôsobom. Takže je to ,,bežné,,. Žiaľ.

top_manazerka
5. máj 2023

Situacia, ktorá sa tu popisuje je dosť bežná. Viem o minimalne 4 svojich kamoskach, ktoré toto spravili a ešte sa tym, kozy sprosté, ani netajili. Ani jednej vzťah nevydržal.

katuskamala1
5. máj 2023

Ale dieta nemoze za chyby rodica. Dieta sa vam narodi a je uz na tebe ci sa zachovas ako chlap a budes ukazkovy otec alebo mu znicis zivot tym,ze bude cely zivot trpiet tym,ze je plodom klamstva a je nechceny .
Na tvoj vztah s partnerkou sa ti nevyjadrujem.

som_realistka
5. máj 2023

@top_manazerka tiež poznám minimálne dve😊

javiemneviem
5. máj 2023

@kvetinka75 áno je to pravda. Ja netvrdím, že priateľka nezlhyla. To čo urobila bolo maximálne podle. Vôbec ju neospravedlňujem. A absolútne jej chovaniu nerozumiem…Ja sa len snažím poukázať nato, že by mohla ochrana taktiež zlyhať a nedá sa spoliehať na ochranu keď nechcem deti. Jednoducho, ak by sa chcel zbaviť zodpovednosti, povedzme pred súdom, osobne si myslím, že to neprejde, keďže ako som písala sex = zodpovednosť. To myslím všetci vieme. Aj keď sa do situácie dostal podlo, a z veľkej miery sa do nej dostal kvôli priateľke, podieľal sa na tom. Sex mal, nikto ho nenútil. Popálil sa na dôvere a tvrdo doplatil. Ak si ľudia chcú byt 100% istí, nemajú mať sex. Je ľahké si užívať, ťažké prebrať zodpovednosť, prirodzene.

slovakboy
5. máj 2023

No toto je šialená situácia ako z telenovely. Nezodpovedná je v tomto prípade ona. Myslela len na seba. Ale tebe by som poradil nerobiť unáhlené rozhodnutia. Ty si sa teraz nahneval rozčúlilo ťa to a dal si jej kopačky. Urobil by si to aj keby ti toto nevyviedla? Teraz ona bude nešťastná čo si zaslúži ty si zaslúžiš byť slobodný a dieťa možno dá potratiť. Aby tento výsledok nebol len kvôli momentálnemu hnevu a momentálnemu názoru na otcovstvo. Neradim ti ako to máš nakoniec vyriešiť a či vôbec máš niečo riešiť. Ale skús nerobiť vážne rozhodnutia hneď.

canany
5. máj 2023

Dievcata tak taky dlhy prispevok som skoncila citat tam, kde pisal, ze brala rok antikoncepciu.
Ospravdelnujem sa, tu dalsiu vetu som uz nedala. Ale aspon ste sa zase mohli spolcit proti dalsiemu uhlavnemu nepriatelovi.
Ale stojim si za tym, ze takyto chlap by u mna skoncil. Neviem, ale nepise, ze by ona s nim chcela vychovavat dieta, ze by uz mali o tom rozhovor ako dospeli ludia, mozno ho chcela len ako darcu spermii,kvoli genetike,tak ako on bol kvoli niecomu inemu s nou 2 roky. Lebo on bol s nou len z cistej rydzej lasky ...
Takze kazdemu ukrivdenemu/nej sa hlboko ospravedlnujem, ze som prispevok nedocitala o tu jednu vetu, za ktoru ma idete ukamenovat. Ked uz uvod bol rozsiahli na 5 riadkov nepodstatny.

kvetinka75
5. máj 2023

@javiemneviem na jednej strane áno, ale ako vieš, že by zostala tehotná, keby to nespravila zámerne? Zlyháva antikoncepcia, ale v oveľa menších prípadoch , než si myslíme. väčšinou je za tým ľudský faktor. Je oveľa viac párov, ktorým nezlyhá, takže žiadne tehotenstvo nemuselo byť. To by človek nemohol mať jednu zo základných potrieb a musel by s tým čakať až do svadby, príp. dovtedy, kým to dieťa nechcú obaja. Čo je na hlavu padnuté.

javiemneviem
5. máj 2023

@kvetinka75 lebo teda jeho základná otázka znela, či sa vie zbaviť otcovstva. Preto do toho stále pletiem, to keby a čo by bolo ak zlyhá ochrana. Podľa mňa sa otcovstva zbaviť nemôže, pretože ten sex jednoducho mal… A so sexom vždy prichádza možnosť dieťaťa, či už je ten styk chránený alebo nechránený. V konečnej dôsledku ich ľutujem oboch…. Ona zaslepená túžbou po rodine a on v katastrofálnej situácii…

javiemneviem
5. máj 2023

@kvetinka75 súhlasím. Točím sa okolo naozaj len pre to zbavenie otcovstva pre nich iné. Celá to situácia je na hlavu padnuta. Neviem, čo si slečna myslela….smutne pre oboch.

h2
5. máj 2023

@canany Čo zase splietaš? Nikto ťa nejde ukameňovať, ani sa tu nikto proti tebe nespolčil. Len sme ťa vyviedli z omylu a napísali ti, že to nie je tak, ako si si domyslela z nedočítaného príspevku.

h2
5. máj 2023

@javiemneviem Lenže on okrem toho, že priateľka je tehotná, zistil aj to, že ho klamala, čo podstatným spôsobom zmenilo jeho city k nej.

javiemneviem
5. máj 2023

@h2 city podľa mňa nie sú podstatne. Podstatne je, že chlapec bol darcom spermií. Tvrdí, že bol darcom spermií bez svojho súhlasu. Na jednej strane áno, lebo bol oklamany. Na druhej strane bol pri akte s ňou…mňa by len zaujímal pohľad právnika na vec. Nič viac. Inak som plne na chalanovej strane.

sima234
5. máj 2023

Ženy čítali ste, čo ten chlap písal? Ja som z toho vyčítala to, že ak by sa to stalo náhodne, tak by to bol ochotný prijať. Sám tam písal, že sa to stáva.
Ale ona ho oklamala. To vám príde v pohode? Toľké tu stále vypisujete, keď niekto píše o nevere, že aká je dôvera vo vzťahu dôležitá a ako bez nej vzťah už nefunguje. Verili by ste osobe, ktorá vás hnusne oklamala? Áno, ja chápem, že to dieťa za to nemôže, ale tiež nemôžete niekoho nútiť, aby s vami zostal ak to nechce. Ja sa nečudujem, že s ňou už nič nechce mať.

javiemneviem
5. máj 2023

@h2 a teda k citom… kto by chcel ostať v takomto vzťahu, kde si v podstatných veciach nemôžeme veriť…aj keby zmenil pohľad na dieťa…na ňu už zmení pohľad ťažko. Preto hovorím, neviem, čo si slečna myslela…

jakoma
5. máj 2023

Je mi luto co sa ti stalo, zial, myslim, ze z teba tvoja "ex" urobi otca aj na papieri a budes platit vyzivne. Na tvojom mieste by som zvazila, ci sa nechces tiez starat o dieta (nemat vztah s matkou, ale s dietatom, to za nic nemoze a laska otca je nenahraditelna, zvlast ked mama je krava).. mojmu znamemu sa stalo to, ze jeho priatelka 18rocna po 9 mesiacoch chodenia oznamila,ze caka dieta. On si ju vzal 6 tyzdnov na to a dieta sa narodilo takmer 9 mesiacov po svadbe.. dnes sa ten chlap tvari, ze je normalne, ze jeho priatelka bola tehotna zhruba rok..nie si jediny oklamany muz.

lenrol001
5. máj 2023

Je to smutné ,lebo o 20 rokov by tvoja priateľka pri tebe ostane bezdetná a ty možno zatúžiš po dieťati...... koľko je takých prípadov a dieťa si spravíš s inou. Nuž ,byť na mieste priateľky od teba oddídem , dieťa si nechám a nájdem si iného muža.

maxalla
5. máj 2023

Velmi ma to mrzi. Priatelka je charakter. Kebyze to urobi mne, uz by priatelkou nebola, sklamala by ma na celej ciare. Ty nie si povinny chciet deti, bol si k nej uprimny, priamy, suhlasila s takym vztahom. Pre mna je toto snad este horsi podvod, nez nevera, citila by som sa zneuzita.

Podobny pripad (len v opacnom garde) bol pred par mesiacmi rozhodnuty v Holandsku. Ak by si to chcel riesit pravne. Obavam sa vsak, ze na Slovensku by to bolo dost obtiazne a mozne jedine tak v trestnopravnej rovine (a aj to len mozno). Otcovstva by si sa tym nezbavil. Davam odkaz na clanok, ktory som nedavno citala (posledny)

https://www.pravnenoviny.sk/odskodne-exmanzelke...

Dieta bohuzial za nic nemoze. Nezavidim ti tvoju situaciu a ani rozhodovanie.

(diskusiu som necitala)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
simoncik
5. máj 2023

No tazka situacia.zaujimal by ma pohlad priatelky,preco takto konala.aky mala dovod k tomu.nespravis nic.jej telo,jej volba.mozno ta ozaj tak miluje,ze chcela tvoje dieta.za akukolvek cenu.zrejme dufala,ze sa jej xhrbtom neotocis.to,ze si dieta nechcel,nechces je tvoje pravo samozrejme.no je to ako to je.ci si da dieta zobrat tazko povedat ked k9nala takto.je uz len na tebe akh postoj k tomu zaujmes.aky ste mali vztah.aky pevny.no zufale zeny niekedy robia zufale ciny.je len na teba,ci dokazes zit s pocitom,ze ti niekde po svete beha tvoje dieta a ty nie si jeho sucastou.no sme vselijaky.no moze nastat v rvojom zivote zmena,vekom ze ti to dieta bude chybat v zivote.no musis sa.rozjodnut sam ci budes jeho sucastou.ale ak ta da za oca plateniu sa nevyhnes

h2
5. máj 2023

Baby! Čo furt všetky (poniektoré, ale je vás dosť) máte s tou vazektómiou?! Chalan má 26 rokov! Aj keby sväto sväte prisahal, že nikdy deti nechce, by som mu to v jeho veku neodporúčala. A už vôbec nie, keď píše, že by dieťa nechcel teraz, ani v blízkej budúcnosti, ale nepíše, že by ho nechcel v ďalekej budúcnosti, o pár rokov napríklad. To, že píše, že celý život (jeho doterajší život!!!) nemal ešte zatiaľ pocit, že by deti chcel, neznamená, že ich absolútne nikdy v budúcnosti nebude chcieť! Prepáčte, ale ste normálne?!

maxalla
5. máj 2023

Tiez nechapem tie reci o vazektomii. Preco by mal ist na zakrok a nechat si urobit zasah do svojho tela, ked sa slobodne dohodli na niecom inom? Rovnako ochotne odporucate zenam sterilizaciu, ked ich muz nechce pouzivat kondom? Ak by mu povedala priatelka, ze s antikoncepciou nesuhlasi, mozno by aj na tu vazektomiu siel, alebo mozno by s nou vobec nespal, nasiel si inu, rovnako zmyslajucu priatelku. Chlapec sa snazil chranit a jedinu chybu, ktoru urobil, je ta, ze veril nespravnej osobe.

bluka2
5. máj 2023

@maxalla V zivote sa treba spoliehat najma na seba sameho, vsak na tomto fore a v zivote existije dost prikladov o podrazoch. To je podobne ako radsej mat tolko deti, kolko by som ako zena sama vedela uzivit, aj ked dnes si neviem predstavit nejake cierne scenare. V tychto zasadnych otazkach najlepsie mat istotu - sam seba clovek neoklame

h2
5. máj 2023

@bluka2 Keď niekomu nedôverujem natoľko, aby som mu verila, že užíva antikoncepciu, ako mi tvrdí, tak by som s ním nespala vôbec.

bluka2
5. máj 2023

@h2 Vsak vazemkomia sa da zvratit, keby si to nahodou rozmyslel alebo aj mozu robit odber zo semennika- to neznamena, ze uz nebude mat moznost nikdy byt otcom

bluka2
5. máj 2023

@h2 Ide o to, ze ja by som hlavne skor nedoverovala tomu, ze si ju nezabudne dat kazdy den. Sama som mju brala par rokov a par krat sa mi to stalo. Je to ine ako podraz, ale vysledok (mozno nezelane tehotenstvo) je rovnaky

maxalla
5. máj 2023

@bluka2 suhlasim. Ale cely ten pribeh je priserne smutny. Verit inemu chce odvahu, ktoru obdivujem. Lame mi srdce, ked vidim, ako niekto dokaze ineho, takto podrazit. A pritom za mna ma chalan velke sympatie, podla mna sa snazil spravat co najkorektnejsie.

bluka2
5. máj 2023

@maxalla Ja suhlasim. Toto robi svet fakt horsim, ked clovek po takychto skusenostiach uz tazsie bude doverovat. Aj ked dufam, ze on dokaze aj nadalej verit ludom, ale zas aj sa v takychto zasadnych otazkach zariadit trochu k svojej istote