icon

Priateľka si sporí peniaze a plánuje odísť

9. jan 2026

Ako by ste reagovali keby sa vasa priatelka s ktorou mate dieta sa dohadovala s jej mamou poza chrbat ze si zacina sporit peniaze a chce.od vas odist prec ?

Strana
z3
anonym_56cfae
9. jan 2026
@anonym_77c8a2

@anonym_56cfae nemám nízke vzdelanie. Dňom kedy žena otehotnie sa jej rapídne zníži príjem, zvýši množstvo dní doma s chorým dieťaťom/deťmi, zhoršia šance na kariéru, na možnosť dostať hypotéku v sume akú potrebuje, riziko dlhodobého výpadku príjmu, zodpovednosť za ďalšie osoby 24/7 na desiatky rokov. Ešte raz prosím napíšte, že nevydatá žena je rovnocennou partnerkou muža a netreba jej šetriť. Seriete si do huby.

@anonym_77c8a2 nuž...nahovno si si to zariadila. Mala si sa lepsie vydat.

anonym_908e33
9. jan 2026
@anonym_56cfae

@anonym_56cfae toto su strasne hlúpe názory. Ze mala si sa lepsie vydať. Akoze keby sa vydala lepsie tak si nemusi do životopisu napisat ze ma dve deti a zamestnávatelia by sa sli pretrhnúť kto ju zamestná? Alebo by jej banka zrazu dala hypo? Alebo akoze co by zasvietila dúha? Nechapem tieto hlupane. Ked mas lepsi napad tak napis ako si najdes dobru robotu (s platom porovnateľnými s mužským) s malými detmi, všetky sme velmi zvedavé.

anonym_56cfae
9. jan 2026
@anonym_908e33

@anonym_56cfae toto su strasne hlúpe názory. Ze mala si sa lepsie vydať. Akoze keby sa vydala lepsie tak si nemusi do životopisu napisat ze ma dve deti a zamestnávatelia by sa sli pretrhnúť kto ju zamestná? Alebo by jej banka zrazu dala hypo? Alebo akoze co by zasvietila dúha? Nechapem tieto hlupane. Ked mas lepsi napad tak napis ako si najdes dobru robotu (s platom porovnateľnými s mužským) s malými detmi, všetky sme velmi zvedavé.

@anonym_908e33 hlupana si akurat ty. Na moju domacnost sme dvaja, takisto na dieta sme dvaja. Nemam sluzbu 24/7 ako tu pisala tvoja predchodkyna. A dnes nie su take pripastne rozdiely medzi platmi u muzov a zien. Hadam tvoj chlap sa podiela na starostlivosti o deti, vie s nimi ist k lekarovi , na OCR, do skolky, zo skolky, robi v domacnosti, vie oprat, ozehlit...... Hlupane su tie, ktore doma vsetko samy robia, obsluhuju chlapa, ktory nie je schopny sa postarat sam o dieta a domacnost.

anonym_908e33
9. jan 2026
@anonym_56cfae

@anonym_908e33 hlupana si akurat ty. Na moju domacnost sme dvaja, takisto na dieta sme dvaja. Nemam sluzbu 24/7 ako tu pisala tvoja predchodkyna. A dnes nie su take pripastne rozdiely medzi platmi u muzov a zien. Hadam tvoj chlap sa podiela na starostlivosti o deti, vie s nimi ist k lekarovi , na OCR, do skolky, zo skolky, robi v domacnosti, vie oprat, ozehlit...... Hlupane su tie, ktore doma vsetko samy robia, obsluhuju chlapa, ktory nie je schopny sa postarat sam o dieta a domacnost.

@anonym_56cfae nauč sa láskavo citat ked uz píšeš ako sa iné zle vydali : “ zníži príjem, zvýši množstvo dní doma s chorým dieťaťom/deťmi, zhoršia šance na kariéru, na možnosť dostať hypotéku v sume akú potrebuje, riziko dlhodobého výpadku príjmu”.
A netrep o starani sa o domácnosť ked sme riešili ako je žena ovplyvnená kariérne a finančne, pletieš piate cez deviate

anonym_77c8a2
9. jan 2026
@anonym_56cfae

@anonym_56cfae nepíšem o mne, píšem v akom postavení vraj rovnocennom je nevydatá žena s deťmi s mužom, ktorý očakáva, že ak si matku svojich deti ani nezoberie, bude ona šúchať nohami a spoliehať sa na niekoho, kto si hovorí jej vraj muž.

sissy27
9. jan 2026
@anonym_ff734d

@sissy27 Myslím si, že býva u neho a on financuje všetko. A ona si zatiaľ sporí. Ženy to tu často odporúčajú ako využiť chlapa, kým nepracujú, prípadne je decko malé. Keď decko podrastie, tak aj s nim odíde. Tak by som jej to dal vyžrať. Nech si platí všetko sama už teraz. Veď ak je to tam také zlé a chce odísť, načo to zbytočne naťahovať? A nepovie jemu, že má problém, ale stažuje sa poza chrbát matke. Toto je jasné zneužívanie. Veď nech teda k tej matke hneď ide a nech si ju zasa živí ona.

@anonym_ff734d alebo je to jeden z tých chlapov, ktorý si myslí, že zaplatil nájom a viac nemusí, ešte jej bude vykrikovať, že ju živí a ona sa mu má za to klaňať až po zem, že? Ale keby mu navrhla, že sa teda vymenia, že on zostane doma s dieťaťom a bude sa starať o domácnosť tak ako to on očakáva od nej "lebo veď je doma s deckom" a ona pôjde do práce zarábať a platiť účty, tak to už nie, lebo veď on je chlap 😀
Ale to my tu môžeme len hádať ako to je, každopádne ak má žena v pláne odísť, tak asi nie preto, že sa má pri partnerovi strašne dobre a všetko je v poriadku...

zmrzlinka8
9. jan 2026

@anonym_autor
"Ako by ste reagovali keby sa vasa priatelka s ktorou mate dieta sa dohadovala s jej mamou poza chrbat ze si zacina sporit peniaze a chce.od vas odist prec ?"

Ja ak by som bola normálny chlap, posadila by som si ju a dala kľudný otvorený rozhovor, aby som zistila, čo jej nevyhovuje, čo jej chýba a prečo je pri mne nešťastná. Keby som to zistila, snažila by som sa ako chlap to napraviť, aby pri mne zostala, keďže máme spolu dieťa.
A ja by som nemala dieťa s priateľkou, ale s manželkou.
Asi tak.

lucioques
9. jan 2026

@anonym_autor skill issues fr istg 💀😭 no way blud has woman 😭🙏

anonym_994bcd
9. jan 2026
@arek00

@bomba36 nehanbim, som chlap. Stalo sa.
Moj pripad je iny od autora v tom, ze on ma priatelku a ja som mal manzelku ktora si odkladala.
A uprimne? Vzalo ma to a dost, ked som tu sumu nasiel. A vies co som spravil, dal som tie peniaze naspet kde boli a poslal jej ich do posledneho papiera...a ver že vtedy som mal v sebe len negativne emocie, lebo som tam nasiel aj darceky s pisanym venovanim od jej milenca a tie som zabalil tak isto...
Moj plat, bol aj jej, aj ona z neho mala vsetko co potrebovala, ale jej plat bol len jej roky rokuce...podstata je ta, ze som si uvedomil, ze si za to mozem sam... vzdy som povedal ze ja to zaplatim ja to zaplatim, lebo som nevedel kolko zaraba, myslel som si ze malo, lebo stale len lamentovala ako je jej zle v robote a tak som jej to takto kompenzoval.

@arek00 inak toto je dosť hrozné, čo píšeš. Ale na druhú stranu, prečo ste si hneď po svadbe nezriadili spoločný účet? My to tak s mužom máme, odkedy sme sa rozhodli, že sa vezmeme. Výplaty idú na jeden spoločný účet, z ktorého sa aj všetko platí - hypotéka, nájomné, elektrina, plyn, internet, benzín, potraviny, oblečenie, hygiena a všetko ďalšie do domácnosti. Muž si zvykne nejaké peniaze poslat na svoj učet, ale ja vidím koľko a som s tým uzrozumená. On potrebuje vreckové na svoje aktivity a ešte ho baví investovanie, tak mu nebudem hádzať klacky pod nohy. Ja zas všetky neminuté peniaze posielam na sporiaci účet ku koncu mesiaca, odkiaľ sa financujú drahšie veci a dovolenky. Neexistuje, aby sme v manželstve delili peniaze na moje a tvoje a doťahovali sa pre blbosti.

bjnr
9. jan 2026

z toho, čo píšete, je cítiť šok, neistotu a možno aj pocit zrady....nie je to len o tom, že „partnerka niečo rieši bez vás“ je to o narušenej dôvere, o strate pôdy pod nohami a o ohrození istoty najmä keď je v hre dieťa....zároveň tu vidím vzorec, ktorý sa objavuje veľmi často: konflikt sa nerieši v systéme vzťahu, ale presúva sa mimo neho k rodičovi, do tajných plánov, do únikového scenára...to neznamená automaticky, že chce odísť zajtra...znamená to, že nevníma vzťah ako bezpečné miesto, kde sa dá hovoriť otvorene o obavách....vaša prvá reakcia by nemala byť výsluch, výčitka ani snaha okamžite „zachrániť vzťah“...to by len posilnilo jej potrebu chrániť sa....rovnako však nie je zdravé mlčať alebo to prehltnúť....zrelý krok je jasný, pokojný a priamy rozhovor, ktorý má tri roviny...pomenujte fakt bez obviňovania (dozvedel som sa, že si si začala odkladať peniaze a riešiš možnosť odchodu bez toho, aby si to so mnou otvorila)...pomenujte dopad na vás (to vo mne vyvoláva strach, hnev a hlavne pocit, že nie som partner, ale niekto, pred kým sa treba chrániť)...otvorená, ale pevná hranica (chcem vedieť, či ešte riešime veci spolu ako rodičia a partneri, alebo či už robíš rozhodnutia sama...to je pre mňa zásadné)...týmto neprenášate zodpovednosť na ňu, ale preberáte ju za seba. Zároveň jej dávate možnosť vstúpiť späť do dialógu, ak o to ešte stojí....ak človek plánuje odchod potichu, často už vnútorne odišiel dávno. Otázka nie je len čo ona robí, ale čo vo vzťahu dlhodobo nebolo vypovedané alebo vypočuté...ak by ste sa prestali sústrediť na to, čo robí ona, a pozreli sa pravdivo na seba, čo vo vás alebo medzi vami je už dlhší čas také, že sa o tom nehovorí nahlas, hoci by malo?

haley7897
9. jan 2026

... a aká je tvoja teória prečo chce od teba odísť? A prečo to robí potajomky. Skús sa odbremeniť od vlastných emócií a považuj nad jej motívmi. Ak budeš otvorený určite ti prídu na um nejaké "pracovné teórie " prečo sa to deje. Nám si nedal žiadne informácie, takže tu nejdem variť z vody. A to ako by som sa zachovala veľmi závisí od okolností a od 'prečo' sa toto deje...

arek00
10. jan 2026
@anonym_994bcd

@arek00 inak toto je dosť hrozné, čo píšeš. Ale na druhú stranu, prečo ste si hneď po svadbe nezriadili spoločný účet? My to tak s mužom máme, odkedy sme sa rozhodli, že sa vezmeme. Výplaty idú na jeden spoločný účet, z ktorého sa aj všetko platí - hypotéka, nájomné, elektrina, plyn, internet, benzín, potraviny, oblečenie, hygiena a všetko ďalšie do domácnosti. Muž si zvykne nejaké peniaze poslat na svoj učet, ale ja vidím koľko a som s tým uzrozumená. On potrebuje vreckové na svoje aktivity a ešte ho baví investovanie, tak mu nebudem hádzať klacky pod nohy. Ja zas všetky neminuté peniaze posielam na sporiaci účet ku koncu mesiaca, odkiaľ sa financujú drahšie veci a dovolenky. Neexistuje, aby sme v manželstve delili peniaze na moje a tvoje a doťahovali sa pre blbosti.

@anonym_994bcd vsetko je tak, ako byt ma, nelutujem, poucil som sa a hlavne nezazlievam. Moje manzelstvo bola cesta z ktorej som sa poucil a vidno, ze teraz je to ovela lepsie. Len som vyjadril podobnu skusenost ako autor diskusie.
Inac moja zena, už ex mala pocas manzelstva pristup na moj ucet a mala aj vlastnu kartu...za cele manzelstvo ju ale ani jeden krat nepouzila,.lebo sme chodili vsade spolu a ako som spomenul vsetko som platil ako chlap ja.

Strana
z3