Priateľova ex volá nášho syna "krpec"
Priateľova ex volá nášho 6 ročného syna "krpec". Priateľ, keď ide po ich spoločnú dcéru, stále, že dohovor krpcovi, krpca uprednostňuješ, krpcovi kupuješ. Áno nášho syna spomína len v "dobrom". "krpec" "krpaty"
V podstate to mam v paži, ale tak pozná jeho meno tak nechápem prečo ho nevie použiť. Priateľ na to nepovie nič. Ich dcérku ja nevolám "krpaňa" ale menom. Stále si vravím, že jej to poviem nech s tým prestane, ale zas začínať s ňou debatu.
A koľko má jeho dcéra rokov?
🫶🏻 bodaj by, bodaj…
Pokial budes riesit taketo blbosti do buducna tazko, kazdeho to raz prestane bavit pocuvat
Problém je jedine v tom priateľovi. Akože nehnevaj sa na mňa, ale malý tam stojí, povie že ho tak nemá volať a zdôrazní ako sa vola, ona ho doslova vysmeje a otec tam stojí ako také tela? No raz by jej povedal poriadne ako si bude usta na dieťa otvárať a bolo by. Keď je on taky nijaký, tak tam bude chodiť chlapček aj naďalej smutný. Lebo maminka nevyrieši na koni že bývalá chce zadrapovat a ocko si nevie dieťa zastať.
No ale kukni sa na to pragmaticky:
Ona tvojho syna tak hanlivo vola naschval, nebude tento svoj zvyk menit, ani keby ste sa vsetci traja postavili na hlavu. Malemu do slova a do pismena "nevie prist na meno" a ukazuje tak najma svoj vlastny primitivizmus.
Evidentne si tak vybija svoju zlost a rozvija teorie vo svojej hlave ze "krpcovi" muz kupuje viac, viac mu dopraje atď. Minimalizovat kontakt a nech ti priatel ani nehovori, co ona hovori a tvoj maly nech jej pokial mozno nechodi na oci.
Tiež by sa mi to nepáčilo. Bohužiaľ ex závidí a žiarli. Očividne si tým niečo ventiluje, ak to vraví v takomto negatívnom kontexte. Keby to vravela s láskavým tónom, nevadilo by mi to. Asi by som jej povedala, že ten krpec má aj svoje meno.
Mám pocit, že celý váš problém je hlbší...nie je to len o "krpcovi". Ono pre deti to má byť "vsjo rovno" a ex má asi pocit, že sa tá rovnováha neuplatňuje. Inak koľko rokov má dcérka partnera?
Nemam ani som nikdy nemala rada taketo oslovivanie deti.
Hmmm a "krpec" ju ako oslovuje?
Macocha?
@tom_i malá má 13 rokov
@maryetta nie, teraz sme dlhšie sa vyhýbali témam, kde figurovala mužova ex. Ale volá ju "tatova teta"
Ze ho tak vola,hovori len o jej nevyzretosti,ziarlivosti a ohrdnutom egu. Ano,je to smutne,ze ho tak vola. Ine je ked rodic nazve v nejakej vtipnej forme dieta krpcom. Ale u jeho ex ide len o nepekny vyraz na vase dieta. Kasli na to ako som uz pisala,vypoveda to len o nej. A smutne,ze priatel ju nevie upratat,len sklopi usi a ide dalej.
A preco ty volas 13 ročnu slečnu malá..🥺
Hmmm tak ked tvoj syn je tam a povie krpec tak nech nereaguje. A caka kym ho oslovi menom. Alebo nech jej dookola hovori meno... ako ozaj v tomto zase len chlap... lebo on nechce s nou hovorit viac ako treba? Zjavne aj toto je treba....
Tak nech jek maly odpovie- ja z kopca vyrastie, ty z blbosti nie!
Dobre som sa pobavila. teba ide rozhodit, ze exka tvojho muza vola vasho 6 rocneho krpec, ale ty v pohode volas 13 rocnu mala. trosku sudnosti a sebareflexie by to u teba chcelo.
@terezkaarthuramax volám ju menom ale teraz chránim jej súkromie, určite nebudem tu písať jej práve meno.
@matkahelka práve som to napísala, že ju oslovujem samozrejme jej menom, ale ako mám tu písať? Mám napísať jej práve meno??
Prajem Vám krásnu a pokojnú nedeľu. Ďakujem za všetke odpovede.
Možno by si sa mala normálne porozprávať s ex ... Neviem čo predchádzalo ich rozchodu...ak si to bola ty, tak to prenáša na malého, lebo je vo veku kedy cca ona ostala sama a vy máte rodinu. Proste toto sú situácie ktoré sú súčasťou života ale je na vás dospelých to vyriešiť
Ak to s ňou nejde po dobrom, nastav jej zrkadlo a volaj jej dcéru krpaňa. Kašlať na to že je to primitívne, s niektorými ľuďmi to proste normálne nejde. Dcére vysvetli, že je to normálne oslovenie, veď aj jej mamka ho používa. A možno sa aj priateľ rozhýbe a začne ju riešiť. Jemu to vôbec nie je nepríjemné?
Mlada slecna napriklad
@tom_i ja som nebola dôvodom ich rozchodu. Rozišli sa myslím, že celé dva roky po narodení malej. My sme asi po troch mesiacoch na to stretli
Ja som tak volala moju dcéru, lebo je mladšia, mne sa to páčilo...ale nie v situácii, kedy som oslovovala konkrétne ju, ale v inych kontextoch.
Ja neverím ako ste to tu otočili proti autorke.. Zrazu ste aké tolerantné.
Autorka, krpec nieje urážka ale to asi vieš aj ty.. No úplne ťa chápem, tiež by sa mi to nepáčilo. Veď to dieťa má meno.. Sa tu búria ženy v diskusiách, keď sa bavia o nezvyčajných menách že deťom sa v škôlke budú posmievať a komolit mená, ale že dospelý sa takto povyšuje nad dieťa je ok..
Rieš to s mužom alebo nech tam syna nevodí..

Ja bezne hovorim malemu krpec aj kamosky:D nevedela som, ze je to zle. Sak su to krpci. A ak ti to vadi tak asi to treba povedat neviem co chces pocut.