Prijateľná miera zdieľania súkromných fotiek s rodinou
Dnes som sa s partnerkou pohadal lebo jej mama ma oznacila za namysleneho cudaka lebo nesuhlasim s tym aby nase spolocne fotky posielala do rodinnej fb skupiny alebo svojim kamaratkam ...jej mama povedala ze v ich rodine sa to tak robi a ze aj ja som uz ich rodina, to som ju opravil ze som priatel jej dcery, zatial nie som ich rodina...sme niekde spolu a ona nas odfoti ze musim poslat rodine fotku pytaju sa co robime...mne sa to nepaci...ja som v tych skupinach ani neni...velmi ma nahnevalo ze ma nedokazu pochopit ze mi je to proste neprijemne...ja tiez ukazujem rodine aj kamosom nase fotky ale proste neposielam ich kade tade...
@zuzanita1609 No divna si akurat tak ty. Toto je chore co robi ta mater jeho priatelky. Ze odfotte sa co teraz robite/kde ste/atd., aby som to mohla dat na FB??? Uz to je chore a to uz vobec nehovorim o tom, ze absolutne nerespektuje, ze si to on nepraje ( teda ra priatelja tiez). A este z neho robis (a nielen tu) toho, kto nie je v poriadku, ze s tym ma problem. No skusil by niekto odo mna pytat taku fotku a nedajboze ju vycapit niekde/hocikde na FB.. Dementni ludia vazne..
@anonym_01c89d je to spoločná foto,nie je to jeho fotka a v tom je tiež rozdiel. A je to fotka do rodinného FB s priateľkou,s ktorou je dva roky a brali ho už do rodiny. Keď sa cítiš s priateľmi niekde na chate,na akcií,tiež požaduješ aby ťa vymazali a nezverejňovali v nejakej skupine priateľov?
@zuzanita1609 No divna si akurat tak ty. Toto je chore co robi ta mater jeho priatelky. Ze odfotte sa co teraz robite/kde ste/atd., aby som to mohla dat na FB??? Uz to je chore a to uz vobec nehovorim o tom, ze absolutne nerespektuje, ze si to on nepraje ( teda ra priatelja tiez). A este z neho robis (a nielen tu) toho, kto nie je v poriadku, ze s tym ma problem. No skusil by niekto odo mna pytat taku fotku a nedajboze ju vycapit niekde/hocikde na FB.. Dementni ludia vazne..
Jasne píše, že mu ide o to že nechce, aby priateľka posielala fotky do ich rodinného chatu - uzavretého, kde je jej rodina a navzájom si tam posielajú foto... vôbec nič o tom, že by ich jej mama následne zverejňovala na svojom FB, to by samozrejme bolo naozaj úplne mimo... mám pocit, že viac ľudí to tu zle pochopilo a prečítalo si aj to čo tam nie je napísané
@anonym_autor mozes byt rad, ze ta tak jej mama nazvala. Ze aj ty patríš do rodiny. To znamena, ze ta prijali. Reakcia nie sme rodina by mna ako tvoju priatelku zranila. Rodina nemusi byt len rodina krvou alebou papierom. Ale Ok. Len sa nad tym zamysli. Co sa tyka posielania fotiek, ze sa posielaju ludom, ktorych nepoznas to je o tom, ze to ma tvoja priatelka a jej mama respektovat. Proste nie neodfotim sa a nechcem aby si to posielala mame, leto ta to posiela kade tade. Ale osobne si myslim, ze problem bude niekde inde. Ani ked sa odfotis s kamosmi, nevies, kde to skonci.
@betulinka1 mozno mas pravdu ale nemyslim si ze je to korektne s tou rodinou lebo to nie je pravda...rodina je rodina stale...ale znovu sa tu pytam a nikto mi na to neodpoveda lebo vam to asi uz nesedi do argumentu...ked sa rozideme uz nebudeme rodina? Ci stale budeme?
Jasne píše, že mu ide o to že nechce, aby priateľka posielala fotky do ich rodinného chatu - uzavretého, kde je jej rodina a navzájom si tam posielajú foto... vôbec nič o tom, že by ich jej mama následne zverejňovala na svojom FB, to by samozrejme bolo naozaj úplne mimo... mám pocit, že viac ľudí to tu zle pochopilo a prečítalo si aj to čo tam nie je napísané
@lindous ano mas pravdu ale viem ze jej mama ich preposiela svojim kamaratkam..
@lindous To je uplne jedno, ze je to "len" rodinny chat (z ktoreho este bohvie kam tie fotky putuju), absolutne by som nesuhlasila ani ja! Aj keby som uz bola manzelka, nie len priatelka /priatel. Pre mna je moje sukromie nedotknutelne, ani ja sama svoje fotky nikdy nikomu neposielam.
Presne viem o čom hovoríš 😔
Sú ludia kterým to nevadi,maju potrebu vsetko vycapiť svetu ma obdiv,a fotit od rannej kávy,cez holé nohy na terase až po večerný pohár vína všetko-naprieč dnom.
Ja si zážitky a rodinne foto nechávam rada pre nás ako spomienku.
No ine som chcela..moja mamka!Presne potrebuje každú fotku vesat na FB..niekolko krát som jej hovorila,že si neprajem byt tam zverejnovaná(sama som ho zrušila) čo myslíš?
Aj tak to tam dala..a este bola kolko krat nahnevana na mna a nechapala to ,preco si to nemoze dat na "svoj" fb
Aj mne by to vadilo. Ja som mala takuto kolegynu. Fotky jej syna s rodinou a vnucatami preposielala kadekomu. Male babatko kolovalo na fotkach po celom Slovensku cudzim ludom. Ja to neznasam,ked toto niekto robi. Co som cvicena opica,aby som kazdy prd fotila a preposielala. Mali by ta respektovat a nemyslim si,ze si cudak. Nie kazdy sa rad foti a ukazuje. Ja ani na soc.siete nedavam fotky a vela ludi si vdaka tomu mysli,ze vediem nudny zivot. Opak je pravdou,mam pestry zivot,len nemam potrebu sa ukazovat.
@anonym_01c89d je to spoločná foto,nie je to jeho fotka a v tom je tiež rozdiel. A je to fotka do rodinného FB s priateľkou,s ktorou je dva roky a brali ho už do rodiny. Keď sa cítiš s priateľmi niekde na chate,na akcií,tiež požaduješ aby ťa vymazali a nezverejňovali v nejakej skupine priateľov?
@zuzanita1609 To je jedno, ze je to spolocna foto. Ale na tej fotke je aj on a on sa nestotoznuje s tym, aby bola aj jeho fotka niekam posielana a nasledne preposielana kamoskam frajerkinej matky a odtial bohvue kam este (co uplne chapem). A ani matka ani frajerka to nerespektuju!
@lindous To je uplne jedno, ze je to "len" rodinny chat (z ktoreho este bohvie kam tie fotky putuju), absolutne by som nesuhlasila ani ja! Aj keby som uz bola manzelka, nie len priatelka /priatel. Pre mna je moje sukromie nedotknutelne, ani ja sama svoje fotky nikdy nikomu neposielam.
@anonym_01c89d To je v poriadku, o tom sa hádať nechcem, ako som písala aj vyššie, tak aj keď by mi to bolo trochu zvláštne, keďže ja to mám inak (nehovorím čo je a nie je správne), rešpektovala by som, dokážem to pochopiť... ja len, že treba čítať s porozumením a neprekrúcať a nafukovať, aj to čo nebolo povedané, lebo rozdiel to je, to tak vo všeobecnosti...tiež je to tradičná značka MK, keď už si to tu tak spomenula
@abbey1 nie je na tom nic pohrdave povedat holy fakt a to je ten ze nie som ich rodina...proste nie som...jednoducho to tak necitim mozno sme spolu estw kratko neviem ale co je to za logiku nazyvat priatela dcery rodinou...to akoze keby mam kazdeho pol roka inu frajerku tak mam taku velku rodinu???😅😅😅 a ked sa rozideme stale sme rodina???
@anonym_autor Ste spolu krátko? Píšeš, že 2 roky.
Čiže plánuješ s priateľkou svadbu a potom budete rodina?
Alebo akú máš skúšobnú dobu spoločného bývania?
@zuzanita1609 To je jedno, ze je to spolocna foto. Ale na tej fotke je aj on a on sa nestotoznuje s tym, aby bola aj jeho fotka niekam posielana a nasledne preposielana kamoskam frajerkinej matky a odtial bohvue kam este (co uplne chapem). A ani matka ani frajerka to nerespektuju!
@anonym_01c89d ale tak,nie sú spolu týždeň,toto mal riešiť skôr,ako začali spolu žiť a 2 roky spolu "chodiť". Teraz mu to začalo vadiť? No tak potom v tom bude niečo iné,ako blbé fotky niekde spod palmy,či pri taboraku, ktoré budú očumovať kamošky,možno už dôchodkyne. Ale je pravda,že keď nechce,mal to riešiť skôr,veď snáď nezakladala album len teraz.
Sranda, tu idete chudáka pod zem zakopať lebo povie, že s mamou svojej priateľky nie je rodina, ale keď tu nejaká napíše, že má problém so svokrou a za tým dodá, že je to priateľova mama , tak sa do nej navážate, že to nie je jej svokra , je to len mama jej priateľa/snúbenca ...😆
My sme manželia a muž sa vždy opýta,či mi neprekáža keď pošle spoločné fotky a ja neposielam nikomu nič. A to fotenie každého bežného okamihu je fakt odveci. Moja svokra je rovnaká,všetko fotiť, hlavne deti ešte aj pri tom ako sedia na šerbli a potom to posielať celej rodine. Videohovory každý boží deň a musí vidieť všetkých členov rodiny a je jej jedno, že sa starší syn kúpe, veď ho v tej vani len pozdraví... A vôbec sa nezamýšľa nad tým čo odfotí a pošle. Kľudne pošle fotku dieťaťa s holým zadkom celej rodine . Zatrhla som to, keď som zistila, že takto poslala aj fotku nášho syna, ktorý zomrel tesne po pôrode. Odfotila si ju z rámčeka na mojom nočnom stolíku a ďalej preposielala. Prídem na rodinnú oslavu a tam mi nejaká tetka, ktorú som v živote nevidela začne rozprávať ako zle chudáčik vyzeral, že čo sa mu to stalo a potom tú fotku na mňa vytiahla z nessengera. A svokra sa tvárila ešte urazene , že veď to je rodina majú právo vidieť...
Kazdy mame inak nastavene sukromie vo virtualnom svete. Su ludia, co vystavuju na nete kazdy prd bez toho, aby sa zamyslali nad tym, aky to ma dosah. A su taki, co si chrania svoje sukromie. Je to len na tebe, resp. na vas, ako si to zauzivate. Lebo teraz ide o teba, neskor mozno o vase deti. Moja svokra dala bez mojho vedomia potlacit takto v dobrej viere poslane fotky a dala vyrobit kalendare pre rodinu. Ak by som chcela niekomu davat fotky mojho dietata a nas, tak to spravim sama. Takze radim sa k tebe do skupiny cudakov a vobec sa za to nehanbim.
@anonym_autor Ste spolu krátko? Píšeš, že 2 roky.
Čiže plánuješ s priateľkou svadbu a potom budete rodina?
Alebo akú máš skúšobnú dobu spoločného bývania?
@abbey1 neviem preco mi tu davas otazky ked mas ocividne problem odpovedat na tie moje...nehodi sa ti odpoved?
Sranda, tu idete chudáka pod zem zakopať lebo povie, že s mamou svojej priateľky nie je rodina, ale keď tu nejaká napíše, že má problém so svokrou a za tým dodá, že je to priateľova mama , tak sa do nej navážate, že to nie je jej svokra , je to len mama jej priateľa/snúbenca ...😆
My sme manželia a muž sa vždy opýta,či mi neprekáža keď pošle spoločné fotky a ja neposielam nikomu nič. A to fotenie každého bežného okamihu je fakt odveci. Moja svokra je rovnaká,všetko fotiť, hlavne deti ešte aj pri tom ako sedia na šerbli a potom to posielať celej rodine. Videohovory každý boží deň a musí vidieť všetkých členov rodiny a je jej jedno, že sa starší syn kúpe, veď ho v tej vani len pozdraví... A vôbec sa nezamýšľa nad tým čo odfotí a pošle. Kľudne pošle fotku dieťaťa s holým zadkom celej rodine . Zatrhla som to, keď som zistila, že takto poslala aj fotku nášho syna, ktorý zomrel tesne po pôrode. Odfotila si ju z rámčeka na mojom nočnom stolíku a ďalej preposielala. Prídem na rodinnú oslavu a tam mi nejaká tetka, ktorú som v živote nevidela začne rozprávať ako zle chudáčik vyzeral, že čo sa mu to stalo a potom tú fotku na mňa vytiahla z nessengera. A svokra sa tvárila ešte urazene , že veď to je rodina majú právo vidieť...
@anonym_8658d3 Presneee. Kvoli tym "svokram" je tu neustale dookola hejtovanie a vysmech, ze aka svokra, ked nie su manzelia 😅. Ale tu zrazu mlady muz ma priatelku, ale jej matka (aj zvysok rodiny) su UZ rodina 😅.
@anonym_8658d3 co robila svokra, preboha, pri tvojom nocnom stoliku ??
@anonym_autor chápem ťa, tiež neznášam ak moje fotky posiela jeho mama svojím kamkám. Nepoznajú ma tak na čo im posiela fotky. Lenže tvoja partnerka mala by byť na tvojej strane. Akože vo všetkom ty sa máš prispôsobovať im tradíciam? To čo je za blbosť. Mňa priateľ rešpektuje.
Tiež by mi to vadilo a s priateľkou by som hodila pokec na tvojom mieste...nech to láskavo nerobí, že si to neželáš.
@abbey1 neviem preco mi tu davas otazky ked mas ocividne problem odpovedat na tie moje...nehodi sa ti odpoved?
@anonym_autor vsetci tu riesia "svokru" ale realny problem je tvoja priatelka. Nerespektuje ta. Urob si poriadok v dome.
V mojej rodinnej skupine som ja,muz a nase deti, babkam poslem nieco ine ako nam. A sesternice,tetky,ujkovia....ich je trt do toho kde som a co robim.
@anonym_8658d3 Presneee. Kvoli tym "svokram" je tu neustale dookola hejtovanie a vysmech, ze aka svokra, ked nie su manzelia 😅. Ale tu zrazu mlady muz ma priatelku, ale jej matka (aj zvysok rodiny) su UZ rodina 😅.
@gelifil neviem, ja som ju tam neposlala ani nepozvala.
@anonym_01c89d tu platí len jedno , autor musí dostať náklad! Aj keby to malo znamenať, že si budem protirečiť 😆
@anonym_autor v žiadnom prípade by som s preposielaním fotografií nesúhlasila. To čo bol za nápad, ísť sa pýtať na koníka, kde to "intelektuálkami", vystavujúcim cudzím ľuďom na obdiv svoje súkromie, len tak prekvitá!
@betulinka1 mozno mas pravdu ale nemyslim si ze je to korektne s tou rodinou lebo to nie je pravda...rodina je rodina stale...ale znovu sa tu pytam a nikto mi na to neodpoveda lebo vam to asi uz nesedi do argumentu...ked sa rozideme uz nebudeme rodina? Ci stale budeme?
@anonym_autor nebudete. Ale pointa je inde. Vzdy budes súčasťou tych dvoch rokov v rodine. Ako si na ich fotkach, tak si na teba sem tam spomenú. Ale ty hladaj ten skutočný dovod, preco ti to vadi .
Ja by som to asi obcas strpel, ale toto, "musim poslat rodine fotku pytaju sa co robime", by sa ani mne nepacilo. Ona si snad tiez moze povedat svoje a zdielat fotky raz za cas primeranym sposobom, a nie posielat "live" dokumentaciu zo svojho dna. To je pomaly akoby s vami vsade chodila cela rodinna skupina.
Hmm...taká blbosť to vadí 😃 radšej ti ukončí neskôr ti bude vadiť toho ešte viac...
@zuzanita1609 no najprv chcela jej rodina vidiet nase fotky pocas dovolenky, teraz uz aj fo jeme, aj cestu ked ideme do mesta, takze ktovie co pride
@anonym_autor. Ja by som velmi dôrazne poziadala o rešpektovanie.
ja tiež tento trend nepodporujem, dnes už sa ľudia fotia pri každej činnosti už ani poriadne nežijú, márnia čas takýmito činnosťami namiesto aby sa venovali rodine tak ich vešajú po soc.sietiach
Teda, ale ste sa niektori pustili do autora...prečo taká prisnost?
Su spolu dva rok, dva mesiace spolu byvaju = nie, určite nie su rodina, su vo fáze spoznavania sa. Áno, je úplne v poriadku, ze autorovi sa nieco v tej rodine nepáči. Hovorit o "rodinnom zvyku" v tomto pripade je smiesne. Ako dlho asi trvá táto "tradicia"? 5 rokov? To predsa nie je to iste ako odmietanie rodinnej sosovice na Vianoce, lebo on je zvyknuty na kapustnicu.
Tu sa jedna o jeho sukromie, nie len o fotky. Prečo nejaka teta, ktoru ani nepozná, má vediet skrz fotky o kazdom jednom kroku? Pretoze on práve o tom píše. Nemysli rodinné fotky z oslav, ale "dajte fotku, kde ste a co robíte". To vám pride ok? A že nerespektuje a neprijma jej rodinu? A kde je respekt k nemu? Má ulahodit "svokre", ktora má evidentnu potrebu chválit sa stylom "aha pozrite, kde su naši mladí a co robia". A mladá poslusne poslucha, mobil celý čas prilepny k ruke.
Autor, bohuzial "svokra" svoje "zvyky" menit nebude. Takže tvoja priatelka je osoba, s ktoru to musíš riesit. Toto su situacie, kedy sa prejavuje respekt voci partnerovi a to, ako bude vás vztah nastavený. Či bude respektovat tvoje právo na sukromie, alebo skor "vystrelky" a potrebu zdielnosti svojej mamy. Co bude pre nu dolezitejsie.
A už podla toho sa zariad.
A začala by som navrhom digitálneho detoxu.

@anonym_autor mozes byt rad, ze ta tak jej mama nazvala. Ze aj ty patríš do rodiny. To znamena, ze ta prijali. Reakcia nie sme rodina by mna ako tvoju priatelku zranila. Rodina nemusi byt len rodina krvou alebou papierom. Ale Ok. Len sa nad tym zamysli. Co sa tyka posielania fotiek, ze sa posielaju ludom, ktorych nepoznas to je o tom, ze to ma tvoja priatelka a jej mama respektovat. Proste nie neodfotim sa a nechcem aby si to posielala mame, leto ta to posiela kade tade. Ale osobne si myslim, ze problem bude niekde inde. Ani ked sa odfotis s kamosmi, nevies, kde to skonci.