icon

Problémy s otcovou reakciou na financie

17. jún 2025

Ahojte všetci. Rodičia sa mi vrátili z dovolenky boli v Grécku, nie aby ma privítali, ale otco sa prvé hneď ráno spýtal, že či som dostala výplatu ja že ešte nie..to ste mali vidieť čo spustil, že pôjdem do pi** z tohto domu, nech idem do izby a pracem sa mu z očí, že som jebn**** lebo potrebujú uhradiť nejaké platby a nemajú z čoho, tak sa musí čakať na moju výplatu, ale to že išli na dovolenku za nekresťanské peniaze je ok, ale že som im dala 1000€ na ňu a neostalo mi nič už nepovedia...normálne mi je na nič, že sa takto ku mne správa do plaču mi je 😭 on nieje zlý tato práve naopak, ale keď ide o peniaze mi vie aj dobre zanadávať už mi povedal minule, že nech nesedim na pi** a hľadám si lepšie platenú prácu pri tom mam 850€ čo je na dnešné pomery ok si myslím..

mamaaja82
17. jún 2025

850 je na dnesnu dobu pramalo,ved to zarobi hocijaky student brigadou.Ja vas mladych nechapem radsej pojdem sezonne robit chyznu alebo vypomoc do rakuska,nemecka hocikam,len nie tu driet za par€.Tvoj otec je podobny mojmu,preto som zmizla z domu cim skor.Urob to iste.

7komorova
17. jún 2025

Ty si im dala 1000€ na dovolenku? Ty si mala ist uplne mimo tvoj otec ked takto zareagoval. Neviem co na to povedat, ja byvam s mojim aj s babom a patrtnerom a on nam pomaha. Ty si mas setri na byvanie na buducnost. Nie na ich dovolenky.

olimuc
17. jún 2025

Tvoj otec ani zdaleka nie je Dobry … je to chuj a ak sa od neho neodputas co najskor (zdielany byt, zamestnanie s ubytovanim). Je velmi pravdepodobne, ze skoncis s rovnako debilnym partnerom. Navstiv odbornika a otvor oci. Ako sa moze normalny otec vyjadrovat na svoju dceru ako v 10 cenovej v Hornej Dolnej nepochopim… raz by sa otec vyjadril smerom k detom takto dostane po hlave panvicou …

bg92
17. jún 2025

s niekym kto sa somnou takto rozprava by som nezila. radsej by som byvala hoci aj v zdielanom byte ale osamostatnena.
neviem ci si uvedomujes, ze toto je nieco totalne mimo hranic slusneho spravania a ucte v rodine. prepac ale tvoj otec musi byt riadny primitiv

mimikarol
17. jún 2025

Fuj. Odsťahuj sa čo najskôr

evcagabi
17. jún 2025

Vypytaj si tisicku co si mu dala na dovolenku a potom nech poplati co je surne 😅
Aby jeden dospely chlap nemal na poplatenie? Omg. To co je za socku?

lea513
17. jún 2025

Urcite ta reakcia nie je normalna a som prekvapena ze sa to vobec pytas...

betulinka1
17. jún 2025

Prosim ta toto nie je Dobry otec. Dobry otec by ta na tu dovolenku zobral a nepytal by peniaze. Ked im budes vsetko davat nic si nenašetrís. Nepremýšľala si ist do Ba, najst si tam zdieľané byvanie a lepsie platenú pracu. Niečo našetriť a zit si svoj zivot bez nadávok?

maranco
17. jún 2025

Skús vysvetliť dôvod prečo si mu dala 1000€ na dovolenku a tebe neostalo nič, veď na dovolenku dávaš peniaze ak máš nazvyš a nie svoju poslednú rezervu.
Ty si ekonomicky týraná žena, ako na chod domácnosti treba prispievať primeraným podielom ale nie prispievať na žitie nad svoje možnosti.

Pochopil by som keď má vážnu smrteľnú chorobu a je to posledná dovolenka tak ho vezmeš SO SEBOU a strávite spoločný čas, ale nie že niekto sa rozhodne na to čo nemá a ty mu ideš prispieť všetkou svojou rezervou.

Zobrať pôžičku na dovolenku a vianočné darčeky je typické pre finančne negramotných ľudí.

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jún 2025
@maranco

Skús vysvetliť dôvod prečo si mu dala 1000€ na dovolenku a tebe neostalo nič, veď na dovolenku dávaš peniaze ak máš nazvyš a nie svoju poslednú rezervu.
Ty si ekonomicky týraná žena, ako na chod domácnosti treba prispievať primeraným podielom ale nie prispievať na žitie nad svoje možnosti.

Pochopil by som keď má vážnu smrteľnú chorobu a je to posledná dovolenka tak ho vezmeš SO SEBOU a strávite spoločný čas, ale nie že niekto sa rozhodne na to čo nemá a ty mu ideš prispieť všetkou svojou rezervou.

Zobrať pôžičku na dovolenku a vianočné darčeky je typické pre finančne negramotných ľudí.

@maranco doplatila som im na dovolenku, lebo im chýbalo 1000€ povedal, že mi potom vrátim...a teraz povedal, že ešte ja som im dlžná, lebo keď som prišla o prácu som tu bývala kvázi zadarmo.. takže toľko k tomu

maranco
17. jún 2025

Musíš sa naučiť hovoriť nie, to si netušila akú má finančnú situáciu že ti to nedokáže vrátiť? A posledné peniaze požičať na dovolenku so sľubom že vráti? Si mala povedať že nemáš, nemusíš nikomu vešať na nos koľko máš nasporené.

ahhola
17. jún 2025

Tatko sa v "niecom vezie" zije si na vysokej nohe a realne na to nema a ked mu chyba €€€ vrsi na tebe, mamka co na to?

lea513
17. jún 2025
@ahhola

Tatko sa v "niecom vezie" zije si na vysokej nohe a realne na to nema a ked mu chyba €€€ vrsi na tebe, mamka co na to?

@ahhola No, to je dobra otazka...🤔

lea513
17. jún 2025

A kolko stala celkovo ta dovolenka?

autor
17. jún 2025
@lea513

A kolko stala celkovo ta dovolenka?

@lea513 2800€

culienka
17. jún 2025

Akože chápem , že niečo prispievaš keď u nich bývaš, ale že nie je zlý... No dobrý teda nie je. Odporúčam šetriť si na bývanie a keď si nájdeš lepšiu prácu tak preč od nich. Aby jeden chlap nevedel vyjsť s peniazmi a zaplatiť účty a ešte nadával druhému za svoju neschopnosť. Nech si on hladá lepšiu prácu, keď chce míňať "hovado"...

lea513
17. jún 2025

Tak to je velmi vela. Ak na to nemali, nemali ist.

motylik2559
17. jún 2025

Ahoj a co by sa stalo, kebyze im vtedy povies,ze im na dovolenku nedas, lebo nemas z coho? Ved oni nevedia kolko penazi mas na ucte a ci mas nieco usetrene, nie? Alebo co ti aj ucet kontroluje? Spravila si hlupost, mala si povedat,ze nemas a hotovo, zvlast ked vies aky je idiot ohladom financii. A dalsia vec, odstahuj sa, to ze mas inak s nim dobry vztah nevyriesi situaciu, ze ta bude stale osklbavat o tvoje peniaze. Nepoviem prispievat nieco do domacnosti je ok, ale liter na dovcu a potom ti este ide nadavat, ked sa vrati, lebo oni sa uz vymrochnili, tak si spomenuli,ze aj seky treba platit a zrazu nie je z coho, lebo oni si tam uzili ako dve kvargle? Prepac, ale si naivna riadne. Odstahuj sa cim skor od nich a financie si budes spravovat sama bez toho, aby ta niekto osklbaval do nitky. Na zaciatok ti staci aj v zdielanom byvani, to by bolo pre teba idealne riesenie!
A fakt skus mi odpovedat na otazku, co by spravil,kebyze mu povies, ze peniaze na tu ich dovolenku nemas? Ako by sa zachoval???

rozculena
17. jún 2025

2800? To tam boli mesiac a mali prenajatú vilu so služobníctvom??

bielasovicka
17. jún 2025

Prosím ta koľko máš rokov, a koľko majú rodičia?

vilma7
18. jún 2025

Tak tvoj otec je dobrý chuj, prepáč.
Nejdem predsa na dovolenku, keď na ňu nemám....
Neťahám od dieťaťa ktoré milujem peniaze na dovolenku...
Nenadávam....A už vôbec nie na svoje dieťa.
Bože, čo ťa tam drží?

autor
18. jún 2025
@bielasovicka

Prosím ta koľko máš rokov, a koľko majú rodičia?

@bielasovicka 23 mam otec 51, mama 53

bielasovicka
18. jún 2025

Joooj, ved sú to mladí ľudia. A takto sa otec nesmie správať v žiadnom prípade. Tebe by bolo najlepšie odtiaľ odísť. Nenechaj robiť handru zo seba. Ja ta normálne ľutujem. 🫶

vava1804
18. jún 2025

Tvoj otec a matka nezárabajú, že nemajú spoločne našetrené na jednu dovolenku a nedokážu poplatiť ďalšie základné platby? Sú odkázaní na to či Tebe prišla výplata aby zaplatili platby!? Pritom mladí ľudia...

ema22270
18. jún 2025

Toto je dobry otec a mas s nim dobry vztah? Oni isli na dovolenku, na ktoru si im este dala 1000e a oni nemaju peniaze na zaplatenie uctov? Ty si bola niekde na dovolenke? Velmi rychlo by som utekala z domu a ani by som sa neobzrela. (Tiez mam taketo "super" otca). Vobec sa s nim uz nerozpravam a ani mi nechyba. Oni ako rodicia ta vyuzivaju pre vlastne pohodlie a ty sa nechas...

ema22270
18. jún 2025

A este ty si im dlna ano? Mozu sa hanbit, takito "rodicia".

staryjarec
18. jún 2025

On nie je zlý tato. Ak tento hulvát sprostý nie je zlý tato, tak mi prosím opíšte toho zlého. Nikdy, opakujem nikdy si normálny otec nemôže k vám dovoliť to, čo si dovolil. U mňa je to hovädo, nevychované, neempatické.

viera012345
18. jún 2025

Je čas vyletieť z hniezda...

liv1
18. jún 2025
@rozculena

2800? To tam boli mesiac a mali prenajatú vilu so služobníctvom??

@rozculena prosim ta. 2800 je v dnesnej dobe co sa dovoleniek tyka “nic”. My platime za apartman v chorvatsku s ranajkami 4clenna rodina 8 noci 3400. A to sme este nejedli, nic tam nekupili, netankovali a neplatili myto… 2800 fakt nie je za vilu, ani na tyzden… vila na tyzden stoji tak 10 tisic a viac…