Prvé stretnutie so svokrovcami: Kto má platiť večeru?
Dievcata, chcem poprosit o vas nazor...zajtra sme boli pozvani na veceru kedze bude mat svokra meniny a zaroven to bude prvykrat kedy sa stretnem s priatelovymi rodicmi...pytala som sa priatela co kupit idealne aj ako nejaky zvitaci darcek...zhodli sme sa na kytici pre mamu a flasi pre otca...vraj su rodicia velmi vyberavi a ine darceky by som im nevedela kupit...ale vraj by bolo dobre ak by som zaplatila veceru...to ma trochu zarazilo...lebo som bola pozvana ja...ked som sa zacala na to dopytovat priatela tak povedal ze ju mozeme zaplatit na polku ak by sa ho rodicia neskor pytali...ja nemam problem s tym nieco zaplatit ale ak som bola niekde pozvana tak mi to pride cudne...navyse svokrovci uz vybrali restauraciu...ak mam platit ja, potom by som chcela mat aj v tomto volbu...co si o tomto myslite?
Takto co by som asi urobila ja. Povedala by som mu, ze ak ich on pozyval, mal by to platit on, ze ked ty pozyvas, zaplatila by si to ty. Povedala by som mu ok, pre tento krat aj ked som ich nepozvala ja, zaplatim to. Ale nabuduce si veci musime vydiskutovat vopred.
Lebo toto je take o “nas bez nas” a poviem ti, bud v tomto na pozore co sa tyka svokrovcov aj jeho samotneho a financii. Nezdimaj ani ty jeho, ale nenechaj sa tiez. Inak kolko mate rokov?
@liv1 obaja mame pod 35
Nie v ziadnom pripade nic neplat a rozmysli si, ci ten tvoj priatel je vhodny pre vztah.
Citam, citam a myka mi kutikmi 😂😂
Po 3m ich volas svokrovci?
Priatel ti vela plati a ty si to nezelas a ked obrati aby si zaplatila tak nechces?
K tomu vyberavost, vyciciavanie.. to uz bolo povedane
ste spolu 3 mesiace...ja ani nevidim dovod sa ist akoze predstavit rodicom....o mesiac uz mozes byt ex...to predstavuje kazdu priatelku svojim rodicom? nepoviem, keby ste spolu chodili rok - dva
Autorka, nic v zlom, ale pôsobí to na mna tak, že sa uz chces vydať, tak prehliadaš všetky red flagy. Už len to, že ich po 3 mesiacoch voláš svokrovci tomu napovedá, taktiez to, že sa s nimi chces tak skoro zoznámiť a do tretice tvoj vek mi potvrdil tento dojem. Dávaj si na toto pozor. Nejedna sa takto popalila.
No ničím múdrym neprispejem, ja som len zvedavá ako dopadne táto večera.
@januska20 žeby posledna večera? 🫣
Za mňa ceremónie,ako keby jeho rodičia boli prezident a prvá dáma. 🤣 A s tým,že to máš zaplatiť ty prišiel kto? Lebo len som sa dočítala,že priateľ navrhol,že to môžete zaplatiť napoly.🤔 Sú vyberavi a neviem čo,.......no neviem,či by som sa mala záujem a chuť s nimi stretnúť.🫣
A čo tak pozvať Tvojich rodičov a večeru a nech to potom teda zacvaka tvoj priateľ 🤣🤣
Ja sa iba pripnem, zvedavá som na vyvrcholenie 🫣
Platiť má tvoj priateľ keďže on ich pozval a celé to zorganizoval. Ty pekne kúp menšiu kyticu a fľašu vína...to bude úplne stačiť.
@konikmodry111 len píšem,že za tým urcite bude nejaký takýto verbalny priestrel medzi rodičmi a synom a nech si to s nim vyjasni.
Z vlastnej skúsenosti ti poviem, budete mat problém, ak si spolu plánujete budúcnosť, tak čím skôr vážny rozhovor o financiách. Pretože ak ho sciciavaju 😄, neprestanú len kvôli tomu, že bude mať vážny vzťah, a ani keď sa vezmete.
No zienky...dopadlo to cudne...veceru zaplatil priatel a ked sme boli spolu tak sa pytal ci chcem ist teda 50.50...som mu povedala ze nie kedze on pozval mna aj ich a kupila som tu kyticu a flasu dokopy za cca 70eur, co mi nepride malo...priatel bol s tym ok, ale ptm prehodil ze mama sa ho pytala ci som aj ja im platila veceru...dost sme sa pohadali kvoli tomu lebo som nechapala co sa jeho mama do toho stara a on uz o tom nechcel dalej hovorit...tak som mu dnes poslala na ucet este peniaze za jedlo ktore som tam jedla ja...
Autorka, tento mladý muž nie je absolútne vhodný na partnerstvo 🙂
Zistila si to po 3 mesiacoch, čo je super čas....s ním ho už nestrácaj 🙂
Handrkovanie sa o peniaze na začiatku, pozývanie vlastných rodičov a spätné pýtanie peňazí.... lakomá svokra, ktorá vyšetruje, či si prispela....červenšie už to súkno ani byť nemôže :(
On sa ani nepokúša ťa klamať a hrať pekného ... u vás by boli vždy MOJE a TVOJE peniaze.
Smutné....
Ako toto ma dost sokuje, ze jeho mama sa stara o to, ze ci ty si to zaplatila. Ty si kupila za 70 EUR veci, co je podla mna dost penazi a este si im mala 200 EUR alebo kolko vycalovat za veceru pre nich, lebo si ich prvykrat stretla? Toto sme kde? A ked sa takto chova niekto na zaciatku, tak to bude casom len horsie. A nie, nezmeni sa.
Jezis ty uz si mu nemala nic posielat a mala si si ho bloknut. Prizivnikov zivit.. Teraz ked si mu poslala ten zbytok, len si mu nahrala do karat. Ak s nim ostanes, uz si za jeho peniaze nedas ani kopcek zmrzliny.
Uf ruky preč od tejto rodinky a priateľa kým ešte ozaj nie sú svokrovci
Srandujes?? Ty si mu poslala peniaze za jedlo?? Dufam, ze to bola posledna komunikacia medzi vami. Uz sa mi zda dost drahy darcek za 70e pre cudzich ludi. Kvety 15e+10e vino a bola by vybavena. Take drahe dary pri takom kratkom vztahu su nevhodne. Utekaj dievca. Keby mi povedal muz po 25 rokoch, ze napoly restika, tak ma tichu domacnost. A keby bol iba frajer, to by bola zaverecna. Co nema charakteru?A cudziu zenu nema co trapit, ci si JEJ platila utratu v restike. To co je za kofu? Len si s nim nerob dieta, preboha.
Existujú rôzni čudní ľudia na svete s rôznymi štýlmi fungovania, ale tento level sa len tak nevidí. Čo matku do toho, či ty si platila? To je nejaký test budúcej nevesty, či je hodná do klanu príživníkov a či je dosť poddajná? Maj sa na pozore a veľmi sa nerodinkuj, uvidíš, ako to vyhodnotíš s frajerom. Ale ani na neho sa príliš nenamotávaj, niečo tam nebude v poriadku.
@stanulienkat no tiez ma toto dorazilo....ja by som mu nielen ze nic neposlala, este by som mu poslala ucet, ze zlatko, tu si prosim poslat 70 EUR za kvety a flasku pre TVOJICH rodicov a tymto s tebou koncim. Toto je co za grobianstvo? To nema v sebe slusnost ani na zaciatku vztahu, ked sa este dokaze ako tak pretvarovat? Fuj velebnosti🙄
dufam, ze toto je pre teba dostatocny red flag, aby si zisla z kratsej cesty.. kupovat potencialnym svokrovcom veci v hodnote 70 eur po trojmesacnej znamosti je samo o sebe dost .. a preco sa jeho matka stara do toho, ci si ty platila obed, alebo nie.. utekaj dievca
@0silvia0 teraz napisem na margo toho, ze mamicka sa stara ci za seba zaplatila, Ja som roky zila s clovekom, co si jeho rodina myslela, ze on mi vsetko plati a ja som taka "zlatokopka z hlavneho mesta". Po asi 8 rokoch im sklaplo, ked sa dozvedeli, ze ako sa veci maju a ze dovolenky si financujem zo svojich zarobenych penazi a ich syn ma urcite NEZIVI.
@muchotrafka298 niektorí ľudia sú fakt divní...

Tak priateľ (s ktorým sa poznáte LEN 3 mesiace) pozve rodičov a Teba na večeru, rodičia vyberú reštauráciu a Ty to máš zacvakať🙈 Veľmi vtipný je Tvoj priateľ😂 Súhlasím s kočkami vyššie, kým pôjdete na tú večeru, tak si to s priateľom vydiskutuj a určite tú večeru neplať.