icon

Pýtal si váš chlap po rozchode auto, ktoré bolo písané na vás?

12. máj 2020

Keby vam chlap kupi auto,ktore je pisane na vas a po rozchode ho pyta naspat,date mu ho??

stanzi
13. máj 2020

Ano, vratila, mam predsa svoju hrdost.

A zeny, ktore tu velice pisete ze by ste zavolali policiu ak by jej to auto rozbil - nuz, pokial by nebol dokaz tak policajti by vas velmi rychlo poslali kade lahsie...

tanyan
13. máj 2020

@stanzi aj ak by nebol dôkaz, tak sa dá podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

stanzi
13. máj 2020

@tanyan a co? jej byvaly sa moze rozhodnut jej to auto nicit stale dokola...nestoji to za to

daganov
13. máj 2020

možno by bolo najrozumnejšie auto predať, si majiteľ, takže on ti nemá do toho čo hovoriť, odpočítať mu z ceny nájom a stravu za tie mesiace čo nepracoval, to si nechaj, ostatné mu pribal do igelitky, s ktorou ho vystrčíš za dvere.

sasa1310
13. máj 2020

keď potrebuješ auto, tak si kúp sama za svoje. Mne sa rozum zastavuje nad tým, že vôbec nad tým rozmýšľaš. A chcem vidieť všetky tie, ktoré píšu, že by nevrátili. Čo by robili v prípade, že oni darujú auto frajerovi a po rozchode by mu ho určite ochotne nechali. Ešte keby aj bez roboty boli.

hefo
13. máj 2020

@stanzi To je síce pravda, ale to môže opakovane ničiť aj ktorejkoľvek iné auto - to nie je argument. Dar je dar.

zuzubb007
13. máj 2020

Hneď by som mu dala kľúče nech si ho strci, však ho kupoval on

judar
13. máj 2020

@sasa1310 aspon sa tu ukazuje aky charakter maju ze su mrchy...najlahsie sa argumentuje slovom dar a najtazsie vidiny penazi

basullinka
13. máj 2020

Buď by som mu ho sama vrátila alebo by som sa s ním dohodla a vyplatila mu ho. Zo svojej vlastnej iniciatívy.

daganov
13. máj 2020

@sasa1310 čítala si celú diskusiu? Štedrý darca (síce nevieme, či bolo auto nové, ale pochybujem) sa nechával rok živiť. Ok, auto vrátim, zaplať mi za rok nájomné, za stravu, na deti výživné a auto si nechaj

iviacik
13. máj 2020

@daganov to mala uviesť autorka v úvodnom príspevku a nie postupne ako sa jej to hodí prezrádzať ďalšie detaily. Nie všetci majú čas komplet študovať všetky príspevky, tak sa vyjadrujeme k tomu, čo autorka uviedla v hlavnom príspevku. Má uvádzať kompletne info hneď a nie položiť zavádzajúcu otázku.

sasa1310
13. máj 2020

@daganov áno čítala. Tak či tak by som ho vrátila. Ani by som nerozmýšľala. Totiž nie je o čom rozmýšľať. A že ho živila. Koľkí chlapi živia ženy aj s cudzími deťmi a nik im to nevytýka.

daganov
13. máj 2020

@sasa1310 živia? Alebo žena dostáva materskú, prípadne RP a na deti výživné? Stará sa o deti, nie len z prvého vzťahu, ale aj o spoločné a o domácnosť. Okrem toho je to rozhodnutie tých mužov, tuto sa nikto nepýtal, či jej vyhovuje živiť muža, ktorý doma prstom nepohne, nechá sa vyhodiť z práce a váľa sa doma rok a neprispeje ani centom.

sasa1310
13. máj 2020

@daganov ale prosím ťa. Chlap, sa necháva vydržiavať a živiť rok a popritom jej kúpi auto. Nejako to nesedí. Ale nevadí. To je aj tak jedno. Ja osobne by som vrátila.

daganov
13. máj 2020

@sasa1310 tiež mi to nesedí, ale nevieme všetky detaily, ja by som hlavne nenechala muža doma rok ležať, ale by som to riešila už dávno.

autor
13. máj 2020

@sasa1310 auto kupil davno,asi dva roky dozadu ked este robil

mila23
13. máj 2020

mam pocit,ze autorka ma aj inu diskusiu - kde riesi,ze chlap uz rok nerobi,lebo sa mu nechce a nechava sa zivit, nepomaha s domacnostou,neriesi deti. Ze ona bola na materskej,tak on bude teraz doma valat si sunky a nechavat sa zivit.
Ak je to tak, auto by som mu vratila a rovno ho vystahovala,ze ked on chce spat auto, byt je Tvoj - nech si byva v tom aute, kedze pracovat sa mu enchce, ani doma robit a detom sa venovat.

autor
13. máj 2020

@sasa1310 no kazdy nema hned na peniaze na auto...preto som vahala ci ho vratit,ale to je uz o inom

romanovic
13. máj 2020

Ak si ty autorka ta, ktora pise, ze chlap nerobi lebo sa mu nechce, sedi doma bez podpory, nestara sa o deti a ona maka, tak by som mu to auto nevratila uz len preto, ze by som to brala ako vyrovnanie nakladov, ktore som nanho vynalozila. A teraz sa tu nebavime o chudacikovi, ktory nie vlastnou vinou prisiel o pracu, ale o zdravom chlapovi, ktoremu sa proste robit nechce a necha zenu, aby zivila jeho aj deti. Aka hrdost autorky, ze nech mu to vrati?! A jeho hrdost je bola kde, ked sedel doma na zadku? Nic mu nevracaj, tebe ostavaju deti, naklady a vies, ze on ti platit nebude.

leskovael
14. máj 2020

Ja by som mu ho vrátila a určite skôr ako by ho odomna pýtal. Je to auto, nie nejaká maličkosť za 100vku... Celkovo ten prístup, bol to darček tak čo ho pýta späť, je od žien divný .. No nič v zlom, ženy radi príjmu auto ako darček, ale po rozchode ho vrátiť nechcú, ale povedzme si narovinu, chlap žene auto kúpi, ale žena chlapovi? To už asi nieje tak často.... A keby mu ho už kúpila isto by ho tiež nechcela naspäť že? 😂 ... Ja by som auto nechcela od niekoho s kým som sa rozišla a bolo by mi jedno na koho je písané, lebo to sú len papierové veci.. Hneď pri rozchode by mal aj kľúče.

sasa1310
14. máj 2020

@romanovic sranda, že keď to je naopak, že žena sedí na zadku a chlap ju živí, tak je všetko v poriadku.

mila23
14. máj 2020

@sasa1310 ale vacsinou sa ta zena doma stara aspon o deti a domacnost,nie? A v tomto pripade sa ten muz doma o nic nestara a to je dost velky rozdiel....

leskovael
14. máj 2020

@mila23 je to všetko o ľuďoch a o povahach. Ak su tu aj deti, chlap by mal byť frajer a povedať, že nech si auto nechá koli deťom, lebo každý vie že to vo veľmi uľahčuje fungovanie.. A zase ona, síce deti sú, ale nemala by chcieť niečo tak hodnotné čo jej zaplatil niekto iný. Ak sa doma chlap o nič nestara, nepomaha a povaluje sa, tak ho kopnúť do riti a hotovo,ale stále nevidím dôvod nechávať si niečo za niekolko tis.co som si nekúpila sama.

mila23
14. máj 2020

@leskovael ved jasne..ja som pisala uz vyssie, ze nech mu auto vrati,ale vystahuje z bytu,kedze nepomaha ani neprispieva nijak (financne, pracou, atd.)

mircalla
14. máj 2020

Tiez by som ho vratila, kedze ti ho kupil on. Svaty pokoj je na nezaplatenie. Zrejme ta predtym zivil on, nebyva zvykom kupovat frajerkam auta. To, ze si ho nejaky cas zivila - nuz neviem posudit. Kazdopadne pre vlastny pokoj duse by ho vratila, nemala by som zo seba dobry pocit, keby som si ho nechala.

mircalla
14. máj 2020

A ano, ide aj o nejaku hrdost, ale to vacsina zien u nas nema a v pohode natahuje ruku, ked ide o peniaze, kym sa da....Ono vacsinou pravda byva niekde uprostred - zamerne prestal robit atd....Mozno by bol zaujimavy aj nazor druhe strany, ktora by nam to uplne inak vykreslila...

sasa1310
14. máj 2020

@mila23 nemyslím teraz ženy matky. Okrem toho ťažko povedať, v tomto prípade, či tie deti sú jeho.

autor
14. máj 2020

@sasa1310 tak ani to nie je v poriadku...ale mna teda chlap nikdy nezivil,vzdy som nejaky prijem mala ..ale keby mam na to tak kludne...ale mne to nevychadza a este si musim poziciavat tak neviem ci toto je v poriadku

autor
14. máj 2020

@mircalla auto kupil,lebo sme ho ako rodina s detmi potrebovali

daganov
14. máj 2020

koľko ročné bolo to auto, prosím ťa?