icon

Rande s mužom, ktorý sa stará o 3 deti

12. okt 2023

Stalo sa nemožné a ak sa teraz neprebudim zo sna, stretla som v 37. rokoch zaujímavého muža. Moje nároky nemá šancu tak niekto splniť. máme deti v presne rovnakom veku, 9 a 5 rokov. Ibaže on ma tie 5 ročne dvojičky. Žijú s nim, mama ich ma na víkendy. Takže je to muž, ktorý sa dokáže postarať o 3 deti, pracovať na plný úväzok, proste iný než ti neschopaci o ktorých tu stále čítam, že nič okrem práce vlastne nerobia.
Ale baby, ruku na srdce, keď by sme v budúcnosti napríklad všetci spolu niekam išli - 5 deti spolu - to sa dá nejako aspoň teoreticky zvládnuť? To je dosť

natalienka12
14. okt 2023

@iv007 Suhlasim, my mame jedno, druhe sme uz mat nemohli a neznasam reci, ze preco sme nemali druhe, preco som taka karieristka. Ano, kazdemu budem vysvetlovat, preco sme uz dieta nemohli mat.

eeffka
14. okt 2023

Asi som stara alebo co ale po 1.rande riesit hypoteticku rodinu???? Ani nahodou.

natalienka12
14. okt 2023

K veci, je rozdiel sa v domacnosti starat o 5 spolocnych deti muza a zeny a rozdiel, ked 3 su cudzie. Ako to bude s peniazmi? On bude kupovat jedlo a ine veci svojim a ona svojim? Tam bude milion problemov. Zvladnut to dokazu len dvaja mentalne vyspeli a velmi silni jedinci, v ktorych povahe nie je ani stipka lakomosti a vypocitavosti. A kedze vieme, aki su chlapi, tak take nieco neexistuje.

elze8
14. okt 2023

Da sa to, sice mame “len” 4 deti dokopy ale normalne chodime na lyžovačky ,na hory, na dovolenky letecky a tak… akurat ze sme museli kupit 7miestne auto . Takze ak za to naozaj ten chlap stoji co uvidis realne po nejakom čase ,dovtedy by som pred detmi ziadne intímnosti ako bozky objatia a pod nerobila …kym si nebudete obaja isty ze to zvládnete …

heleninamama
14. okt 2023

Rozosmiala má veta - moje nároky nemá šancu len tak niekto splniť. A hneď za tým chceš chlapa s troma deťmi a po prvom stretnutí už plánuješ spoločný život. Príde mi to úplne zúfalé. Veď Ty nemáš žiadne nároky, berieš, čo príde. A ignoruješ všetky riziká a možné problémy. Chceš len počuť, že to bude fajn. Pritom už len spolužitie s prakticky cudzím chlapom musí byť pre ženu s deťmi náročné. A aj pre tie deti.
Mnohé ženy tu píšu o veľkých rodinách, ale je veľký rozdiel 5 vlastných detí, navyše s jedným mužom a mať 3 cudzie. Tie detí nikdy nebudú Tvoje a nikdy k ním nebudeš mať vzťah ako k vlastným, budeš porovnávať. Navyše je v hre ich matka, starí rodičia... Detí budú mať svoje povahy, svoje problémy, pubertu, môžu Ťa odmietať, provokovať. A Tvoje vlastné deti môžu byť časom tiež nešťastné , že sa musía deliť o matku, pozornosť, priestory... Nehovoriac o tom, že aj muž môže robiť medzi deťmi rozdiely. A áno, aj financie bude treba, nie všetkým deťom stačia veci z druhej ruky a sú dobré a skromné.
Normálne sa čudujem, že o takomto modele rodiny niekto vôbec reálne uvažuje a chce si vedome komplikovať život. Ale asi som jediná...

jana_eyre_2
14. okt 2023

Čoby sa nedalo.. máme najlepších kamošov čo majú 4ri deti, my máme tri.. s kamarátkou bežné chodíme spolu len my dve na výlety s deťmi.. všetci síce riešia či to je tábor 🤪 ale normálne si to užijeme.. deti sa maju veľmi radi, poznajú sa defacto od narodenia a sú to všetko rovesníci, tri baby a 4ria chalani.. nevidím problém v tom keď pojdete spolu všetci..

eva233
14. okt 2023

Veď sme na tom seriály vyrastali Krok za krokom... A všetci žili šťastne, tuším aj 11 sérii 😉😁... Ale vážne ak sa dvaja ľúbia a patria k sebe, komunikujú dá sa zvládnuť aj 10 detí. Jasné chce to iný manažment a organizáciu ako keď máš deti dve.... Takže užívaj si teraz druhé rande a uvidíš, možno to bude nakoniec láska tvojho života a možno total debil 🤷‍♀️.... Držím palce 😉

vanilkovazmrzka
14. okt 2023

Po jednom rande by som este neplanovala buducnost 🤣

milos81
14. okt 2023

@natalienka12 prepáč, ale presne takto žiaľ funguje veľa žien, ja, ja, ja, peniaze, majetok, nikdy nie my, naše, spolu, láska, spoločná rodina. Práve v tom čo si písala ja problém nevidím, skôr ho vidím v úplne iných veciach, pretože ak už na začiatku žena rieši peniaze, na úkor lásky a dôvery,, asi to z jej strany nebude úplne úprimné, hmm ? Tým samozrejme nechcem nič povedať, nepoznám ťa, len už sa pozerám na určité veci kriticky po skúsenostiach so ženami z minulosti...

huxy
14. okt 2023

Tu ani nejde o počet tých detí. Ja som nikdy nechcela chlapa s deťmi, stalo sa. V čase, keď sme sa dali dokopy, mala tie deti matka, až neskôr šli k otcovi. Úprimne? Neviem či by som do toho znovu šla. To je asi to najmenej, že či by ste vedeli so všetkými niekam ísť. Si predstav, že ste spolu už nejaký ten čas, no nikdy nemáte čas byť spolu sami (akékoľvek dôvody, ale gro sú deti, či jedného, či druhého). A aj to je v partnerstve dôležité.

silvia2013
14. okt 2023

@kornelies prečo by mala penazenka krvacat? Ved ked spolu pojdu do jesennej krasnej prirody nebude ich to stat nic. palivo , alebo listok na MHD, vlak. Nemusia ist hned na Lomicak za 55€ na osobu.

milos81
14. okt 2023

@heleninamama čiže z toho čo si napísala, myslíš, že sa majú obaja uskromniť až do konca života len so sebou samými, lebo majú deti, hmm? 🤦

brisilda
14. okt 2023

On zvládne 3 deti sám a ty máš starosť ako zvládnete spolu 5 ? 🤔

jana_eyre_2
14. okt 2023

@huxy ten problem (že partneri nikdy nie sú sami) riesi každý čo má viac detí aj vlastných a nemá babky, dedkov atd.. dá sa na to zvyknúť 🤪

silvia2013
14. okt 2023

@kornelies 7 miestny apartman nie je problem, dve spalne a jedna obyvacka. Každy hotel v BLG, TUrecku, Taliansku.

veronikastrickova
14. okt 2023

Ja ti poviem takto. Môj manžel sa ku mne sťahoval pomaly po 1.rande. V piatok sme sa spolu stretli, zostal u mňa, v nedeľu keď sme sa mali stretnúť už si doniesol desiatu do roboty a pyžamo. Sme spolu doteraz, pribudli nám 2deti, ja som mala 1. Vždy som si vravela, že nechcem chlapa s dieťaťom, jeho by som brala aj keby ich mal 5.

petronelag
14. okt 2023

@pink_lady Treba si to pomaly pooverovať, lebo to môže byť tak, že s deťmi mu niekto pomáha, obyčajne rodičia a aj si zistiť aké problémy robí ex-manželka, ako zasahuje do všetkého, nie je to jednoduché žiť v takom mixe.

kubkovamama
14. okt 2023

@natalienka12 napríklad spoločná kasa. Nie hneď samozrejme,ale keď už spolu žijú tak spolu treba aj hospodáriť a neprevracať oči,že moje dieťa zjedlo menej ako tvoje,tvoje má.drahsi krúžok,topánky atď.Ked nie ste na rovnakej úrovni v hlave aj v srdci,tak to proste fungovať nebude

natalienka12
14. okt 2023

@kubkovamama No a to bude tazke, nejde o jedlo a topanky, ale co vzdelanie o par rokov.

autor
14. okt 2023

@heleninamama rozosmiala si ma. Už veľa rokov som s deťmi sama a naozaj beriem len niekoho, kto môj život obohatí. Neplánujem už spoločný život, ale zas ani nikoho nebudem zavadzať, tak si aspoň chcem utriediť myšlienky a bolo tu veľa komentov, ktoré mi naozaj pomohli.

Pre všetkých ďakujem za komentáre. Druhé rande bolo super!!!

autor
14. okt 2023

@brisilda trochu ano, lebo už aj keď mi napríklad donesie jedno dieta navyše a mám doma 3, je to úplne iná dynamika a pre mňa náročnejšie. Možno len vec zvyku

kubkovamama
14. okt 2023

@natalienka12 veď samozrejme,to ide ruka v ruke s tým

huxy
14. okt 2023

@jana_eyre_2 nemyslím si, že je to to isté. Kým priatelia vo fáze spoznávania sa, nebývajú spolu a nemajú ani chvíľu sami pre seba. Je rozdiel, keď spolu bývate, deti uložíte, a aspoň nejakú chvíľu môžte venovať jeden druhému.

autor
14. okt 2023

@huxy ja chápem, ale myslím, že mu deti vyčítať nemôžem a celkom nás ta téma zatiaľ príjemne spája

mimi3008
14. okt 2023

@reanda Ale ved su 7 miestne auta, napr. VW Caddy, alebo Ford S Max (ci nejaky iny Max?) a dalsie

autor
14. okt 2023

@huxy včera sme mali čas sami pre seba od 4tej do polnoci…. Dá sa zariadiť

autor
14. okt 2023

@milos81 držím palce a vďaka za povzbudzujúci komentár!!

lulupulu
14. okt 2023

@natalienka12 a akože čo teraz maju tie deti utopiť ako mačatá alebo predať na bazoši?? Múdre reči im ale vôbec nepomôžu. Preto prosím každého, ak chce nech takým ľuďom pomôže a ak nie tak nech si myslí svoje, ale nech svoje ducha prázdne reči nevešia tým ľuďom na nos.

jana_eyre_2
14. okt 2023

@huxy práveže mi to príde viac pravdepodobné nájsť si takto čas na seba - veď deti majú predsa aj biologického druhého rodiča (samozrejme ak je ex normálny) kam chodia cez víkendy (aj autorka píše že jeho ex je s nimi cez víkend.. ) my teda s mužom máme reálne len ten čas keď idú spať, resp.aj ten je dosť okesany, keďže ja musím kvôli práci chodiť spať o 8-9tej večer..

kornelies
14. okt 2023

@lulupulu Neodsudzujem velke rodiny, ale dovolenkovat s 5 detmi v hoteli je financne narocnejsie. Zazila som rodiny s 5-6 detmi a na dovolenky nechodili. Financne im to nevychadzalo. Co sa tyka studia, mnohe z nich ani nepokracovali. Rodicia im nemali z coho ani zaplatit internat. Vela z nich sa mi priznalo, ze trpia tym, ze nikam nechodia, ze maju starsie oblecenie, atd.