Randim s mužom, ale zaskočil ma
Pekný večer žienky. Určite to poznáte každá máme nejaké veci ktoré nás veľmi rýchlo odradia. Mne sa to stalo práve tiež. Randim s ním už niekoľko týždňov. Ten chlap bol doteraz dokonalý. Pre mňa teda. Taká tá chýbajúca polovica mňa. Už pomaly som bola na neho taká namotana že som si predstavovala spoločný život.
Až do dnes. Dnes som sa tak medzi rečou v rámci klasickej komunikácie dozvedela od neho že on chce strašne iphone ale že je na neho nemá takže ho plánuje vymeniť za svoj čisto nový ešte v záruke honor.
Dobre. Tu nejde vôbec o to že na neho nemá ja tiež nemám iphone pretože na neho nemám. Ale toto vážne? Ja som typ človeka ktorý sa riadi "prikryvaj sa takou perinou na ktorú máš" a som tak spokojná. Nie že by som bola nejaká chudobná ale proste mám take tie svoje priority kde som ochotná zaplatiť veľa peňazí a kde nie. Keď raz proste na danú zbytočnú vec (pretože on telefón má plne funkčný) nemám tak ho nebudem hľadať na bazároch alebo prosiť ľudí na Facebooku či si so mnou vymenia. Celé mi to príde nie že úbohé ale také detské hlúpe. Načo?
Je naozaj dnes taká nutnosť mať iphone? Keď ho nemám som nič? Dobre možno medzi deťmi niekde na základnej a stre škole. Ale aby toto robil dospelý chlap otec. Tomu nerozumiem.
V mojom vnútri v tej chvíli prebehlo 1000 otázok jeden veľký otáznik. Tak trošku môj pohľad na neho skrivil a už asi nemám záujem.
Čo si o rok myslíte žienky. Odradilo by vás to tiež? Takéto jeho zmýšľanie? Takýto konzum?
@veronikaszabova nemala som o ňom žiadnu diskusiu ale bliká mi aj tak.
@bolarazjedna on je celkovo taký špekulant. A toto je tiež len špekulácia. Lebo ten honor čo má je dosť dobrý telefón a je čisto nový. Neviem či ma chápeš čo chcem povedať. Proste vidno že to chce len na ukazovanie sa a ja takých ľudí nemusím. Naozaj som sa ho opýtala nech mi vymenuje aspoň 3 výhody aké má iphone a nevedel odpovedať.
No keď je špekulant, tak asi to tak hodnotíš aj kvôli iným veciam, nielen kvôli iphonu.... Tak dobre, kupuje to kvôli značke... Iní zase majú tričká tommy hilfiger za majland a pritom tiež nie sú asi lepšie, ako bežné tričká....
Alebo aj ženy.... Niektoré majú Pandora náramky, tiež len kvôli značke, však sú aj omnoho krajšie....
Akože nemusíš sa s tým stotožniť, to je jasné, ty môžeš mať iný vkus, iné priority, ale len kvôli tomu zahodiť inak dokonalého chlapa by bola škoda. Však časom zistíš aj iné "nedostatky"... Ani ty nie si dokonalá.
Neviem akoze ak by sa ti kvôli tejto veci prestal páčiť, tak mu to aj povedz, aspoň mu to nebude ľúto a nebudes mu chybat. Neviem podla mňa si prehnane kritická a cakas dokonalost. Stačí takáto jedna vec a už si v hlave vytvoríš obraz o tom aký je človek, pritom doteraz si mala o ňom zas iný obraz. Možno si prestaň v hlave vytvárať scenáre o človeku, ale pozeraj sa na neho ako na celok, nedokonalý. Vidieť plusy a mínusy človeka je fajn, aspoň si môže každý z nas zhodnotiť ci ten človek je pre nás vhodný.
ak mas z neho blby pocit, tak s nim nebud.. je jedno, ci je to kvoli telefonu, alebo kvoli niecomu inemu.. ale teda mne pride divny skor tvoj pohlad 🙂 a mam dojem, ze si do neho proste iba nieco projektujes.. podla mna vobec nemusi chciet ten mobil kvoli 'ukazovaniu sa' .. a ani sa neprikyva perinou, na aku nema, kedze na ten pouzity iphone ma.. ani nejde kupovat fake iphone, len aby mal na nom znacku.. to je uz vsetko len tvoje domyslanie, lebo si sa stretla s niecim, co v tebe vyvolalo odpor, lenze ten odpor je tvoj a nemusi byt zalozeny na pravde o nom
Nechapem co riesis, ved dnes na to sluzia aj spotrebne uvery, ze ludia si v podstate kupuju v danu chvilu to naco “nemaju”. V dnesnej dobe nic nenormalne a na Slovensku uz vobec, kedze sme krajina v ktorej sa obyvatelstvo najrychlejsie zadlzuje v porovnani s okolitymi krajinami. Chce vymenit, doplatit, atd, tak budis ved ho nechce niekomu ukradnut. Trap sa radsej inymi vecami nez takymi somarinkami😉
Neviem co iphone, asi mobil, snad uz neni tvoja chýbajúca polovica, lebo toto je plytké neverim ze si tak povrchna. To neni snad ani muz ale decko
@dagmarovita skus to po sebe precitat co si napisala, citam to uz po 3x a stale som nepochopil pointu. No nic uz je asi pokrocily cas tak idem spat 😅
tak ty si si v hlave vymyslela, ze ho chce len na ukazovanie sa (pouzity iPhone, asi ani nie najnovsiu radu, to uz je len na ukazovanie sa, ked sme uz pri tom) a odsudis kvoli tomu tvojho inak dokonaleho chlapa - mne to hlava neberie
@duunlo vsak ze napisala ze on je jej druha chybajuca polovica
Ináč môj manžel preferuje iPhone kvôli tomu, že sú o dosť menšie ako hociktore iné mobily a teda jedine iPhone sa mu zmesti do vrecka nohavíc pohodlné, bez toho, že by ho to tlačili, že by to chcelo vypadnúť a ze by vydralo dieru na vrecku po čase....
Plus sa to dobre paruje s notebookom Apple, ľahšie sa prenášajú dáta...
To sú len 2 výhody o ktorých ja viem, reálny užívateľ ti určite vymenuje ich viac.
Inak prečo sa s ním o tom neporozpravas sama?to je tak strašné súkromna vec?
Ale ved sa prikryl perinou na aku mal. Viac mu funkciami vyhovuje starsi bazarovy iPhone, ako novy inej znacky, tak si ho zohnal v bazare. fakt nechapem ako mozes z toho robit problem. Ja som zistila, ze do vytahu sa mi zmesti len draha anglicka znacka dvojkocika, na novy som nemala, resp. nebola som ochotna tolko zaplatit za kociar, tak som si ho zohnala v bazare. Potebovala som vyriesit prakticku vec, nie sa predvadzat so znackou.
Asi taky dokonaly nebude … a tak ako si to podala aj trosku jednoduchsi tak na urovni 15 rokov. Si na RD a on doma .. mate asi vela casu na rozmyslanie nad hlupostami. To spekulanstvo asi nie je len kvoli vymene telefonu … niekde musi zit a financovat sa … tam by mi blikala prva kontrolka
Autorka, ja ta chapem. Nerozumiem tej manii mat super mobil. On nepracuje a chce ho, hoci na to ocividne nema. Chlap s dietatom by mal rozmyslat inak, mat financnu rezervu a ked uz si dopriat, tak nieco s dietatom, s tebou, nejaky vylet, dovolenka.. pre mna zbytocnost mat drahy mobil a to zarabam.
ak je samozivitel tak as iby som spozornela ci ma vsetkych 5 pohromade že rozmysla nad kupov takeho mobili. takeho chlapa si uviazat na krk a prevychovavat ho? To mali robit rodicia.
Ak mam dieta a skratka nezarabam lepsie tak si kupim na co mam. A co keby mu behom mesiaca prdla pracka tak tu kupi zaco ? rozmysla ako keby mal 17 rokov a jeho svet sa toci okolo mobilu
@bykaterina to zase nevieme, či nemá finančnú rezervu na práčku, pokazené veci, prípad dlhšej chorobnosti.... Možno len tam práve nechce siahať kvôli mobilu, keďže to má odložené na vážne prípady.
@bolarazjedna o tom pochybujem. keby mal nieco usetrene tak vie aspon nieco o peniazoch a preto by si ako samozivitel dvakrat rozmyslel ci si kupi nieco take ako spominany mobil.
Odpoviem takto hromadne: nemáte vôbec pravdu. Polovica z vás vôbec nepochopila čo mi natom vadí. Povrchná niesom to vôbec. Lenže v jeho finančnej situácii môže byť rád že má nový telefón. Veď keď chcem iphone idem a zarobím si naň som dospelý človek rodič. Presne ako to tu niekto napísal príde mi ako 15 ročne dieťa. Ja samozrejme viem čo je iphone poznám jeho výhody ale on nevedel vymenovať ani jednu. Ani jeden dôvod prečo očakáva že si s ním niekto vymení. Chce radu od X vyššie takže nie až tak starý model. Je vás tu zopár ktorí pochopili čo mi vadí a čo má odradilo. Poznám ho verte mi nie je to tak že "ide si za tým čo chce". Je to zbytočnosť na jeho mieste by som riešila úplne iné veci ako iphone na ktorý nemám.
Ja len zareaguje na to, že je dospelý muž a nemá z flelu na nový iPhone. Ako nie je iPhone ako iPhone. Ak chce iPhone za 1800€ tak áno veľké percento ľudí nemá len tak vytiahnuť toľko € a položiť ich na stôl. Ale jasne, ak na to nemám tak si kúpim iný. Dcéra si nesporila na iPhone ktorý stál 270€. Tak ak chce iPhone nech si pozrie swappie.com a tam si vyberie taky na aký má. Len nerozumiem načo kupoval honor a nehľadal rovno iPhone na ktorý má.
ked to spomenul len tak medzi recou, tak by som to vobec neriesila.
ja tiez spomeniem niekedy medzi recou, ze by som sla do ameriky na vianoce a zasnivam sa, ze ako by sa mi to mohlo podarit. ale to su len take blaboly. nerozumiem, preco si sa toho tak chytila, vsak to je banalita 🙂
@katka2602 vôbec nevieš čítať. Píšem že nemá ani na ten z bazára. Zbytočný komentár. Ľudia čítajte s porozumením.
@soldi to nebolo snívanie typu "jooj chcel by som iphone". To bolo že "potrebujem pomoc". To nebolo len také blabolenie všade na FB ho naozaj aj zháňa.
Úplne ťa chápem autorka, mám na to taký istý pohľad ako ty.
tak ale potom ty nepises jasne.. napisala si, ze s nim randis uz dlhsie a doteraz bol 'pan dokonaly' bez chybicky a zrazu ta zaskocil zmienkou o vymene mobilu.. teraz pises, ze ho predsa poznas a vies, ako to je a pride ti ako patnastrocne decko.. tak to je trochu o niecom inom, to si asi nezistila z jednej zmienky o mobile.. len ti to mozno kvoli nej 'doslo'
Veď ty už presne vieš kde je aký problém, tak k čomu potrebuješ ďalšie názory? Nota bene keď ešte určite vieš že názory odlišné od tvojich sú na 100% chybné.
mna by to tiez odradzalo, lebo to poukazuje na to, ze je nevyzrety, ma potrebu si nieco dokazovat, hrat sa na nieco, co nie je, a to je problem vela ludi, ktori stavaju len na ukazovani toho, co vlastnia, resp. co maju na sebe (rozne oblecenie s velkymi napismi znaciek a pod.), pritom na to realne nemaju peniaze, to su zakomplexovani ludia, takyto clovek sa lahko moze dostat aj do velkych financnych problemov, lebo aby si zabezpecil nieco drahe, nebude vahat ani s pozickami, taketo spravanie pochopim u mladych nezrelych ludi, ale nie u cloveka, co ma dieta
Áno stačila mi táto zmienka. Pretože inak sa javí ako racionálne zmýšľajúci starostlivý otec. Že proste nemá takéto za potrebu blbosti riešiť. Ja som totiž to pár rokov dozadu objavila v živote hodnoty ktoré som dovtedy nepoznala. Naučila som sa efektívne šetriť a vážiť si. A toto očakávam logicky aj od nádejného partnera ak sa to tak dá nazvať. Jednoducho keď nato nemám nevlastním to. Áno berú si ľudia úvery na autá na domy atď. Ale to iná vec lebo tie veci splatia. Ja mám tiež úver telefón na paušál atď. Ale vymeniť o niekoľko stoviek lacnejší telefón za iphone a tváriť sa že som Čavo niekde v kaviarni v esc je trochu moc.

@deedol v podstate je to jeho vec nežijem s ním. Takže vyzvedat nebudem len ma zaskočil jeho postoj.