Reakcia partnera na poškodené auto
Aka by bola reakca vasich poloviciek na to, ak by ste poskrabali na boku (8cm) auto o stlpik (spolocne auto). Alebo ak sa vam podobne stalo, aka bola reakcia? U nas strasne nahnevanie. Kracal v ten den oduty predomnou 10 metrov, doma mi dal neprijemnym tonom prednasku kolko penazi a vybavovania a nerozpraval sa so mnou/resp len velmi urazene min 2 tyzdne.. Mam jedina takeho chlapa?
Nie nemas jedina takeho chlapa, vsak tu denne citame o chlapoch a ich reakciach, naladach
Ešte sa mi to chvalabohu nestalo, ale keby hej, tak viem, že by to zobral úplne normalne, prišiel okamžite za mnou a pomohol doriešiť. Hlavne žeby sa nič nikomu nestalo. Keď čítam ako sa oduvaju niektorí a dohovaraju, tak opäť raz si môžem povedať, že som šťastná žena, čo teda som, lebo je naozaj super.
@diewcatqoo kazdy par sa hada. To co sa tu popise je pravda tak 10%.
@really8 a tak tie oskretia co sú tu spomínané asi nestali 1000€ 🤷♀️ je rozdiel ci oskries nový mercedes, alebo to co sa stalo mne na našej 15 ročnej ibize.. Jasne ze nás to oboch mrzelo a tiež sa muž netešil ze bude mat s tým starosti, ale oprava nebola daka likdivacna finančné pre nás a vedel ze som to neurobila naschval a videl ze som bola z toho smutná, tak nebude mi ešte pridavat ze by po mne kričal alebo sa hneval.. Nie je takej povahy celkovo 🤷♀️ teda áno, keď do nás nabúral úplne nezmyselne chlap na križovatke, tak to si ponadaval.. Ale to už bolo vážnejsie a sedel v tej chvíli aj syn v aute..
Čo chlap, ale žena, keď sa naserie, mne keby muž šuchne auto tiez by som bola parádne nasratá, alebo nedaj bože disk oskrety šľak by ma trafil, ja som ten typ ženy, čo musí mať auto tip top, disky a kolesa riadne toto pochopí len ten komu mega závisí na aute, takže mám pochopenie pre chlapa
@really8 ja tiež cumim. Môj je kludas, ale tak nadšený by nebol a ja rovnako. A ešte tu niekto písal, že ja to proste nevidím a nerieši to? Jasne, stať sa môže každému. Ale mať to na saláme?
Môj muž sa zasmial a povedal, že pokiaľ to bol stĺp a nie človek, nič sa nestalo 😄
@mimikarol Tak tá reakcia, že sa 2 týždne nerozpráva je úplne mimo. To je dôkaz nezrelosti partnera, lebo dal na prvé miesto auto. Vybuchnúť môže, to mu nikto neberie, ale pokračovať v hneve.. Jasné, že peniaze, kopec času, nekomfort ale treba vedieť mieru. Život je krátky na takéto teatro...
Nie sme otrokom veci a neriešim škrabance na aute, ktoré často objavíme na parkovisku, a Boh zna, od koho sú, ale tak zase nie sme ani milionári, aby som sa zatvárila, že je to v pohode, a ani povahou nie som flegmatik. Čiže môj by asi nadšený nebol, ale nereagoval by nejak zle, a ja osobne by som nadšená nebola tiež. Už sa stalo, že som mužovi povedala, nech zaparkuje inde, lebo tam, kde chce napchať auto, je málo miesta, alebo aby láskavo neignoroval to pipanie pri cúvaní, najmä ak už svieti na červeno, no a ak aj z trucu mi išiel dokázať, že ešte tam má miesto a on vie lepšie, no a nemal, tak som to veru patrične okomentovala. Ale tak zase stalo sa to cca dvakrát, nech horšie sa nestane, ale proste bez komentára to nemal. Detto keď oškrel lak na aute bicyklom. Proste si mal dávať pozor.
Áno, máme poistky, a na to sú, ale treba to riešiť, treba to naháňať, raz nám takto nacuvali do dverí, tak sme potrebovali ešte náhradné auto, potom naháňať poisťovňu, aby nám náhradné auto preplatila, je tam spoluúčasť. Čiže ma to serie proste. Nie až tak, ako moju mamu, ktorá by za auto dýchala, tak to je extrém, lebo ho vnímam ako spotrebný tovar tiež, ale tak zase odtiaľ.potial, kupovali sme osobné auto, nie traktor.
Ja som naburala pri cuvani nase "nove" (z autobazaru) 2mes.7miestne auto, muselo sa vymenit zadne svetlo. Moj nic, v pohode, tak stalo sa...nic vazne...nastastie dal na prvy rok poistenie, tak to este aj preplatili. Len ja som mala z toho sok, ze dlho som veeelky pozor davala pri cuvani.
U nas je auto prostriedok, sluzi nam a nie my jemu, manzel nie je na auta zatazeny, dolezitejsia je rodina a vztahy.
Ja by som na mojho tiez nahukala. Nepride mi v pohode, ze svojou nepozornostou pripravi clovek rodinu o niekolko stovak eur a uplne zbytocne. Potom tu zeny vypisuju, ze maju do rodicaku na ucte 20e a pritom im pride normalne nicit drahe veci. Viem, ze clovek nema sluzit veciam, ale na drahe veci sa snazime davat si pozor. Auto nekupujeme kazdy rok.
@13uzivatelka11 Do nás tak nacuval jeden pán, my sme stáli, on cuval, mal tam k dispozícii pomaly že letisko, a preliačil nám zadné dvere na ľavej strane, museli sa komplet meniť. Mala som vtedy čo robiť, aby som na neho nekričala a nevyzerala ako materialisticka hysterka, keď som zo zadu vystúpila, najmä z dôvodu, že v aute bol aj malý syn (v sedačke). Proste cuval cuval, obrovským oblúkom ako debil a krásne do nás nacuval, čiže detto nezmyselne a z nepozornosti, tak som rukou nad tým nemavla. Nešlo o auto, mali sme aj havarijnu poistku, ale o s prepáčením rozbitý pol deň, a musela som riešiť náhradné auto, lebo naše bolo dlho v oprave (do toho bol najdebilnejsi čas covidu) a potom osobitne naháňať poisťovňu,.lebo nám odmietla preplatiť náhradné auto. Jeho auto je doteraz preliacene a nezaujíma ho to (stretla som ho už odvtedy), to my sme s tým mali ťahanice kvôli jeho nepozornosti. Tak minimálne sme mu to dali najavo, že nás nasral. Ale ako píšem vyssie, nech horšie sa nestane. Plechy sú plechy. A stať sa to môže každému.
moja kolegyna na drahom aute naschval v dvojgarazi parkuje tak, aby muž nevidel asi 20cm šrám na dverách....uspesne uz 1,5 roka.😀
Preco sa (aj tu) pretlaca nazor, ze ludia ktori si svoje veci vazia (zvlast tie drahe na ktore museli dlho setrit) su materialisti a povysuju veci nad vztahy? Mat rad ludi a davat si pozor na svoje veci sa vylucuje? Navyse tu sa bavime o blbom parkovani. Nie o dopravnej nehode kedy samozrejme ze je dolezite ze sa nikomu nic nestalo.
Odkedy si sám poškriabal svoje auto, tak zásadne zmenil prístup😂 Ale mne sa dovtedy asi len dvakrát "pošťastil" obrubník, aj to na letisku a s mojim autom, čo on pozná veľmi dobre, pretože sám tam "zrušil" niekoľko diskov 🙂 Tie parkingy tam sú za trest, hrozne úzke. Ale vo všeobecnosti u nás prevláda postoj, že keď nejde o život, ide vieš o čo...
Asi by reagoval tak, ako ked daco urobi on. Ukazoval mi minule, ze ako si on dava pozor a pozri, na dverach asi 10 cm x 5 mm hruba ryha, proste nasrdeny na seba, aky je debil. Predychaval sam seba. To by asi robil, keby som to ja spravila. Ved to neurobil naschval a ani ja take naschval by som nerobila. To su proste veci, ktore sa stanu.
No a ide o to, ze to nie je nove auto a je to "autobus", s tym parkovat je ako za trest...🤭. Dlhe a siroke.
My mame chvalabohu kazdy svoje auto.tak jediny kto mi moze vynadat som ja sama. Ked chodim do prace riesim parkovanie pred istym supermarketom po roku takehoto parkovania auto vyzera ako po kiahnach.. vozim v nom dve deti a kocik.to.znamena vela kamienkov omrviniek capky na skle okopane sedacky...raz za par tyzdnov v nom spravim poriadok povysavam poumyvam a ide sa dalej.. ako sa hovori na aute boli najviac prvy škrabanec a tie dalsie uz tak neprezivas.. a ak by sa nedajboze stalo ze by som mala buračku ci uz z viny vlastnej alebo cudzej tak dam ruku do ohna ze moj muz sa najprv bude pytat na mna a deti ci sme v poriadku a auto bude to posledne co by ho v tej chvili zaujimalo.. ano su s tym opletacky stoji to peniaze ale stale je to iba vec ktoru vies opravit alebo vymenit..
@really8 ved davas pozor, ale niekedy sa proste veci stanu. Ja som si davala pozor na nerezovu varnu dosku a aj tak som mala zatemnenie mozgu raz a doskriabala som ten povrch. Alebo mi kydlo daco do drezu a vylupnuty mini kusok, kde sa teraz drzi spina. Alebo ked deti poskrabali novu laminatku. A srdi ma to, ale nezabijem ich za to predsa.
@stanulienkat a naschval sa to stane? Myslis, ze to robi clovek naschval, ze si nedava pozor? Ako vies? Hoci aj davas pozor, niekedy sa proste stane. Ani nevies ako. A za to treba hukat na cloveka? A nebavit sa s nim? Neviem, no. Kebyze zoberiem kluce a naschval poskriabem auto, tak potom hej. Ale inak...samu ma take veci srdia a este ma niekto zhuka...no ja neviem teda 🤔
@nevenka beriem, stava sa. Avsak prekvapili ma tu reakcie, aka pohodicka to je a vlastne nic sa nedeje. Ja by som bola tiez nasrata. Peniaze neoberame na strome.
Môj je jeden z tých, čo reaguje zle. Vždy bol háklivý na svoje auto, teraz máme každý svoje (i keď vlastne spoločné) a túto zimu mi odletel kameň z prechádzajúceho auta do čelného skla. Je to vidno, ale okno je zatiaľ v poriadku. Jeho reakcia bola, že za to môžem ja, pretože sa vraj v zime lepím na autá. Keď som mu povedala, že kamienok vyletel z oprotiidúceho auta, nič predo mnou nešlo, aj tak je to moja vina. 🤷
Aj mňa to naštvalo keďže to bolo necelý mesiac po tom ako mi skončilo havarijné poistenie a už som čelné raz musela meniť keď spod kamióna mi vyletela doslova skala čo rozbila celé okno a samozrejme, okno vyhrievané drahé a spoluúčasť podľa mňa vysoká. Koho by to nenaštvalo?
@13uzivatelka11 hej, takto by to mozno aj u nas dopadlo. Ze by som sa ja citila zle, ja som perfekcionista a narocna sama na seba, ovela viac ako muz. Ja mam otca nervaka a preto som aj prestala jazdit, no a neodvazila som sa odvtedy, uz je to par desatroci 😔.
Ja len toľko, nechcela by som vás komentujúce stretnúť na parkovisku, keď toľkým z vás príde úplne v pohode občas niečo šuchnúť 🙈 my s manželom teda nie sme prehnaní autičkari, ale teda nepáčilo by sa mi keby mi moje auto niekde len tak šuchne, lebo sa nevie pozerať do spätných. A rovnako aj naopak, ak by som ošuchla ja jeho auta tak by som tiež len nehodila rukou , prípadne sa ešte urazila že na mňa kričal.
@really8 vies co, co mame v "novom" dome uz porobene, ciernou voskovkou dokreslene nove biele dvere, to nebolo za 10 rokov v byte. Ja nechapem. Lenze aj muzovi spadlo nieco na tu laminatku a hned diera, odlupnute z povrchu a este sme kupovali drahsiu Egger, odolnejsiu a drb, strasne nekvalitne to je. Tak uz sa zmierujem. V pracovni sa nam pod taku plastovu ochranu, co je pod stolicku, dostalo par smietok a je tam toto. No predychavame to obaja. V zime by bolo fajn mat vsade dlazbu, lebo mame podlahove kurenie, ale jesen a jar, bola horsia. V byte sme mali lacnak z Polska a ta laminatka este aj teraz dobre vyzerala, po vyse 10 rokoch.
@lilope čelné sklá sú drahé všeobecne, preto sa pripoisťujú zvlášť. Ale reakcia tvojho muža bola na úrovni turbo školy🙄 Viniť ťa zo šutra, ktorý vystrelil spod protiidúceho auta, to je už fakt moc... Ja by som sa na neho tak nasrala, že bola tichá domácnocť. Pretože to je úlet.
Auto je pre mňa spotrebný materiál, drahý, takže naň dávam v rámci možností pozor, ale zase sa nezbláznim zo skrabanca na laku, či blate na sedačke. Našťastie to má môj muž nastavené uplne rovnako.
Raz som tak blbo vošla do garáže, tak som zodrela celé dvere, žartom sme to volali "čiarový kód". Ja domov s revom, že som naburala auto a reakcia môjho muža - "stalo sa ti niečo? Nie? Tak kľud, o nič nejde, je to len auto." Opraviť sme to dali až pri predaji auta, ani jedného nás to nejako netrápilo, bola to len estetická vada..
Na úplne novom autom má šmyklo na ľade do záveja a napichla som sa naraznikom na nejaku haraburdu pod snehom. Výsledok - diera v plaste. Muž znova v pohode, jedinou starosťou bolo, či som bola nejako ohrozená ja alebo decká v aute..
Zaujímavé je, ze môj otec reaguje rovnako. On vravieval, kľud, plechy vyklepeme.. 🤪
Ale poznám typka, ktorý už pri mikro škrabanci chytá mdloby. Ďalší tak miluje svoje auto, že ho nik nesmie soferovat. Povazujem to za chorú obsesiu..

@really8 vies, to je podobne ako vo vcerajsej teme, ci sa hadaju s partnerom. Nieeeee, nikto sa nehada. Nikdy nemaju ani vymenu nazorov, vzdy su zajedno. Aj teraz - nieeee, urcite by sa chlap nehneval. Nikdy sa nehneva pre taku "sprostost".
Ale ktovie, ci je to naozaj pravda alebo len ich zbozne prianie 🤷♀️