icon

Rodičia odmietajú moju lásku k mužovi na vozíku

Včera o 19:51

Čítala som tu podobnú diskusiu, ale chcela by som aj ja prispieť... Už si cez tri roky vypisujeme a volávame cez Instagram a Facebook s jedným mužom na vozíku. Nevie síce chodiť, ale je chápavý. Vie vždy podporiť, keď mi je ťažko. Má podobné záľuby, máme toho veľa spoločného. Je introvert, aj ja som. Jediný problém je diaľka. Ešte som nenabrala odvahu sa s ním stretnúť, pretože keď som to povedala rodičom (za tie tri roky nie raz), tak sa mi to snažili všemožne rozhovoriť. Nepustili ma za ním, a utiecť asi nemôžem aj napriek tomu, že som dospelá už nejakých tých pár rokov. Ja ich chápem, ale kto pochopí mňa? Kto sa snaží porozumieť tomu, že som až po uši zaľúbená? Nie chvíľu, ale nejaký ten čas. Čo by ste robili na ich mieste? Dovolili by ste partnera na vozíku svojej dcére?

Strana
z2
anonym_a74d62
Včera o 19:53

A prečo nemôžeš ísť? Si nejak nesvojprávna alebo

wolf_
Včera o 19:58

Pýtať sa v kontexte dospelej osoby, či by sme dovolili? Dospelým "deťom" sa partner/ka nedovoľuje, ale rešpektuje sa ich výber. Resp. jasné, v prípade extrémov (tyran, psychopat apod) by som zubami nechtami držala svoje dieťa od takého človeka, ale inak mimo extrémov? Si dospelá, svojprávna.. Čudujem sa, že 3 roky žiješ v takomto ako keby "vzduchoprázdne" - ani vzťah, ani reálne spoznávanie, ani odpútanie, nič..

viestta
Včera o 19:58

Preco nemozes odist ked si dospela? Kupim listky, zbalim tasku a idem. Doma poviem, ze sa vratim vecer, o dva dni.

anonym_a74d62
Včera o 19:59

Ale navrhujem čím skôr sa stretnúť, lebo na živo je to vždy iné ako online. A buď sa zaľúbenie prehĺbi alebo to ukončite. Nepremárni ďalšie tri roky. Stretnite sa niekde na polceste

anonym_1b5f69
Včera o 20:01

@anonym_autor ked si dospela, chod za nim. Vymysli si nieco. Ja som v 18tke chodievala kade tade :D

anonym_1b5f69
Včera o 20:02

@anonym_autor mam ta tam odprevadit?:D

anonym_ff0008
Včera o 20:04

Nedovolia.

martinkatinka
Včera o 20:04

A nebude to nejaky zahranicny vojak?

viestta
Včera o 20:05
@martinkatinka

@martinkatinka zahranicny vojak by to 3 roky nenatahoval, on potrebuje peniaze rychlo

anonym_1b5f69
Včera o 20:08

@anonym_autor a ja ako tvoj rodic by som ti dovolila za nim ist, aspon by si videla ci to ma buducnost ci nie

crazy_cat_lady
Včera o 20:09

Si dospela, tak ake nedovolia? Vsak sa vezmem a idem. Alebo ta rodicia obmedzuju aj v inych veciach?

anonym_031dd6
Včera o 20:10

@anonym_autor koľko rokov má vlastne ten chlap?

lenka_da
Včera o 20:10

@anonym_autor No ja neviem, tri roky je veľmi dlhá doba, keby bol mladý muž rovnako zaľúbený, už by vymyslel spôsob ako sa s tebou stretnúť.

autor
Včera o 20:11
@martinkatinka

@martinkatinka 😂 to by so mnou nevolával tri roky.

autor
Včera o 20:11
@anonym_031dd6

@anonym_autor koľko rokov má vlastne ten chlap?

@anonym_031dd6 28

luccys
Včera o 20:12

To je tak, ked sa byva v dospelosti s rodicmi. Stare zname "kym budes pod mojou strechou, budes sa riadit nasimi pravidlami".

martinkatinka
Včera o 20:13
@anonym_autor

@martinkatinka 😂 to by so mnou nevolával tri roky.

@anonym_autor a je zo SR?

viestta
Včera o 20:13
@anonym_autor

@anonym_031dd6 28

@anonym_autor a ty mas kolko rokov? Zarobis si na listky na cestu za nim?

cimage
Včera o 20:22

Tak povedz rodicom, ze ides s kamoskou, kolegynou, spoluziackou niekam. Nemusis im hned vesat na nos vsetko.

anonym_dc743e
Včera o 20:34

@anonym_autor
rodicia ti nemaju co zakazovat, pokial si svojpravna a financne samostatna.
A sorry ale chapavy byt di vztshu nestaci. Zivot s handykepovanym clovekom je sakra vyzva, mierne povedane.
Realita je uplne ina ako vypisovanie a rozhovory - nemusite nic spolocne riesit - byvanie, financie, nebodaj deti.
Pri tychto ludoch je nesmierne podststne, ako a ci su oni tmiereni so svojim postihnutim.
Pozerala som interviu s jednym - je sportovec, viac fit ako mnohi zdravi ludia, ma priatelku a hlavne sebavedomie, sebaprijatie, sebalasku.
Pokial by bol taky aj ten tvoj, ok skus. No ak sa zoziera svojim zivotom, tak radsej ruky prec a ostaň nadalej chapava kamoška.
Mala som priatela na ID - nebol stary pan. Hrozilo mu, ze by casom mohol ostat na voziku.
Odisla som - vobec nie koli vidine vozika - no koli jeho chovaniu. Bola som za zrudu kedze som ho v trapeni opustila...
Manzel ma roky problemy s chrbtom a tiez mu to dr pi edali, ze sa mu to moze stat - ten vozik, netiesim, lubim ho a snad to bude ok a bude zdravy. Ale keby nahodou nie, tak nevadi. Ale musis si uvefomit hlavne potencialne negativa takeho zivota.
Mozes sa stat namiesto priatelky opatrovatelkou v klietke, z minimalnou moznostou odist bez vycitiek svedomia.

autor
Včera o 20:37
@viestta

@anonym_autor a ty mas kolko rokov? Zarobis si na listky na cestu za nim?

@viestta 21, áno.

anonym_92fb62
Včera o 20:38

Nedovolila.
Si mladá, vidíš len lásku, ale život je o niečom inom. Život s človekom na vozíku je veľmi ťažký. Radšej ostaň doma a nájdi si rovnocenného partnera.

anonym_00e540
Včera o 20:42

No švagrina sa tiež zahrala ma samaritanku a skončila na psychiatrii a už je aj invalidna dôchodkyňa v 44 bez deti ale s laskou svojho života, ktorý je invalid a hernafrodit po naročnych operaciach a doteraz si mysli že v tych dvoch detskych izbach budu deti....smutne ale každy je strojcom svojho osudu.

viestta
Včera o 21:10
@anonym_autor

@viestta 21, áno.

@anonym_autor tak onam, ze cez vikend nebudes doma a chod. Musis sa naucit rozhodovat sama za seba a naucit sa niest aj dosledky svojich rozhodnuti. Rodicia ta nemozu vodit za ruku, aj ked to robia s dobrym umyslom, si dospela, obcas si aj "natlcies cumak" ale aj to patri k dospelemu zivotu. Este sa nejdes za neho vydavat

abbey1
Včera o 21:18

@anonym_autor Býva niekde v zahraničí? Máš ty nejaký hendikep, psychický, fyzický? Ak nie, nevidím problém.
Na druhu stranu, ruku na srdce, koľko z nás rodičov, by boli šťastní, ak by si naše dieťa našlo partnera na vozíku. Každý chce pre dieťa to najlepšie. Vzťahy, život sú dosť náročné i za optimálnych podmienok.

enmery
Včera o 21:44
@abbey1

@anonym_autor Býva niekde v zahraničí? Máš ty nejaký hendikep, psychický, fyzický? Ak nie, nevidím problém.
Na druhu stranu, ruku na srdce, koľko z nás rodičov, by boli šťastní, ak by si naše dieťa našlo partnera na vozíku. Každý chce pre dieťa to najlepšie. Vzťahy, život sú dosť náročné i za optimálnych podmienok.

@abbey1 Ruku na srdce, tvoje dieťa ostane na vozíku po havárii, ktorú spôsobil ožratý a zdrogovaný vodič. Ako veľmi by si chcela pre svoje dieťa milujúceho partnera a aby neostal na tomto svete sám. Alebo by sme mu toež museli vysvetľovať, že na partnerskú lásku má zabudnúť? Len príklad.

abbey1
Včera o 21:47
@enmery

@abbey1 Ruku na srdce, tvoje dieťa ostane na vozíku po havárii, ktorú spôsobil ožratý a zdrogovaný vodič. Ako veľmi by si chcela pre svoje dieťa milujúceho partnera a aby neostal na tomto svete sám. Alebo by sme mu toež museli vysvetľovať, že na partnerskú lásku má zabudnúť? Len príklad.

@enmery To je samozrejmé. Ale nebudem sa tu hrať na svätú VA tvrdiť, že by ma potešilo, ak by si moje mladučké dieťa našlo partnera so závažnými zdravotnými problémami. Nezakazovala by som, ale čestne priznám, že by som z toho šťastná nebola.

anonym_bab8c9
Včera o 22:01
@abbey1

@enmery To je samozrejmé. Ale nebudem sa tu hrať na svätú VA tvrdiť, že by ma potešilo, ak by si moje mladučké dieťa našlo partnera so závažnými zdravotnými problémami. Nezakazovala by som, ale čestne priznám, že by som z toho šťastná nebola.

@abbey1 wau...tak ja mam deti dve .., ale , keby si jeden najde skveleho partnera, aj ked je na vozicku ...bolo by mi to uplne u riti ...hlavne , ze bude stastny...to je take ako, ked by mi nahodou povedali som gay/lesba toto je moj partner/ partnerka ...milujem ho ...ok ...pre mna si stastny/na respektujem a prajem ... mozno by prebleslo hlavou....s vozickarom -toto hento problem ...pri inak orientovanych - aa vnucatka a bla bla ...ale to si myslim , ze sekunda ...lebo podstatne je , aby moje deti v akomkolvek vztahu boli respektovane , milovane a stastne ...viac k zivotu nepotrebujem 😉( akoze od deti , mam aj vlastne zaujmy 😀 a zivot)

reanda
Včera o 22:50

utiect? akoze utiect? co ta doma zamykaju? normalne mozes za nim ist.. ale asi ani sama nemas teda tu odvahu, ked ta nepodporia..

pasomnica
Dnes o 00:06
@anonym_00e540

No švagrina sa tiež zahrala ma samaritanku a skončila na psychiatrii a už je aj invalidna dôchodkyňa v 44 bez deti ale s laskou svojho života, ktorý je invalid a hernafrodit po naročnych operaciach a doteraz si mysli že v tych dvoch detskych izbach budu deti....smutne ale každy je strojcom svojho osudu.

@anonym_00e540 hermafrodit? Čo si zmenil pohlavie či čo

Strana
z2