icon

Rozchod a kecanie

26. jan 2022

Ahojte dievcata
Stretavali sme asi 3 mesiace, chlap sa snazil, bol ppzorny, pripustil si ma dost k telu. Ja casom jeho tiez. Kto by sa nemamotal. Mame obaja pred 40. Trapne ze riesim taketuo situaciu terZ ale co uz
Nikdy sa mi to nestalo
Nikdy sa so mnou chlap nerozusiel a este to klise co mi napisal
Vedela som uz posledne 2 mesiace ze je to zle - ine - najma v intimnej oblasti sa zmenil, nechcel uz nic so mnou mat. Predtym to bola vasen-vybuch- obojstranna
Tusila som ze asi v tom ina zena. Jasne ze sa neprij al led slm nacrtla ze sa u neho nieco zmenilo
Chcela som to nechat tak volne odpoavat ale medokazala a som napisala som ze teda vidim ze u neho nastali zmeny a ze nechajme tl tak …
Jeho reakcia bola taka ze ja som uzasna super a zasluzim si niekoho kto bude mat na mna viac priestoru a da mi nieco viac, ze on momentalne toho vela riesi (problemy s detmi, s byvalou asi, atd atd)
Viem ue je to klise
Vyhovorky
Viem ze chlap by si ma udrzal aspon na ten sex
Trapi ma to lebo taku vasen som nikdy nezazila ako pri nom a mne to tak stacilo a vyhovovalo - nemali sme obaja vela casu ale ten 1x co sa nam podarilo vidiet sa raz za cas tak to bolo skvele. Viem ze aj pre nejo. Az do urcitwhl mlmentu
Trochu sa neviem zmierit s tym ze viem/tusim ze ma vymenil (ako ponozly) ale je zbabely a otaca to tym smwrom ze nemame cas a ze preto to radsej nechajme
Ze nie som paranoidna? Ze je v tom daco ine? Proste chlap ktory chce tak bude bojovat a nie ze najdi si lepsieho … pptrebovala som sa vykecat

brembo
Autor odpoveď zmazal
nyusika
28. jan 2022

a chcela si teda normalny vztah, ci skr ten fyzicky ?
l;ebo to uz fakt rozoberas z kazdej strany, ako keby si prisla o nadejneho buduceho ot6ca vasich deti minimalne.

takacovama
28. jan 2022

@nyusika zeeee tiez som sa v tom nejak proste v celom stratil a auz ani neviem co samotna autorka proste chcela

autor
28. jan 2022

@nyusika uz ani ja neviem
Na zaciatku som chcela vztah - lebo nedojZem mat sex bez pritazlivosti a tych daksich veci
Ale nemali sme cas a v podstate to bolo aj tak len o to jednom. Ale mne to tak vyhovovalo. Ja momentalne viac nechcem a ani neviem dat.
Vyzeralo to tak ze aj jenu to vyhovovalo - netusim …
Tak citim sa neprijemne tak ci tak

nyusika
28. jan 2022

tak chcela si najskor vztah, potom pises, ze momentalne ti to nevyhovuje, lebo casovo aj inak viac dat nemozes...najtazsie je byt uprimny sam voci sebe, nemyslis ?

mandala77
28. jan 2022

niektorým skúsenostiam sa človek nevyhne, musí ich prežiť. A skôr sa naučí cez bolesť, ako bez nej.

Mne príde, že si nechceš pripustiť zraniteľnosť a preto je pre Teba ťažké prijať bolesť, ktorú teraz cítiš (cez odmietnutie), lebo máš predstavu o sebe ako silnej žene, nie naivke. Takže akoby Ti toto, čo sa stalo, rozbilo obraz o sebe. Preto aj toľko riešiš o čo išlo jemu. Niečo, čo skutočne naozaj vedieť nemôžeš a čo ani vôbec nie je podstatné.
Aj toto, ako si si to vysvetlila, že to berieš, že si bola pre neho trofej ťažko dosiahnuteľná, chcel si niečo dokázať a tým to zhaslo poukazuje skôr na to, že sa toho svojho sebaobrazu nemieniš pustiť. Možno to tak vôbec nebolo a ani to nie je podstatné. Podstné sú v tom celom Tvoje pohnútky, nie jeho. Nie je ani dôvod na obviňovanie, hnev na seba, skôr skúmanie svojich tendencií, ale nie donekonečna. Ono často krát, keď človek vnútorne akúkoľvek situáciu pustí, prestane o nej rozmýšľať, prídu tie správne odpovede.

autor
28. jan 2022

@mandala77 si skvely psycholog 🙂 vaetko co pises je pravda

Ano. Akokeby som si nechcela pripistit to ze som mozno trofej nebola. Ze proste zobral co prislo a isiel dalej …

Nie som schopna prijat odmietnutie. Toto si uvedomujem.
Neviem s tym pracovat. A asi sa s tym neviem zmierit.
V podstate neviem ci riesim odmietnutie vztahu alebo mna alebo sexu … je to jedno ale mas pravdu ze nie som schopna sa s tym zmierit …

Je to clovek ktory by nebol dlhodobo pouzitelby. Viem ze ajkeby sa yo natiahlo o par mesiacov tk trpela by som iba ja a este viac …

Som trosku naivna ked ockavam stale od ludi ferove jednanie a ked pride na lamanie chleba sa ukaze charakter cloveka a to ma dokaze zranit …

mandala77
28. jan 2022

keď veríš predstave, že si bola trofej, s tým sa dokážeš ľahšie zmieriť a emóciu hnevu dáš na neho a Ty nemá žiadnu. Ak ale si povieš, nemuselo to tak byť, tak tá bolesť zostane v Tebe. A Ty si bola asi naučná pracovať s tým, že si zodpovednosť a vinu dávala skôr na druhých. Ale nepíšem to preto, aby si sa zle cítila, ale aby si to brala skôr ako nejaký posun vo svojom uvedomení. Pretože si odkryla určitý obranný mechanizmus, ktorý v sebe máš.

Možno je načase naučiť s tým odmietnutím niečo robiť. Nebrať to tak osobne. On si žije svoj svet, nevieš ani skutočne aký, aké má problémy, vôbec to nemuselo byť osobné, nemal doriešený vzťah s bývalou, v tom vzťahu boli deti a nevedel to odkomunikovať tak, aby si bola spokojná.

Férové jednanie - ono celý ten váš "vzťah" nebol moc fér. Neboli tam akoby jasné hranice, je to vzťah na sex, na kamarátstvo, do budúcnosti.

Vnímam u Teba otvorenosť sa na situáciu pozrieť z iného pohľadu.
A to si možno dokázala práve vďaka tomu, že si sa dotkla svojej zraniteľnosti.

autor
28. jan 2022

@mandala77 ja sa na to cele chcem velmi pozerat neutralne a som rada ze mi pises - napzaj

Ja to realne hodnotim uz asi 2 mesiace. Aj tu moju chybu si uvedomijrm. Ze som sa tvarila ze mi niektore veci nevadia a pritom ma trapili

Ja si myslim ze som trofej bola. Je to chlap lovec ktory podla mna chce ziskat vsetko co si zaumieni a potrebuje si dokazovat ze je lepsi ako si ludia o nom myslia (ja som ho takto odsledovala a myslim ze sa nemylim) …

Nechcem vyznievat namyslene alebo hlupo ale pacim sa vela chlapom a vlastne cely zivot s tym bojujem … moze to zniest smiesne. Ale je to naozaj boj. Pretoze sa na mna cely zivot lepia chlapi ktori su machovia. Vacsinou som ich hned odhadla a tym padom nic neriesila. Ja cely zivott cakam na obycajneho chlapa ktory by ma lubil. A kozno posobim dojdom ze hladam iba sex. Neviem
Pritom sa nemalujem (max make up a raz za mesiac maskara), obliekam sa viamenej sportovo, vysoke topanky nosim 1x rocne. Nemam ziadne vylepsenia, anilen prsia nemam poriadne. Hodnotim sa skor ako prirodezene pekna. Ale viem ze som dost vyrazna a vela chlapov mi viackrat povedali ze som ich platonicka laska.
Ja som tusila ze tento clovek ma chce dostat lebo som bola dost odmerana - ano lebo som vycitila na zaviatku ze je to ten macho o ktoreho nestohim - ale potom zmenil styl komunikacie a dalsia vec - velmi sa mi pacil —-bohuzial asi po 10 rokoch ma jiekto oslovil vyzorom.
Proste spadla som do toho celeho a najma v momente ked on cuvol. Ja som dovtedy nebola az taka paf. Resp som si to myslela.

Viem ze toto je pre mna lekcia.

brembo
28. jan 2022

No a vieš prečo podla mna zmenil štýl komunikácie? Možno preto,že zistil,že z toho konca od kial začal,ta nedá. Tak zmenil taktiku.

mandala77
28. jan 2022

neutrálne sa na to nemôžeš pozerať, ak to v hlave hodnotíš 2 mesiace.

Máš v tom už jasnejšie. Viac sa zacyklovať v rozoberaní nemusíš. Teraz potrebuješ odstup. To znamená, trénovať myseľ a vždy keď príde myšlienka na neho, vedome sa napr. sústreď na to, čo práve robíš. Jednoducho vždy odkláňaj pozornosť inam. Nerozmýšľaj o tom.
Alebo je aj iná možnosť, skús nájsť niekoho, s kým sa môžeš tú situáciu riešiť na hlbšej úrovni.
Ono sa Ťa možno takí obyčajní chlapi boja.

autor
28. jan 2022

@mandala77 ja uz nechcem riesit tu situaciu s nikym na hlbsej urovni … uz som si to v hlave presla velakrat
Kamos mi povedal ze situacii rozumiem, ze dam si otazku, dam si odpoved, ta je spravna, triezva 😁

Ano potrebujem mysel presnerovat inde
Je to az neskutocne kolko casu dokazem venovat myslienkam ktore nikam nevedu

Ano asi je to pravda ze ma obyv muzi boja ale neviem preco …

autor
28. jan 2022

@brembo to mi doslo ale bohuzial neskoro … teraz sa opat sprava tak ako na zaciatku

brembo
Autor odpoveď zmazal
brembo
28. jan 2022

možno to rozoberáš tak dlho preto,že ako si napísala bol to chlap,čo sa ti po 10 rokoch páčil a teraz ho už nemáš.
Nemysli na to,čo bolo,to bolo. Sustred sa na to,čo bude,čo chceš ,čo chceš dosiahnut. Na neho sa už vykašli.

ejmi25
28. jan 2022

Zakladatelka som natom podobne ,mam cez 40.Ale tiez neviem ci tu nieco pisat ,lebo niektore komentare tu nechapem ani ja sama.Poviem tolko k tomu ,na zaciatku sme sa dohodli ,ze to bude len o povyrazeni,sex..On charizmaticky muz ,kde len jeho pohlad stacil a ziadny moji ex mu nesiahali ani po clenky.Zvlastny pocit chapem ta,lebo to prezivam rovnako.Nikdy som taku chemiu necitila.Nase stretka trvaju 7 mesiacov,ideme aj na veceru ,ci welnes ,ano da sa aj pocas covidu...ale ako vravim dohodli sme sa len sex..Lenze po case som to neustala ,a zacala k nemu nieco citit.,takze som to uzavrela .Ale opat po kratkom odluceni sme to daki dokopy.Ja nechapem ako niektore viete napisat ,ze sa da oddelit sex od citov!to vazne ??!!!!len tak mat sex a nic necitit ???co tebe poradit ,neviem...Mojmu som chybala ,tak ma kontaktoval ,co bude dalej netusim ,ale pokial niekomu chybas ,ozve sa..Viem ,ze ta to trapi je jedno ci mas 20 30 ci 40 ...Laska si vek nevybera...Drzim ti palce ,nech si stastna ..

autor
29. jan 2022

@ejmi25 ano. Clovek si povie ze ide len o sex a ze je s tym OK ale pokial ten sex je dorby - pre mna to znamena ze je tam vasen a spojenie - tak jasne ze sa to cele prehlbi. U nas to tak aj bolo. Ale on potom cuvol
Ty to mas inak - ty si jemu chybala. Tak uvidis … ja v tejto chvili neviem radit … ja viem ze tento sa mne urcite neozve a ze mu nechybam …

autor
29. jan 2022

@ejmi25 ty si tiadne odvazna ze si to dokazala
Seknut v momente ked si zisgila ze nieco citis … ja na to nemam gule

ejmi25
29. jan 2022

Ano ,ale vo vnutri ma to stvalo velmi ,vravim si nebudem niekomu robit rohozku..Vies ja som dokazala byt bez sexu dlho velmi dlho ,takze ako tu niektora pisala ,ze si zeny najdu koli sexu len..To ja nevirm ,aj jed som sa presviedcala ,ze to dikazem.Neviem preco k nemu citim tak vela vasne ,ale celkovo mi chyba velmi..A preto som to sekla ,lebo on sa malo ozyval,co mne vadilo..A vtedy som si povedala,ze dost!!a vyznala mu city ,nehanbim sa zato ved co uz mozem stratit!som clovek priamy riadim sa pocitmi ,a bud ,alebo..Nerozpravali sme sa tyzden.A potom ,ze tomu dame sancu..Tak uvidim co bude..

ejmi25
29. jan 2022

Kolkokrat som sa cudovala ,ze niekto napise neda mu ta da mu ina..Ano ,ale nieje sex ako sex!!ja dnes v mojich 40 r mozem povedat ,ze to je najlepsi muz v sexe akeho som mala ,a to som ex milovala,ale nebolo tam tolko chemie...Premna je chemia dolezita ..

autor
29. jan 2022

@ejmi25 rozumiem ti … no on sa ti ozval asi preto e tiez tu chemiu citil … nevydrzal doho bez teba
Je to len na tebe teraz
Ja si vravim ze jeby sa to neukonci teraz tak by som sa neskor trapila este viac …
Ja som mala pocit ze u nas bola expolozia vasne obojstranna, zrejme som sa mylila.
Ked si mu city vyznala tak on vie ze ta moze mat kedykolvek. Je tazke nechat cloveka ktoreho mas rada no ak tie city u neho nie su tak meviem ci by som chceka v tom pokracovat …

ejmi25
29. jan 2022

Maloktory chlap si prizna svoje city.Mas pravdu ,v tom pripade ani ja by som nepokracovala.Uvidim co bude ,niekedy sa zena v muzoch nevyzna a ja som moc citliva osobnost aby som ho mala len pre sex.

autor
30. jan 2022

@mandala77 este sa ta spytam … ty si dobry psycholog … na co ten clovek hovori a pise ze sak sa mam ozvat alebo ze uvidime co bude ked sa mu ustalu situacia … potrebuje si nechat zadne vratka otvorene? To ma tolko sebavedomia ze si mysli ze ked si na mna o 2-3 roky spomenie tak skocim? Alebo je to len klise ktore hovori kazdej aby posobil “pekne”

mandala77
30. jan 2022

Keď som prispievala do diskusie, snažila som sa Ti povedať, aby si neskúmala jeho pohnútky. Nikto nemôže vedieť, či si chce nechať zadné vrátka otvorené, alebo si myslí, že mu o 2-3 roky skočíš na lep, alebo je klišé, že to hovorí každej. Toto vôbec nie je podstatné.
Ty si ale naučená takto myslieť, je Ti blízke uvažovať týmto spôsobom. Teba sa uľaví, ak si vysvetlíš, že áno, on to hovorí každej. Možno aj cítiš na neho hnev a máš navrch vtedy. Lebo máš zrazu energiu. Ale ak ideš smerom opačným, k sebe, tak cítiš bolesť, zraniteľnosť. Preto sa zaoberáš jeho konaním. Nie sebou. 

Potrebuješ myslenie z módu, čo on, čo tým chce básnik povedať, o čo mu ide -  zmeniť. Tým, že sa zameriaš na to, čo chceš Ty. Tým si berieš svoju zodpovednosť do svojich rúk, rovnako aj bolesť a zraniteľnosť. 

On nie je podstatný. Podstatná si Ty. Ak Ty sa chceš v tom celom ešte viac zacykliť, tak si s ním píš, keď Ťa kontaktuje. Buď v neistote a čakaj, aký bude ďalší jeho krok. Alebo sa pozri do seba. Či skutočne Ti toto stojí za to, aj s pocitmi, ktoré máš. Stojí Ti za to byť s ním v kontakte a nevedieť na čom si? Čakať na neho, kým si vyrieši svoj vzťah s bývalou? Túžiš tak zúfalo po blízkosti, že by si bola ochotná ho čakať, len preto, že si s ním mala z Tvojho pohľadu dobrý sex a páčil sa Ti fyzicky?
Ak áno - pokračuj v tom, čo robíš. 
Ak nie, je to veľmi jednoduché, aj keď Ťa to bude stáť kopec úsilia, trpezlivosti a vytrvalosti. Nereaguj. Nekomunikuj s ním. Ani teraz a ani v budúcnosti. 

Pokým sa Ty v sebe nerozhodneš, budeš lavírovať. Ale vedz, že práve tento postoj - nerozhodnosť, Ťa oberá o najviac energie a ubližuje Ti. T
akže otázka stojí teraz na tom, ako sa rozhodneš.
Ale rozhodni sa. Nič medzi tým nie je. Buď áno, alebo nie.

autor
30. jan 2022

@mandala77 ano mas pravdu
Nie, nestihi mi za ten neprijemny pocit a aon mna nekontaktuje a myslim ze ani nebude

mandala77
30. jan 2022

priprav sa ale na to, že Ťa kontaktovať môže, hlavne ak Ty sa úplne odmlčíš.
A potom, ak sa rozhodneš pre nie, to aj vedieť ustáť a nereagovať.

autor
30. jan 2022

@mandala77 mna skor depta predstava (viem je to samodestruktivne) ze sa mi vobec neozve … ja akokeby som chcela ze sa mi ozve a potom budem uz nedostupna - a sme opat tam na zaciatku, ze mam potrebu aby to odmietbutiw islo odo mna

mandala77
30. jan 2022

rozumiem. Desí Ťa predstava, že by sa vôbec neozval. Túžiš po tom, aby sa ozval, a Ty by si bola neodostupná a tak by si mu vrátila úder - odmietnutie a cítila by si sa asi spokojnejšia. Nevieš prijať odmietnutie a túžiš akoby po pomste, keď Ťa už odmietol on.

Nič reálne sa zatiaľ nestalo, ale Ty si spriadaš v hlave, čo by sa mohlo. To stojí veľa energie.

U seba by som potrebu, aby som ho odmietla ja, keď on si dovolil odmietnúť mňa, vnímala ako niečo, s čím by som nejako pracovala. Brala by som to ako: mám problém s odmietnutím, mám tendencie pomstiť sa, ak ma niekto odmietne. Aj vidieť to a nepopierať túto črtu vyžaduje silu. Rovnako ako silu vyžaduje následne s tým niečo robiť. Alebo si povedať, je mi to jedno, chcem ho odmietnuť ja a tak byť zas na koni s energiou, ktorú mi on zobral, keď odmietol on mňa.

makova333
30. jan 2022

Autorka: To co popisujes je tvoje urazene ego. Nic menej nic viac.

autor
30. jan 2022

@mandala77 rada ny som prispa do stadia ze mi je to iedno a ze ani tu pomstu nebudem mat potrebu mat … ano zbytocne investovana energia do niecoho co nema vyznam vobec