icon

Rozvádzam sa a manžel sa nevie zmieriť s novým priateľom

19. nov 2020

Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.

terina25
19. nov 2020

Autorka, ak ta manzel nahrava, rob to iste. Bran sa aj ty. Pripadne, nevies sa stretnut s priatelom cez den ked je manzel v robote? Vezmi aj dceru a prejdite sa. Skus v tomto trochu,, brzdit,, aby nemal na teba nic

terina25
19. nov 2020

@misinka26 viem ako to funguje velmi dobre. Prave preto musi byt aj autorka vychcana, nie len jej muz. Kazdy rozvod je iny. To ze ty si mala taky, nemusi znamenat, ze aj ona ho taky mat bude. Ja som tiez rozvedena, takze ano, viem o com pisem. A mam pracu, kde su inac,, vychcany, ludia, takze viem o vyzivnom svoje...

terina25
19. nov 2020

*vychcani opravujem 😁

terina25
19. nov 2020

@misinka26 a ma narok nielen na polovicku zvysku po zaplateni hypo ale aj polovicu z toho co uz vyplatili. Inak autorka nepisala ci ma alebo nema hypoteku.

makova333
19. nov 2020

@elementissa nedristaj, kvoli tomu, ze mama si nasla priatela este dieta nikomu nezobrali. Pokial sa k tomu nepribrali aj ine okolnosti z ktorych je zrejme, ze matka sa o dieta nevie/nechce postarat (napriklad alkoholičky, drogovo zavisle atd.).

misinka26
19. nov 2020

@terina25 Pozri z tých málo info vieme, že ju nahráva, fotí atď to znamená, že sa pripravuje a veľmi dobre sa pripravuje... ona zatiaľ nerobí nič len sa sťažuje ako jej ešte stále muž strpčuje život s milencom, za ktorým chodí keď jej 1 a pol ročné dieťa spí... nech je rozvod akýkoľvek myslím si, ž on si ide za svojím a to je zverenie dieťaťa alebo striedavka a na výživné nech ihneď zabudne... a že 400 € výživné??? Veď si sa rozvádzala tak vieš, že výživné sa počíta z nevyhnutných nákladov na dieťa delene 2 ... to má na dieťa náklady 800 € mesačne??? zaujímavé lebo ja mám na 8 ročné do 600 €., preto výživné 300 € aj keď on zarába skoro 3000 € a ja ledva 1000 €... a výživné na manželku nedostane to by musela poberať dávku v hmotnej núdzi alebo byť dlhodobo nezamestnaná, invalidná atď... Takže z toho čo vieme jej radím stiahnuť chvost, chvíľku si dať s frajerom pokoj, odísť od muža, zariadiť si bývanie a rozviesť sa... potom nech si už robí čo chce...

misinka26
19. nov 2020

@terina25 polovicu z toho čo vyplatili len vtedy ak by si byt chcel nechať on, ak ho budú predávať tak nie ...

makova333
19. nov 2020

Autorka: Je uplne jedno kto komu robi zle a kto komu este horsie. Podstatne je, ze vedome a dobrovolne takas byka za gule. Ale moja zlata vedz, ze ak to budes robit, on bude kopat a teba to s najväcsou pravdepodobnostou zaboli. Ty si zranila jeho ego. Nasla si si chlapa a on mu zobral jeho hracku, tak ta proste mlati lopatkou po hlave. Ano, mozes podat trestne oznamenie, ale pokial zranenie nebude vaznejsie resp. s dlhsim casom liecenia, tak sa tym PZ nijako velmi zaoberat nebude, bude sa to natahovat a vysledkom bude len este nasratejsi estemanzel. Tvoje moznosti su: a) odstahovat sa b) rozist sa s frajerom c) rozist sa s frajerom naoko (pisat z ineho tel., nechodit vecer von, stretavat sa ked je dieta u starych rodicov atd.)

terina25
19. nov 2020

@misinka26 ja som nepisala 400 eur vyzivne na dieta. Ak dostane 200 na dieta a 200 na seba co ste tu spominali

makova333
19. nov 2020

@misinka26 ja len poopravim, nie je to deleno 2, prihliada sa na to, ze matka, ktorej dieta je zverene sa stara viac ako otec. Pri striedavke to tiez nie je deleno 2, tam sa bud vyzivne neda vobec alebo sa vychadza tak, ze ten co ma vyssi prijem dorovnava tomu co ma nizsi prijem. Neexistuje vzorec na vypocet vyzivneho je to velmi individualna zalezitost.

misinka26
19. nov 2020

@terina25 Ale na seba nedostane... to je ďalšie pojednávanie, toto sa na rozvode nerieši... ďalšie podanie, ďalšie ťahanice...

terina25
19. nov 2020

@misinka26 a este ta opravim. Nepocita sa z nevyhnutnych N delene 2.pretoze matka sa stara o dieta, ak pracuje, a dieta je chore, ide na ocr, chodi s nim po lekaroch atd. Nepocita sa to na polovicu. Pretoze matka dava okrem penazi aj svoj cas, viac sa stara. Takze to nie je presne na polovicu vypocitane. Matka dava tomu dietatu vzdy viac ako otec.

misinka26
19. nov 2020

@makova333 Zaujímavé, že u nás to tak nebolo... a to vravím zarába nadštandardne... ja som preukázalo koľko ma dieťa mesačne stojí (bločky, prevod z účtov atď) a z toho dala sudkyňa polovicu ... koľko stojí jeden a pol ročné dieťa??? 300 € aj s plienkami ??? a z toho ona chce 200 €... nemyslím si, že dostane výživné v tejto výške... záleží od sudkyne/sudcu...

terina25
19. nov 2020

Presne tak ako pise aj @makova3333 je to s vyzivnym. Ja s tym pracujem, takze viem ako to je...

veronikastrickova
19. nov 2020

@terina25 ked tomu veris. Prepac, ale ked rodic odide od partnera a deti, za milencom/milenkou das mu kludne polovicu pre neho sameho a ty s detmi budete zit z tej druhej polovice? Nie, budes bojovat. A ano, v zakone to tak je uvedene, ale nastastie sa sudy v tomto riadia aj rozumom a clovek ktori je samostatny o deti sa nestara a najde si noveho partnera nedostane polovicu majetku, ale troska mu ukratia. Akurat to riesim so znamom. Kde otec odisiel za milenkou, na rozvode ju zaprel dokonca ona uz bola tehotna, pobral ich veci popredal, navysil uver kvoli milenke a este aj dom jej chcel vziat. Par sikovnych rad a je tak trosku pokakany, lebo ked to pojde na sud, pride o vela viac, dokonca moze mat postih aj v praci, kedze to je statny zamestnanec a manzelku okradol kvoli milenke a ta milenka ma tiez na rovasi, ked okradla svojho exmanzela. Tak nie, sud naozaj takemuto cloveku nepriaudi 50% zo spolocneho majetku, ked maju spolu 2deti a nepomoze s nimi absolutne v nicom ani centom navyse

peter2404
19. nov 2020

A nepomohlo by situacii keby si panicka samstera nastahovala rovno domov ?

terina25
19. nov 2020

Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov k deťom je ich zákonná povinnosť, ktorá trvá do času, kým deti nie sú schopné samé sa živiť.

(2) Obaja rodičia prispievajú na výživu svojich detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov.

(3) Každý rodič bez ohľadu na svoje schopnosti, možnosti a majetkové pomery je povinný plniť svoju vyživovaciu povinnosť v minimálnom rozsahu vo výške 30 % zo sumy životného minima na nezaopatrené neplnoleté dieťa alebo na nezaopatrené dieťa podľa osobitného zákona.13)

(4) Pri určení rozsahu vyživovacej povinnosti súd prihliada na to, ktorý z rodičov a v akej miere sa o dieťa osobne stará. Ak rodičia žijú spolu, prihliadne súd aj na starostlivosť rodičov o domácnosť.

(5) Výživné má prednosť pred inými výdavkami rodičov. Pri skúmaní schopností, možností a majetkových pomerov povinného rodiča súd neberie do úvahy výdavky povinného rodiča, ktoré nie je nevyhnutné vynaložiť.

(6) Ak je maloleté dieťa zverené do striedavej osobnej starostlivosti rodičov, súd pri určení výživného prihliadne na dĺžku striedavej osobnej starostlivosti každého rodiča alebo súd môže rozhodnúť aj tak, že počas trvania striedavej osobnej starostlivosti rodičov výživné neurčuje.

veronikastrickova
19. nov 2020

@misinka26 presne, ja som vyzivne vysudila len vdaka tomu, ze viem ako zarabaju mimo a vysudila som aj 600€ na seba, lebo blbec tam doniesol papiere, ze si "museli" s milenkou zaplatit umele oplodnenie a tam nechtiac priznal, ze ma podvadzal

terina25
19. nov 2020

@veronikastrickova ked rodic odide od partnera a deti, za milencom/milenkou das mu kludne polovicu pre neho sameho a ty s detmi budete zit z tej druhej polovice? Toto som nejako nepochopila. Ona neodchadza od dietata. Ona mu ho nenechava. Za to ze ona ma priatela, tak ma dostat menej vyzivne a menej z majetku? Tak o takom som este nepocula. Ak je majetok spolocny, ma narok na polovicu zo vsetkeho. A nie na menej lebo ma frajera. To potom aj chlap ked ma milenku by dostal menej z majetku. To ci ma niekto frajera alebo nema, nema ziaden vplyv na vysku rozdelenia majetku. To s tym nijako nesuvisi

makova333
19. nov 2020

@misinka26 to, ze to u vas sudkyna spravila na polovicu neznamena, ze to tak funguje. Kedze nevieme o ake dieta ide, ci ma nejake zdravotne tazkosti, ci pojde/chodi do jasiel atd. je irelevantne sa k sume vyzivneho vyjadrovat. Moze to byt cokolvek od minimalneho vyzivneho az po sumu na ktorej sa dohodnu. Pokojne na 1,5 rocne aj 300 € ak su na to objektivne dovody. Presne preto neexistuje tabulka ani vzorec na vypocet, lebo kazdy pripad je iny. A rozhoduje sudca/sudkyna nie deleno 2.

makova333
19. nov 2020

@veronikastrickova majetok v BSM je na polovicu, bez ohladu na to, kto sa stara o deti, nema to totiz s nimi nic spolocne.

veronikastrickova
19. nov 2020

@makova333 v dohode rodicov ano, v bsm ano, pri sude to tak nemusi. Kazdopadne, kedlby autorkin muz bol taky hrozny, nebude s nim byvat

peter2404
19. nov 2020

Ta debata sa ubera presne smerom, ktory som ocakaval..
99% tychto zien nejde o nic ine, len o prachy,vytrieskat co najviac penazi, BSM, vyzivne. Hlavne bez prace a pricinenia sa.. To je cele..

Opytal sa tu niekto na dieta ? Co bude s nim a ako to bude znasat ? Aku buducnost mu tieto kreatury priprava ?

makova333
19. nov 2020

@veronikastrickova prosim ta nezavadzaj tu, splietas dohodu rodicov so sudom a s bsm.

somktosom84
19. nov 2020

Ja tá nebudem kritizovať,je mi ľúto čím si si prešla a čím si prechadzas.
Je len na tebe,ako budeš svoj život žiť!verim,ze sa ti podarí nájsť si prácu a odídeš,čím skôr.
Len bud opatrná,v tom novom vzťahu.
Drz sa!!!

monikamarmon
19. nov 2020

@anjelicek26 tak isto aj on je otec, aj keď je úplne na prd.. Neviem co je malá dcéra ci rok dva alebo pár mesiacov. Tak isto chodíte vy ženy do obchodu po nákupoch... Nevidím v tom problém. Iba v tom ze muž robí problém... Ak jej je priateľ oporou prečo nie... Treba sa na to aj takto pozrieť.

kristina2015
19. nov 2020

@peter2404 kto je pre teba kreatura ? Určite lepšiu ako to ,že matku jeho dieťaťa pred dieťaťom vyhadzuje na ulicu,fackuje ju a podobne 😂

kristina2015
19. nov 2020

@peter2404 Kľudne sa môže stať že ostanú spolu ako rodina s novým partnerom pribudne súrodenec 🤷

panelacikova
19. nov 2020

@elementissa chujovina. kvôli priateľovi nepríde o dieťa, to je kravina totálna.
@mogaa autorka uvádza, že chlap má príjem 2500 eur. ak je toto pravda, tak sa o jej výživné a o výživné na dieťa vôbec neobávam.... tých 400 jej súd v pohode odklepne.
@peter2404 ty nie si normálny... ak teda si chlap... vytrieskať prachy? naštuduj si niečo o vlastníctve v manželstve a potom tu vypisuj kraviny. to isté ostatným odkazujem, čo tu vypisujú nezmysli ohľadom výživného, zatiaľ vidím rozumne písať asi tak
@makova333 a
@terina25 zvyšok diskutujúcich nula bodov...

odsudzujete tu autorku bez toho, aby ste sa zamysleli samé nad sebou. jasne píše v diskusii, že ide raz za týždeň (a keby aj trikrát, je to jej vec) na 2-3 hodinky. to naozaj nie je flákanie sa po nociach. ak odíde napríklad o 19:30 a príde o 22:30, nevidím v tom flákanie sa po nociach. inej žene, ktorá by raz za týždeň ten istý čas strávila s kamoškou na kávičke alebo v kine, by ste napísali: dobre robíš, potrebuješ sa odventilovať.
autorku idete zahlušiť a to len preto, že má priateľa. tak ho má. predpokladám, že si s ním rozumie a že ju chápe a je jej psychickou oporou. ale toto nepochopí nikdy človek bez EQ, čo väčšina z vás tu takých je....

autorke: jednoznačne súhlasím a tak to proste je, že o dieťa sa obávať nemusíš. starého rieš trestným oznámením vždy, keď natiahne na teba ruku (dúfam, že to už neurobí), alebo keď sa bude vyhrážať. akonáhle by ťa udrel, okamžite rieš lekára, pohotovosť, to je jedno koho a podaj TO. a už som ti písala kdesi na prvej či druhej strane, ak sa ti dá, čím skôr choď s dieťaťom preč, k sestre, rodičom, kamarátke, aspoň prechodne, kým sa pozbieraš a dáš dokopy svoj život. rieš výživné a neboj sa žiadať veľa, ak on má taký príjem, aký uvádzaš. dieťa má právo mať takú životnú úroveň ako jeho rodičia a tak otecko bude musieť to výživné jednoducho hradiť. nezávidím ti, budeš to mať s chruňom veľmi ťažké.

peter2404
19. nov 2020

@panelacikova
"nezmysly" si asi myslela, ja si nastudujem vlastnictvo a ty pravopis, co povies ?