icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

miadi
29. dec 2021

@lenkavalova zvladne to a verim ze on to este bude lutovat ona nie.

loginexistuje
29. dec 2021

presne deti by som mu nechala a zaplatila si z jeho uctu pobyt v rajeckych sama nech si uzije tatko

lenkavalova
29. dec 2021

@miadi veď keď potreboval tak zmenu, dopraje mu ju. Bude sám variť, prať atd. Toľko zážitkov bude mať 🤣🤣🤣

apolka77
29. dec 2021

Inak by som sa ho vážne spýtala , z akého dôvodu očakáva, že sa sama postaras o 3deti..kde je napísané že deti musia vždy zostať u mamy 24/7
Nech ráta že požiadas o striedavku.

Na rovinu otázka na tvojho muža " keď budem mať ja chuť cestovať lebo s deťmi nie som šťastná, čo mi odporúčas? Do ktorého domova ich umiestnime?"a rozhodne si počkaj na odpoveď...

kittykat22
29. dec 2021

k vete "povedal že si myslel že budem o neho viac bojovať." by som len napisala, ze napriek pozitivnym citom ktore k tebe urcite po tych rokoch prechovava, si mysli, ze si menej ako on. Ponizuje ta. Napriklad sposobom akym ti oznamil rozvod, ako pride domov akoby sa nic nedialo, chce mat navarene, oprate. On si mysli, ze je nejaky poloboh okolo ktore sa tvoje slnka tocia. Je uplne jedno ci niekoho ma alebo nie. Po 17 rokoch vztahu a 3 detoch si zasluzis viac. Zasluzis si uctu a zasluzis si aby ti muz do oci povedal, ze to nefunguje. Zasluzis si vysvetlenie a pokial je situacia neunosna, tak si zasluzis odchod s v ucte a s podanim pomocnej ruky. Niesom pomstychtivy clovek ktory niekomu zela zle. Ale u tvojho muza - aj napriek tomu, ze ho nepoznam - citim vynimku. Dufam, ze mu tento vitazny napad zhorkne v ustach 😤😤

vevesh
29. dec 2021

Ja som na chlp tske iste vyhorenie zazila z prvej rady ako dieta. Len v tom bola nie mlada, ale stara pipina, ktora sluzila ako rohozka viacerym, ktori mali peniaze a postavenie🤐 nie, milost pan sa nevrati a ak sa bude starat o deti (inac ako financne), bude zazrak. U nas to bolo tiez o tom, ze nie je stastny a takto zit nechce- vymenil rodinu a aj deti za nove. Ja by som sa asi len financne snazila vytrieskat co najviac k tvojej a tvojich deti spokojnosti. A natahovala rozvod co najdlhsie, nech sa pripravis co najlepsie na potom....🤐🤐

maminkadeticiek
29. dec 2021

Tak to je riadny chuj.100 bodovy.

miadi
29. dec 2021

@lenkavalova nie stavim sa ze ked bude mat deti na vikendy bude ich brat k mame.

deedol
29. dec 2021

inak este zo skusenosti tej kamosky - ako deti to ona a jej mladsi brat (mal vtedy tusim 7-8r) nezvladali vobec dobre, hlavne kedze otec sa im dovtedy celkom venoval, a potom skratka zmizol. drzim palce, aby to tvoje deti zvladli lepsie, no treba mysliet aj na tento aspekt, a ak sa ti nieco nebude zdat, zvazila by som aj psychologa pre ne, je to v tom veku fakt narocne.
inak dnesnu debatu si zvladla tak, ze sa klaniam az po zem.

loginexistuje
29. dec 2021

@miadi ale kde ved on uz ma zamiesene s inou a si myslis ze ho bude mlada pustat na cele vikendy k rodicom to isto nie ak nechce striedavu tak nech plati ak on bol doteraz v rodine pritomny neni alkoholik a fetak a venoval sa detom preco nie a autorka potrebuje aj cas sama pre seba

miadi
29. dec 2021

@loginexistuje Jasne ze bude platit striedavu nechce Ved ide zit na mars. Ale Snad obcas pride kuknut deti ked caro novej pipi pominie..

vibamaja
29. dec 2021

To naozaj? Za gule do prievanu ho zavesit 🤦‍♀️

mia78111
29. dec 2021

@miadi nezaslúži si nič dobré. Muža ktorý ešte aj svoje deti pre druhú odvrhne by som kopla do huby tak že by letel na vytúženú cestu kolo sveta.
Ja by som s ním určite tak pekne nehovorila, dostal by takú bitku že by ho ťa k*nda musela ošetrovať minimálne mesiac. Čistý blázon ten chlap musí byť.

silviaa
29. dec 2021

Si zena cinu! Drzim palce.

mochito11
Autor odpoveď zmazal
ninusa221
30. dec 2021

Kamaratkina mama predala svoj 1 izbak kupila s priatelom 2 izbak ale bol napísaný len na neho, aj ked ona dala polku z toho jednoizbaku, mali spolu 2 deti potom sa rozisli chcilku tam býval a ona odisla bez deti potom to dala na súd a vysúdila aj deti aj byt.. ona sa ma super.. aj si ho krasne porobila a on vyzera jak bezdak a o deti nema zaujem. Drzim vam velmi palce hlavne sa na neho vykašli je to obyčajný debil

miadi
30. dec 2021

@mia78111 Autorka to vyriesila bravurne na urovni ,lepsie sa ani nedalo. Verim ze ked pominie prvotny sok bude este stastna. Stastnejsia ako snim. A urcite stastnejsia ako on.

solemami
30. dec 2021

pri rozvode urcite navrhni striedavu starostlivost - takto bude musiet vyslovene povedat na sude ze nema zaujem o deti. to by nemohol predat byt a ani opustit rodinu. keby si povedala navstevy deti tak na to pristane ale nakoniec skutek utek.

marcelo1111
30. dec 2021

Prepac ale neeblo mu? Ak sa chcem rozviest odidem A koniec…poznal som 2 podobne pripady suseda sa rozviedla lenze muz ostal dalej u nej …bol taky zleniveny ze si nechcel najst pracu ani iny byt, po par rokoch ho vyhodil novy priatel (dost nasilne) …druhy pripad zamilovany kamarat ktore podvadzala priatelka povedal ze jej da cas aby sa spamatovala on polroka byval v aute na parkovisku a hrala sa snim ze este potrebuje cas trvalo to cca rok …po roku ju upoustil novy priatel a skoncila na psychiatri…dal som mu radu nech si najde novu priatelku alebo odide z mesta inak snom bude cvicit (to jej platil byvanie jedenie a ona nepracovala), dal na mna a dnes ma novu priatelku a je stastny…moj nazor bud ho vyhod z domu alebo odid ty…sorry to je uplny idiot co potrebuje zmenu? A doteraz? Cestovat akoze kam vsak je korona !! Deti moze postrazit rodina a vy mozete cestovat … keby mne toto spravi zena by som vymenil zamok a dovi rob si co chces nie som nejaka matka teraza…alebo mu povedz ze mas uz noveho pristela a nezelas si jebo pritomnost…na sudnom by som trval na vymene bytov ..nech si berie tvoj 2izbak a on tebe nak tento

elizabet173
30. dec 2021

si silná žena, máš môj veľký obdiv. Ešte kým odídeš, by som zavolala deti, ukázala im doručený návod na rozvod a povedala im, že im otec chce niečo povedať. Nie z pomsty jemu, ale preto, aby to trošku stihli spracovať, kým pôjdu do školy. Nezabudla by som im pripomínať, že ich milujem a urobím všetko preto, aby boli šťastné. Pres časom tu bola podobná téma, len deti boli mladšie, najmenšie ešte bábätko. Tiež sme si od začiatku mysleli, že je v tom iní žena, autorka sa dušovala, že to nie je možné, že by na to jej muž nemal čas. No vysvitlo, že iná žena v tom je a tiež mal takúto primitívnu poznámku smerom k nej, že čakal, že bude o neho viac bojovať. Nezvyknem sa takto vyjadrovať, ale teraz musím, je to "hajzel roka"

mironka
30. dec 2021

@lenkavalova mozno pri tolkych sebaobsluznych povinnostiach nebude vediet ani kde je sever..tak si to s tym cestovanim po svete rychlo rozmysli.

kamatopo
30. dec 2021

No teda tak toto je sila. Čo má krízu dakeho stredného veku???. Veď nie je tak starý. Možno mu chýba sloboda no pri troch deťoch a po 40 ??? A čo keby ty povieš to isté 😂 idem dať výpoveď, idem cestovať a deti budeš mať mesiac ty a mesiac ja. Čo by na to on? On sa ide rozviesť a všetku starosť nechá na teba. A zasmejem sa keď sa vyskace a zistí že doma predsa len najlepšie. No už to musíš dáko ustáť. Ale keď chce ísť tak aspoň si vymeňte byty nech to není pre deti šok a jemu stačí menší

lucmat67
30. dec 2021

SILA sila sila je mi zle s tvôjho chlapa no nič ja by si som ho dala sledovať a spravit aj foto s tou jeho kockou a použila to na súde mate deti adť,tam si ho podajú a nič nepojde tak hladko lebo Súd bude na tvojej strane 😉držím palce viem že to bolí ale inak sa nedá✊✊✊ P.S-a chci výživne aj na seba🙏

kepassa
30. dec 2021

Autorke
Ja by som v tom rozhovore ako bonus spomenula,ze som vela nadtym rozmyslala a tiez som vela veci prehodnotila a ze mal v niecom predsalen pravdu..roky ubiehajú, mladsi nebudeme...je cas trosku zastat a zacat si zivot "vychutnavat" nielen riesit povinnosti. Ze svoje deti milujem a nedokazala by som ich opustit ale ze teda urcite (to by som nu tak zvyraznila) poziadam o striedavu starostlivost. Jednak aby deti neprisli uplne o otca lebo su v citlivom veku, hoci z jeho pohladu velke, z mojho v citlivom...a jednak,ze potrebujem aj ja svoj osobny priestor aby som sa mala cas na svoje konicky, na cas pre ludk,kamosky atd s ktorymi som sa nemohla kvoli tej rutine dlhorocne stretavat, aby som mala cas na cvicenie,behanie...Upozornila by som ho,ze casom sa nebudem branit a urcite spoznam niekoho noveho a s najvacsou pravdepodobnostou zacnem novy vztah...atd...hocico...prosto nech si uvedomi,ze to nie je iba o nom. Je to o vsetkych nas. Je to o detoch aj o mne. Nie je iba on a co chce iba on....musis byt nekompromisna. Uz dostal facku, ze o neho nebojujes. Novu ma na milion percent. S najvacsou pravdepodobnostou mu robi natlaky, aby to ukoncil s Tebou. Je mozno tehotna, mozno sa uz narodilo mimomanzelske dieta alebo iba casom sa tak este len stane a zatial chce s nim cestovat a vidi, ze financne moznosti by mal...zjavne je mladsia ratam 25/30 r max...

miadi
30. dec 2021

@kepassa ako vies ze riesili len povinnosti ? Ved boli v lete na dovolenke urcite si uzivali zivot len on si zacal uzivat viac ako mal niekde inde .

moonlight1210
30. dec 2021

Myslel si, ze budes o neho viac bojovat. To uz viac zavana inou zenou.

Ale rovnako to mohlo byt len neprijemne precitnutie, ked bol konfrontovany s odvratenou stranou svojho rozhodnutia. A nejak nepocital, ze jeho rozhodnutie moze mat aj odvratenu stranu. Videl (a vedel si predstavit) len svoje buduce ziskane pozitiva.
Toto bola prva imaginarna neprijemna facka od noveho vysnivaneho zivota (dana manzelkou), ze sa ho zena moze rovnako vzdat. Lebo v jej ociach pochoval svoju hodnotu.
Proste vsetko a vzdy ma aj negativa.

Kazdopadne si najskor tak nejak predstavoval svoj prechod z jedneho zivota do druheho ako hladky, plynuly, pokojny. Nemalo sa nic take zmenit, mala odpadnut len manzelka a deti a mala pribudnut sloboda (kvoli comukolvek).
Je trosku ako pubertiak, ktory vidi ten svoj zivot, ma pocit, ako ho zvlada a nevnima, kolko na pozadi este naviac robia jeho rodicia.
Takze ked si vydupe na rodicoch zmenu, zrazu na neho padne kopec veci, co neriesil, ktorych existenciu si ani nejak zvlast neuvedomoval.

Nehovoriac, ze nova partnerka tvojho muza (ak ju ma) je len dovtedy uzasna, kym ich spaja iba ten luxus travenia ukradnutych chvilok spolocneho casu. To jej dava teraz exkluzivitu v jeho ociach. A ak udrela na strunu jeho snilkovania, tak sa mu zda ako vynimocna zena.
Pri spolocnom zivote je vsak narocne udrzat status vynimocneho vztahu, ked pridu vsedne denne povinnosti.
Ktore mozno ona ani omylom neplanuje robit v takom rozsahu ako ty a mizno ocakava, ze on sa zapoji viac.
(Alebo to spociatku robit bude, a az potom sa zacne domahat toho, aby sa aj on viac snazil).
Takze po case s nou mu ty a byvala rodina pridete ako luxusna spomienka na byvaly zivot.

Dokonca je mozne, ze si mu prave ukradla exkluzivny pocit statusu muza dvoch zien. (Ak niekoho ma.)
Celu vynimocnost tomu dava totiz i to, ze ma pocit, ze to on sa rozhoduje, ktoru chce. Vybera si. Je dolezity.
Iny je pocit, ked mu ostane uz len ta jedna moznost a nulovy vyber. Lebo ta prva mykne plecom a otoci sa mu chrbtom, ked ju nevie ocenit. Jeho dolezitost zmizne, musi totiz uz iba brat, ktora mu ostala.
Aj odtial moze pochadzat veta, ze si myslel, ze budes viac o neho bojovat.
Bol si tebou isty a teraz zistil, ze to bolo dolezitou sucastou jeho pocitov. Ze ich staval i na tomto a neuvedomoval si to.
A ako ten pubertiak s rodicmi, aj on zistil, ze to nebolo automaticke. Ze to bolo postavene na tvojom rozhodnuti ho milovat (nie viseni na nom). Takze nie on sa rozhoduje, ty sa rozhodujes, co mu davas.

Ono, vzdy sa prijemne rozhoduje, ked si niekto vybera, co bude. Dopraje si ten cas a pohodlie pre pocity, aby dozreli. A je pre neho neprijemne zistenie, ze to co mal byt vyber, je zrazu nutnost. Lebo napriklad ty zacnes na tom trvat a ides riesit.

Vzala si mu kontrolu nad situaciou.
Myslel, ze ju ma on a zrazu je to (aj) v tvojich rukach.
Jeho predstavy narazili na realitu. A najskor to nebude posledny raz v tomto “novom” zivote, ktory si vysnival.

kepassa
30. dec 2021

@miadi vobec neviem, iba reagujem na to,ze on to tak vnimal...ved jej to tak aj povedal, ze dokolecka to iste rutina....toho by som sa chytila, ze on to tak vnimal, rozmyslala som a ma v niecom pravdu. To co nevyhovuje jemu z casti nevyhovuje aj mne a je potrebne to zmenit. Nic zle som nenapisala iba aby mu to neulahcovala, naopak nech mu uz teraz vytvori priestor aby sa aj on pripravil na to co ho caka. Ved ona tuto moznost nemala. Este pred par dnami na Vianoce spolu sedeli pri stedrovecernom stole, dostala darcek, mali sex...mala za to aka su stastna rodina a hop, budicek.... Urcite by som nebrala ohlad na takeho chlapa, kt.neberie ohlad na nase spolocne deti a nema uctu ani ku mne..

tomas115
30. dec 2021

Mne sa paci ako vsetky vedia ohodnotit cloveka, hoci ho v zivote nevideli :D

Spolocny sex vo vztahu nie je ukazka nicoho. Vobec nicoho. Spolocny sex v dlhorocnom vztahu je nieco ako domaca uloha, to ti povie kazdy sexuolog. Proste partneri si "spravia domacu ulohu" a idu spat. Spolocny sex funguje casto az do posledneho rozvodoveho dna kedy to prepukne, hoci rozchod/rozvod (jeho latentna faza) sa odohrava v partnerovej hlave uz mesiace pred tym ako vyjde najavo. Presne ako v tomto pripade..On nad tym ako od Vas odide premyslal mozno uz rok/dva. Spomen si na nejake naznaky urcite ich najdes.

Podla toho co autorka pise mi pride, ze je velmi mudra zena lebo posledny rozhovor zvladla famozne. Klobuk dole, nenechala si sa strhnut emociami a dala si mu najavo ze nie si na nom zavisla a ze Tvoju pozornost a lasku si tiez treba zasluzit.

Nechaj ho ist, stanov si jasne realne podmienky tak aby si ani jemu neznicila zivot a zaroven aby si ho neznicila ani sebe a on odide s usmevom na tvari za novou milenkou = chces byt, taketo a taketo vyzivne a neustupuj z nich. Ak ste dvaja inteligenti ludia tak sa dohodnete slusne aj napriek tomu, ze Ti svojim sposobom podrazil nohy. Cez pravnikov riesia veci hlavne socky a zufalky. Predpokladam ze nie si ani jedno z toho. Tak drzim palce , je to tazka situacia ale da sa zvladnut s noblesou tak aby ste si vzajomne neposlapali sebauctu.

anita6666
30. dec 2021

Ja sa mu nečudujem....koho by bavilo dookola sa točiť v tomto stereotype a ešte s toľkými deťmi? Keby bolo na mne,tak takú stupiditu ako manželstvo zakazem.

dzejn80
30. dec 2021

@tomas115 ocenujem tvoj chlapsky pohlad, ale trosku opominas to ako sa on zachoval. Socky a zufalky?! To nemyslis vazne. Normalny chlap, ktory sa chce rozviest to povie svojej zene nornamlnym sposobom, navrhne buduce fungovanie, berie do uvahy 3 zavazky! Kona ako chlap a zodpovedny otec. V takom pripade tvoj postup uplne schvalujem. Ale tu je to o niecom uplne inom.