Som posledná možnosť v každej situácii
Potrebujem pomoc. Cely život sa mi deje že pre každého som posledná možnosť v každej situácii. Nie som nikdy prvá na koho si spomenú ak chcú niekam ísť. Vždy som iba náhrada za niekoho. Pre nikoho nie som možnosť číslo jedna. Myslela som si že som. Ale ukázalo sa že to tak nie je ani u kamarátiek. Nikto ma nepovažuje za dôležitú osobu v ich živote. Muži ma vnímajú rovnako ako ďalšia do počtu do zoznamu ak nevyjde plán A. Snažím sa byť tu pre každého. V každej situácii som bola pri tých ľuďoch. Keď sa niečo dialo sadla som a šla som za nimi. Naopak to nefungovalo a ak by som to chcela vytknúť znie to ako fňukanie tak o tom nerozprávam. Som unavená. Nebaví ma spoznávať ľudí vždy to dopadlo tak isto. Bola som s niekym len do momentu. Kým neprišla lepšia a úspešnejšia či krajšia. Vtedy už som neexistovala. Keby zmiznem nikto si na mňa nespomenie. Ako sa dá žiť? Už som unavená a vyhoreta z tohto.
@barbora19911 To je iné. Kontaktovať ma kontaktuju oni. Len nedôjde k stretnutiu alebo ak dôjde tak minimálne. Nedôjde k tomu aby ma pozvali niekam. Ale písomný kontakt z ich strany je. A je to zvláštne lebo bývame v jednom meste. Nerozumiem prečo chcú odo mňa rady. Vraj naozaj moje pohľady na život im pomáhajú lebo viem vnímať veci objektívne a z rôznych strán. Aj vtipné memecka ci videa posielajú. V písomnej komunikácii sú aktívni.
@ckocka Nepôsobím ale ako introvert nemôžem pozvať kamarátku na čaj či kávu alebo výlet? Doprovod to bolo preto lebo ho poznám roky a bolo mi ho ľúto. Nemusím veľa ľudí ale ak mam tam svoju osobu som v pohode.
Nečakám nič od nikoho. To som tak nemyslela. Len vravim ze to často bolo vyrovnané a nie len že ja sa snažím.
Pomáham tak ako mi je to prirodzené. V priateľských vzťahoch.
@ckocka Teda nie som nadšená z ľudi a uvítam menšie skupinky ak vôbec. Ale ku svadbam to patrí a nejako by som to kvôli druhému zvládla bez problémov. Bola som vždy nútená do týchto vecí odmala ísť kde som nechcela ze viem vnútorne byť v poriadku do nejakej miery. Ale introvert som aj podľa psychológa kde mi robili rôzne testy.
Tá škatulka v konečnom dosledku nič neznamená.
Ak pomáhaš v priatelských vzťahov, tak priatelov máš, nie? Alebo čo sú teda tvoje priatelské vzťahy?
ani ja by som nechcela ist na svadbu s niekym, kto sa mi ponukne, lebo mu je ma luto a v podstate tam ani ist nechce, len sa premoze, lebo je tak odmalicka navyknuty - premahat sa a robit, co nechce.. posobis zvlastne.. naco chces vobec tych priatelov? len aby si ich mala, lebo sa to tak ma?
@reanda To je zbytočne nafúknuté.😀 Až taka dobročinna nie som. Aby som šla úplne proti sebe. Keby som s nim išla bavila by som sa a určite to nebolo takto, introvert nie je človek ktorý nenávidí ľudí. Neviem prečo to každý takto škatuľkuje. Len po svadbe by som dobijala baterky samotou. To, že nemám rada veľa ľudí naraz dotyčný nevie. Ale určite by som psychicky netrpela.😀 A ano ponúkla som sa lebo keď sa ti niekto sťažuje 2 týždne ze na jednej svadbe bol sám a nikto s nim ísť nechcel. A ja tým že nebývam v rovnakom meste som si myslela že ho to iba nenapadlo ma pozvať kvôli tomu. No nakoniec to bolo inak.
neskatulkujem, reagujem len na to, co si sama napisala.. hm, ak sa poznate roky a on ani nevie, ze nemas rada akcie s vela ludmi, tak to asi fakt nie ste dobri kamarati..
ja poznam jednu osobu, co sa tiez stazuje, ze nema dobrych kamaratov, ze pre nikoho nie je dolezita a podobne.. ale ked sa spolu bavime, tak to je proste o tom, ze ona zo seba nic neda, rozprava len povrchne, odpoveda par slovami, nerozvija temy, vobec nie je ochotna ist 'hlbsie' a povedat nieco osobne.. tam proste nie je priatelstvo na com stavat
Vieš čo ja to mám tak tiež od nalička na škole už.Boli sme taka štvorka kamošiek a vždy som bola tá ktorej sa vyžalovali a chceli radu no ja keď som potrebovala pokecať tak nebol čas.Vždy som mala pekné veci-mama mi šila takže som mala iné neokukané veci a chceli si požičiavať a keď mi to vrátili zničené a špinavé tak ja som bola zlá ešte a im to vôbec nevadilo.A teraz vždy každý odomňa čaká niečo napr ma zavolajú von(ideme s detmi)a ja keď niečo nedonesiem,tak reklamácie že kde je koláčik kde je to a hento?!A každý sa sám pozve ku mne.Mňa nikto nepozve nikam že ja si oddychnem a urobí mi niekto kávičku aspoň.Nie kaźdý sa pozve a ja len upratujem(lebo pri troch deťoch to je katastrofa) a mám návštevu.To je zaujímavé ale že tak chcú chodiť kumne nechápem.Aj keď máme narodky či niečo prídu alebo sami navrhnú źe mala si narodky prídeme ale oni keď majú nikdy ma nepozvú k nim.A fakt hladám chybu na sebe,ja som asi nejaká divná alebo neviem
Čo takto už hrať hlavnú postavu vo svojom živote a nepodriadovat sa druhým? Pripadá mi to tak, vždy poruke ako kamarátka odvedla. Žena zdvihni hlavu a ži svoj život podľa seba, nepáčim sa niekomu dovidenia, príde lepší, a toho tam strčí do kapsy. Začni sa vnímať inak, žiadne samodsudzovanie aká si taká a onaka. Ži svoj život a nepodriaduj sa druhým. A odporúčam byť sama, sama a ešte raz sama. Takto zistíš, kto si. Nájdi sa.
Zmeň seba,zmenia sa aj ľudia okolo teba
@ckocka takto si to pochopila a to to je reakcia na moj koment hej?Ty si strašne milá a ďakujem že si mi otvorila oči,ja zoberiem tie klúče a zamknem sa úplne a deťom oblepím ústa akože niesme doma dobre.To takto si pochopila?to rada ako pre narušenú mentalne osobu.Ja dúfam že sa nájde aj v tvojom okoli osoba presne ako si ty a dá ti takúto životnú radu 👌.Mne sa zdá že tu na niečom fičíte niektoré na timto koňovi už.
@jovan236 preco by si mala detom oblepovat usta a tvarit sa, ze nie si doma? ked pride nepozvana navsteva, ktoru nechcem prijat, tak ju neprijmem a nemusim sa na nic tvarit.. ale ked ti toto pride 'uletene', tak sa dalej nechaj vyuzivat, ved je to podla teba ok, tak co sa stazujes? 🙄
@reanda Naše témy nemáme povrchné viem sa rozprávať o všetkom aj ťažšie témy. Hlboké tie veci sú. Viem o ich veciach ktoré nevie nikto. Taktiež aj oni o mne.
@nurielka Bola som vždy sama a bola som spokojná. Teraz mam dlhšie ľudí ktorých som vnímala ako kamarátov s hlbšimi citmi a som sklamaná. Vždy som trávila čas sama. Divadlá kiná či šport vždy sama bez parťakov.
Je dobre, ze si to zacala registrovat a aspon vies ako sa k tomu postavit, ujasnit si ci ludia ktori su pre teba prioritou ci stoja za to. To je velmi podstatne. Lebo je mozne, ze ozaj prides na to, ze tie vztahy nie su take akoby mali byt.
tak potom je tvoj problem nepochopitelny 😀 .. aj ked teda neviem, ak ste taki dobri priatelia, preco s nimi tento svoj problem neprediskutujes osobne, ale riesis to tuna, ci u psychologov 🙂 a preco mas dojem, ze keby si im to povedala, tak by to brali ako fnukanie.. dobri priatelia tak predsa veci neberu, nie?
Ja som po podobne prežitej dlhoročnej skúsenosti doslova spálila mosty s pseudopriateľmi. Blokla som ich v telefóne a zrazu sa mi rozšíril obzor. Cestujem kam chcem, kľudne aj sama. Život si riadim podľa seba. Zrazu nie som 3 koleso👍
@reanda Jednoducho dialo sa mi to pred rokmi tak som skončila s nimi kontakt. Lebo diskusie nikam neviedli. A videla som tam vzorec kde každý mal rôzne problémy. Hľadala som kde je chyba toho správania. Tak som bola roky sama. Nedávno som si vybudovala nový okruh ľudí ale deje sa to isté len iní ľudia. Ako fnukanie to vnimam ja.
vyzera to ako nejaka psychologicka zapletka, ver ze si pre niekoho naozaj dolezita na prvom mieste a nie len pre jedneho ale nemusi to byt clovek ludia z tvojho terajsieho okruhu, daj si pozor na nepravych kamaratov
preco vnimas ako fnukanie, ked niekomu povies, ako sa citis? tam by si trebars mohla zacat.. alebo aj tym, co vlastne od vztahov ocakavas a co do nich chces vkladat, okrem 'byt vzdy k dispozicii' - to som ti uz pisala.. ty stale hladas chyby, ale ked sa sustredis na chyby, tak proste budes vidiet chyby 🙂 ked chces vidiet nieco ine, musis sa pozriet inam.. venuj pozornost tomu, co ti na vztahoch stoji za to a to v nich potom hladaj, to do nich vkladaj, to posilnuj, tomu venuj pozornost a nie hladaniu chyb a rieseniu toho, co nefunguje a hladaniu pricin, preco to nefunguje
@reanda Lebo vždy bola iba stroha odpoveď ok. Rozumiem a nič viac a skončilo to ak som sa zverila s mojim pohľadom. Nevyvratili mi to len to nechali tak.
no tak ale ked niekomu poviem, ze ma nieco trapi, alebo sa mi nieco nepaci a on to len stroho okomentuje a necha tak, tak to nie je priatelske chovanie.. s takym clovekom potom nema zmysel rozvijat vztah.. ty na jednej strane pises, ze ste dobri priatelia, ze sa bavite do hlbky a nie povrchne, ale pritom tych ludi opisujes tak, ze vobec nerespektuju tvoje city.. a city su predsa v priatelstve to najdolezitejsie.. to som myslela tym 'do hlbky' a nie ci rozoberate nejaku vysoku filozofiu 🙂 .. lebo aj 'hlboke temy' sa daju preberat neosobne.. dokonca aj osobne temy sa daju rozoberat neosobne.. pokial tam tu skutocnu svoju 'hlbku' nevlozis.. a vo vztahu, kde su dvaja skutocne osobne zaangazovani, sa taketo veci nedeju, ze ta niekto odbije strohym 'ok', ked ide o nieco, co je pre teba dolezite..
ty asi nemas realny zazitok skutocne dobreho vztahu.. nevies, ako to naozaj vypada, ako sa v tom clovek citi.. mas asi iba predstavu, ale nevies, ako toho docielit.. tak docieluje sa to prave respektovanim toho, co citis a potrebujes ty a nadvazovanim vztahov s takymi ludmi, ktori v tomto s tebou suzneju.. a nie s hocikym.. lebo ked mas cloveka, s ktorym nesuznies, tak sa mozes aj pretrhnut od snahy a hladania, kde robis chybu a dobri priatelia z vas nebudu.. a priatelstvo nestoji na tom, ze si druhym k sluzbam a poruke, ked ta potrebuju..
pises, ze tvoje vztahy zacinaju tym, ze ludia oslovia teba.. preco si napr. nevyberas ty?
@reanda Lebo som utiahnuty introvert kým niekoho nepoznám. Máš pravdu. Vieš prosím nahlásiť diskusiu aby bola zmazana? Našli sa v tom niektorí a nedopadlo to dobre. Ďakujem
neviem, ja diskusie nezakladam, tak netusim, ako to funguje
ale preco chces temu mazat, nic zle si sem predsa nenapisala
@reanda Je to príliš osobne a potrebujem oddych a toto zmazať. Stačí kliknúť na moje správy a nahlásiť ich adminom. Ja ako anonym to neviem.
ok, ako chces
nahlasila som

Zas úplne ako introvert teda neposobíš. Ako introvert by som napr. určite sama seba nenavrhla ako doprovod na svadbu ak ma o to vyslovene dotyčný nepožiada. Sebavedomá si tiež dosť, si organizátorka, spoločnosť ti nevadí, viac ti vadí že ťa do spoločnosti nechcú.
Možno je problém v tom že za dobrý skutok, pomoc očakávaš vždy adekvátnu odplatu a ono to nefunguje. Menej pomáhaj a menej očakávaj.