icon

Som sebecká, keď chcem odísť od manžela?

bociandy
4. mar 2022

Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor ohľadom mojej situácie, či si myslíte, že som sebecká, ak chcem odísť od manžela. Tu je môj dôvod:
S manželom sme spolu 13 rokov (ako manželia len 2,5 roka). Pred tým ako sme sa spoznali, sme si obaja prešli ťažkými rozchodmi a myslím, že obaja sme boli radi, že sme natrafili jeden na druhého a začali budovať vzťah. Problém na mojej strane bol ten, že som sa doňho nikdy nezaľúbila, nikdy tam nepreskočila tá povestná iskra... bol to skôr taký vzťah z rozumu, resp. "lepšie je mi s ním, ako keby som mala byť sama". On je veľmi dobrý človek, rozumieme si, v podstate sme nemali nikdy problémy, žiadne hádky... nič. V minulosti som sa chcela 2x rozísť, aj som odišla do podnájmu, ale vždy som sa po niekoľkých mesiacoch vrátila (nepýtajte sa prečo, sama neviem, riešim to aj s terapeutom...). Neskôr som otehotnela, na bábo sme sa veľmi tešili. Ale prišlo pre mňa veľmi ťažké obdobie materskej. Ja som bola dovtedy veľmi aktívna, spoločenská, mala som veľa koníčkov a zrazu som ostala doma zavretá s dieťaťom, ktoré mizerne spalo a ja som plakala od únavy. Časom som sa zastabilizovala a mne napadla super vec, urobiť si druhé dieťa (s človekom ktorého neľúbim), aby dcérka nebola jedináčik. Tiež som vybavila svadbu. Manžel je v podstate skvelý otec, deti má veľmi rád, ale je tu jeden obrovský problém a síce to, že je neskutočný workoholik a trávi s nami minimum času. A tak som si zvykla žiť svoje stereotypné dni na materskej, až kým som minulý rok nespoznala muža, do ktorého som sa bláznivo zaľúbila. Pre mňa je to ako splnený sen, že som niekoho takéhoto spoznala a že sa do mňa tiež zaľúbil. Dlhé mesiace som netušila ako z toho von, nechcela som rozbíjať rodinu, ale už som ani nechcela žiť bez lásky. Samozrejme, že to nakoniec prasklo, všetko som priznala a manželovi potvrdila aj to, že chcem od neho odísť. Odvtedy neprejde deň, aby mi nevyčítal, že som najväčší sebec a že deťom zničím život. Tak sa teda pýtam, dá sa žiť bez lásky len kvôli deťom? Môže byť takýto život šťastný? Stála by tá obeta za to? Ja už fakt neviem...
PS: ešte ma napadlo, že s manželom sme spolu intímne takmer nežili, odkedy prišli deti...

bociandy
autor
5. mar 2022

@ukulela dakujem, chapem. Mas pravdu v tom, ze tu sa musim spoliehat v prvom rade sama na seba. Ano, on netusi, co je to zivot s 2 detmi a popravde, myslim ze toto je jediny dovod, pre ktory by nam to v buducnosti nemuselo vyjst. Proste pochopi o com to je a povie si ze toto on teda k stastiu nepotrebuje🙈🤷‍♀️ Samozrejme sa spolu bavime aj na tuto temu, aj vie o mojich obavach. On mi vzdy povie, ze slubit mi moze iba to, ze spravi vsetko, co je v jeho silach, aby to dobre dopadlo. A ze sa toho vobec neboji… Takze tak. Nateraz mu verim (ze da do toho vsetko) a uvidime, ci to bude stacit. Dakujem v kazdom pripade☺️

bociandy
autor
5. mar 2022

@sivana09 ahoj, praveze aktualne velmi rozmyslam nad tym, ci nerobim chybu. Nepoznam ale odpoved. Tych chyb v minulosti bolo velmi vela a ja sa z nich musim poucit. Myslim, ze ak od manzela odidem, bude to bud najlepsie, alebo najhorsie rozhodnutie mojho zivota. Nic medzi tym. Iba cas ukaze co z toho to bude…🤷‍♀️ Dakujem v kazdom pripade za nazor a zelam vsetko dobre.

bociandy
autor
5. mar 2022

@alexa21 ahoj, dakujem za nazor. Iba by som upresnila, ze moj muz velmi vela pracoval davno pred tym, ako sme sa spoznali. Pamatam si v zaciatkoch, ked som mu cez pracovny tyzden pisala, ci neskocime na veceru, tak mi vzdy odpisal, ze cez tyzden je praca, ale ze sa mozme vidiet cez vikend… Takze som vzdy cakala na vikend aby sme sa videli. Cez tyzden neprichadzalo do uvahy. A vlastne to tak ma doteraz. Cez tyzden praca, cez vikend rodina (ok - teraz ked mame deti, vacsinou uz po 19:00 nepracuje). A obcas pracuje aj cez vikend🤷‍♀️

gertrudaosem
5. mar 2022

@cocolino234 trošku preháňaš... Po prečítaní pár viet a toľko zlosti.... Nie je prvá ani posledná, a aj muži robia kadečo. Aj takýto je život.

miriamsenica
Autor odpoveď zmazal
gertrudaosem
5. mar 2022

@bociandy nechápem prečo sa do teba všetky tak navážajú... Úplne sa do teba pustili... Nie je to také zlé ako to tu niektoré berú...

gertrudaosem
5. mar 2022

@katkati väčšina vzťahov je dnes čudných.... Len si to málokto uvedomuje.

jankajanka134
5. mar 2022

@bociandy Ach totot sa mi sníva!!!! Ja by som nikdy neodišla od super chlapa nikdy !!!! Dobre si to rozmyslí lebo aby si zle nedopadla!

bociandy
autor
5. mar 2022

@marca12 ano, nevyzreta som bola urcite, mala som 24 rokov ked sme spolu zacali. A bohuzial sa mi pri nom nepodarilo dospiet... Resp. tak naozaj dospiet.
Neviem, ci je este moznost obnovit nas vztah. Ja som totiz fakt strasne zalubena, takze priznavam, ja ani nemam zaujem:( Proste zaslepena som uplne. Ak to nevyjde s novym partnerom, ostanem s detmi sama v podnajme. Inu moznost nevidim. A viem, ze musim ratat aj s touto alternativou...
Dakujem velmi pekne za Tvoj nazor a zelam vsetko dobre.

bociandy
autor
5. mar 2022

@ddaassuullaa ahoj, dakujem Ti za tieto slova, ty si to tak pekne napisala a cele zhrnula. Mam normalne slzy v ociach...
Ano, mam to cele rozanalyzovane, od oktobra nerobim nic ine, len analyzujem, ja uz snad ani normalne nespim, len rozmyslam a rozmyslam... Myslim, ze tu uz niet k tomu co dodat, snad iba tolko, ze my ani ten majetok nemame spolocny... vsetko vieme, komu co patri😉 (je to vdaka, alebo bohuzial? zo skusenosti z predchadzajucich vztahov, kde sme obaja riesili majetky a tomuto sme sa proste chceli vyhnut).
No nic, uvidime co nam buducnost prinesie. Nikdy som nepriala nikomu nic zle a dufam a budem sa modlit za mojho muza, aby este nasiel v zivote lasku.
Tebe prajem vsetko dobre a este raz dakujem za Tvoje slova.

marca12
5. mar 2022

@bociandy V tom pripade to stoji za risk,ak uz nie je sanca na zachranu. Nema zmysel sa trapit v nestastnom vztahu. Deti otca nestratia,ale ty lahko mozes stratit samu seba,ak s nim ostanes. Byt dlhodobo nestastna sa na tebe podpise. Vela stastia,hlavne si odpusti,nerobis nic zle. Bohuzial aj taketo su vztahy a vzdy je lepsie odist so ctou ako sa dlhe roky obchadzat a byt spolu len kvoli detom. Twraz su malicke este to nevnimaju,ale pridu do veku,kedy vas zacnu vnimat a nebudu sa citit dobre,ak uvidia rodicov sa trapit a nebodaj si este kadeco vykrikovat.

bociandy
autor
5. mar 2022

@number19 ahoj, dakujem za prispevok. Mozno je pravda, ze ma manzel nemiloval, ale s istotou viem povedat, ze ma mal nejakym sposobom rad. Tak ako ja jeho. Myslim, ze preto sme spolu vedeli fungovat tak dlhy cas. Ako sa ale teraz ukazalo, nebolo to postacujuce:(
Ano, mozno si zil svoj individualny pracovny zivot, ale to aj ja ten svoj a obcas sa nam to niekde stretlo... Co uz...
Aj mne je luto nasich deti. Velmi. Aj manzela. Nemyslim si, ze si toto zasluzi (toto si nikto nezasluzi, pokial nejakym sposobom nebije a netyra zenu...) a deti uz vobec nie. Jedine, na co sa spolieham je to, ze su male a snad sa dokazu celej situacii este prisposobit...

bociandy
autor
5. mar 2022

@lucia147852 Ahoj, dakujem za Tvoj nazor. V mnohom mas pravdu, nepopieram. Mylis sa v tom, ze si myslis, ze neviem co chcem. Pretoze ja uz konecne presne viem, co chcem. Chcem zit vo vztahu, kde je laska... Chcem obycajny zivot s muzom, o ktorom mozem povedat, ze ho uprimne z celeho srdca lubim. Mozno sa spravam ako pubertiacka, ale neboj, myslim v celom tomto aj na deti. A teda v prvom rade sa budeme musiet s detmi aj manzelom nejako zastabilizovat (zvyknut si na celu tuto situaciu a naucit sa v nej fungovat) a potom budem riesit zivot s novym muzom (akoze ano, urcite sa budeme popritom aj stretavat, ale urcite nebudeme zatial spolu zit)...

bociandy
autor
5. mar 2022

@miriam11 dakujem ti velmi pekne za prispevok, vazim si to. Mas pravdu v tom, ze ak by som bola vo fungujucom vztahu, nikdy by sa nieco taketo nestalo... Skusim tu sancu vyuzit, viem, ze ak by som to nespravila, do konca zivota by som to lutovala...

bociandy
autor
5. mar 2022

@gertrudaosem To je v pohode, ja som to cakala🙂 V kazdom pripade, velmi pekne dakujem za podporu.

minutka
5. mar 2022

Och, ty si sa silno zamilovala. Ako pubertiacka 🙈 A vsak je to aj mile. Keby si nemala manzela a deti 🤷🏼‍♀️ S novym muzom sa poznas od septembra a v lete si ho chces nastahovat do bytu… rychly spad. Drzim palce, nech najdes ty i manzel stastie. A nech si raz hlavu nebuchas. Uprimne je mi luto deti, lebo hoci trend doby nefandi uplnym rodinam, mam pocit ze ta vasa mohla byt funkcna ak by rodicia chceli.

janickacrazy
5. mar 2022

@bociandy dúfam, že nám dáš vedieť ako to celé u vás dopadne. Celkom by ma to zaujimalo.

minutka
5. mar 2022

@janickacrazy to by chcelo citat forum o 2 roky 🙂

loginexistuje
5. mar 2022

@bociandy Inak preco taky domonaly chlap tvoj milenec
Sa dotersz neozenil nemal deti on uz ma cez 40 ? A ma vlastne byvanie ?

lienka.7
5. mar 2022

@bociandy nechapem potom, načo si si s robotom robila 2 deti?

janickacrazy
5. mar 2022

@loginexistuje možno je mladší od nej

olivia410
5. mar 2022

@bociandy uplne chapem viem si predstavit takuto situaciu, ale mam na vsetko a vzdy jedno..... zivot je len jeden viac sanci nedostaneme... ty mas byt pravo stastna a ak to tak citis... deti sa prisposobia ak nezlyhate ako rodicia nebudu prve ani posledne.. a chlap sa otrasie a nic sa mu nezmeni ak spolu fakt nespite a prezivate rodinný stereoptyp... chod do toho ... len vahanim stracas cas... trapis seba, muza aj deti a lasku ktoa ta caka... drzim prsty

bociandy
autor
6. mar 2022

@janickacrazy
@minutka
Ja si dam reminder do kalendara a fakt vam tu o 2 roky napisem ak chcete🙂

bociandy
autor
6. mar 2022

@loginexistuje On je vdovec, jeho zena bola velmi chora, preto nemohli mat deti. Vlastne byvanie samozrejme ma. Je o par rokov starsi odo mna.

bociandy
autor
6. mar 2022

@lienka.7 Lebo v tom case mi uz tikali biologicke hodiny, s manzelom sme boli vtedy spolu 7 rokov (vtedy este nie ako manzelia). Prislo mi to logicke mat s nim dieta. Matika nepusti, keby som sa rozisla a hladala si noveho partnera, mozno by som deti nikdy nemala. A mozno som tak trochu dufala, ze dieta nam pomoze, aby sme sa trosku viac zblizili... ktovie.

bociandy
autor
6. mar 2022

@olivia410 Dakujem Ti velmi pekne za nazor🙂

lienka.7
6. mar 2022

@bociandy teraz to neber v zlom prosim... z tohoto co píšeš, ti nepripadá ze si sebecká?
A po druhe, dieta nikdy nezlepi nefungujuci vztah.
Nesudim ta, nepoznam ta. Len teraz už nie si iba ty a muz, co ho ľúbiš alebo nie. Su tu už aj VASE 2 deti, na ktoré by si mala predovšetkým myslieť.
Nie na chlapa, lebo tebe sa zápaluju lýtka. A ty chceš byt šťastná... ty. Vidis, a tu je to tvoje sebectvo. Chapes?
XY rokov si "trpela" , urobila si si dokonca deti... ja nevravím ze do konca života mas takto žiť, ale to si si mala rozmyslieť predtým nez ti tikali hodiny.
A po ďalšie, nie je to med lízať, starať sa o 2 cudzie deti (myslím teraz tvoj novy priatel). Aj tak si myslím, ze nakoniec aj tak skončíš u exa ako 2x predtým. Lebo hoci ako tvrdis ho nemáš rada ani on teba, ale neverím ze by ste potom vydržali tak dlho spolu. Vy ste sa o budovanie nejakého vzťahu ani nesnažili v podstate. Lebo.ste si liečili vzťahy z minulosti. A este rada, súčasného terapeuta výmen, lebo žiadny súdny človek by ti neradil robit toto co robíš...

bociandy
autor
6. mar 2022

@lienka.7 ahoj, neberiem to v zlom a vlastne mas pravdu. Som teraz sebecká. To je fakt. Len ma strašne mrzí, že som nebola sebecká tých niekoľko rokov dozadu...😒 Toto by sme tu potom nemuseli riešiť.
Uvidíme ako to dopadne, ja som odhodlaná sem o 2 roky napísať, ako som sľúbila dievčatám vyššie, tak si potom môžeš prečítať. Možno som sa zle vyjadrila o manželovi. To, že ho neľúbim, neznamená, že ho nemám rada. Mám ho rada a vážim si ho za všetko, čo pre nás robil a stále robí. A obdivujem ho za to, ako sa postavil k tejto situácii. Fakt klobúk dole, myslím že ak by som mala iného muža, už by som bola v krimi novinách... My sa teraz musíme z tohto poučiť a neopakovať chyby z minulosti (hlavne ja).
Ešte by som chcela k tej terapii niečo napísať, lebo viac krát to tu odznelo, že mám vymeniť terapeuta. Tak chcem iba upresniť, že dobrý terapeut nikdy nikomu, za žiadnych okolností, nemôže povedať, čo má jeho klient robiť. Nemôže ho súdiť a povedať moja zlatá, toto je zlé, nesprávne, to nerob. Dobrý terapeut má svojmu klientovi pomôcť urobiť také rozhodnutie, ktoré je v súlade s jeho vnútorným presvedčením. Ak by som mala terapeuta pred 13 rokmi, ver, že tu teraz toto neriešim. Veľa rozhodnutí, ktoré som v minulosti urobila išli proti mne, ale spravila som ich, lebo som ich v tom čase pokladala za správne, hlavne pre ostatných, nie pre seba. Ale veď treba aby všetci naokolo boli šťastní, čo na tom, že ja nie som... Chápeš čo tým myslím?

lienka.7
6. mar 2022

@bociandy chapem ta, ale pamätaj ze svoje šťastie nemôžeš povysovat nad šťastie inych...
Ešte k tej láske a vášmu vzťahu. Vy ste v podstate ani žiadny vzťah nemali, nebudovali ste ho nesnažili sa... Myslím ze tu je základný kameň úrazu. Je mnoho podob lásky, a ano, jedna z foriem je aj ta aku ty popisujes. Vies, mnoho žien si mysli ze pokial immuz 10x za den nepovie ze ich ľúbi, ci miluje, tak to nie je láska... vies, pokial by si sa teraz nezalubila, ruku na srdce, si s mužom aj naďalej, ze? Nic by ti nevadilo, neprekážalo. Vies, snáď si neznicila aj to malo pekneho, co medzi vami dvoma vobec bolo.
Pevne verím, ze vieš co robíš, a drzim ti palce aby ti to vyšlo. Lebo trpieť budu hlavne tvoje deti. O teba a tvojho muža tu vobec nejde, vy ste dospely.
Drzim ti palce.

mpg
6. mar 2022

@bociandy Záleží aj na tom, koľko rokov má tento nový priateľ, keď ešte nemá deti, či bude chcieť nejaké mať, či si zvykne na život s dvoma dosť malými deťmi. Môže sa stať, že si to rozmyslí a začne hľadať priateľku bez záväzkov, príp. len s jedným dieťaťom. On to môže hocikedy nechať. A muž môže stretnúť nejakú ženu, ktorá sa mu bude snažiť porozumieť a nebude mať záujem o nejaký návrat bývalej, ani nejaké finančné dary nad výživné.
Na samostatný život s dvoma malými deťmi v podnájme treba určite aspoň 1000€ mesačne, keď tak počíta, že len nájom, energie okolo 400-500€. A ani to nie je veľká pomoc, že dieťa dá do škôlky, niektoré sú často choré a tým sa to komplikuje.