Splodil dieťa a odišiel k bývalej
Mám 31 rokov, som vydatá a mám 5 mesačného synčeka. Manžel má 38 rokov. S manželom som sa zoznámila keď som mala 25 , on mal 32 rokov a bol po jednom rozvode, lebo jeho manželka nechcela deti , vedel o tom keď vstupoval do toho manželstva a myslel si že si to rozmyslí , ale ona si to nerozmyslela a dodnes jeho exmanželka deti nemá . On deti veľmi chcel , po 4 rokoch sme sa zobrali a v manželstve sa nám narodil syn . Syn je náročné uplakané nespavé bábatko , večne nespokojné. Manžel bol z neho nervózny, čo furt reve prečo nespí nervy mal nadranc. Viackrát mi povedal že hlboko ľutuje že splodil decko , keby mohol vrátil by to späť. Pred týždňom sa zbalil a odišiel odo mňa k bývalej žene , vraj zistil že nie je otcovský typ , že mu to je ľúto , ale on proste potrebuje svoj kľud , pohodu, posedenie s priateľmi a to sa pri malom decku nedá . Včera mi jeho bývalá žena poslala dva vyškerené škodoradostné smajlíky s extom Trpezlivosť ruže prináša.
Psychicky som v koncom , takto som to veru nechcela . Bola som presvedčená že manžel deti chce stále hovoril čo bude s nimi robiť , kam chodiť , keď som bola tehotná obskakoval ma ako kráľovnú . Naviac k tomu príčinou jeho prvého rozvodu bolo to že manželka deti nechce. Obidve strany rodiny sú z jeho správania zhrození , svokra mi radí počkať a neriešiť to rok , dať mu čas a potom začať konať ( rozvod ). A ja neviem čo spraviť. Moja mama mi vraví , vypráskaj mu všetky veci pred dom , oznám mu to , vymeň zámky ( dom je môj zdedený ) , urob hrubú čiaru a viac sa neobzri . Ale dá sa to keď svojho muža mám stále rada ?Veď to nie je že zahodím špinavé ponožky do prádla.
Tak, a už by som slzu za ním nevyronila.
To je hrozné, je mi ľúto ☹ Počúvla by som inak mamu, má pravdu, mala by si podať žiadosť o rozvod. Máš veľkú výhodu - máš svoj dom. Nie s ním, svoj. Môžeš chodiť so vztýčenou hlavou ako páv. Máš podporu svojej mamy, máš podporu svokry. Inak to je taká irónia, jednu opustí, lebo mu nedala dieťa a druhú, lebo mu dala dieťa. To je totálne bizarné... Ešte bizarnejšie bude keď prvú opustil kvôli druhej a keď prvú opustí kvôli druhej 😀 Lebo ja si myslím, že on ešte za tebou doleze. No to bude na tvojom zvážení ako sa k takémuto schizofrenickému správaniu postavíš. Inak svokre by som to ľudsky vysvetlila, že nemôžeš čakať rok a riešiť to až potom. Že ty to potrebuješ riešiť teraz - z psychického aj finančného hľadiska. A ešte by som jej povedala, že na tom sa ale nič nemení, že je babka a že budeš rada ak bude súčasťou malého života (teda ak tak je, ale aj z praktického hľadiska je dobré mať dve babky 😉 )
A k tej trápnej SMS od tej onej ani neviem čo dodať. Ako som písala - ja si myslím, že on za tebou a malým začne doliezať. A ako poznám svoju sarkastickú povahu, tak ja sa poznám - ja by som jej vtedy napísala, že kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie 😎 Trápne, ona začala s tou trápnosťou, ja by som si to ale neodpustila...
@autorka to.mi je fakt ľúto že takéto veci prežívas.. už len nech naozaj posiela tie peniaze a silno ti držím palce aby si stretla niekoho, kto bude dobrý partner a otec pre tvojho syna.. 🙏🙏 hlavne teraz nebuď sama, dúfam že máš nejakú spriaznenú dusu, čo bude pri vás stát..
Ahoj, mrzi ma to. Nas syn ako cez kopirak ako tvoj syn. Mozem ti povedat, ze som mala momenty kedy som si predstavovala ze som na inej planete. A byt matkou nekonecne doslova uvrieskaneho babatka sa ma netyka. Bolo to tak neskutocne tazke. Nevyspana, unavena. Mala som 41kg pri 170cm. Ale syn seriozne prestal revat a vyrastol z toho. Je to milionove dieta. Ak mas dost penazi tak si zaplat chuvu. Nech je doma s dietatom a hojda ho - to staci, a ty sa musis vyspat. Neries ex., nechaj to tak.
Nevadi, nic hrozne sa nedeje, peniaze ti posiela, maly ho zatial nepotrebuje, iba teba. Byvas mas kde, vsetko je dobre a bude ovela lepsie.. Nedavaj podla mna este ty ziadost o rozvod, naco..
@vedorka ja by som mu tiez taku sluzbu nespravila, odisiel on, nech si poda navrh
Keby zostal, deptal by akurat tak teba, ze si nevies dieta spacifikovat ale pomojkal ho? Ulozil, prebalil? Asi nie..
Za takymto clovekom ti nemusi byt luto, za tie prachy by som si podala navrh a zaplatila par strazeni alebo upratovani, alebo objednala nejaky dobry kolac. Aspon nie si v neistote a bola by si naozaj, naozaj hlupa keby si takeho chuja vzaala spat. Co to je, ze sa po tolkyxh rokoch vratil k ex. Ti urcite mali aj nadstandardne vztahy. Napus mu ci chce veci alebo ci ich mas vyhodit daj pred dvere a cau na sude. Clovek co miluje dieta to zvladne aj sam a ty maz podporu mamy aj svokry
Ach jo…..niektori muzi si predstavuju, ze dostanu do ruk hotoveho cloveka ….a len nenarusajte moje pohodlie, zauzite stereotypie, ktorych sa neradi vzdavaju….
Myslim, ze ja by som s rozvodom pockala, kym sa da….resp. kym dieta podrastie. Proste to nezvladol…mohlo to byt skratoveho razu z unavy.
Ak sa nevrati, je to obycajny chrapun, ktory utiekol, ked si ho najviac potrebovala a ak toto je dovod, tvoj syn sa mu jedneho dna iste za to podakuje.
@vedorka
@senta_sofia baby a prečo by nemala podávať návrh? akú službu mu urobí? akosi tomu nechápem. Či akože len skrz peniaze čo sa platia za návrh?
@charliee1980 prečo má čakať? AK sa nevráti? ty by si takého chlapa nebodaj vítala s otvorenou náručou? lebo sa rozhodol zrazu vrátiť? to naozaj? 😨
autorka je mi ta uprimne luto. Ten tvoj-škoda,že sa nevyfarbil skor,ešte pred tým,než narobil decko. Ten nemá žiadny charakter a ani sebauctu. Ked sa na to pozriem výhradne z mužského pohladu,a nebudem brat ohlady na teba,tak už len to,že ta nechal v najtažšom období života samu a vrátil sa len tak k bývalej hovorí jasne. Už len kvoli sebaucte a svedomiu by som nič také nespravil. Ty nie si kvetinka,že si len zmyslíí a bude z jednej presadat na druhu a potom spat❤. To je bezcharekterné kreténstvo,ten chlap nemá žiadne svedomie.
Jedného dna k Tebe opat dokvitne,a povie že si to rozmysel. . .
Zbal mu všetky veci,niekde ich daj,kde ich nebudeš vidiet a až sa z toho spamatáš a nejako sa s tým vyrovnáš,napíš mu,nech si ich príde zobrat. A podaj žiadost o rozvod,o výživné a čo ti patrí,pretože kým sa to nestane,tak to,že ti slubil,že bude posielat peniaze,nič neznamená. Jeho bývalka si zmyslí,že chce novu sedačku a tebe nepošle nič,pretože ho k tomu nič nenuti. Kým to nemáš na papieri,nemáš nič isté. Samozrejme možeš žiadat i spatne,ked nebude platit,ale to ti v terajšej zložitej situácii nepomože. Never mu,nedaj na jeho slovo.❤
@sashabb lebo on stoji za rozvratom manzelstva, tak by mal formulovat priciny rozvratu. A samozrejme, nieco to stoji, ak to nezvladne napisat sama a preco by sa tym mala zatazovat? V tejto situacii ma dost inych starosti, ako riesit to, aby bol on volny aj pravnej stranke. Vyzivovaciu povinnost voci dietatu ma z pozicie toho, ze je rodic.
Ano presne on je ta spinava ponozka,vyhodit a neobzerat sa
@sashabb Nie, nevitala by som ho s otvorenou narucou. Vytrhla si kontext. Napisala som, ze to mohol byt skrat z unavy, pre neho momentalne najjednoduchsia cesta. Rovnako ako je najjednoduchsia cesta rozvod pri prvej nezvladnutej situacii. Ak by sme to vsetko riesili tymto sposobom, neviem si ani predstavit, aka rozvodovost by musela byt. Vztah sa okresava roky rokuce a zivot nie je koncert na zelanie. Aj po 30. rokoch manzelstva (ak si este vydata😁) by si zistila, ze stale je to o spoznavani cloveka a skusky vo vztahu. Ale chapem…niekto voli najjednoduchsie cesty. Ja nie.
Hlavne ak zodpovedas uz aj za deti…
@sashabb no predovsetkym preto, ze do rozvodu ma narok na vyzivne na seba, potom uz nie, resp. uz iba za urcitych podmienok…
Zasmiala by som sa,keby tej jeho aktualnej zacnu tikat biologicke hodiny a bude mu pilit usi s dietatom. A potom co? Zbali sa vrati sa k tebe,syn uz bude odrasteny,uz pride na hotove? Zachoval sa hrozne a ver,ze sa mu to vrati. Na jednej strane ano uplakane dieta je riadny zahul na kazdeho,ale takyto zvrat,odist k byvalej je privela. Necakala by som nanho. Keby sa vratil,ok mozno by som zvazovala,ci ho prijat,ale necakala by som.
Aspon ti to povedal narovinu,ale byt tebou,tak mu pekne syna dávam,ked splodil,nech sa stara. To nie je len tak splodit dieta a vycuvat
Viem ze je to tazke a hoc sa on od svojho syna distancoval, dovol aspon svokre aby svoje vnuca navstevovala, vyzera to ze ho ma rada, a nezasluzi si pre syna kretena prist o svoje vnucatko. Ked ta prosi aby si pockala, urcite na vnucatku lipne, inak by ti taky navrh nedavala. A urcite podaj hned zajtra ziadost o rozvod.
Je úplne jedno kto pôda návrh na rozvod, ale úplne jedno. To sudcu vôbec nezaujíma. Podstatne sú príčiny.
Tu je príčina jasna, manžel a otec opustil rodinu
@misulka1989 má bábätko, čiže dostane výživné aj na seba.
dieta ma 5 mesiacov, to znamena ze ti coskoro skonci materska a budes dostavat len rodicak. Takze v prvom rade hned zajtra zacni vybavovat vyzivne na dieta, moze to dlhsie trvat, nech nezostanes bez prijmu. S rozvodom je to trochu komplikovanejsie - kym ste manzelia, mozes si pytat vyzivne aj na seba, z toho hladiska by sa ti oplatilo cakat kym rozvod poriesi on. Lenze ak si on zatial vezme nejaku pozicku, tak spada do vasho bezpodieloveho spoluvlastnictva, takze ta do toho moze takto zatiahnut. Preto je rizikove zostavat nerozvedena. Minimalne zisti ci by sa nedalo zrusit bezpodielove sopluvlastnitvo ale na to treba nejake dovody, neviem ci to splnite. Daj si pozor ak mate nejake ucty kde mate pristup obaja, treba to vsetko okamzite zrusit, najma ak je tam povolene precerpanie.
Ešte jedna rada. Neber od neho peniaze na ruku. Nech ti ich posle na účet.
Tak sa ozaj "krásne" vyfarbil. Prvý x sa rozviedol ,lebo Ona nechcela deti a On áno.
Druhý x sa rozviedie,lebo dieťa nechce, neni to nic pre neho.
Ako taký maly blbeček!
Autorka,poplac si, ale zajtra uz bude nový den, týždeň a áno, bude to den po dni lepšie, maly rasie a tu radosť si uz nedaj kaziť.
Muz Pochopí až časom, ked mu jeho mama bude vravieť ze aky je maly Samko úžasný, lebo babku by som si držala blízko, nie kvôli mužovi,toho by som po takom podraze uz nikdy nedokazala milovať,ani žiť s nim.
Drz sa,🍀♥️
No, aspoň vieš na čom si a nemusíš už riešiť, či ho máš rada. Aspoňze ta neťahá za nos. Ale je to od neho fakt bezohľadne... Ved aj ty sa nevyspis a máš to náročnejšie ako on, také sú zaciatky.
Na druhu stranu, aspoň vieš, čo presne od neho môžeš čakať.
Prajem veľa sily a radosti z krásneho chlapceka💗. Určite časom stretneš aj partnera, ktorý si ta získa a bude stáť za to💞.
Je to velmi smutne, co sa ti stalo. Viem, aku zradu prezivas, lebo som zazila nieco velmi podobne. Chlap ma nechal tehotnu a s ani nie rocnym dietatom, vraj som sa zmenila a prestal ma mat rad. V skutocnosti sa sprosto namotal do kolegyne v praci, do tyzdna po rozchode uz zil u nej. Otras. Deti chcel viac ako ja a nakoniec nas vsetkych vymenil za nove vzruso. Aj ked.... ty si na tom lepsie, pretoze sa tvoj zakonity od vas chce uplne odstrihnut, otec mojich deti o sebe prehlasuje, ze je milujuci ocinko a chce si s nimi budovat vztah.... ale az ked podrastu a bude sa s nimi dat aspon porozpravat 😵 dovtedy ich mam na starosti ja 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Bude to tazke, bude ti smutno, budes plakat, budes nadavat, caka ta dlha cesta, ja este stale nie som na jej konci. Ale musime verit, ze bude dobre 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Tak a máte vymaľované. Chlap chrapun, bez debaty.
Ale teraz city bokom, rieš praktické veci.
Čím skôr si podaj neodkladne opatrenie, zverenie syna tebe, napíš návrh termínov stretnutí, a výživné pre dieťa, aj príspevok na manželku, úprava práv a povinností do rozvodu. Nespoliehaj sa na sľub že ti bude posielať 1 000. Keby niekedy neposlal, mesiac či 10 , nemôžeš to vymahat len tak. Iba čo je na papieri a súdne schválené platí. Vyuzi že ti dal sľub na celú 1 000. Alebo ma veeeelmi nadštandardný príjem a je to málo ?
Najlepšia by bola rodičovská dohoda, napísať ju môžeš aj ty. Rieši to zverenie, termíny a €. To však asi nepodpíše, ale ty budeš mať doklad a dôkaz že si sa snažila dohodnúť.
Rozvod nech podá on, on odišiel, jemu nevyhovuje manželstvo tak ho tlač aby podal on a teda čím skôr. Lebo zase to časom zvalí na teba, veď ty si podala, ty si ho vystvala.... Lebo chlapské ego je nevyspytateľné a nikdy nevieš čo vypotí.
Zatni zuby a rieš aj praktické veci.
@vedorka výživné môže žiadať aj počas manželstva

prepáčte že som sa neozvala ale manžel mi nappísal email v takom znení že má to doslovne položilo. Vraj je mu je to luto , mrzí ho to , vie že sa nezachoval pekne ale že keby zostal tak sa zničíme navzájom. Že vie dnes definitívne že nemal byť otcom , nezvláda to , detský vresk ho fyzicky ničí , ničia ho obmedzenia nedostatok spánku a že jeho bývaĺa žena mala pravdu keď mu tvrdila že sa vŕati že nie je stavaný na to byť otcom. V pondelok mi pošle peniaze 1000 EUR a takto mi bude posielať ceĺu materskú a rodičovský , ale domov sa už nevráti a nechce ani malého vidieť vyrastať. Že nech si zariadim život po svojim s niekým iným a podám žiadosť o rozvod. Tak ako je mi hrozne, ale aspoň viem čo ďalej.