icon

Spolubývajúci chcel vojsť do izby bez povolenia

3. máj 2024

Ahojte, stala sa mi taká divná situácia. Bývam v spolubývaní na byte. Pred pár týždňami sa sem nasťahovali noví spolubývajúci. No a dnes som bola po práci, unavená som ležala v posteli. Zrazu mi zaklopal na dvere ten spolubývajúci (sme na byte sami dvaja dnes), ja som neodpovedala, pretože sa mi fakt nechcelo socializovať a on aj tak otvoril dvere a chcel asi vojsť alebo čo. Úprimne áno,moja chyba, mala som si zamknúť dvere, ale za tie mesiace čo tu bývam ma to ani nenapadlo, pretože nebol dôvod. Teraz premýšľam, že či mi tu takto nechodil aj keď som spala poobede alebo tak chápete 😆 inak som mu vysvetlila, že akože nemá vchádzať, keď nikto neodpovedá a on že však som klopal lol. Našťastie sa v priebehu 2 týždňoch sťahujem do jednoizbaku sama, takže už budem mať kľud (musím to ešte zariadiť nábytkom atď...), ale teraz sa tu cítim tak divne, možno aj tým, že je to chlap, keby to spravila žena, asi by som to ani tak neriešila 😆 frajerovi som o tom vravela a on to ani nejako neriešil, tak asi preháňam však 🤔

Strana
z3
jana_eyre_2
4. máj 2024

@viestta tak keď raz bývaš v zdielanom byte, tak jes a piješ vlastne potraviny.. keď je v práci chladnička a tam je niečo čo nie je moje, neriešim to a kúpim/donesiem si svoje a teda nebudem riešiť koho je čo po všetkých kancloch či si môžem dať.. ak by chcel chalan nadviazať kontakt, najslusnejsi by bolo vyčkať v spoločných priestoroch a začať konverzáciu..

viestta
4. máj 2024

@mirka0677 vsak on nevliezol, len dvere otvoril a pred tym zaklopal

viestta
4. máj 2024

@jana_eyre_2 ano, mas uplnu pravdu. Kazdy, kto hovori, ze si mal ist kupit kofolu alebo napit sa vody z vodovodu ma pravdu. Ale ta kofola mohla byt aj tej dalsej spolubyvajucej a s tou mozu mat o obsahu chladnicky inu dohodu.
V kazdom pripade na to, ze bola cela vydochnuta po tej dlhej sichte mala celkom dost energie aby riesila takuto banalitu. Tot za mna vsjo

jana_eyre_2
4. máj 2024

@viestta tak už bola po tej šichte asi oddýchnutá a zamýšľala sa 🤷🏻‍♀️ mňa skôr zaraza, koľkým ľuďom príde úplne v pohode že by cudzí clovek mohol vojsť do cudzej izby/bytu.. ale tak ja nemusím všetkému rozumieť, len bola by som asi rovnako prekvapená na mieste autorky..

Mne sa raz stalo, bývala som u sestry - že som vychádzala z kúpeľne v uteráku a z predsiene na mňa čumi sused už skoro uplne v dome ešte aj v topánkach, že nikto mu neodpovedal tak vošiel lebo potreboval od švagra nejaku blbosť na stavbu (švagor je stavbár) v podstate ta istá situácia a podľa mňa veľmi, veľmi nevhodná.. a teda takú dohodu určite nemali.. keby to tak mal dohodnuté aj s x susedmi, že môže vojsť a sliedit po dome, tak jednoducho u nás to tak nebolo..

majlo1234
4. máj 2024

@jana_eyre_2 su ludia, ktori s tym nemaju problem. Asi to nemaju v sebe. Ja by som bez pozvania nevosla nikde, lebo by som sa citila neprijemne, ale nevadi mi, ked mam odomknute a vojde po zaklopani sused/suseda dnu. Ak im neprekaza, ze som castokrat bez podprdy a nohavic, mne to je sumak😂

jana_eyre_2
4. máj 2024

@majlo1234 no úprimne mňa by vystrelo.. mňa vystrelo aj keď svokra prišla neohlásene, nie to ešte sused či suseda..

1sally12
4. máj 2024

Kks a ešte o tom zakladať tému? 🙏🤷‍♀️ to ako fakt?

bbshop
4. máj 2024

Neviem čo sa tu popísalo na 3 stranách, ale autorka to tebe chýba základna slušnosť odpovedať na zaklopanie. 99% ľudí po zaklopani otvorí dvere a skontroluje čo sa deje v izbe, keď osoba nereaguje. Dokonca mne vadí keď čakajú na moju odpoveď. Proste zaklopem a otvorím..skôr len ako náznak že "idem". Ty ani zo slušnosti neodpovies keď klope a rob ešte z neho nejakého čudáka. Stavím sa, že iba zakukol či vôbec žiješ. Buď rada, že ľudia s ktorými žiješ sa o teba zaujímajú. Niekto také šťastie nemá a nájdu ho po 2 mesiacoch v stave rozkladu.

bbshop
4. máj 2024

Mimochodom keby náhodou si aj bola nahá a neviem čo všetko si robila, stále je základná slušnosť otvoriť ústa a povedať keď človek slušne klope. Aký problém mu to cez dvere zakričať. Veď presne preto klope, aby neprišiel nevhod a každý normálny človek očakáva odpoveď či môže alebo nie. Stačí povedať.

majlo1234
4. máj 2024

@jana_eyre_2 chapem ta, moja mama to napriklad tiez neznasa, furt nas doma nahana zamykat dvere, lebo tiez mame take stare susedy, co chodia dovnutra. Mne to nevadi, teraz dokonca som aj rada, lebo jak som tehotna a vykvasena gauci, kym vstanem a dojdem k dveram…tak suseda vojde, povie co chce/da na linku kolac a ide prec, a ja sa nemusim ani postavit😂

mikadooo
4. máj 2024

Čo ja viem... Klope, vie že si dnu a ty ani nemukneš? Tak možno mal obavu či si ok? Alebo je z domu/predchádzajúceho privátu zvyknutý, že proste vojde🤷. Čert vie... Tiež sa chováš divne, nevieš ani ústa otvoriť a ozvať sa... Ešteže potom si už vedela mu vysvetliť že nemá vstupovať keď sa neozývaš. Za mňa robíš z komára somára.

autor
4. máj 2024

@bbshop nepotrebujem, aby sa o mňa nejaký cudzí človek zaujímal 😆 nechcelo sa mi vstávať z postele, preto som mu ani neodpovedala, naivne som si myslela, že má nechá na pokoji 😆

jana_eyre_2
4. máj 2024

@majlo1234 tak ja som introvert asi to je aj tým 😅 preto aj chápem chuť hrať mŕtveho chrobáka..

autor
4. máj 2024

@mikadooo to som mu vysvetlila až po tom, čo mi bez dovolenia otvoril dvere a chcel vojsť 😆 neozvala som sa, pretože som sa nechcela ozvať, tak ma mal nechať na pokoji lol

autor
4. máj 2024

@1sally12 prečo nie? Je to predsa diskusné fórum a zaujímali ma na to názory 😁 ako sama vidíš, je tu dosť protichodných názorov, čiže podľa mňa zaujímavá diskusia

domkakvet
4. máj 2024

Ano prehanas, ked si neodpovedala mohlo ti byt zle, ahocico ine a stahujes sa, tak neries.

gabrm
7. máj 2024

@autor
A že som taký smelý,nože nám prezrad kde pracuješ,v ktorej práci sa dá zvládnuť 28 hodinová smena? Nejako si to neviem predstaviť,ani fyzicky, ale ani psychicky. 🤔

viestta
7. máj 2024

@gabrm lekari v nemocniciach bezne tahaju po 24 este svoju riadnu zmenu

taynee
Odpoveď bola odstránená
viestta
7. máj 2024

@taynee ja odpovedam na otazku co polozil, vsak sa nam mozno autorka ozve a vysvetli

autor
7. máj 2024

@gabrm pracujem v nemocnici ako rádiologický technik, mala som 24 hod službu v nemocnici+ 4 hodiny na poliklinike

autor
7. máj 2024

@taynee tak začínajúci lekári tiež nezarábajú veľa, ja keď som začala, tak tiež nie, preto som bola v spolubývaní, ale teraz si už môžem dovoliť byt, tak sa sťahujem. V meste v ktorom som sú premrštené nájmy

gabrm
7. máj 2024

@autor
Ďakujem za odpoved. Musí byť radosť stretnúť zdravotníka s takým chovaním ako si ty,keď sa k spolubývajúcemu správaš tak ako sa správaš. Tiež som pracoval v zdravotníctve skoro 15 rokov,ale nikdy opakujem nikdy sme nemali dovolené pracovať 24 hodinové služby. Áno obchádzalo sa to tak,že sme pracovali 12 hodín + 12 hodín akože hotovosť. Ale to sa dalo zvládnuť vtedy,keď sme mali ako napr lekári lekársku izbu,kde si človek oddýchol,prípadne pospal. Musíš byť iná kapacita,keď po 24 hodinovej službe vládzeš ešte ísť na 4 hodiny na polikliniku,ale potom po zaklopaní ani bú, ani choď do pi.. nedokážeš. 👍

autor
7. máj 2024

@gabrm neboj, k pacientom sa správam s rešpektom a sú spokojní, takže takéto reči nie sú potrebné. My pracujeme 24 normálne a máme aj svoje izby ako majú lekári, takže neviem čo to má s tebou a tvojimi skúsenosťami v zdr. lol. A čo sa týka môjho spolubývajúceho, prečítaj si diskusiu, už som to tu niekoľko krát vysvetľovala (nemusím odpovedať, keď nechcem a ani nikoho nehodám posielať do p...), takže tak 👍

gabrm
1. apr 2025

@autor
LOL

Strana
z3