Správanie manžela na dovolenke bez manželky: Je to správne?
Hneď na úvod chcem požiadať o slušnú diskusiu. Na útočné komentáre nereagujem.
S manželom sme mali pol roka zakúpenú dovolenku, samozrejme poistenie storna dovolenky pre každý prípad. 3 dni pre odletom mladšia dcéra dostala kiahne. Predtým ako sme zavolali do cestovky a poisťovne mi manžel oznámil, že on so staršou dcérou pôjde. On sa na dovolenku tešil, že nech zostanem ja doma s mladšou. Vraj ako odškodné môžeme íst na víkend na Liptov. Vraj čo keď nám nevrátia peniaze, poisťovne klamú atď. Každý rok si platíme poistenie, že keď ktokoľvek z nás štyroch ochorie, vrátia 90 percent zaplatenej sumy.
Navrhla som mu, že môžeme ísť na nejaký last minute v auguste celá rodina. Vraj to nemám komplilovať, pobalili sa a na druhý deň ráno odleteli.
Občas poslali foto alebo správu kde mi akože zo srandy napísal ako sa mi varia obedy na Slovensku v takých horúčavách a tiež aké pekné ženy sú tam. Tiež ako sa mu páči dovolenka bez manželky a už bude chodievať len sám. Mám zmysel pre humor ale jeho slová mi veľmi vtipné neprišli. Popri starostlivosti o choré dieťa a domácnosť.
My absolvujeme každý rok len jednu spoločnú dovolenku. Peniaze za nás dve nám vrátili. Manžel z toho vydelil na Liptov a zvyšok vraj odložíme na budúci rok. Boli by ste sklamané z jeho správania?
@anonym_autor podľa mňa sa tešil že konečne má trošku svätý pokoj od ženy lebo bohužiaľ je to tak a teraz si môže kľudne možno aj vypiť pivo aj zafajčiť a dať si alkohol nikto ho nekomanfuje má prosté dovolenku. Ale nemusel by to dávať až tak najavo ale na druhej strane buď rada že je úprimný
Myslim, ze tvojmu muzovi na tebe az tak nezalezi. Mohol kludne ostat s dcerou s kiahnami doma on a tvoja cast by neprepadla, ale nie, on si chcel uzit dovcu a ty si mu jedno. Ako almuznu ti "povoli" 3 dni niekde na Liptove. A to vydelovanie penazi - cele zle. Ale akeho si si nasla, takeho mas. Musela si vediet, aky je to blb.
Prepač,ale ak nemas pristup k jeho uctu a na svojom nemas ani na zaplatenie LM dovolenky,tak ty mas vacsi problém ako jeho prihluple vtipky z dovolenky.My mame ucty moj,tvoj a firemny a ku vsetkym mam pristup a prehlad.
povedala by som mu ze nabuduce ked ochorie dieta , ostava s nim doma on
@anonym_autor žiadny víkend na Liptove by sa nekonal, vrátené peniaze by som použila na last minute dovolenku v auguste s mladšou dcérou ❤
@anonym_f5725b presne tak, jedine spravne riesenie
Najviac by ma trapilo, ze s tebou nediskutuje, iba oznamuje. Ostatne radsej nekomentujem.
Pohodička.. evidentne ste spolu už viac rokov, takže sama musíš vedieť či mu veríš, alebo nie. Nebuď drama queen, ber to s nadhľadom, užije si s dcérou dovolenku, a potom si môžeš ty rovnako užiť s mladšou dcérou. U nás to funguje takto dlhé roky, jeden rok ide žena s deťmi a ja sám, a potom naopak druhý rok.. a nevieme si to vynachváliť..
@anonym_2a4fb7 čo si ona užije s mladšou,keď muž peniaze zo storna zobral a ona k nim nemá prístup??
Autorka si vydatá za narcistu, manipulátora a si ekonomicky týraná. Ak ti to doteraz nedoslo
@anonym_autor podľa mňa sa tešil že konečne má trošku svätý pokoj od ženy lebo bohužiaľ je to tak a teraz si môže kľudne možno aj vypiť pivo aj zafajčiť a dať si alkohol nikto ho nekomanfuje má prosté dovolenku. Ale nemusel by to dávať až tak najavo ale na druhej strane buď rada že je úprimný
@anonym_4625a6 toto nie je úprimnosť,čítala si aj ostatné autorkine komentáre?
Prepač,ale ak nemas pristup k jeho uctu a na svojom nemas ani na zaplatenie LM dovolenky,tak ty mas vacsi problém ako jeho prihluple vtipky z dovolenky.My mame ucty moj,tvoj a firemny a ku vsetkym mam pristup a prehlad.
@janinah Momentálne mám na účte menej peňazí lebo som väčšiu sumu vybrala a dala mužovi na dovolenku podľa dohody. Plus z môjho platu ide polovica na termínovaný vklad a sporenie pre deti.
@anonym_autor Nemáš prístup k jeho účtu.....a sme doma.
@rozculena Nemám pretože mi ho nechce dať. Myslíš, že mi to nevadí? Ale nemám ho ako prinútiť.
mna by to teda extremne sklamalo. akoze preco nezostal s chorym dietatom on a neposlal teba? jeho zaujima sebecky len on sam. preco ked pracujes nemas narok na oddych? ty si nezasluzis odpocinok? oddych, vylet zmenu.
Na Liptov by som nesla a uprimne velmi by som sa zacala zamyslat nad vztahom. ja mam zmysel pre humor, aj pre ten cierny, sarkasticky a kadejaky ale toto co ti napisal je cez ciaru uplne. nezvyknem sa hadat a ani robit dusno alebo tichu domacnost ale toto by som neprezula.
mna by to teda extremne sklamalo. akoze preco nezostal s chorym dietatom on a neposlal teba? jeho zaujima sebecky len on sam. preco ked pracujes nemas narok na oddych? ty si nezasluzis odpocinok? oddych, vylet zmenu.
Na Liptov by som nesla a uprimne velmi by som sa zacala zamyslat nad vztahom. ja mam zmysel pre humor, aj pre ten cierny, sarkasticky a kadejaky ale toto co ti napisal je cez ciaru uplne. nezvyknem sa hadat a ani robit dusno alebo tichu domacnost ale toto by som neprezula.
@pralinka25 Zostala som doma ja pretože mladšie dieťa je naviazané na mňa. Nechcelo zostať s otcom 2 týždne.
@janinah Momentálne mám na účte menej peňazí lebo som väčšiu sumu vybrala a dala mužovi na dovolenku podľa dohody. Plus z môjho platu ide polovica na termínovaný vklad a sporenie pre deti.
@anonym_autor dala si mu peniaze na dovolenku, na ktorú nejdeš?? Čím viac píšeš tým viac nechápem prečo s ním ostávaš a ešte s ním máš aj deti.
@rozculena Nemám pretože mi ho nechce dať. Myslíš, že mi to nevadí? Ale nemám ho ako prinútiť.
@anonym_autor to ti kedy oznámil,že nebudeš mať prístup k jeho účtu? Inak on netuší,čo je BSM? Peniaze sú spoločné.On k tvojmu účtu má prístup?
A predpokladám,že všetko platíte 50/50 a ty ešte viac a doma robíš slúžku a on nepreloží ani slamku krížom.....
@anonym_autor ... dodávam ešte, že žiadne odloženie peňazí na budúci rok.Bud pôjdeš s mladšou sama k moru tento rok ešte, alebo víkend na Liptove a zo zvyšných vrátených peňazí v zime ty a obe deti,bez manžela,do Tatier
@anonym_autor Neuraz sa ale tvoj manžel nemá zmysel pre humor on je arogantný manipulativny cocot. Peniaze v manželstve sú spoločné takže ťa nemá čo vydelovat. Prečo neostal s mladšou dcérou on? A tie dementne správy do toho. Chcel ti ukázať že ťa má za handru.
Zaplať si last minute zájazd a nechaj ho doma s deťmi. Hovädo jedno.
Ešte jedno - budúcu poistku storna zájazdu nastav tak aby sa peniaze vrátili tebe 😊
povedala by som mu ze nabuduce ked ochorie dieta , ostava s nim doma on
@anonym_a087e3 prečítaj si jej komentáre. Ona slovo v rodine nemá žiadne
Tvoj muž je totálne hovädo. Ako nehnevaj sa, ale teda ja by som to už len kvôli tomu, že o všetkom chce rozhodovať zrušila tú dovolenku. Nechutný kkt. Fakt.
@monro On má taký zvláštny zmysel pre humor. Aj keď som mu povedala, že mi to vadí.
@anonym_autor niekto to nazýva zvláštny zmysel pre humor, ja takýchto chlapov nazývam obyčajnými hulvátmi.
Kde sa rozdávajú takéto hlupane? Aj mne by sa jedna zišla.
Manipulátor ktorý ťa okrem iného aj ekonomicky týra a ty to ešte dokonca nevidíš. Gratulujem.
Manipulácia a psychická kontrola otázky:
M1. Keď povieš, že ti niečo ublížilo, presvedčí ťa, že si precitlivená, hysterická, paranoidná alebo že si si to vymyslela?
M2. Popiera veci, ktoré povedal alebo urobil, až začneš pochybovať o vlastnej pamäti a úsudku?
M3. Skončia konflikty často tak, že sa ospravedlňuješ hlavne ty, hoci pôvodne ublížil alebo pochybil on?
M4. Obracia tvoje výhrady proti tebe — napríklad namiesto riešenia svojho správania začne rozoberať všetko, čo robíš zle ty?
M5. Trestá ťa mlčaním, odopieraním náklonnosti, ignorovaním alebo chladom, kým neurobíš to, čo chce?
M6. Ponižuje ťa, uráža alebo zosmiešňuje a následne tvrdí, že to bol iba vtip?
M7. Vyhráža sa rozchodom, odchodom, sebapoškodením, zničením tvojich vecí alebo inými následkami, aby si ustúpila?
M8. Má na teba pravidlá, ktoré pre neho neplatia — napríklad vyžaduje úplnú otvorenosť, ale sám zatajuje veci?
M9. Kontroluje tvoj telefón, správy, polohu, oblečenie, kontakty alebo chce presné vysvetlenie, kde a s kým si bola?
M10. Snaží sa obmedzovať tvoje kontakty s rodinou, priateľmi alebo ľuďmi, ktorí by ťa mohli podporiť?
M11. Reaguje na tvoje hranice výbuchom, výčitkami, urazením, trestom alebo tvrdením, že ho nemiluješ?
M12. Strieda veľmi zlé správanie s intenzívnou láskavosťou, sľubmi a ospravedlneniami, ale rovnaké správanie sa opakuje?
M13. Meníš svoje správanie, slová alebo plány najmä preto, aby sa nenahneval alebo nevyvolal konflikt?
M14. Máš pri ňom pocit, že musíš „chodiť po špičkách“ a dopredu odhadovať jeho náladu?
M15. Odkedy ste spolu, cítiš sa menej sebavedomá, schopná a samostatná než predtým?
Kontrola, ponižovanie, izolácia, zvaľovanie viny a vyvolávanie strachu patria medzi typické prejavy psychického partnerského násilia.
B. Ekonomická kontrola a ekonomické násilie otázky:
E1. Nemáš úplný prehľad o príjmoch, účtoch, úsporách, pôžičkách, majetku alebo dlhoch domácnosti, hoci sa ťa týkajú?
E2. Musíš si pýtať povolenie na bežné výdavky, zatiaľ čo partner môže míňať bez vysvetľovania?
E3. Kontroluje tvoje platby, účtenky alebo účet a vypočúva ťa kvôli výdavkom, ktoré sú primerané?
E4. Berie, zadržiava alebo presúva tvoje peniaze bez tvojho slobodného súhlasu?
E5. Nedáva dostatok peňazí na jedlo, bývanie, lieky či ďalšie potrebné veci, hoci si ich môže dovoliť?
E6. Odmieta primerane prispievať na domácnosť, zatiaľ čo očakáva, že väčšinu nákladov alebo práce zabezpečíš ty?
E7. Bráni ti pracovať, študovať alebo podnikať, prípadne ti prácu úmyselne komplikuje?
E8. Znevažuje tvoju schopnosť hospodáriť, aby mohol prevziať úplnú kontrolu nad peniazmi?
E9. Tlačí ťa do podpisovania úverov, ručenia, zmlúv, pôžičiek alebo nákupov na tvoje meno?
E10. Použil tvoju kartu, účet, údaje alebo vytvoril dlh na tvoje meno bez jasného súhlasu?
E11. Vyhráža sa, že ti vezme bývanie, auto, telefón, zdravotnú starostlivosť alebo prístup k peniazom, keď neposlúchneš?
E12. Zatajuje vlastné príjmy alebo majetok, ale od teba vyžaduje úplnú finančnú transparentnosť?
E13. Ničí, predáva alebo si privlastňuje tvoje osobné veci?
E14. Prispievaš na spoločný majetok, ale nemáš k nemu prístup ani možnosť spolurozhodovať a partner používa vlastníctvo proti tebe?
E15. Keby si potrebovala na niekoľko týždňov odísť, nemáš vlastné peniaze, doklady, účet alebo bezpečný prístup k základným veciam?
E16: Spravuje peniaze on ? Prípadne má on hlavné slovo na čo sa peniaze minú?
Orientačné vyhodnotenie je, že ak máš cca 3-5 áno tak si už v peknej kaši a ak máš viac ako 6 tak už dávno si mala byť fuč, lebo to neskončí s tebou dobre a si ZARUČENE manipulovaná a ekonomicky týraná. Nie je to bežný manželský konflikt ani bežný vtipek či pod čo to on bude maskovať.
@anonym_50e183 Na názor sa ma nepýtal. Len mi oznámil, že on ide lebo čo keď nám nevrátia peniaze a aj tak prídeme o 10 %.
@anonym_autor tak ty mu teraz nechaj obe deti a sup si oddychnut s nejakou kamoskou na last minute 😃 ...by som sa na to kukla ze "vydelil na liptov".
Alebo ked lowcost tak akciove letenky Zadar okolo 50 eur boli naposledy, nejake ubytko cez booking a ruka hore 😃
@kacena4 Mne manžel povedal, že peniaze sa odkladajú, žiadny last minute nebude. Peniaze sa odkladajú a bodka. Som sklamaná, že odleteli sami lebo 3 týždne v auguste budeme ešte spolu doma a mohli sme ísť spolu niekam. Načo si platíme storno? Tiež z tých jeho ironických správ.
@anonym_autor tak hovorit si moze, kup si za vratene peniaze dovolenku a hotovo. Ci v com problem? Bojis sa ho? Nemas pristup k peniazom? Lebo tam sranda konci.
Ziadny liptov. Pojdes pekne krasne s dcerou ty. Aspon na par dni. Destinaciu si vyber 😉 a nech si vyvara fesacik doma kolko chce za kazdeho pocasia.
@anonym_autor dala si mu peniaze na dovolenku, na ktorú nejdeš?? Čím viac píšeš tým viac nechápem prečo s ním ostávaš a ešte s ním máš aj deti.
@januska12323 Dala som mu ich ešte v júni na zaplatenie druhej polovice.

@kacena4 Som sklamaná že sa ma nepýtal na názor. Celý august sme ešte obaja doma. Mohli sme ísť na last minute spiločne niekam. K tomu tie vtípky. Peniaze odložil na budúci rok. Ja k jeho účtu nemám prístup.
@anonym_autor mne na tom krici skor to, ze s tebou nediskutoval kto ostane doma a kto (a ci vobec) pojde s jednym dietatom na dovolenku, ze rozhodol o tom, ze peniaze sa odkladaju na dalsi rok. Dovcu platil z toho svojho uctu ku ktoremu ty nemas pristup? Tak si kup zo svojho budgetu v auguste dovcu pre seba a deti / dieta a tiez mu to oznam a nediskutuj. Pracujes, mas svoje peniaze?