Správanie manžela na dovolenke bez manželky: Je to správne?
Hneď na úvod chcem požiadať o slušnú diskusiu. Na útočné komentáre nereagujem.
S manželom sme mali pol roka zakúpenú dovolenku, samozrejme poistenie storna dovolenky pre každý prípad. 3 dni pre odletom mladšia dcéra dostala kiahne. Predtým ako sme zavolali do cestovky a poisťovne mi manžel oznámil, že on so staršou dcérou pôjde. On sa na dovolenku tešil, že nech zostanem ja doma s mladšou. Vraj ako odškodné môžeme íst na víkend na Liptov. Vraj čo keď nám nevrátia peniaze, poisťovne klamú atď. Každý rok si platíme poistenie, že keď ktokoľvek z nás štyroch ochorie, vrátia 90 percent zaplatenej sumy.
Navrhla som mu, že môžeme ísť na nejaký last minute v auguste celá rodina. Vraj to nemám komplilovať, pobalili sa a na druhý deň ráno odleteli.
Občas poslali foto alebo správu kde mi akože zo srandy napísal ako sa mi varia obedy na Slovensku v takých horúčavách a tiež aké pekné ženy sú tam. Tiež ako sa mu páči dovolenka bez manželky a už bude chodievať len sám. Mám zmysel pre humor ale jeho slová mi veľmi vtipné neprišli. Popri starostlivosti o choré dieťa a domácnosť.
My absolvujeme každý rok len jednu spoločnú dovolenku. Peniaze za nás dve nám vrátili. Manžel z toho vydelil na Liptov a zvyšok vraj odložíme na budúci rok. Boli by ste sklamané z jeho správania?
Tvoj muž nemá sebavedomia na rozdávanie. Tvoj muž je idiot. Prečo on neostal doma s mladšou a ty si nešla na dovolenku? Liptov je krásny, ale dovolenka pri mori to nie je.
Ty niesi nekonfliktná, ty si nechávaš kakať na hlavu. Toto je pravda a ak fungujete podľa očakávaného vzorca, tak si za tie roky tak ovplyvnená, že to nevidiš, nepripustíš a ešte si ho budeš zastávať.
Píšeš, že si smutná. Skoro každá žena by vrela od nervov v tvojej situácii. Prosím ťa vzchop sa a ak si toto, čo je očividne len vrch ľadovca necháš, tak vyhľadaj psychológa. Minimálne kvôli dcéram, lebo takto sa nemá správať muž a ani žena.
@januska12323 Dala som mu ich ešte v júni na zaplatenie druhej polovice.
@anonym_autor ale prečo keď tak skvele zarába? To platíte všetko na polovicu?
@anonym_autor tak ty zarábaš menej. Platíš dievčatám sporenie, ešte aj termínované sporenie a dala si mu polovicu za dovolenku, na ktorú nemôžeš ísť? Prečo Ti vráti len časť? Nech Ti vráti celú Tvoju polovicu. To bude spravodlivé. A ešte sa bude tváriť ako samaritán.
Smutné. Išiel s jednou dcérou za svoju polovicu a ešte pôjde za Tvoju na Liptov. Vlastne nie smutné, nechutné. Človek bez škrupulí.
Správne tu dievčatá napísali. Tomu sa hovorí finančné týranie. A ver, že to bude len horšie. Ak dôjde k rozchodu, Tebe vlastne nič neostane. A ešte si dovolí písať, aké sú tam krásne ženy?
Je ťažké začať s dvoma deťmi, ale vieš čo, z vlastnej skúsenosti píšem, že to ide. Ešte máš veľa života pred sebou a môžeš byť šťastná. Až potom si uvedomíš, aký strašný život si žila s týmto človekom, ktorý k Tebe nemá úctu. O láske už ani nehovorím.
Si doma, určite má doma papiere z banky, prihlás sa do účtu, pošli si peniaze ktoré sú tvoje a kúp si dovolenku. Vec vybavená, nech si on robí čo chce, iný prístup si nezaslúži.
To že šiel on s dcérou je za mňa ok, zvyšok je úplne mimo.
To,že išiel na dovolenku s dcérou je ok podľa mňa...čo ale nie je v poriadku,že si nechal polovicu za storno aj keď tie peniaze mali ísť tebe kedže si na dovolenke nebola a zaplatila polovicu...ešte by to mohol zachrániť tým,že "láska pošlem ti tie prachy,choď si niekam oddýchnuť,zaslúžiš si to"...ale to sa zrejme nestane...
Nemáš vo vzťahu dobrú pozíciu. Cíti sa nadradený voči tebe a nemyslím si, že toto je je jediný problém, ktorý máte. Možno o niektorých ani nevieš. Nemohla by som znášať takéto poníženie. Plní iba svoje potreby, tvoje má v paži.
Ty v rodine nerozhoduješ o ničom? Muž povie tak tak skáčeš??? Úplne ťa má za posledné hovno, a navyše sa nad teba navyšuje, ja by som mu pekne napísala, rozvodové papiere už máš na stole
Prepáč, ale tvoj muž je exemplárny kus chuja a ty si bud strasne sprostá alebo nesvojprávna, ked toto dopustíš. Dovolenka je v tomto celom len čerešnička na torte
za vratene peniaze si kup pre seba a dieta dovolenku a muzovi nic nevrav - len mu posli otky aky su tam chlapy a ako mu je so sparenymi vajcami na slovensku
@janinah Momentálne mám na účte menej peňazí lebo som väčšiu sumu vybrala a dala mužovi na dovolenku podľa dohody. Plus z môjho platu ide polovica na termínovaný vklad a sporenie pre deti.
@anonym_autor tak si vyber na dovolenku z toho terminovaneho uctu, do ktoreho pravidelne lejes peniaze.
@janinah Momentálne mám na účte menej peňazí lebo som väčšiu sumu vybrala a dala mužovi na dovolenku podľa dohody. Plus z môjho platu ide polovica na termínovaný vklad a sporenie pre deti.
@anonym_autor to mas riadne na prd-a hned by som to zmenila.. nech to plati on ked je mudry a ty si odkladaj boom - lebo s takym kretenom nevydrzis dlho .. plus dava nadherny priklad detom ako sa k tebe sprava ... to decko co je s nim ta bude mat uplne a 0 -lebo presne tak ta vnima otec a jej to dava prikladom
Ja som čakala, že rozuzlenie tohto príbehu bude, že si sa od dcéry dozvedela, že manžel chodil na izbu k inej žene alebo niečo takéto. Z tohto príbehu mi vyplýva len jediné - nie, nemáš zmysel pre humor, ale že vôbec.
Ešte čítam komentáre.... To čo som písala vyššie patrí len k tvojej reakcii na to, že ťa manžel takto podpichuje a ty sa ideš z toho zrútiť. Ale to ostatné čo v komentároch píšeš, tak to v poriadku určite nie je ☹
Si doma, muz urcite nepride -nenapadne mu prekutri a prefot vsetky dokumenty. Mozno aj nieco zaujimave najdes. Nepovedz mu ani slovo. Mozno to v zivote nebudes potrebovat, ale mozno niekedy ano. A kopec ludi si nezmeni povodne hesla, s ktorym mali ucty vystavene alebo maju niekde na papieriku napisane vsetky hesla, aby nezabudli,... Asi sa rozvadzat nikdy nebudes, si typ, ktory radsej vzdy ustupi a chlapik je spokojny, lebo mu to tak vyhovuje. Ale mam pocit, ze ten Tvoj je sebecka svina. Ak niekedy sa vyskytne situacia, ktora Ta rozhybe (napr. si najde milenku, ...), tak neuskodi byt pripravena.
Myslim, ze keby to bol moj muz v den prichodu dostane ranu panvicou este medzi dverami. Nie preto, ze isiel na dovolenku, ale preto, ze som evidentne po rokoch zistila, ze je chuj. On nema zvlastny zmysel pre humor, ale je arogantny trulo. To, ze zobral dceru na dovolenku by mi nevadilo … ved ked sa druha da dohromady mozem ist niekam (nie na Liptov) a uzot si bez neho … naco su mu 2 dovcy :.. nech maka doma. Mohla si mu odpovedat nevarim, mam heslo k tvojmu uctu tak si uzivame doma full service. Nejakemu peknemu susedovi daj 10€ a nacvakaj fotky ako vari atd … uprav AI a posli … a co sa tyka uctu … cislo najdes pohraj sa a posli par screenshotov … kym zisti, ze je to fejk … bude mat na chvilu pokazenu dovolenku … vsak ma zmysel pre humor
tak on zaraba niekolknasobne viac sko ty a ty si mu este musela dat na dovolenlu na ktorej si nebola a on ta este provokuje, odporucam ti kurz asertivity, toto je hrozne ponizujuce co to vyvadza a zneuziva to, ze ty si ticho aby bol akoze klud, lenze klud ma len on a ty zdeptana
@anonym_autor no ty mas fakt väčší problem ako trápne "vtipy" a " humor" . Tie peniaze co si mu dala skončili kde? Keďže ty si ostala doma? A on ti vydelil na víkend a povolil ist na Liptov? Mne sa to nejako celé nezdá tento tvoj divný vzťah. Termínovaný vklad je písaný na muža že? Máš k nemu vôbec prístup keby dačo? O čom ti vôbec dovolí rozhodovať? Máš aspoň základny prehľad o peniazoch a na čo ich míňa? Alebo sleduje iba on tvoje výdavky? Mne toto hospodárenie príde ako keby ste dvaja cudzi ludia nie manželia a mám blbý pocit že s tebou nehrá fér hru. Predpokladám že nemáš ani na právnika sa poradit. Ako je to s bsm napríklad lebo ty fakt ostaneš bez koruny. Ty sa s ním bojíš ísť do konfrontácie nedá sa s ním diskutovať pýtať sa nechceš vyvolat konflikt bojis sa ako zareaguje že? Tak ustupujes neriešis posluchas
@anonym_autor prosím? Cize tu si akoze švorc? A pán otec koľko šetrí? Koľko posiela on?
@anonym_autor tak pisali sme si a sľúbil mi vrátiť čiastku, ktorú som mu dala na dovolenku. Prepáčte ale už tu nechcem viac riešiť naše manželské problémy. Zaujímala ma primárne iba dovolenka. Ďakujem všetkým za rady a starosť. Pokúsim sa o zmeny v môj prospech. Pekný večer
@anonym_autor môj muž by možno tiež tak išiel, ale určite by mi takéto ustipacne sms nevypisoval, lebo vie, aká som haklivá na také veci.
@anonym_autor tak pisali sme si a sľúbil mi vrátiť čiastku, ktorú som mu dala na dovolenku. Prepáčte ale už tu nechcem viac riešiť naše manželské problémy. Zaujímala ma primárne iba dovolenka. Ďakujem všetkým za rady a starosť. Pokúsim sa o zmeny v môj prospech. Pekný večer
@anonym_autor prepáč, ale všetko nasvedčuje tomu, že nič také ako ‘naše manželské problémy’ neexistuje. Problém máš JEDINE ty, muž je očividne na koni. Nevidím, nepočujem východisko ale nieje. Len si zhodnoť či chceš takýto príklad dávať dcéram. Chceli sme len pomôcť.
@anonym_autor takže ti v podstate zobral tvoje peniaze, ani neboli jeho.
Drzim ti prsty,zeny ri napísali,že v manzelstve sa zije inak,hlavne co sa financii týka,tak si to nechaj uležať v hlave a potom porozmyšĺaj co s tým. Nemozete davat kazdy rovnaku ciastku ,ak on zaraba podstatne viac. Mysli uz teraz na svoju starobu aj na nečakané situacie v zivote.

@anonym_autor zruš sporenie pre deti, ak zaraba viac, nech posiela on...a teda u mňa by to bola posledná spoločná dovolenka toto leto...už len s dcérami sama podľa svojich možností a vkusu...on nech sa zariadi ako chce...