Správanie otca k mame
Baby, prosim co si myslite o tejto situacii...moji rodicia su spolu viac ako 30 rokov, myslim ze maju harmonicke manzelstvo ale otec nikdy mame nic nekupil na narodky, ani na meniny ani na vyrocie svadby...ona jemu stale...dokanca mama kupuje cele roky aj jeho rodine darceky lebo ze jeho to nebavi a nevie co ma kupit...mamina bude mat zajtra jubileum no a otec jej nic nekupil pritom mu aj mama povedala co by chcela,vedel ze ja jej kupujem a nemal ani snahu sq spytat ze ci mi prispeje...az dneska mi volal ze ci jej nieco nepozrem...velmi som na neho vybuchla lebo mama mi pred vcerom plakala do mobilu ako ju to cele roky trapilo ze za 30 rokov jej ani ruku nepodal, pritom normalne zaraba atd, ale debilne sa vyhovara ze on nevie co chce...skoncilo to tak ze otec vynadal mne ze co som za dceru ked mu neviem pomoct a on nema ziaden darcek ale proste ja toto odmietam robit je to od neho velmi neuctive...
Ja toto nechápem, vyše 30 rokov sú spolu, majú harmonické manželstvo a ty s mamou vyvádzaš kvôli darčekom? To ako fakt keď niekto nemá problém, musí si ho vyrobiť? Veď za tú dobu si tvoja mama mohla zvyknúť, že jej manžel je taký...
On sa cely zivot spoliehal na mamu, ze vsetko zariadi, takze co by kupoval, nech si kupi sama. Aj taki ludia su, ze nevedia prejavit naklonnost. Chapem tvoj postoj, na druhej strane jeho muselo stat vela sebazaprenia, ze ta vobec o nieco poziadal. Takze by som to brala ako uspech.
Ak majú 30 rokov harmonické manželstvo je to dar sám o sebe a nie je každému dopriaty a mama keď jej to vadilo mohla mu hneď na začiatku povedať ako jej je to ľúto neverím, že by sa nezmohol ani na nejaký kvietok určite by som otcovi neodmietla pomôcť.
Asi to az take harmonicke nebude 🙂 sudiac podla tvojich reakcii (inak uz asi tak 10 rokov dozadu si to mohla s otcom riesit, ze si si to vsimla) a teda ja by som mu pomohla, kvoli mame.
Ja autorku úplne chápem a nechápem tie reakcie voči nej. To je pekne sprosté 30rokov bravat dary a vlastnej žene ani rukou nepotriast keď ma sviatok pre zmenu ona! Hanba! Veru by som otcovi vynadala v dostatočnom predstihu dopredu aby sa láskavo uvedomil a na to jubileum nieco kúpil sám. Ale samozrejme on si spomenul deň pred! Nechala by som ho tak a mame kúpila väčší darcek ktorý viem že by ju nesmierne potešil. Ale nekryla by som otca ktorý je lenivý nevďačnik a vynadala mu aj druhý a tretí krat, čo vynadala- povedala do oci a nahlas ako sa veci majú aby sa spamätal.
Nech si uvedomi aku ma ženu a že aspon raz za 30 rokov si mal dať tu námahu.
@kristinka92 ale preco by ho teraz mala dcera prevychovavat? Co nestihli jeho rodicia, mala zvladnut jeho manzelka (aj ked vychovavat dospelu osobu je chore). Preco je dcera urazena, ked ju otec poprosil o pomoc? Za co ho ona tresta?
Už to, že ťa požiadal o pomoc a po 30 rokoch jej chce niečo dať, je obrovský úspech. A ty robíš ako malé decko.
Mama nemá ústa? Nikdy sa neporozpravala s vlastným mužom? 30 rokov sa hrá na obeť a zaťahuje do toho aj teba, aby sa tak mohla cítiť naďalej. Ak otec prejavil záujem, bolo ho treba povzbudiť alebo prinajhoršom kúpiť za neho nejaký super dar. Mama by aj tak vedela, ako to je, ale bola by obdarovaná.
Moja mama si zvykne kúpiť sama, čo chce a len oznámi otcovi, že je to od neho (majú spoločné peniaze). Tiež jej nikdy negratuloval, hádam ani ona jemu. Ale oni to tak neprežívajú a nepotrebujú si vyčítať takéto veci, na ktorých v zdravom vzťahu nakoniec až tak nezáleží.
Hore píšeš. Myslím, že majú harmonické manželstvo 30 rokov. Viac by mi treba nebolo a darček by som za otca vybrala. Predpokladám, že ty si zatiaľ slobodná. Za pár rokov by si zrejme inak písala. 😉
@koniarova nie som slobodna, priatel mi nornalne kupuje darceky, aj ja jemu alebo ma pozve na veceru, do kina...
Autorka, ked mas priatela si stale slobodna (to len taka pripomienka bokom). Vydata by s bola s manzelom.
- môj muž je takmer navlas rovnaký (on ani vlastnej mame neblahoželá), ale posledne sa dejú zázraky, teda ako deti rastú. 🙂 Normálne ich naloží do auta a ide s nimi a decká vyberajú (prvýkrát tak bol s nimi, keď mal syn 12 a baby 10 a 8). To bolo fakt veľmi milé, lebo dovtedy moje narodky prešli nepovšimnuto. Nemáme tu rodinu, čo by mi prišla zagratulovať. Urobila som tortu, všetci si dali, nikto sa nepýtal 🙂 Ja som im nepovedala. Lenže potom si to dcéra začala všímať, že mi chodia od našich pohľadky a balíky a pripomínala mu. Takže vďaka deťom.
vypytala by som si od tatka peniaze, kupila najväčsiu kyticu, objednala stôl v reštike, len im oznamila, kedy maju byt pripravení, zavolala taxi, zabalila šperk, dala ocovi do ruky a vyslala ich na romanticku večeru
moj otec tiez sa nikdy neangažoval, robila som to zaňho..ten len prišiel na hotové
ked on to odmieta, tak sprav kompromis..
inak sranda, že tuto ženy vždy obhajovali, ked muž negratuluje, ake to je super a že si nedavaju dary na narodky, Vianoce ani výročia, tu veĺmi pochopenie nehĺadaj 🤣🤣
Za 30 rokov sa nestihli ani raz porozprávať? Sú manželstva, ktoré si na darčekoch nezakladajú. Očividne tvoj otec by taky prístup bral už dávno. Tvoja mama mu mala prestať kupovať darčeky. Nerozumiem prečo to robila. Aby mohla hovoriť ako jej je to ľúto, že ona nedostala? Ved mu mohla povedať že darček nebude, že vidí, že on na také nie je. Moja mamka tiež prestala otcovi kupovať darčeky. Vždy pripraví hostinu a to je darček.
Ok, tvoj otec 30 rokov berie a nedáva a hanba ho nefackuje a nevie si ústa otvoriť, že darčeky nechce, keď nič nedáva.
Tvoja mama 30 rokov neviem čo rieši. Tak keď vidím, že dotyčný ma moje sviatky u riti, tak sa prejavim, poviem daco, odkomunikujem to, nie? Nerozumiem ani jednému z nich. A do toho teraz ty, on by sa konečne rozhýbal ale ona uz nič nechce, lebo vie že by si bola za tým ty 👀 tak máte možnosť konečne si ako dospeli ľudia sadnúť a porozprávať sa o tom otvorene. Otec môže dať darček a otvorene povedať, prepáč, že to tak trvalo a požiadal som dveru o pomoc, áno, ale je to od srdca a polepšim sa. Máte teraz šancu to poriešiť. Možno aj slza bude, ale poriesite to. Lebo keď prvý z nich umrie, budete si vyčítať, že napr toto ste si nikdy nevyriešili. Ze stacilo tak malo. Nad truhlou je potom neskoro plakať: bože keby sme si to a to ešte povedali, ako to mohlo byt inak… nechcem byt morbídna, ale takto to chodí
Tak mu povedz, nech ju vezme na ibed/veceru. To zvládne aj sam a ty mu v podstate pomozes a poradíš.rovnako nesklames mamu,keď nechcela aby si za neho nič kupovala.V podstate o rade,rec nebola.
Ja tu odprezentujem trošku iný názor ako ostatne ženy, ktoré prenášajú vinu za otcove správanie sa na teba. Podľa mňa si reagovala dobre, dlhé roky prehliadal sviatky, ignoroval. Konečne sa našiel niekto, kto mu povedal ako sa veci majú. A to si bola ty. Aj mamu to trápilo dlhé roky. A otec namiesto toho, aby si priznal vinu, hodil ju zase na teba, že si ho vykričala 😀 Strasna povaha. Tvoj otec je veľký ignorant. Beriem argument, že nevedel čo ma mame, resp svojej rodine kúpiť. Vybrat darček, ktorý poteší je naozaj tazke. Ale spomínaš, že mama mu sama povedala čo by chcela a on nieje ani len schopný jej to ist kúpiť, akože pardon…. Zadok si vie sám utriet? A aj keby, nám otec vždy k sviatku dal peniaze do obálky a podal ruku a bolo vybavene. Otec keď nevedel vymýšľať darčeky, mal urobiť tak isto, na sviatok dam do obálky koľko uznám za vhodne k tomu čoko, kvietok a podám ruku. To je slušnosť.
Zbytocne prehanas. Moj oco tiez nevie kupovat darceky. Vzdy mna poveri kupou darceku a ked nevie,co tak nu poradim a kupim. Napr na 60tku jej chcel dat velmi prakticky darcek a viem,ze mama by z toho bola nestastna. Prehovorila som ho,ze jej vyberiem sperk,to ju potesi. Je to smutne,ze niektori chlapi nevedia darcekom potesit zenu,ale otca nezmenis a nadavt mu kvoli tomu a hnevat sa,sa mi zda prehnane. Jeho nezmenis. Hadam ma ine dobre vlastnosti,pre ktore je s nim mama rada
Na čo to hrotíš ? Píšeš, že majú harmonické manželstvo a potom tu robíš drámu z darčeka. Ja rozumiem , že mame je to ľúto , ale tridsať rokov držala hubu a teraz čo čaká , že otec sa zmení z minúty na minutu ? Už len to , že otec ta poprosil , aby si niečo pekne mamine vybrala , asi mu zalezi na tom , aby mala z toho aj radosť , tak by som v sekunde utekala a kúpila mamine niečo pekne . Nesprávaj sa ako malé decko .
Akoze neuraz sa teraz,ale ty si asi cela po nom v povahe.ked mu konecne doplo a poprosil ta,ze mu mas pomoct,tak mu preboha pomoz,on to potom mame dá a budu vsetci spokojní.
Moji rodicia tiez boli veeela rokov spolu a velmi pekne sme žili ako rodina,no moj otec bol taky isty presne.
Ale on aj povedal mamine na rovinu,ze on nevie darceky kupovat a nebude to proste robit...nikdy jej nekupil darcek,ak tak cokoladu aj to malokedy,ale vylozil jej na stol kazdy mesiac takmer celu vyplatu a povedal jej nech si kupi co len chce🙂
Este neboli ucty,peniaze dostavali do ruky.
Ked mala vyrocie okruhle,alebo väčši sviatok,tak ja som mu navrhla ze nech jej proste kupi,tak to iste urobil-kazal mne daco vybrat tak som vybrala a hotovo.
Nechapem preco mu nechces pomoct.
po 30 rokoch začať riešiť niečo čo mi vadí na partnerovi je celkom vtipné
Autorka, ked mas priatela si stale slobodna (to len taka pripomienka bokom). Vydata by s bola s manzelom.
@viestta ako to suvisi? Nemyslim ze ak sa vydam bude sa ku mne priatel spravat inak
vypytala by som si od tatka peniaze, kupila najväčsiu kyticu, objednala stôl v reštike, len im oznamila, kedy maju byt pripravení, zavolala taxi, zabalila šperk, dala ocovi do ruky a vyslala ich na romanticku večeru
moj otec tiez sa nikdy neangažoval, robila som to zaňho..ten len prišiel na hotové
ked on to odmieta, tak sprav kompromis..
inak sranda, že tuto ženy vždy obhajovali, ked muž negratuluje, ake to je super a že si nedavaju dary na narodky, Vianoce ani výročia, tu veĺmi pochopenie nehĺadaj 🤣🤣
@karolinakr lenze ja nechapem preco by som to mala robit zanho...vsak on zije s mojou mamou a ked mu nestoji ani za to aby jej nieco kupil tak akoze preco ja mam zasahovat do vztahu...to je jeho postoj k nej
Na čo to hrotíš ? Píšeš, že majú harmonické manželstvo a potom tu robíš drámu z darčeka. Ja rozumiem , že mame je to ľúto , ale tridsať rokov držala hubu a teraz čo čaká , že otec sa zmení z minúty na minutu ? Už len to , že otec ta poprosil , aby si niečo pekne mamine vybrala , asi mu zalezi na tom , aby mala z toho aj radosť , tak by som v sekunde utekala a kúpila mamine niečo pekne . Nesprávaj sa ako malé decko .
@lenka.25 nedrzala hubu...kazdy rok celych 30 rokov plakala vzdy...ze jej otec ani ruku nepodal absolutne...a stale mu to hovorila ze preco je taky a on len vzdy ze jeho to nebavi a on nevie co sa jej paci...
Tak naco je potom tato diskusia? Chcela si vediet co si ludia myslia o situacii a ako by ju riesili tak odpovedali. Nechces pomoct otcovi mama sa "zobudila" po 30tich rokoch ze jej to zrazu vadi a zatahuje do toho aj dceru lebo nevie ako riesit tak ide riesit svoj "vzniknuty problem" cez dceru.
No nie si vydata, to je fakt. Si slobodna a mas priatela.
A teraz ako čo ? Naozaj čakáte obidve , že otec sa zmení . mala si s ním vybehnúť na nákup a všetci budú spokojní, ale ty nie , ty sa teraz potrebuješ v tom zbytočne rýpať a za 3 minúty chceš vyriešiť 30 ročnú neaktivitu tvojho otca .
A teraz ako čo ? Naozaj čakáte obidve , že otec sa zmení . mala si s ním vybehnúť na nákup a všetci budú spokojní, ale ty nie , ty sa teraz potrebuješ v tom zbytočne rýpať a za 3 minúty chceš vyriešiť 30 ročnú neaktivitu tvojho otca .
@lenka.25 otec do obchodu ist nechcel...mam tam ist ja cize ani len zadok sa mu nechce dvihut
No nie si vydata, to je fakt. Si slobodna a mas priatela.
@viestta a? Aky to ma suvis so mnou a mojim vztahom?
tvoja mama je nepoučitelna, ked vie, aky je, načo mu kupuje a plače?
tvoja mama je nepoučitelna, ked vie, aky je, načo mu kupuje a plače?
@karolinakr - možno celý čas dúfala, že raz si to všimne a urobí to isté aj pre ňu. Niekedy spôsob, akým pristupujeme k ľuďom, je podvedomím vyjadrením túžby, ako by mali správať k nám. Možno je jej jazykom lásky obdarúvanie.

Ja si myslim, ze si urobila dobre. Nie si och mediator.
Mama by si to mala poriesit s nim a nerobit z teba rukojemnika